Μετάβαση στο περιεχόμενο

tony88

Members
  • Περιεχόμενα

    27
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.110 profile views

tony88's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σε όλους, έχω δήλωση προ του Σεπτεμβρίου του 2020 σε κατάσταση υπαγωγής στην οποία έκανα λάθος και Η/Χ που βρίσκεται εντός προκηπίου τον έβαλα Κατ.4...μπορώ να το διορθώσω τώρα και να τον κατατάξω Κατ. 5?(στην δήλωση αυτή την στιγμή δεν υπάρχει Κατ. 5 σε κάποιο άλλο ΦΚ). Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  2. Καλησπέρα σε όλους, Πρόκειται να ανεγερθούν 3 κτίρια μεταλλικής κατασκευής εκ των οποίων τα δύο είναι σε επαφή. Το ένα είναι 90τμ(15,00x6,00) υπόστεγο και το άλλο WC 3τμ(1,5x2,00). Στο σημείο επαφής, τα πέδιλα του υποστέγου έχουν γίνει έκκεντρα με βάθος θεμελίωσης 0,80μ. Το ερώτημα μου αφορά στην θεμελίωση του WC μιας και είναι μικρό σε διαστάσεις. Τι θεμελίωση θα προτείνατε; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  3. @sof2 Έχω άδεια λειτουργίας για καφετέρια. Ανήκει στον πατέρα και θέλει να την μεταβιβάσει στην κόρη. Θα χρειαστεί να γίνει και μίσθωση με κάποιο μισθωτήριο στον λογιστή;(αυτό εννοείς ως μεταβίβαση από την οποία έχεις 10 μέρες να κάνεις γνωστοποίηση&μεταβολή; )
  4. @sof2 συνάδελφε, από αυτά που έχω βρει για την μεταβίβαση παλαιάς άδειας λειτουργίας ΚΥΕ έχω καταλήξει στην εξής διαδικασία: 1. ο ΠΑΛΑΙΟΣ φορέας κάνει γνωστοποίηση στο notifybusiness 2. ο ΠΑΛΑΙΟΣ φορεας κάνει μεταβολή αυτής/αίτημα αλλαγής φορέα και συμπληρώνει τα στοιχεία του νέου φορέα 3. ο ΝΕΟΣ φορέας αποδέχεται το αιτήματος αλλαγής. Ερώτημα: σε ποίο σημείο της διαδικασίας κάνει έναρξη δραστηριότητας στην εφορία ο ΝΕΟΣ φορέας και αν αυτό επηρεάζει την διαδικασία χρονικά(σε σχέση με αυτό που ειπώθηκε παραπάνω για το "εντός 10-15 ημερών" γιατί δεν το κατάλαβα) Ευχαριστώ.
  5. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Τελικά προχωρήσαμε σε συμβολαιογραφικό μισθωτήριο ύστερα και από επικοινωνία με την Υ.ΔΟΜ.
  6. Καλησπέρα, γίνεται να εκδοθεί άδεια δόμησης στο όνομα του μισθωτή(εταιρεία) αλλά με ηλεκτρονικό μισθωτήριο 9 ετών(το οποίο θα ανανεωθεί μετά τα 9 έτη) στο οποίο θα αναφέρεται το δικαίωμα δόμησης προς τον μισθωτή ή πρέπει να γίνει οπωσδήποτε συμβολαιογραφικά το μισθωτήριο;
  7. Αυτό το γεγονός ποιο είναι όμως; Ο θάνατος; Η δημοσίευση διαθήκης;...και αν δεν έχω διαθήκη;...
  8. Το ερώτημα μου ξεκίνησε ως γενικό για να ξέρω πως θα αντιμετωπίζω τέτοιες περιπτώσεις αλλά θα το εξειδικεύσω με αφορμή δυο περιπτώσεις που έχω αυτό τον καιρό. Περίπτωση 1 · Ο ιδιοκτήτης πεθαίνει πριν περίπου 1 χρόνο · Τον Σεπτέμβριο ανοίγει η διαθήκη · Υπάρχουν 2 κληρονόμοι που θέλουν να κάνουν αποδοχή τώρα · Δεν είχε γίνει κάποια αίτηση - δήλωση για τις αυθαιρεσίες από τον θανόντα Περίπτωση 2 · Ο ιδιοκτήτης πέθανε πριν 30 χρόνια · Δεν υπάρχει διαθήκη · Υπάρχουν 5 κληρονόμοι(τα παιδιά του) · Δεν έχει γίνει κάποια ενέργεια αποδοχής της κληρονομιάς από μέρους τους · Δεν έχει γίνει κάποια αίτηση - δήλωση για τις αυθαιρεσίες από κανέναν
