Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

kasvan

Core Members
  • Περιεχόμενα

    747
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    2

Everything posted by kasvan

  1. Αυτή τη στιγμή σε περιοχές κτηματολογίου σε λειτουργία δεν υπάρχει αποδεκτή απόκλιση για το εμβαδόν των γεωτεμαχίων (όπως και της ζώνης κανονισμού ορίων, περιμετρικά των ακινήτων). Υπάρχουν μόνον τεχνικές προδιαγραφές που αφορούν την κτηματογράφηση. Με το άρθρο 13α που προστέθηκε στον ν.2664/98 με το ν. 3481/06 προβλέπεται απόφαση του ΟΚΧΕ για τον τρόπο υπολογισμού των "αποδεκτών αποκλίσεων". Να θυμίσω στους παλιούς συναδέλφους τις σχετικές αποφάσεις του ΟΚΧΕ για την αποδεκτή απόκλιση εμβαδού: 461/2008 με την οποία, καταρχάς, καθορίστηκε ο τρόπος υπολογισμού της "αποδεκτής απόκλισης εμβαδού" στο 7% του εμβαδού του γεωτεμαχίου. 462/2008 όπου η "αποδεκτή απόκλιση" δεν μπορεί να υπερβαίνει το 10%. Μετά από το πρόβλημα που ανέκυψε από την αδυναμία των τοπογράφων να βεβαιώσουν τη συμβατότητα, αφού, προφανώς αυτή δεν μπορεί να αφορά μόνον το εμβαδόν, αλλά και το σχήμα και τα όρια, είχαμε την 475/2009 με την οποία ανακλήθηκε αναδρομικά η 461/2008 Με την 475/2009 ανακλήθηκε και η 462/2008. Καθορίστηκε πιλοτικός τρόπος υπολογισμού της "αποδεκτής απόκλισης", μη δεσμευτική για τις συναλλαγές. Για τη "ζώνη κανονισμού ορίων" τα πράγματα ήταν απλά, δεν εκδόθηκε ποτέ σχετική κανονιστική πράξη. Άρα, το άρθρο 13α δεν εφαρμόζεται σε ακίνητα σε περιοχές κτηματολογίου σε λειτουργία, άλλωστε δεν υπάρχει και η σχετική υποχρέωση από εμάς να βεβαιώνουμε εάν το διάγραμμά μας είναι συμβατό με τη χωρική βάση του Εθνικού Κτηματολογίου. Κατά τη γνώμη δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση μη διαπιστευμένος μηχανικός ή μη διαπιστευμένος δικηγόρος να επιτρέπεται να ασχολούνται με υποθέσεις Εθνικού Κτηματολογίου. Δεν είναι δυνατόν να δημιουργούνται λωρίδες ή κελύφη αγνώστων, όταν δεν υφίστανται στην πραγματικότητα τέτοια εμπράγματα δικαιώματα.
  2. Για να χαράξουν οι δύο τοπογράφοι ένα χωράφι με ακρίβεια εκατοστού και θεωρώντας ότι και οι δύο ακολουθούν τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης της Τοπογραφίας θα πρέπει: 1) Να τους έχουν δοθεί οι κορυφές με τη μορφή συντεταγμένων σε κάποιο επίσημο κρατικό σύστημα αναφοράς, δηλαδή: α) Να είναι τεμάχια πρόσφατου αναδασμού του Υπουργείου Γεωργίας ή β) Να υπάρχουν σε παλαιότερο τοπογραφικό εξαρτημένο από κρατικό σύστημα αναφοράς ή γ) Να χαράξουν τις κορυφές του αγρού χρησιμοποιώντας τις συντεταγμένες που θα πάρετε σε κτηματογραφικό απόσπασμα από το Εθνικό Κτηματολόγιο ή δ) Να μην είναι χωράφι αλλά οικόπεδο το οποίο έχει ενταχθεί σε περιοχή Πράξης Εφαρμογής. 2) Σε περίπτωση που ο αγρός είναι κληροτεμάχιο ή ιδιοκτησία αγροκτήματος στο οποίο υπάρχει Διανομή ή Αναδασμός του Υπουργείου Γεωργίας που έγιναν στις αρχές του προηγούμενου αιώνα οι τοπογράφοι ακολουθώντας την ίδια μεθοδολογια θα καταλήξουν σε λύσεις οι οποίες θα είναι αρκετά κοντά ( ακρίβεια μικρότερη του 0,50 μέτρου) Αν δεν ισχύει τίποτε από τα παραπάνω δεν υπάρχει τεχνικά η δυνατότητα να γίνει αυτό που θέλετε.
