Μετάβαση στο περιεχόμενο

geosurv

Members
  • Περιεχόμενα

    34
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by geosurv

  1. Καλησπερα συναδελφοι. Σε αγροτεμαχιο αναδασμου (περιπου 100στρεμ) υπαρχει οικισκος γεωτρησης τον οποιο και και εβαλα σε ρυθμιση (κατηγορια 3). Το αγροτεμαχιο ειναι εξ αδιαιρετου (το οποιο το ανακαλυψανε πριν μιση ωρα) Ο πελατης μου εχει τα 3/4 και 1/4 ενας συγγενης του. Εγω στην τακτοποιηση σαν ιδιοκτητες εβαλα μονο τον δικο μου (100%).Το προστιμο το πληρωσε ο πελατης μου(ετσι και αλλιως θα το πληρωνε αυτος μιας και κανει αποκλειστικη χρηση της γεωτρησης). Τι κανω τωρα ειναι το ερωτημα μου. Να ζητησω αλλαγη στην δηλωση για να την διορθωσω? Να το αφησω ετσι? Θα εχω προβλημα με τον συνιδιοκτητη; Ευχαριστω
  2. Χαχαχαχαχα!!!!φυσικα!!! Και φυσικα μιλαω για γωνιες θλασεως και οχι θαλασεως!!Και κατι που μου ειχε συμβει οταν σπουδαζα ακομα. Τοτε που μαθαμε οτι μετραμε τις γωνιες δεξιοστροφα. Ηταν λοιπον ενας συναδελφος μηδενιζει και ξεκιναει να μετραει. Καποια στιγμη γυρναει το οργανο αριστεροστροφα να μετρησει και του φωναζω τι κανεις εκει ρε δεξιοστροφα μας ειπανε!!!Τον βλεπεις κοκκινιζει και αφου μου λεει ποσο δικιο ειχα(!!!!!) ξεκιναει ενα δεξιοστροφο γαιτανακι γυρω απο το οργανο και μεχρι να τελειωσουμε την αποτυπωση επεσε κατω (υπερβολη ειναι δεν επεσε κατω αλλα σιγουρα κουραστηκε). Γελιο απιστευτο μετα οταν καταλαβε τι εκανε!!χαχαχα!!
  3. Συμφωνω μετις πρωτογενεις μετρησεις. Αυτο κανω και εγω. Οσο για το αλλο επειδη το εχω κανει απειρες φορες (και μιλαω παντα για οδευσεις) αυτο που εκανα εβαζα την επομενη σταση μηδενιζα, αποτυπωνα , αν στο μεταξυ ειχε φυγει το εμποδιο χτυπουσα και την προηγουμενη , αν οχι συνεχιζα το μετρημα και σημειωνα την γωνια που μου λειπει για να την μετρησω αργοτερα. Θεωρω οτι πολλοι συναδελφοι δεν εχουν ξεκαθαρισει τι ειναι γωνιες θαλασεως (εξωτερικες και εσωτερικες), τι ειναι γωνιες διευθυνσεως και το σημαντικοτερο τι μετραμε εξω.
  4. Καλησπερα Συναδελφε Καισαρα μου αρεσει το φυσικα που γραφεις. Και ναι υπαρχει και αλλιως. Εγω θα σου κανω μια απλη ερωτηση. Ας πουμε οτι μετρας στο κεντρο της θεσσαλονικης. Αλλαζεις σταση και μεχρι να στησεις πηγαινει και παρκαρει αυτοκινητο στην προηγουμενη που θες να μηδενισεις. Τι θα κανεις?? Θα σταματησεις το μετρημα??Θα σου προτεινα να διαβασεις ξανα τα βιβλια του Βλαχου ή αν εχεις την δυνατοτητα να πας να δουλεψεις σε καποιο εμπειρο συναδελφο για να ξεκαθαρισεις τα πραγματα. Φιλικα
  5. Γεια χαρα. Χρειαζεσαι το tecs της topcon. Απευθειας δεν γινεται. Το προγραμμα θα το βρεις εδω http://217.148.181.160/index.asp?pageid=401152971d7a47e9b8368a77747ec751
  6. Καλησπέρα. Στον μεταλλικο πυλώνα της ΔΕΗ υπαρχει ο αριθμος του πυλωνα (με κοκκινα γραμματα 3ψηφιος ή 4 ψηφιος). Σημειωσε τον αριθμο αυτο και αν ειναι δυνατο (για διευκολυνση στην ΔΕΗ) πηγαινε στον επομενο ή στον προηγουμενο πυλωνα και σημειωσε και αυτον τον αριθμο. Με αυτα τα στοιχεια θα σου βρουν το ΦΕΚ της συγκεκριμενης οδευσης των πυλωνων.
