Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. Atalantoss

    Atalantoss

    Members


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      18


  2. akis73

    akis73

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      9.287


  3. ChristosElefsina

    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      11


  4. Pavlos33

    Pavlos33

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      1

    • Περιεχόμενα

      19.401


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 27/07/2024 in Δημοσιεύσεις

  1. Σε ρωτάω γιατί εγώ δήλωσα το πτυχίο ΤΕΙ. Η προκήρυξη έλεγε για ανώτατη εκπαίδευση, όχι ανώτερη. Απλά σαν ανώτερη εκπαίδευση δεν θα έχεις παραπάνω προνόμια ας πούμε σε σχέση με χειριστή άνευ διπλώματος. Και με κάλεσαν κανονικά.
    1 point
  2. Είναι πολιτική της εταιρίας. Θα μπορούσε βέβαια κάποιος να προσληφθεί σαν χειριστής και στην πορεία να σπουδάσει- ολοκληρώσει τις σπουδές του.
    1 point
  3. Καλημέρα παιδιά. Είναι τέτοια η φύση της δουλειάς που πραγματικά δεν χρειάζεται να έχεις κάποια επαφή με βιομηχανία εκτός βέβαια και αν έχεις εργαστεί σε διυλιστήριο. Η καθημερινή επαφή με το αντικείμενο είναι αυτή που θα σε εκπαιδεύσει. Τώρα αν έχεις πτυχίο πανεπιστημίου και πάρεις μέρος στην διαδικασία να είσαι έτοιμος και για τις επιπτώσεις όταν και αν μαθευτεί. Στο παρελθόν έχουν απολυθεί "συνάδελφοι " για αντίστοιχα παραπτώματα.
    1 point
  4. Β. Όταν μία θέση στάθμευσης αποτελεί παρακολούθημα και δεν έχει χιλιοστά επί του οικοπέδου, καταχωρίζεται μαζί με την ιδιοκτησία στην οποία αντιστοιχεί. Στην καρτέλα Στοιχεία ιδιοκτησίας", στο πεδίο "Αριθμός θέσεων στάθμευσης" αναγράφεται ο αριθμός 1, και στον πίνακα των επιφανειών καταχωρίζονται, επιπλέον των στοιχείων της ιδιοκτησίας, τα τ.μ. της θέσης στάθμευσης στην αντίστοιχη στήλη, με ειδική αναφορά στα "Σχόλια" της γραμμής ότι πρόκειται για παρακολούθημα.
    1 point
  5. Γειά και πάλι, το ότι έχεις κάποιο υπόλοιπο δόμησης δεν επιδρά ευεργετικά στον υπολογισμό του προστίμου, αφού πάντα για να βρεις το ποσοστό ΥΔ συγκρίνεις τα αυθαίρετα με τα επιτρεπόμενα. Στην περίπτωσή σου αν έχεις 400τμ αυθαίρετα και 500 επ. δόμηση το ποσοστό ΥΔ είναι 400/500 και προφανώς είσαι κατ.5 για μετά το '83. Θα μπορούσες με άδεια νομ/σης όπως λες, αλλά υπό προϋποθέσεις... Γειά σου και σένα, νομίζω ότι το άρθρο 96, και με βάση την Εγκύκλιο εξηγεί αρκετά καλά την περίπτωσή σου. Έχεις επιτρ. δόμηση 700 Χ 0,20 = 140τμ. Για το ποσοστό ΥΔ διαιρείς τα αυθαίρετα 50τμ που έχεις με την επιτρ. δόμηση άρα 50/140 = 35,71%. Επειδή είσαι >20% δεν εμπίπτεις στην παρ. δα της κατ.4 του άρθρου 96, άρα θα πας με τον επόμενο έλεγχο για το 40% της παρ. δβ. Αν έχεις <250τμ στα συνολικά αυθαίρετα όλου του κτιρίου όμως, τότε είσαι κατ.4. Υπάρχει και η παρ. δγ που μπήκε πιο μετά που σου επιτρέπει έως 50τμ συνολική δόμηση χωρίς να έχει διευκρινιστεί όμως μέχρι σήμερα αν τα 50τμ αφορούν αυτοτελή ιδιοκτησία η συνολικά στο κτίριο. Επίσης έχε υπόψη σου ότι επιφάνειες εντός του περιγράμματος σε εντός σχεδίου ακίνητα υπολογίζονται συνήθως ως κατ.5. Για την 2η περίπτωση που ρωτάς, μάλλον κάτι λάθος έχει γράψει γιατί αν έχει 100 χιλ, υπολείπονται άλλα 900 μέχρι τα 1000. Αν έχεις σύσταση τότε η κάθε ιδιοκτησία έχει τα δικά της χιλιοστά, οπότε θα επιμερίσεις την επιτρ. δόμηση βάσει αυτών.
    1 point
  6. Καλησπέρα Ξερει κάποιος να μου πει τι ευθύνες έχει ένας τεχνικός ασφαλείας; Μου πρότεινε μια εταιρία να γίνω και το σκέφτομαι καθότι δε γνωρίζω καθόλου ποιες είναι οι ευθύνες του επαγγέλματος και τι γίνεται σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος!
    -1 points
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • ΠΔ 94/2025: Το νέο πλαίσιο για τα Ειδικά Σχέδια Περιβαλλοντικού Ισοδυνάμου Αναβάθμισης Πόλεων
      Με το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθμ. 94/2025, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Α’ 196/11.11.2025, θεσπίζεται ολοκληρωμένο και θεσμικά κατοχυρωμένο πλαίσιο για την περιβαλλοντική αντιστάθμιση των κινήτρων δόμησης που παρέχει ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός (ΝΟΚ).