  3. Το άρθρο αναφέρεται για την Κεντρική Μακεδονία και όχι για τη Δυτική όπως γράφει ο τίτλος.
  4. Ευχαριστώ Δημήτρη για την απάντηση σου. Μάλλον δεν έκανα κατανοητό ότι ο πελάτης μου σκοπεύει να αγοράσει το 100% των δημοτικών προσκυρουμένων για να προκύψει το νέο οικόπεδο που προβλέπει η πράξη τακτοποίησης και αναλογισμού διατηρώντας το ποσοστό συνιδιοκτησίας του, αφού όπως πολύ σωστά αναφέρεις δεν είναι δυνατόν να γίνει αγορά ποσοστού προσκυρούμενης έκτασης. Δηλαδή μετά την αγορά του 100% των προσκυρουμένων θα διατηρεί το 75% στο νέο οικόπεδο και το 25% θα παραμείνει άγνωστο με την ελπίδα να ενδιαφερθούν οι συνιδιοκτήτες και να δηλώσουν το ποσοστό τους στο κτηματολόγιο.
  5. Συνάδελφοι έχω έναν πελάτη στου οποίου το οικόπεδο προσκυρώνεται καταργηθείσα κοινόχρηστη δημοτική έκταση μετά από κυρωμένη πράξη τακτοποίησης και αναλογισμού. Η περιοχή είναι ενταγμένη στο Εθνικό κτηματολόγιο και ο πελάτης μου έχει το 75% του ακινήτου με το υπόλοιπο 25% να ανήκει σε διαφόρους συνιδιοκτήτες. Αυτοί οι συνιδιοκτήτες δεν δήλωσαν τα επί μέρους ποσοστά τους με αποτέλεσμα αυτό το 25% να φαίνεται σαν άγνωστος στις καταγραφές του Εθνικού Κτηματολογίου. Το ερώτημα μου είναι εάν μπορεί ο πελάτης μου, σαν επιμελέστερος των συνιδιοκτητών, να αγοράσει και να συντάξει συμβόλαιο αγοράς για την προσκυρούμενη δημοτική έκταση, δεδομένου ότι η προσκύρωση είναι υποχρεωτική και αφορά αποκλειστικά και μόνο το οικόπεδο του πελάτη μου. Στο τελικό ακίνητο μετά την προσκύρωση προφανώς τα ποσοστά συνιδιοκτησίας δεν θα αλλάξουν αλλά θα παραμείνουν ως έχουν: 75% ο πελάτης μου και 25% άγνωστος.
  6. δείτε και αυτό http://www.michanikos.gr/topic/45634-%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%84%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CF%89/page-2?do=findComment&comment=856474
  7. ... ζητάνε αναδρομικά εισφορές ακόμα και για κλάδο που πρόσφατα κατήργησαν (Ειδική Προσαύξηση)…ή για Ταμείο Ανεργίας το οποίο ποτέ δε δημιουργήθηκε…
  8. Την Τετάρτη 18/5 στη συνεδρίαση του ΕΤΑΑ η Διοικούσα Επιτροπή με ψήφους 11-1 (μειοψήφησε μόνο ο εκπρόσωπος της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ) αποφάσισε να ζητήσει την καταβολή σε 8 εξαμηνιαίες δόσεις των αναδρομικών για τα έτη 2011-2015 με το https://synelefsimixanikon.espivblogs.net/%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B1-%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%AC%CE%BD%CE%B5-%CF%84%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B9%CF%82/