  7. Καλημερα συναδελφοι. Εγω θελω να σας ρωτησω το εξης. Πελατης μου θελει να μεταβιβασει 7 αγροτεμαχια ολα αδομητα (τα 6, 2 στρεμματα το καθενα , ενα 12 στρεμματα ) ενα οικοπεδο 4 στρεμματα αδομητο και ενα οικοπεδο 1 στρεμμα με παρονομες αποθηκες (με τσιμεντολιθα). Ολα αυτα βρισκονται σε ενα χωριο με 800 κατοικους (οι κοτες ειναι πιο πολλες απο του ανθρωπους). Εχουμε και λεμε. Συμφωνα με το ΤΕΕ Λαρισας πρεπει να παρω τα εξης λεφτα Για την βεβαιωση: 232,53+φπα=286 ευρω (χωρις κρατησεις φεμ κ.τ.λ) Αρα για τις 8 βεβαιωσεις 2288 ευρω (μαζι και το ΦΠΑ) και χωρις να υπολογιζω κρατησεις. Εαν δεν τις περασω μεσω απο το συστημα και ζητησω 100 ευρω για την καθε μια,τοτε πειθαρχικο, ο προεδρος του ΤΕΕ θα μου στειλει την εφορια (!) και αλλα ομορφα. Το ΤΕΕ Λαρισας ετοιμαζει κλιμακια ελεγχου σε υποθηκοφυλακεία, συμβολαιογραφους συμφωνα με τα λεγομενα τους για να πιασουν τους παρανομους μηχανικους. Τοπογραφικα ( σε αυτον τον ΕΓΣΑ οπως λενε και οι συμβολαιογραφοι) : Αν παω με ελαχιστη αμοιβη μεσω ΤΕΕ 5000λ. Δεν το γραφω καν τι ποσο βγαινει. Θα κανω ενα ιδιωτικο συμφωνητικο και θα του ζητησω 300 ευρω για το καθενα (+ΦΠΑ) για να μην του κανω και τραγικη εκπτωση ( αν και θα εχω προβλημα με το ΤΕΕ οτι ειναι χαμηλες οι τιμες) . Αρα παμε στα 2952 ευρω Αρα για την μεταβιβαση αυτων των τεμαχιων ο πελατης μου θα με πληρώσει 5240 ευρω. Θα πληρωσει την συμβολαιογραφο. Θα πληρωσει την εφορια. Στην περιοχη το στρεμμα στοιχιζει 700 ευρω. Απλα σχολιαστε και πειτε μου τι θα κανατε εσεις. Και δειτε και αυτο http://www.adeiadomi...CFQkLfAodIHOGqQ Ελευθερη αγορα. Καλα κανουν αφου μπορουν.
  8. Ναι δικιο εχεις!!!! Τωρα καταλαβα τι εννοεις!!!οκ γραψε ακαταλαβισια οπως λεμε και στο χωριο μου!!!χαχαχαχαχαχα
  9. Καλημερα Συναδελφε εαν στηθεις στο βαθρο τοτε εχεις υψος βαθρου (απο το μπουλονι εως την βαση του βαθρου-κεφαλη) +υψος οργανου/.Εαν απλα χτυπησεις τα τριγωνομετρικα (π.χ οπισθοτομια (δεν σου εξασφαλιζει μεγαλη ακριβεια) εμπροσθοτομια) στο υψος στοχου βαζεις το υψος του βαθρου.Απλα δεν καταλαβαινω στην τιμη του τριγωνομετρικου βαζεις + το ύψος βάθρου!!τα υψομετρα αναφερονται στην κεφαλη του τριγωνομετρικου.