      Το νέο σύστημα στοχεύει στη διασφάλιση της ισορροπίας μεταξύ αυξημένης δόμησης και αστικού περιβάλλοντος, μέσω της εκπόνησης και έγκρισης των Ειδικών Σχεδίων Περιβαλλοντικού Ισοδυνάμου Αναβάθμισης Πόλεων (Ε.Σ.Π.Ι.Α.Π.).

      Το Π.Δ. εφαρμόζει τις προβλέψεις των άρθρων 66–71 του ν. 5197/2025 και εισάγει μια νέα διοικητική διαδικασία η οποία καθορίζει:

      τα μέτρα περιβαλλοντικού ισοδυνάμου,


      τη διαδικασία έγκρισης των Ειδικών Σχεδίων,


      το ύψος του περιβαλλοντικού ανταλλάγματος,


      τις προϋποθέσεις εκκίνησης οικοδομικών εργασιών για άδειες που αξιοποιούν αυξημένους συντελεστές.
      • 0 απαντήσεις
    • «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»: Οι πρώτοι πίνακες αποτελεσμάτων 102.508 εγκεκριμένων και 13.351 απορριπτέων αιτήσεων
      Αναρτήθηκαν από το ΥΠΕΝ τα αποτελέσματα των πρώτων αποφάσεων που αφορούν στο πρόγραμμα «ΑΛΛΑΖΩ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ».

      Η απόφαση που αφορά με θέμα: Έγκριση προσωρινών και οριστικών αποτελεσμάτων υποβολής αιτήσεων του προγράμματος «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»: https://diavgeia.gov.gr/doc/6ΔΙ34653Π8-1ΓΠ

