Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. Didonis

    Didonis

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      8.543


  2. C63amg

    C63amg

    Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      5


  3. Pavlos33

    Pavlos33

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      1

    • Περιεχόμενα

      17.692


  4. dimamp

    dimamp

    Core Members


    • Πόντοι

      1

    • Περιεχόμενα

      621


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 16/08/2019 in Δημοσιεύσεις

  1. Δεν κάνουμε υποθέσεις. Κάνε πρώτα αυτοψία να διαπιστώσεις τι έχει γίνει. Η κατασκευή υποστυλωμάτων μας προϊδεάζει για κατασκευή σκελετού και πλάκας φυσικά. Αλλιώς γιατί να κατασκευάσει 2 υποστυλώματα σκυροδέματος όπως αναφέρεις στο αρχικό σου μήνυμα; Θεωρητικά η αλλαγή σκελετού δεν θα έπρεπε να πραγματεύεται στο ν. 4495. Όμως για μικρής έκτασης μεταβολές θα μπορούσα να δεχτώ την παλαιότητα του προ 55 και να υπάγω τις επιπλέον-μετά το 1955 αυθαιρεσίες ως κατηγορία 4 (εκμεταλλευόμενος το ότι μας λέει να βάλουμε "ναι" στην ύπαρξη άδειας, σε προ 55 κτίσμα). Τώρα, για μεγάλης έκτασης αλλαγές, όπως η κατασκευή νέου σκελετού οπλισμένου σκυροδέματος, κατά τη γνώμη μου άρει την παλαιότητα του προ 55 κτίσματος και θα το υπολόγιζα ως κτίσμα πλήρως αυθαίρετο.
    1 point
  2. Καλησπέρα σε όλους, όσοι μένετε Αθήνα καλό είναι να απευθυνθείτε στο φροντιστήριο Πολυτοπο στον Πειραιά. Ο ιδιοκτήτης λέγεται Ηλίας και έχει ύλη των μαθημάτων για την ΑΕΝ της Χίου. Σε καμία περίπτωση μην γραφτείτε στου Ασπροπύργου, θα βλαστημισετε. Τα μαθήματα είναι πολύ εύκολα κ δεν χρειάζονται παρακολούθηση
    1 point
  3. δεν είναι απλά θέμα οικολογικής συνείδησης αλλά χωροταξικής αντίληψης για την πόλη όπου ειδικά στην ελλάδα όπου πόλη πρώτη λύση κόψε δέντρο. Και φυσικά το θέμα επικινδυνότητας είναι το Α και το Ω.... να απαιτηθεί απο την ΔΕΗ να λύση το πρόβλημα με τον στύλο της και τα καλώδια του... ας το μετακινήσουν ή ας βρούν αλλη λύση. Στην τελική όταν τον έβαλαν εκει τον στύλο της ΔΕΗ το δέντρο υπήρχε απο πρίν τουλάχιστον 30 χρόνια κι ας είχαν φροντίσει να προβλέψουν οτι τα δέντρα μεγαλώνουν στον χρόνο.... (οπότε πάλι δεν είναι φυσικός νόμος το δέντρο πρέπει να κοπεί) Τώρα αν βαριούνται να χάνουν χρόνο κλπ κλπ... ας κόψουν κι ας αγοράζουν μετά ιονιστές για να καθαρίζουν τον αέρα σπίτι τους....
    1 point