  10. Καλησπερα. Στο τοπογραφικο σου διαγραμμα πρεπει να εμφανιζονται Οι ομορες ιδιοκτησιες και να αναγραφεις αν ειναι αρτιες και οικοδομησιμες Οικοδομικες και ρυμοτομικες γραμμες Δηλωση 651 και 1337 Αποσπασμα ρυμοτομικου υπο κλιμακα οπου θα εμφανιζεται η θεση του οικοπεδου σου Οροι δομησης Καλο ειναι να πας στην πολεοδομια και να ζητησεις προδιαγραφες του τοπογραφικου για αδεια μηπως και ζητανε κατι περιεργο.(Πολλες φορες αλλαζει απο πολεοδομια σε πολεοδομια).
  11. Το τοπογραφικο για οικοδομικη αδεια δεν καθοριζεται μονο απο Προδιαγραφές σύνταξης τοπογραφικών διαγραμμάτων του ΠΣΔΑΤΜ. Η καθε (τουλαχιστον στην Αττικη ) πολεοδομια εχει αναρτησει τις προδιαγραφες του τοπογραφικου για αδεια και με βαση αυτες συντασσεται το τοπογραφικο διαταγμα. Και σε ολες τις περιπτωσεις απαιτουν την δηλωση του 651 και 1337(και αλλα πολλα,αλλα παραλογα και αλλα λογικα). Γενικα στο τοπογραφικο της αδειας Αποσπασμα ρυμοτομικου υπο κλιμακα Οροι δομησης Υπολογισμος εμβαδου με πινακακι (αναλογα με τον τροπο που εγινε ο υπολογισμος του Ηρωνα ή με αναλυτικη μεθοδο) Εγκρισεις απο ΔΕΦΑ Αρχαιολογια ΕΠΑΕ κτλ Δηλωση 651,1337 Δηλωση εαν καποια απο το ομορα κτιρια ειναι διατηρητεο Δηλωση οτι η εφαρμογη των οικοδομικων και ρυμοτομικων γραμμων εχει γινει με στοιχεια της πολεοδομιας και ποια ειναι αυτα(πχ οι οικοδομικες γραμμεσ στην αθηνα οριζονται με τεχνικες εκθεσεις) Δεν μου ερχεται κατι αλλο, αλλα σε γενικες γραμμες ειναι αυτα που ζητανε οι περισσοτερες πολεοδομιες στην Αττικη τουλαχιστον. Και δεν νομιζω να υπαρχουν ολα αυτα στις Προδιαγραφές σύνταξης τοπογραφικών διαγραμμάτων του ΠΣΔΑΤΜ.
  12. Για τον Τ610 Τα μελανια τον 69 ml κοστιζουν 37 ευρω Τα μελανια των 130 ml κοστιζου 60 ευρω Οταν το αγορασεις στην συσκευασια περιεχονται 7 μελανια των 69 ml.(+3 μελανια για τις κεφαλες).Συναδελφος που τυπωνει full στον ενα χρονο εχει αλλαξει μονο το μαυρο δυο φορες.Οικονομικος μου φαινεται!!!
  13. Καλημερα!!!πριν μια εβδομαδα αγορασα τον ΗΡ Τ610(44').ΗΡ ειναι οποτε καλως θα ειναι.Το θεμα ομως ειναι η τιμη του!!!!2199 ευρω (με το φπα μεσα)!!!!!!!Και με Ethernet!!!!!!!Το ιδιο μοντελο τον Νοεμβριο 20009 κοστιζε 3274 ευρω!!!!!Ειναι απο γνωστο καταστημα (παραρτηματα σε ολη την Ελλαδα).Επισης ψαχνωντας στον skroutz.gr διαπιστωσα οτι η επομενη χαμηλοτερη τιμη του ητανε 3150 και εφτανε μεχρι τα 3850 ευρω!!!!!!!Οποτε μαλλον τυχερος νιωθω!!!!(το μοντελο Τ610 δεν ξαναβγαινει) Παντως μου εκανε το κερδος με το οποιο δουλευουνε οι εταιριες!!!
