Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Παναγία των Παρισίων: Φωτογραφίες από τις εργασίες αποκατάστασης του ναού μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2019


    Από τις σκαλωσιές στην κορυφή της Παναγίας των Παρισίων, ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι η ανοικοδόμηση του πυρόπληκτου καθεδρικού ναού θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και ότι θα επαναλειτουργήσει σε έναν χρόνο από τώρα.

    Το ξύλινο καμπαναριό κατέρρευσε θεαματικά μέσα από την οροφή του καθεδρικού ναού κατά την πυρκαγιά που έπληξε το ορόσημο του Παρισιού στις 15 Απριλίου 2019. «Οι προθεσμίες θα τηρηθούν. Είναι μια τρομερή εικόνα της ελπίδας και μιας Γαλλίας που έχει ανοικοδομηθεί» δήλωσε ο Μακρόν. «Πρόκειται για μια σημαντική και συναισθηματική στιγμή» πρόσθεσε καθώς μιλούσε με τους εργάτες αποκατάστασης στις σκαλωσιές.

    Δείτε φωτογραφίες:

    panagia-ton-parision8

     

    panagia-ton-parision_2

     

     

     

    panagia-ton-parision_1

     

     

     

    panagia-ton-parision_4

     

    panagia-ton-parision_5

     

    panagia-ton-parision_6

    Η κορυφή ύψους 96 μέτρων δεν αποτελούσε μέρος του αρχικού σχεδίου του καθεδρικού ναού. Προστέθηκε κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης του 19ου αιώνα από τον αρχιτέκτονα Eugene Viollet-le-Duc. Μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2019, το καμπαναριό ανακατασκευάστηκε με πανομοιότυπο τρόπο, παρά την αρχική συζήτηση σχετικά με το αν θα έπρεπε να του δοθεί μια σύγχρονη πινελιά.
    Ο Μακρόν ανακοίνωσε επίσης έναν διαγωνισμό για καλλιτέχνες που θα σχεδιάσουν έξι νέα βιτρό παράθυρα, καθώς και τη δημιουργία ενός μουσείου της Παναγίας των Παρισίων. Η Παναγία των Παρισίων πρόκειται να ανοίξει ξανά για θρησκευτικές λειτουργίες και για το κοινό στις 8 Δεκεμβρίου 2024.
     

    Περίπου 500 εργάτες βρίσκονται καθημερινά στο εργοτάξιο, κάνοντας αγώνα δρόμου για την ανοικοδόμηση του καθεδρικού ναού, ο οποίος δεσπόζει στο νησί Ile de la Cite στον ποταμό Σηκουάνα από τον Μεσαίωνα.

    Τοποθετήθηκε ο σταυρός του καμπαναριού, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο κόκορας στην κορυφή. Από τις αρχές του 2024, οι εργάτες θα αρχίσουν να στεγανοποιούν τη δρύινη οροφή με μόλυβδο. Κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, τα έπιπλα, τα αγάλματα και τα έργα τέχνης του καθεδρικού ναού θα επανέλθουν, καθώς και το εκκλησιαστικό όργανο, το οποίο είχε αφαιρεθεί εντελώς για την ανακαίνιση.


    Πηγή: https://www.protothema.gr/world/article/1444252/panagia-ton-parision-fotografies-apo-tis-ergasies-apokatastasis-tou-naou-meta-tin-katastrofiki-purkagia-tou-2019/



    GTnews

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.