  4. Χιλιάδες δέντρα ειδικά ελιές και νερατζίες έχουν κοπεί σε αστικά συγκροτήματα σε όλες τις πόλεις τις Ελλάδα (και σίγουρα στην Αθήνα και τα πέριξ που γνωρίζω) από την δεκαετία μετα το 60 και 70 διότι έπεφταν λέει οι ελιές στα πεζοδρόμια και τους τα λέρωναν ή ενοχλούσαν το παρκάρισμα στα αμάξια…. Αποτέλεσμα τσιμέντο όλα…. Και η κολώνα της ΔΕΗ τσιμέντο όλα…. Δεν θα ήταν κακό (ειδικά αφού είσαι και μηχανικός περιβάλλοντος) να τους πείσεις να κρατήσουν το δέντρο που έκανε 70 χρόνια να φτάσει στο ύψος τους και δίνει δωρεάν και απλόχερα οξυγόνο στα παράθυρα του σπιτιού τους… Οι πλάκες πεζοδρομίου πχ και κολώνεςΔΕΗ δεν θα χρειαστούν 70 χρόνια να γίνουν…. (απλά μια άποψη και δεν υπάρχει πρέπει να κοπεί δέντρο)
    1 point
  5. Ό,τι κι αν κάνεις, για την Ελλάδα θα σαι μη-αποδεκτή...Κάντο στο εξωτερικό
    1 point
  6. αυτη ειναι η σωστη περγκολα... για οσους θυμουνται....τοτε...την λεγαμε "κρεβατινα" και φυσικα θα ειναι στον ακαλυπτο, "χωρις περιορισμο θεσης"
    1 point
  7. Δεν είμαι με κανένα πρόγραμμα. Δηλαδή δεν υπάρχει κανένα συμβόλαιο ακόμα. Δεν μίλησα με κανέναν.
    -1 points
  8. Περίμενα κάποιος να έχει ένα ασυμπλήρωτο υπόδειγμα συμβολαίου να διαβάσω. Πρώτα μαθαίνουμε, μετά μιλάμε με κρατικούς υπάλληλους μη μας ξεφύγουν κουβέντες.
    -1 points
  9. Υπάρχει καμία υποχρέωση για περιοδικό έλεγχο της εγκατάστασης από τον ΔΕΔΔΗΕ ή μηχανικό για έκδοση κάποιου πιστοποιητικού κάθε τόσο;
    -1 points
  10. Το εξοχικό επίτηδες είναι εκτός δικτύου για να γλυτώσω τα πάγια. Και τα έξοδα σύνδεσης γιατί απαιτούνται κολώνες κλπ. Δεν έχει και πολύ κατανάλωση. Μόνο ψυγείο και φως led αρχικά. Με πρόχειρο υπολογισμό 6 πάνελ των 250 W και 150 Ah μπαταρίες στα 24 V μια χαρά φτάνουν. Δεν χρειάζεται να ξηλωθεί όλη η εγκατάσταση. Μόνο μία σειρά πάνελ ίσως. Βάζουμε και άλλου τύπου κονέκτορες αν χρειαστεί. Στα 20-30 χρόνια ζωής των φωτοβολταϊκών μιλάμε για 20-30 αποσυνδέσεις και επανασυνδέσεις. Κάτι θα υπάρχει κατάλληλο. Εννοείται ότι θα μπουν και διακόπτες, για ασφαλέστερη αφαίρεση. Πες μερικά, δεν είμαι τόσο άσχετος από ηλεκτρολογικά και ηλεκτρονικά.
    -1 points
  11. Η ταράτσα είναι κοινόχρηστη. Αν μπουν φωτοβολταϊκά, θα είναι και το ώφελος κοινόχρηστο. Μπορεί μία οικιακή επένδυση φωτοβολταϊκών να "συνδεθεί" ή μάλλον να συσχετιστεί με τον κοινόχρηστο μετρητή του ασανσέρ;
    -1 points
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Η σύνδεση του νυχτερινού φωτισμού με το «Τοπικό Εγχώριο Προϊόν» στην Ελλάδα
      Όσοι έχουμε βρεθεί σε νυχτερινή πτήση έχουμε απολαύσει το θέαμα που προσφέρει η επιφάνεια της Γης, όταν τα νυχτερινά φώτα αναδεικνύουν μοτίβα που παραπέμπουν σε έργα τέχνης. Εκτός όμως από το εντυπωσιακό θέαμα, τα νυχτερινά φώτα αποτελούν μια πολύτιμη πηγή πληροφορίας για τις δραστηριότητες του ανθρώπου και την αλληλεπίδρασή του με το περιβάλλον.