  14. Καλημερα.Να ξερεις παντως οτι η εντολη trim να μην δουλευει παντα και να χρειαστει να κανεις και break.Δεν το εχω δοκιμασει σε καμπυλες αλλα φανταζομαι δουλευει:trim enter, fence enter.Κανεις μιαγραμμη πανω στις γραμμες που θες και στις κοβει ολες μαζι.
  15. Σας ευχαριστω για την βοηθεια!!! Αλλα δυστυχως εχω μπλεξει λιγακι..Το ''τοπογραφικο'' που υπαρχει στο συμβαλαιο εμφανιζει μια διανομη(παρολα αυτα στο συμβαλαιο περιγραφεται ΜΟΝΟ το εννιαιο) με "οικοπεδα".Αυτο που μου ζητηθηκε αρχικα απο τον πελατη ητανε να οριοθετησω τα οικοπεδα του.Αναγκαστηκα λοιπον και αποτυπωσα και τα 7 στρεμματα(υπηρχαν καποια υλοποιημενα ορια) και εκανα εφαρμογη των οριων (βελτιστη εφαρμογη).Ολα καλα μεχρι εκει.Τωρα ο πελατης μου ζηταει τα εξης: Μια βεβαιωση οτι αναλαμβανω την ευθυνη της υλοποιησης των οριων (πως βεβαιωνεται αυτο??με το τιμολογιο??) Τοπογραφικο της χαραξης(!!!!)οπου να εμφανιζονται τα δυο οικοπεδα του και να δηλωνω οτι χαραξα αυτα τα δυο που του ανηκουν!!!!!! Του εξηγησα οτι εχει μονο ποσοστο επι του συνολικου γεωτεμαχιου παρολαυτα δεν λεει να το καταλαβει Επειδη στο τοπογραφικο του συμβολαιου εμφανιζεται η διανομη εστω και αν δεν περιγραφεται, αν τα εμφανισω στο τοπογραφικο τα δυο οικοπεδα σαν ιδιοκτησια του (ας αναφερω οτι τα ορια μου τα υπεδειξε ο ιδιοκτητης)ειμαι παρανομος????, Σημειωση:Για την υλοποιηση των οριων δεν υπηρχε φυσικα υποβαθρο γιαυτο και ακουλουθησα την παραπανω διαδικασια Σημειωση:και για τους συναδελφους που εργαζονται στην αθηνα ολα αυτα συμβαινουν στην περιοχη της κερατεας Λαυρεωτικης Ευχαριστω
  16. Το συμβαλαιο εγινε το ενενηντα οκτω(για ενα περιεργο λογω το 8 μου το κανει φατσουλα).Γνωριζω αυτο που αναφερεις και αυτα μετεφερα στον πελατη οταν διαβασα το συμβαλαιο του.Απλα τα αναφερω σαν οικοπεδα για να καταλαβουν οι συναδελφοι γαιτι ειδος αγοροπωλησια αναφερομαι.Του τα πουλησανε σαν οικοπεδα.Οσα αφορα τα ερωτηματα μου?? Ευχαριστω
  17. Καλημερα.Μου ζητηθηκε να οριοθετησω δυο οικοπεδα(εκτος σχεδιου).Με βαση το συμβολαιο (εγινε το 1998) οριζεται οτι ο πελατης μου εχει στην κατοχη του τα 108/1000 μιας εκτασης 7 στρεμματων.Στο τοπογραφικο(ο θεος να το κανει τοπογραφικο) του συμβολαιου εμφανιζεται η εκταση των 7 στρεμματων να ειναι χωρισμενη σε αριθμημενα οικοπεδα ενω ταυτοχρονα εχουν κοπει και αγροτικοι δρομοι, αλλα παρολα αυτα η περιγραφη αναφερεται στα 7 στρεμματα.Αρα ουσιαστικα αυτο που πουλησανε στον πελατη μου ειναι ενα ποσοστο(και μαλιστα δεν το ηξερε νομιζε πως ειχε τεμαχια μιας και ο πωλητης του υπεδειξε οτι του ανηκουν δυο συγκεκριμενα τεμαχια(!!!!!) χωρις αυτα φυσικα να αναφερονται στο συμβολαιο). Υπαρχει τροπος να εξασφαλισει οτι τα γεωτεμαχια που του εδωσε ο πωλητης δεν θα ειναι διεκδικισημα απο τους αλλους συνιδιοκτητες?? Εαν κανουν ενα συμφωνητικο ολοι οι συνιδιοκτητες και να οριζουν ποιο κομματι ειναι δικο τους θα εχει νομικη ισχυ?? Στην δηλωση του στο κτηματολογιο δεν πρεπει να αναφερει τα 7 στρεμματα με το ποσοστο ιδιοκτησιας του και οχι τα δυο τεμαχια?? Ευχαριστω για το χρονο σας