      Σύμφωνα με την υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/140497/820/ 18.12.2024 (Β’ 6969) κοινή υπουργική απόφαση Προκήρυξης του Προγράμματος «ΑΛΛΑΖΩ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ», που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο της Δράσης του RePowerEU 16994 «Ενεργειακή απόδοση και προώθηση των ΑΠΕ για αυτοκατανάλωση» με την υποστήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει αποφασίστηκε:
      • 0 απαντήσεις
    • Οι αλλαγές στο απαιτούμενο επίπεδο γνώσεων και τις ειδικότητες μηχανικών των τεχνικών ασφαλείας
      Δημοσιεύθηκαν στον Ν.5239/25 με τίτλο «Δίκαιη Εργασία για Όλους: Απλοποίηση της Νομοθεσίας – Στήριξη στον Εργαζόμενο – Προστασία στην Πράξη – Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις» στο ΦΕΚ 178/Α'/17.10.2025 του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, οι αλλαγές για το απαιτούμενο επίπεδο γνώσεων και τις ειδικότητες μηχανικών που αφορούν τους τεχνικούς ασφαλείας.

      Πιο συγκεκριμένα:

      Άρθρο 30 Απαιτούμενο επίπεδο γνώσεων τεχνικού ασφαλείας - Τροποποίηση άρθρου 502 Κώδικα Εργατικού Δικαίου

      Tο άρθρο 502 διαμορφώνεται ως εξής:

      «Άρθρο 502 Απαιτούμενο επίπεδο γνώσεων τεχνικού ασφάλειας

      1. Στις επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες της κατηγορίας Α’ του άρθρου 500, και σε εκείνες της κατηγορίας Β’ του ίδιου άρθρου, που απασχολούν εξακόσια πενήντα (650) άτομα και άνω, ο τεχνικός ασφάλειας πρέπει να έχει
      τα προσόντα της περ. α) ή β) της παρ. 1 του άρθρου 501.
        • Upvote
      • 0 απαντήσεις
    • ΕΤΑΜ Αντισεισμικές Συναντήσεις – Θεοδόσης Τάσιος
      Η παρούσα συνέντευξη με τον καθηγητή Θεοδόση Τάσιο, πραγματοποιήθηκε στις 15 Απριλίου 2025 από την καθηγήτρια Ελισάβετ Βιντζηλαίου, στο πλαίσιο της σειράς «Αντισεισμικές Συναντήσεις» που υλοποιείται από το ΕΤΑΜ.

      Επιστημονική Επιμέλεια – Δ.Σ. ΕΤΑΜ.

      Το Ελληνικό Τμήμα Αντισεισμικής Μηχανικής Μέλος της Διεθνούς Ενώσεως Αντισεισμικής Μηχανικής (International Association for Earthquake Engineering – I.A.E.E.) που εδρεύει στο Τόκιο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αντισεισμικής Μηχανικής (European Association for Earthquake Engineering – E.A.E.E.), που εδρεύει στην πόλη του εκάστοτε Γενικού Γραμματέα της Ενώσεως. Έτος Ίδρυσης 2002
      • 0 απαντήσεις
    • Ember: Οι ΑΠΕ ξεπέρασαν τον άνθρακα στην παγκόσμια ηλεκτροπαραγωγή
      Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2025, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), με την ισχυρή ώθηση της ηλιακής ενέργειας, ξεπέρασαν για πρώτη φορά την παραγωγή από άνθρακα και το μερίδιο που κατέχει στην ηλεκτροπαραγωγή παγκοσμίως. Όπως δείχνει νέα έκθεση του Ember, η παραγωγή από ΑΠΕ αυξήθηκε κατά 363 TWh (+7,7%), φτάνοντας τις 5.072 TWh, ενώ η παραγωγή από άνθρακα μειώθηκε κατά 31 TWh, στις 4.896 TWh. Ως αποτέλεσμα, το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών στην παγκόσμια ηλεκτροπαραγωγή αυξήθηκε σε 34,3% (από 32,7%), ενώ το μερίδιο του άνθρακα μειώθηκε σε 33,1% (από 34,2%).

      Παράλληλα, το Ember αναφέρει πως η αύξηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα ξεπέρασε την παγκόσμια αύξηση της ζήτησης για ρεύμα, ενώ μόνη της, η ηλιακή ενέργεια κάλυψε το 83% αυτής της αύξησης, με πολλές χώρες να καταγράφουν νέα ρεκόρ.
      • 0 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.