Μετάβαση στο περιεχόμενο

michael_pap

Members
  • Περιεχόμενα

    34
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by michael_pap

  1. Καλησπέρα σας, Έχω περίπτωση όπου υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές κατά την έκδοση της αδείας (1978) και 20 χρόνια αργότερα δημοσιεύθηκε σε φεκ πολεοδομικός σχεδιασμός, όπου αυτές οι κατασκευές βρίσκονται εν μέρει εντός πρασιάς. Θεωρούνται υποχρεωτικά κατ. 5 ή απαλλάσονται από το γεγονός ότι προϋπήρχαν του ρυμοτομικού? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  2. Δεν έχει σημασία που χαλάει η λειτουργική συνέχεια της πιλοτής και δημιουργούνται ουσιαστικά παντού λειτουργικά ξεχωριστές θέσεις στάθμευσεις (παρόλο που έχουν μια πλευρά ελεύθερη) ? Ξαναρωτάω και ψάχνομαι τόσο επειδή πηγαίνει προς πώληση. Ευχαριστώ για την απάντηση.
  3. Καλημέρα συνάδελφοι. έχω την ακόλουθη θέση στάθμευσης στο ισόγειο (ΘΣ3) και αποτελεί παρακολούθημα διαμερίσματος που προτίθεμαι να ελέγξω. όπου κόκκινες γραμμές έχει κλειστεί με τοίχο. ομοίως γίνεται και στις υπόλοιπες θέσεις στάθμευσης. Συγκλίνω στο ότι πρέπει να χρεωθεί υπέρβαση δόμησης εφόσον είναι μόνο η μια πλευρά ανοιχτή αλλά ήθελα και τη γνώμη σας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  4. Καλησπέρα συνάδελφοι, έχω περίπτωση 2όροφης ενιαίας κατοικίας (από κατασκευής), όπου στην άδεια προβλεπόταν ισόγειο κατάστημα και κατοικία ορόφου. Έγινε δήλωση Ν. 4495/17 για αλλαγή χρήσης και ενοποίηση κτλ. Επίσης, έγινε πριν 35 χρόνια σύσταση οριζοντίου όπως προέβλεπε η άδεια, άσχετα που δεν έγινε ποτέ έτσι. Ισόγειο κατάστημα Ι1, Διαμέρισμα ορόφου Α1 και πρόβλεψη μελλοντικού Β1. Έχει ενταχθεί στο νέο εξοικονομώ. Πως μπορεί να πραγματοποιηθεί η ταυτότητα κτιρίου χωρίς να κλωτσήσει το εξοικονομώ? (Σημειωτέον είμαστε σε τμήμα καθέτου). Μπορώ να βγάλω πιστοποιητικό πληρότητας για όλη την ιδιοκτησία με αναφορά στην τεχνικη περιγραφή της οριζοντίου που υπάρχει? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  5. Καλησπέρα σας συνάδελφοι. ηθελα να ρωτήσω. Σε περίπτωση κυκλοφοριακής σύνδεσης τύπου Γ έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με τον Πδ 118/2006; Σας ευχαριστω εκ των προτέρων.
  6. Αν δεν δώσουν παράταση με την ξεφτίλα που έγινε με το σύστημα του buildingcert, είναι επιεικώς απαράδεκτοι, έχω να προσθέσω.
  7. Συνεπώς για όλα? καθώς και με Α/Θ ή Air Condition θερμαίνεις. Ευχαριστώ.
  8. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Γνωρίζουμε το pgen αν το υπολογίζουμε μόνο για συστήματα λέβητα ή το θεωρούν απαραίτητο και για αντλίες θερμότητας (σωμάτων/fan coils/οροφής) ή και για Air Condition;
  9. Καλησπέρα σας συνάδελφοι, να ρωτήσω μια απορία. που βρίσκεται ο πίνακας 4.1.1 της ΤΟΤΕΕ που αναφέρει στην αιτιολόγηση για την εγκατάσταση νέων συστημάτων θέρμανσης κατά την πρόταση παρεμβάσεων? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  10. Δεν υπάρχει καθορισμός αποκλειστικών χρήσεων στη σύσταση που εξετάζω. Συνεπώς οτιδήποτε είναι έξω από τα περιγράμματα κτιρίων είναι σε κοινόχρηστα και εξ αδιαιρέτου. Τέλος, αν χτίσω κατά τους όρους της σύστασης και τοποθετηθούν οι οικοδομές οι νέες στο σημείο που προβλέπονται από την οριζόντιο είναι σε περιφραγμένο κομμάτι του ιδιοκτήτη με τις παλιές κατοικίες.