  9. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 5 – ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΗ Καλημέρα Μπορεί κάποιος να εξηγήσει τι ισχύει πλέον με την Κατηγορία 5 των αυθαιρέτων όταν έχουμε κληρονομική διαδοχή; Η προθεσμία ενός έτους που αναφέρεται στον νόμο από πότε ισχύει; Από τον θάνατο; Από την δημοσίευση; Από την αποδοχή κληρονομιάς; (στον νόμο γίνεται αναφορά του άρθρου 1847 του Αστικού Κώδικα ο οποίος αφορά την αποποίηση). Επίσης η εν λόγω προθεσμία στις περιπτώσεις που δεν έχουμε διαθήκη από πότε ισχύει; Ευχαριστώ!
  10. @ChristinaKΕυχαριστώ κατ' αρχήν για την απάντηση. Κίνδυνος να πάει άχρηστο αυτό το ποσό δεν υπάρχει σωστά;(με την έννοια να μην είναι σε ισχύ η τωρινή ταυτότητα πληρωμής).
  11. Καλημέρα σε όλους, Σε δήλωση αυθαιρέτου στον 4495 με ημερομηνία πληρωμής παραβόλου 25/09, επέλεξα εφάπαξ πληρωμή για την εξόφληση η οποία έπρεπε να γίνει μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Κατά την πληρωμή μέσω e-banking έγινε λάθος στον κωδικό πληρωμής με αποτέλεσμα τα χρήματα να επιστρέψουν πίσω στον λογαριασμό. Τώρα τι πρέπει να κάνω για να εξοφληθεί το πρόστιμο δεδομένων και των προσαυξήσεων 1% κάθε μήνα που επιβάλλονται; Εκτελεί εκ νέου την ίδια πληρωμή (ίδιο ποσό/ίδιος κωδικός πληρωμής) αγνοώντας τις προσαυξήσεις; Θα προκύψουν στο τέλος με νέα ταυτότητα οφειλής; Θα πρέπει να εκδώσω νέα ταυτότητα οφειλής ώστε να μπουν και οι προσαυξήσεις και πως;(με υποβολή ξανά ίσως); Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  12. Καλησπέρα σε όλους, Έχω μια περίπτωση ανέγερσης αγροτικής αποθήκης σε αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου επί κοινοτικής οδού εμβαδού 817 τμ το οποίο προϋφίσταται του 1962 τηρώντας τις προϋποθέσεις για την αρτιότητα(έχω πρόσωπο 17,5μ και βάθος πάνω από 40μ). Θέλω να ζητήσω παρέκκλιση ως προς την κάλυψη και τις αποστάσεις από τα όρια. Η αποθήκη θα έχει εμβαδό 100τμ (12,5Χ8,00) και ύψος 5,94μ μαζί με την δίρριχτη στέγη(0,80μ.). Το ερώτημα μου αφορά τις αποστάσεις από τα όρια. Στο άρθρο 2 του διατάγματος για τα εκτός σχεδίου αναφέρει: «Η παρέκκλιση αφορά εις: δ)Τις αποστάσεις των κτιρίων από τα όρια του γηπέδου οι οποίες δεν μπορούν να μειωθούν περισσότερο από το προβλεπόμενο ύψος των κτιρίων και οπωσδήποτε όχι λιγότερο από πέντε (5) μέτρα». Με αυτά τα δεδομένα μπορώ να έχω απόσταση από τα όρια 5 μέτρα ή ακόμα καλύτερα 2,50μ(τουλάχιστον για τα πλάγια όρια κάνοντας χρήση του άρθρου 1) ή θα πάω στα 5,94μ; Το προβλεπόμενο ύψος είναι μαζί με την δίρριχτη στέγη; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.