Μετάβαση στο περιεχόμενο

ksteve

Members
 • Περιεχόμενα

  111
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

26 Καλή

Σχετικά ksteve

 • Κατάταξη:
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Ανατολικη Αττικη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

717 profile views
 1. Πιστεύω ότι αφού έχουν πληρωθεί τα πρόστιμα μέσα στα χρονικά περιθώρια ισχύος του νόμου, η Υ.ΔΟΜ. θα περαιώσει τη διαδικασία με τη τελευταία σφραγίδα ακόμα και τώρα. Κουβέντιασε το θέμα με την Υ.ΔΟΜ. και ενημέρωσέ μας για την εξέλιξη.
 2. Αυθαίρετα των κατηγοριών 1,2,3 απαλλάσονται της ΜΣΕ. Πέραν αυτών απαλλάσεται αυθαίρετη κατασκευή <25τ.μ. άλλης κατηγορίας.
 3. Σε οριστική υπαγωγή μπορεί να προστεθεί άλλος Μηχανικός ανάληψης της ΜΣΕ ή πρέπει να γυρίσει η δήλωση (αν επιτρέπεται μετά από 5 χρόνια) μέσω ΤΕΕ σε υπαγωγή?
 4. Εφόσον οι αυθαίρετες κατασκευές είχαν ολοκληρωθεί πριν από το έτος 1983 υπάγονται στη κατηγορία 2, ακόμα και αν υπάρχει παραβίαση Ο.Γ.. Η κατηγορία 2 δεν εξαρτάται από την ύπαρξη αυθαίρετων κατασκευών εντός προκηπίου, παρά μόνο από τη χρονολογία ολοκλήρωσης (προ 1.1.1983). Φυσικά πρέπει να αποδείξεις, όπως περιγράφει ο νόμος, τη παλαιότητα.
 5. ksteve

  ΕΦΚΑ και εισφορές

  Το ειδοποιητήριο του Δεκ'18 δεν μου το εμφανίζει, αλλά μήνυμα ότι " Δε βρέθηκε Τρέχουσα Εισφορά".
 6. Για να εκδόσω βεβαίωση Μηχανικού, για σύσταση οριζόντιας, σε διώροφη οικία με υπόγειο στην οποία οι αυθαίρετες υπερβάσεις της άδειας έχουν ρυθμιστεί με το Ν.4178 με οριστική υπαγωγή από άλλον Μηχανικό, πως μπορώ να είμαι σίγουρος ότι έχει ανεβάσει το σύνολο των απαιτουμένων αρχείων (σχεδίων κ.λ.π.) της δήλωσης Ν.4178 ο άλλος Μηχανικός και πως μπορώ να είμαι σίγουρος για τη κατάταξη του κτιρίου στο ΔΕ.ΔΟ.Τ.Α. ? (απαραίτητο για αναφορά αν απαιτείται ή όχι μ.σ.ε.) Η έκδοση βεβαίωσης σήμερα, πλην του ελέγχου της σωστής περιγραφής των αυθαίρετων κατασκευών σε δήλωση Ν.4178, σχετίζεται και με την πληρότητα αυτής και αν ναι πως ελέγχεται η πληρότητα δήλωσης Ν.4178 άλλου Μηχανικού ακόμα και σε οριστική υπαγωγή ?
 7. Η πρώτη περίπτωση που λέει ότι δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες, επιλέγεται όταν υπάρχει οικοδομική άδεια και δεν υπάρχουν υπερβάσεις. Διαμέρισμα προ του 1955, χωρίς οικοδομική άδεια, για την έκδοση βεβαίωσης εμπίπτει στη παράγραφο "Οι υφιστάµενες αυθαίρετες κατασκευές ή οι εγκατεστηµένες αυθαίρετες χρήσεις εµπίπτουν σε µία από τις εξαιρέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου 82 και δεν υπάγονται σε καµία άλλη από τις περιπτώσεις του άρθρου 89 του Ν.4495/2017", σύμφωνα με την υποπαράγραφο α) της παραγράφου 2 του άρθρου 82 και βεβαίως εφόσον δεν υπάγεται σε καµία άλλη από τις περιπτώσεις του άρθρου 89 του Ν.4495/2017.
 8. Άρθρο 106 παρ.9 δεν υπάρχει. Εάν έχεις υπόψη σου το άρθρο 116 παρ. 9, ισχύει για παραδοσιακούς οικισμούς. Alexdam, διάβασε το άρθρο 89 παράγραφος 1 -2ι και 2ια περί απαγόρευσης υπαγωγής. Αν εξαιρείσαι ρυθμίζεις την οικία και την αποθήκη (Υ.Δ. και Υ.Κ.).
 9. Inzaghi, Αυθαιρεσία αποτελεί οπωσδήποτε. Θα τη ρύθμιζα ως λοιπή παράβαση (με αναλυτικό προϋπολογισμό) σύμφωνα με το άρθρο 100 παράγραφοι 5 και 7 (αλλαγή χρήσης εντός νομίμου περιγράμματος, αφού έχει προσμετρηθεί στη δόμηση και κάλυψη της άδειας).
 10. Συμφωνώ απόλυτα με τον Παύλο. Οι ερωτήσεις - απαντήσεις του τεε στις οποίες αναφέρεται ο tyrobas, είναι μάλλον από το teepelop που αποτελούν προσωπική γνώμη, σεβαστή βεβαίως αλλά δεν φημίζονται για την ορθότητά τους πάντα.
 11. Μετά τη κατάργηση των κρατήσεων τεε-τσμεδε-εμπ επί των νομίμων αμοιβών και με το δεδομένο ύπαρξης ιδιωτικού συμφωνητικού, ο υπολογισμός της αμοιβής μέσω του συστήματος του τεε αποτελεί τυπική και όχι ουσιαστική υπόθεση.
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.