  11. Με λίγα λόγια, επιτρέπεται να βγει οικοδομική άδεια για τα μερίδια των άλλων 2 οριζοντίων ιδιοκτησιών άσχετα αν οι 2 υφιστάμενες έχουν θέση τελείως άσχετη με αυτή που προβλέπεται από την σύσταση οριζοντίου και βρίσκονται εξ ολοκλήρου στα κοινόχρηστα? Και αν βγει οικοδομική άδεια που "κάθονται" οι νέες κατασκευές? Οπουδήποτε ανεξάρτητα την σύσταση οριζοντίου που υπάρχει και προέβλεπε τις μελλοντικές οικοδομές? Τέλος, δεν πρέπει να προηγηθεί η τακτοποίηση των αυθαιρέτων στο οικόπεδο μια και βρίσκονται στους κοινόχρηστους του οικοπέδου?
  12. Καλησπέρα συνάδελφοι. Έχω μια περίπτωση γηπέδου εκτός σχεδίου 4.000 τ.μ. στο οποίο υπάρχει σύσταση οριζοντίου προ 2011 με 4 κολλητές κατοικίες έκαστη 50 τ.μ., όπου ο ένας ιδιοκτήτης κατέχει τις 2 και έτερος τις άλλες 2 οριζόντιες. Έχει βγει οικοδομική άδεια από τον έναν ιδιοκτήτη προ 2011 για δυο κατοικίες συνολικου εμβαδού 100,00 τ.μ. χωρίς όμως να είναι όμοιες με τις κατοικίες όπως προβλέπονταν στην οριζόντιο, ενώ στην πράξη κατασκευάστηκαν σε τελείως άλλες θέσεις από την οριζόντιο. Έχουν και αυθαίρετες κατασκευές που υπερκαλύπτουν τη συνολική δόμηση του οικοπέδου. Σε αυτήν την περίπτωση, με δεδομένο ότι υπάρχουν πλέον κατοικίες στον κοινόχρηστο, επηρεάζουν τα επιπλέον τετραγωνικά τη δόμηση των έτερων 2 οριζοντίων ιδιοκτησιών του άλλου ιδιοκτήτη που δεν έχει δομήσει ούτε εκδόσει κάποια άδεια? Έχω γνώμη επί του θέματος απλά θα ήθελα και μια άλλη γνώμη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  13. Καλησπέρα σας, οριζόντια ιδιοκτησία με χρήση καταστήματος διαχωρίζεται σε δύο ανεξάρτητα καταστήματα. Θα εκδοθεί ΕΕΜΚ για τις εργασίες και θα ακολουθήσει ενημέρωση αδείας. Η οικοδομική άδεια είναι του 1978. Το ερώτημα είναι αν απαιτείται μελέτη ενεργητικής πυροπροστασίας. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  14. Έχω κάνει μόνο δυο ανακλήσεις, η μια λόγω λάθος στη φωτογραφία και μια λόγω σκαριφηματος. δεν έχω θέμα με το ποσοστό. απλα είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει λόγω λάθους σε ενεργειακούς υπολογισμούς. καποιες φορές η βιασύνη δυστυχώς είναι κακός σύμβουλος
  15. *καποιος σας περίπτωση ανάκλησης με αλλαγή των ενεργειακών στοιχείων και αν υπήρχε καποια ποινή πέρα από τη λογική «συμβουλή» που γράφουν συνήθως