  18. Καλημερα.Εγω θα σου ελεγα να μετρησεις τις φατσες γειτονικων οικοπεδων ακομη και των απεναντι σου(εμενα μου ετυχε οι στασεις να φευγουνε 3 μετρα!!!!! και αναγκαστικα να κανω κτηματογραφιση στο ΟΤ για να μπορεσω να το χαραξω..), να τα βαλεις πανω στο σχεδιο τις πραξεις εφαρμογης και να δεις πως ειναι τα πραγματα.Και να χαραξεις με βαση αυτα τα στοιχεια.Αν περιμενεις απο τα στοιχεια της πραξης καηκες(εκτος και αν εισαι τυχερος)
  19. Η αποδεκτή απόκλιση εμβαδού των γεωτεμαχίων αυξάνει κατά τρόπο ανάλογο με το εμβαδόν και την περίμετρό τους. Η «αποδεκτή απόκλιση του εμβαδού» για κάθε γεωτεμάχιο υπολογίζεται από τον τύπο: Α= [(√Ε + 2Uo)² − Ε] x Π/Πτ και ειδικότερα: α) Υπολογίζεται η πλευρά τετραγώνου σχήματος εμβαδού ίσου με το εμβαδόν (Ε) του γεωτεμαχίου του οποίου ζητείται η ανοχή, όπως αυτό έχει καταχωρηθεί στην κτηματολογική βάση. Το τετράγωνο αυτό που ορίζεται «ανηγμένο τετράγωνο» έχει πλευρά √Ε. β) Το τετράγωνο αυτό προσαυξάνεται με επιμήκυνση των πλευρών του κατά μέγεθος Uo, όπως αυτό ορίζεται στο Κεφάλαιο 7, παράγραφος 3.6. των «Τεχνικών Προδιαγραφών Μελετών Κτηματογράφησης για την δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου», οι οποίες εγκρίθηκαν με την υπ’ αριθμ. 425/09.01/17.7.2007 απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Κ.Χ.Ε. (ΦΕΚ τ. Β΄, 1275/24.7.2007, όπως αναδημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ τ. Β΄, 1443/9.8.2007) και αναθεωρήθηκαν με την υπ΄αρ. 460/03/12.6.2008 απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Κ.Χ.Ε. (ΦΕΚ τ. Β΄, 1156/24.6.2008).Το νέο αυτό τετράγωνο ορίζεται ως «διευρυμένο ανηγμένο τετράγωνο» Ειδικότερα για τις αστικές περιοχές (κλίμακα σύνταξης 1:1000) Uo = 0.50 μ. και για τις αγροτικές περιοχές (κλίμακα σύνταξης 1:5000) Uo = 2.00 μ. Το εμβαδόν του νέου τετραγώνου που προκύπτει είναι Ετ = (√Ε + 2Uo)² . Η τιμή της «αποδεκτής απόκλισης» Α του εμβαδού του γεωτεμαχίου υπολογίζεται με την διαφορά Ετ μείον Ε επί τον λόγο Π/Πτ, όπου Π είναι η περίμετρος του γεωτεμαχίου σύμφωνα το διάγραμμα της κτηματολογικής βάσης και Πτ η περίμετρος του «ανηγμένου τετραγώνου» δηλαδή Πτ= 4√Ε. Η ανωτέρω υπολογιζόμενη τιμή της «αποδεκτής απόκλισης» του εμβαδού δεν μπορεί να υπερβαίνει κατά ποσοστό 10% το εμβαδόν του γεωτεμαχίου, όπως αυτό έχει καταμετρηθεί και συμπεριληφθεί στην κτηματολογική βάση. ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. Διεύθυνση Λειτουργούντος Κτηματολογίου Τμήμα Κτηματολογικών Χαρτών Τα παραπανω υπαρχουν στο site της κτηματολογιο Α.