  9. Αν αθροιστούν τα Hydro, Wind, Solar και Geothermal δίνουν περίπου 25% με το 25% να έχει η πυρηνική ενέργεια (εισαγωγή από Ισπανία μάλλον) και 50% καύσιμα. Πως προκύπτει το 100% ενέργεια από ήλιο, αέρα και νερό;
  10. Έγγραφο 159641/18-11-1986 σχετικά με την έγκριση - βεβαίωση της αναγκαιότητας κατασκευής κτισμάτων αντλητικών εγκαταστάσεων και υδατοδεξαμενών από τις Δ/νσεις Εγγείων Βελτιώσεων (το βρήκα σε κακή κατάσταση). Ορίζει ότι το εμβαδόν των οικίσκων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 9 τμ (εκτός εάν καθορίζεται μεγαλύτερο από σχετική μελέτη θεωρημένη από αρμόδια υπηρεσία) και το μέγιστο ύψος τα 2,5 μ.
  11. Εγκύκλιος 6 (μή απαίτηση εκδόσεως οικοδομικής άδειας). Το άρθρο 7 του Ν651/77 αφορά την απαγόρευση παροχή ρεύματος και ύδατος χωρίς την προσκόμιση οικ. άδειας και καταργείται με το Ν 1512/1985, άρθρο 9, παράγραφο 6.
  12. Ο καρανίκας είναι σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού (γεωστρατηγική, μεταναστευτικό κλπ) του πρωθυπουργού φίλε. Δεν ασχολείται με τα πεζά οικονομικά θέματα, μόνο με στρατηγικές προβλέψεις
  13. Giorgos1987 Η περιοχή (εντός της πόλης) είχε δεσμευθεί από στρατόπεδο. Το κτίριο δεν είχε χαρακτηριστεί διατηρητέο και η προσφυγή στο Στε αφορούσε α) τον μή χαρακτηρισμό του, β,γ) τις άδειες καθαίρεσης του στρατώνα και ανέγερσης νέου αστυνομικού μεγάρου από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων .
  14. Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων είχε βγάλει απόφαση η οποία αγνοούσε την εισήγηση της Εφορίας Νεωτέρων Μνημείων Θεσσαλονίκης και της Διεύθυνσης Νεότερης και Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την ανάγκη χαρακτηρισμού του Οθωμανικού στρατώνα ως διατηρητέου. Αυτό έγινε έπειτα από παρεμβάσεις οι οποίες μάλιστα διαφημίστηκαν ως επιτυχία τοπικών πολιτικών. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ενώ η ΔΕΥΑΚ έχει εγκατασταθεί στο πρώην Δημαρχείο του καταργηθέντος Δήμου Μεσοποταμίας δεν γίνεται μια τροποποίηση του σχεδίου πόλεως ώστε το Αστυνομικό μέγαρο να κτιστεί στο ΟΤ 237 και όχι στο ΟΤ 237Α.
  15. Κανένας συνάδελφος πήγε να κάνει αίτηση; Από το τοπικό γραφείο του ΤΣΜΕΔΕ μου είπαν ότι δεν τους έχει έρθει εγκύκλιος για την εφαρμογή των ανωτέρω.
  16. Για να φουντώσουμε περισσότερο η αύξηση λόγω αποπληθωρισμού -2% είναι ~ 12% πραγματικά. @ακιους Αχ τα έλεγε η μανούλα αλλά εσύ μου ήθελες να το παίζεις αφεντικό
  17. Συνάδελφοι γιατί δεν φιλήσατε κατουρημένες ποδιές να γίνετε ΔΕΚΟτζήδες; Ποιος σας φταίει γι' αυτό;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.