  16. Ευχαριστω για τις απαντήσεις σας. το θέμα είναι ότι με απλό προσαρτημα μπορώ να αλλάξω μόνο παρεμβάσεις. συν ότι μιλάμε για λάθος κατηφοριά στο πιστοποιητικό αφού δεν μπαίνει καθόλου η οροφή σε επαφή με τον εξωτερικό αέρα. το μεγάλο μου θέμα είναι αν αυτού του τύπου η ανάκληση οδηγήσει αυτοδίκαια σε πρόστιμο ή αλλα προβλήματα. Δεν ξέρω αν έχει συναντήσει καποιος σας περίπτωση ανάκλησης με αλλαγή των ενεργειακών στοιχείων και αν υπήρχε καποια ποινή πέρα από τη λογική «συμβουλή» που γράφουν συνήθως
  17. Καλησπέρα συνάδελφοι, ήθελα να ρωτήσω αν έχει τύχει σε κάποιον να ζητήσει ανάκληση ΠΕΑ για λάθος (στην περίπτωση αυτή σοβαρό) που επηρεάζει τα ενεργειακά δεδομένα και τι τύχη είχε. Στην περίπτωση μου, λόγω βιασύνης έκδοσης ΠΕΑ πριν 2 χρόνια για ένα ενοικιαστήριο, δεν πέρασα καθόλου την οροφή (δώμα). Οπότε περάστηκε σαν να είχε από πάνω άλλη θερμική ζώνη. Το πρόβλημα το διαπίστωσα τώρα που ενδιαφέρεται ο πελάτης να δει για το εξοικονομώ. Ευχαριστώ.
  18. nick_61 ευχαριστώ για την έγκαιρη απάντηση σου. Μια διευκρίνηση όσον αφορά την επιχορήγηση που πάει αυτόματα στον προμηθευτή. Μου ανέφεραν περίπτωση με ίδια κεφάλαια που κάλεσε η τράπεζα τον ωφελούμενο για να επιβεβαιώσει ότι αυτό το ποσό είναι σωστό για να μεταφερθεί στο δικαιούχο και μετά έγινε η μεταφορά. Ή μήπως είναι θέμα τράπεζας για το πως γίνεται τελικά η κατάθεση της επιχορήγησης από τον ωφελούμενο στους προμηθευτές?
  19. Καλησπέρα σας, έχω μια υπαγωγή στο εξοικονομώ και είμαστε στη φάση που έγιναν οι παρεμβάσεις. Θα σας παρακαλούσα αν μπορούσατε να με διαφωτίσετε σε 2-3 πράγματα σχετικά. Να σημειώσω ότι πάμε με ίδια κεφάλαια. 1. Είχε κοπεί απόδειξη με το ποσό του Α' ΠΕΑ χωρίς να γνωρίζω πως θέλει και τραπεζική συναλλαγή. Υπάρχει πρόβλημα αν γίνει τώρα εκ των υστέρων? (Ακόμη δεν έχει εκδοθεί το Β' ΠΕΑ) 2. Ο προμηθευτής/ανάδοχος της εργασίας (θερμομόνωση στο δώμα) είναι το ίδιο πρόσωπο. Πρέπει να κόψει μια απόδειξη για τα ίδια κεφάλαια και μια δεύτερη επί πιστώσει με το υπόλοιπο που επιχορηγείται? Η μας αρκεί μια για το συνολικό ποσό και ας μην γράφει επί πιστώσει? 3. Θα καταβάλει ο ωφελούμενος το ποσό που του αναλογεί για τα ίδια κεφάλαια στο δηλωμένο ΙΒΑΝ του αναδόχου/προμηθευτή. Φαίνεται μετά από το σύστημα η καταβολή ή θέλει και το αποδεικτικό κατάθεσης να ανεβεί πρώτα? 4. Και τέλος, το ποσό που επιχορηγείται πάει στο ΙΒΑΝ του ωφελούμενου (επειδή περνάμε και ΙΒΑΝ ωφελούμενου) και έπειτα αυτός το εκταμιεύει στον προμηθευτή ή πάει αυτόματα στον προμηθευτή χωρίς να εμπλακεί ο ωφελούμενος περαιτέρω? Συγνώμη για τις αρκετές ερωτήσεις αλλά προσπαθώ να βγάλω άκρη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων, συνάδελφοι, για την έγκαιρη και έγκυρη απάντηση σας.