      Στο πλαίσιο της εξερεύνησης αυτού του πεδίου, η NASA καταγράφει συστηματικά τον νυχτερινό φωτισμό του πλανήτη μας. Τα τελευταία 10 χρόνια πολύ βελτιωμένες καταγραφές παρέχονται από τον αισθητήρα VIIRS της αποστολής SUOMI.

      «Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο σκεφτήκαμε να ερευνήσουμε τι έχουν να μας πουν τα νυχτερινά φώτα για την πατρίδα μας» λέει στην «Κ» η Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, η οποία ηγήθηκε μιας ενδιαφέρουσας έρευνας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων.
      • 0 απαντήσεις
    • «Εξοικονομώ 2023»: Ο νέος οδηγός του προγράμματος μετά την 3η τροποποίηση
      Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/97165/610 ΚΥΑ (ΦΕΚ 5174/Β΄/13.09.2024) που αφορά την 3η τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/55246/807/18.05.2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Προκήρυξη του προγράμματος “Εξοικονομώ 2023”», ως εξής:

      Α. Ο Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» και η 1η Τροποποίηση του Παραρτήματος VI που αφορά την Υπεύθυνη Δήλωση σχετικά με τη σώρευση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 2023/2831, ως ακολούθως:

      Τροποποίηση (3η) της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ 55246-807 18.05.2023 ΚΥΑ Εξοικονομώ 2023 (ΦΕΚ 5174-Β-13.09.2024).pdf
      • 1 απάντηση
    • Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων: Πώς υπολογίζεται το νοίκι. Ποιο το τίμημα επαναγοράς
      Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση με την οποία ρύθμιζονται τα τελευταία ζητήματα που αφορούν στον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων στην Ελλάδα προκειμένου να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές και να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

      Η διαδικασία είχε ξεκινήσει από το προηγούμενο έτος, ενώ από τον Ιανουάριο του 2024 βρίσκεται στο δεύτερο κύκλο του ανταγωνιστικού διαλόγου.  Οι βασικές αλλαγές με τις οποίες προχώρησε ο διάλογος με τους υποψήφιους επενδυτές, προέβλεπαν έκπτωση 30% στο τίμημα αγοράς ακινήτων από πλειστηριασμούς, αλλά και επαναγοράς από τον οφειλέτη, είσοδο εμπειρογνωμόνων εντός του ακινήτου για αυτοψία και φορολόγηση του Φορέα ανάλογη με αυτήν των εταιρειών επενδύσεων ακινήτων (REIC).

      Υπενθυμίζεται ότι οι φορείς που συμμετέχουν στη διαδικασία είναι οι: «Bain Capital Credit», «Christofferson, Robb & co, LLC», «Fortress Credit Corp.», Ένωση Εταιρειών «KAICAN Hellas – Beaumont Summit Financial DAC».

      Ο Φορέας Ακινήτων θα αγοράζει από τους πλειστηριασμούς τα ακίνητα των ευάλωτων οφειλετών και θα τους τα εκμισθώνει για περίοδο 12 ετών, προκειμένου να συνεχίσουν να παραμένουν στην κατοικία τους και να αποτραπούν έτσι οι εξώσεις. 
      • 0 απαντήσεις
    • Ο διαδραστικός χάρτης με όλα τα ενεργά σεισμικά ρήγματα της Ελλάδας
      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας (HeDBAF) είναι ένα εθνικό προϊόν συνεργασίας όλων των σχετικών με αυτό το αντικείμενο ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Ελλάδας υπό την αιγίδα του ΟΑΣΠ.

      Ο κύριος σκοπός της γεωβάσης είναι να παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες στην επιστημονική κοινότητα και σε όποιον θέλει να έχει μια συνοπτική ή εμπεριστατωμένη πληροφόρηση για τα ενεργά/σεισμικά ρήγματα της ευρύτερης περιοχής της Ελλάδας, καθώς και να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα καθοδήγησης για γεωλόγους, μηχανικούς και την κεντρική και τοπική διοίκηση, για περαιτέρω εις βάθος μελετών.

      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας
      • 4 απαντήσεις
    • ΤΑΙΠΕΔ: Ανάθεση έργων ύψους 4,3 δισ. ευρώ στη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας
      Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ανακοινώνει ότι η Κυβερνητική Επιτροπή Έργων Στρατηγικής Σημασίας στην τελευταία της συνεδρίαση αποφάσισε να αναθέσει στη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (Project Preparation Facility – PPF) του Ταμείου τα εξής έργα συνολικού προϋπολογισμού 4,3 δισ. ευρώ.

      Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Δασών

      Το έργο αφορά στη δημιουργία Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Δασών το οποίο στοχεύει στην ολιστική διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων, προκειμένου να καθαρίζονται αποτελεσματικότερα και να περιορίζεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

      Το έργο περιλαμβάνει την ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Δασών, τη δημιουργία Μητρώων Εξωτερικών Ελεγκτών και Ανάπτυξης Συμβάσεων Διαχείρισης Δασικών Οικοσυστημάτων, τον σχεδιασμό συστημάτων επιδότησης βιομάζας και ανταποδοτικών οφελών.

      Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται συνολικά σε 8.872.200 ευρώ και η χρηματοδότηση θα εξασφαλιστεί από το Πράσινο Ταμείο κατά 100%. Το έργο υλοποιείται σε τρεις φάσεις διάρκειας 36 μηνών η καθεμία και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2033.

      Δασοπονικές μελέτες διαχείρισης δασικών οικοσυστημάτων
      • 0 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.