Ε.Τωρα επειδη θες να κανεις ελεγχο στο παραπανω σχεδιο θα πρεπει να πας να το μετρησεις και εσυ με τον ιδιοκτητη.Ποιος σου λεει εσενα οτι ο ιδιοκτητης υπεδειξε τα σωστα ορια στον τοπογραφο και οχι στο περιπου?Γνωριζεις την μεθοδο που εγινε η αποτυπωση?Το σχεδιο ειναι σε ΕΓΣΑ??Εαν οχι υπαρχουν στασεις του τοπογραφου να εξαρτηθεις για να μπορεις να ΄''βαλεις '' το ενα σχεδιο πανω στα αλλο για να τα συγκρινεις?Το να καθισεις στο γραφειο και να μετρησεις στο Autocad ή στο χερι δεν ειναι ελεγχος τοπογραφικου(μαλλον φιλισοφικη αναζητηση) Και φυσικα ειναι απαραδεκτο να πέρνουμε μετρήσεις από το Google και να τις υπογράφουμε σαν τοπογραφικό σχέδιο..Απο την στιγμη και που η κουτση μαρια εχει δικαιωμα στο τοπογραφικο(και το χειροτερο περνανε και στις αρμοδιες υπηρεσιες) αυτην την ποιοτητα δουλειας θα απαλαμβανουν οι πελατες. Και πιστεψε με ελαχιστοι ειναι οι τοπογραφοι που χρησιμοποιουν αυτες τις μεδοθους.Αλλου ειναι το προβλημα.
  20. "οπισθοτομια με δυο τριγωνομετρικα και με μέτρηση αποστάσεων" Συγνώμη, αλλά αυτό να δω και να τελειώσω...Εκτός κι αν το λέτε για καλαμπούρι. Ποιός τρελός θα στείλει το βοηθό δυό φορές ν' ανέβει στα βουνά για να πάρει απόσταση ενώ θα μπορούσε να πάει αυτός να στήσει επάνω σ' ένα; Και μη μου πεις έχω laser για 2km... Η μόνη περίπτωση που είναι αυτό δυνατό, τα "τριγωνομετρικά" να είναι σχετικά κοντινά σημεία γνωστών συντεταγμένων στα πλαίσια τοπικής αποτύπωσης και όχι βάθρα της ΓΥΣ ή ΟΚΧΕ. Πες τα συναδελφε...Θα τα ελεγα και εγω αλλα δεν ηθελα να γινω κακος..Οπισθοτομια το ελαχιστο 3 σημεια με γνωστες συντεταγμενες και καλη γεωμετρια.εμπροσθοτμια 2 σημεια με γνωστες συντεταγμενες...Απο τοτε που τα οργανα βγαλανε ελληνικο menu το free station εγινε οπισθοτομια για ολα...
  21. Πολυ θα ηθελα να κανω και εγω οπισθοτομια με δυο τριγωνομετρικα και με μέτρηση απστάσεων....
  22. Για οπισθοτομια απαιτουνται 3 γνωστα σημεια.Μαλλον εννοεις εμπροσθοτομια με αποστασεις.
  23. Αν και παει καιρος..Δεν χρειαζεται να ανεβεις στα γνωστα σημεια.Το προβλημα ονομαζεται ¨προβλημα απροσιτης βασης (Hansen)" και η λυση του ειναι στην σελιδα 93 του Βλαχου(τομος Β).Αν καποιος δεν το εχει ας ζητησει περιγραφη.
  24. http://www.dopdf.com/ Απλα απιστευτο.Δημιουργει ενα εικονικο printer(εμφανιζεται σε ολα τα προγραμματα ακομα και σε autocad) και απλα οταν κανεις plot or print σου δημιουργει pdf.Ακομη στο autocad οταν καθορισεις scale,ctb και κανεις plot to pdf που σου δημιουργει ειναι οπως θα ηταν εαν το τυπωνες.Ετσι λοιπον εχεις ενα pdf ετοιμο για plot(ctb,scale,fonts linetypes δεν χρειαζοντα να τα εχεις μαζι σου).Απλα τυπωνεις το pdf σε 1:1
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.