  20. Συνάδελφοι, καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους με υγεία! Έχω μια ερώτηση σε αρχικό έλεγχο που πραγματοποίησα. Διαπιστώθηκε μετατόπιση μιας σειράς υποστυλωμάτων προς τα έξω κατά 10 εκ. μεγαλώνοντας περίγραμμα ημιυπαιθρίου χώρου. Επιτόπου και με την παρουσία του επιβλέποντα έγινε η μετατόπιση αυτών και οι φωτογραφίες πάρθηκαν αφού μπήκαν στη σωστή θέση. Το αναφέρουμε αυτό στα σχόλια του πορίσματος ή από τη στιγμή που είμαστε εντάξει, προχωράμε κανονικά? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  21. Δημήτρη, προφανως λες πως υπερισχύει αυτό που αναφέρεται στο άρθρο 100 σε σχέση με το άρθρο 81 3α. Όμως απλώς στο άρθρο 100 πιστεύω σου λέει τι υπάγεται σε περίπτωση διαμερισματωσης στο νόμο με το παραβόλο των 250 σε σχέση με τα μηχανολογικά κτλ. ενω στο άρθρο 81 σου διευκρινίζει απλώς ποια θεωρούνται πολεοδομικές παραβάσεις. Με την ίδια λογική εξαιρεί και τον αναλυτικό προϋπολογισμό που πάλι πληρώνεις παράβολο και την κατηγορία 3. θεωρεις πως η διαμερισματωση δεν συνιστά «πολεοδομική παράβαση» βάσει της περιγραφής «κάθε κατασκευή που εκτελέστηκε κατά παράβαση της οικοδομικής άδειας με την οποία δημιουργούνται χώροι κυρίας ή βοηθητικής χρήσης χωρίς να μεταβάλλονται τα μεγέθη καλυψης,δομησης,ύψους,όγκου και χωρίς να θίγονται τα στοιχεία του φέροντος οργανισμού»; πιστευω να καταλαβες το σκεπτικό που το λέω
  22. Καλησπέρα και πάλι karanus! Ναι προφανώς και είναι χ2 καθώς μιλάμε για δυο ανεξάρτητες ιδιοκτησίες βάσει οριζόντιου. Στην περίπτωση μας θα οδηγούμασταν σε τακτοποιηση μόνο στη μια καθώς αυτήν ενδιαφέρονται να μεταβιβάσουν. θεωρω ότι εντάσσονται στο θ) καθώς η διαμερισματωση ούτε μεταβαλει τα στοιχεία δόμησης, καλυψης, ύψους καθώς και ούτε θίγει τα φέροντα στοιχεία του κτισματος. Το θέμα μου είναι και εμένα πως είναι ορθότερο να προηγηθεί η τακτοποίηση, αλλά λέω μήπως και μπορούν να το αποφύγουν προς το παρόν έχοντας κάποιο νομικό πάτημα.
  23. Καλησπέρα σας, επαναδιατυπωνω το ερώτημα μου όσον αφορά το διαχωρισμό της διώροφης οικοδομής κάπως πιο συγκεκριμένα. οπως έχω προαναφερθεί στην άδεια φαίνεται μια διώροφη οικοδομή όπου ο κάθε όροφος είναι ξεχωριστό διαμέρισμα. στην πράξη έχουν διαχωριστεί ως 2 διώροφα διαμερίσματα. το ένα από τα δυο είναι προς μεταβίβαση και απαιτείται να εκδοθεί βεβαίωση μηχανικού οπου έχουμε σαφώς την παράβαση της διαμερισματωσης ενώ τα τ.μ. είναι εντάξει. εμπιπτει στο εδάφιο θ) της παραγράφου 2 του άρθρου 81 η διαμερισματωση ώστε να μην απαιτηθεί τακτοποιηση για την έκδοση βεβαίωσης; Ευχαριστώ
  24. Έχει τις αναφορές Ι1,Α1 και Ι2,Α2 στα σχέδια ο μηχανικός. Απλά περιμένω και το συμβόλαιο. το θέμα μου περισσότερο είναι αν υφίσταται υποχρέωση τακτοποίησης για την έκδοσης βεβαίωσης στη μια διώροφη ιδιοκτησία από τις δυο με την ύπαρξη της διαμερισματωσης
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.