Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

atpm

Members
  • Περιεχόμενα

    40
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by atpm

  1. Μιλησα σήμερα με πολεοδομια και επέμεναν ότι του ιδιοκτήτη δεν έχει καταργηθεί... Κι επειδή δεν έχω την πολυτέλεια του χρόνου να ασχοληθώ θα τα δώσω για να τελειώνω. Γνωρίζει κανεις τον τρόπο πληρωμής; Το γνωστό έντυπο με των κωδικό 11 μόνο συμπληρωμένο και κατάθεση σε καταστημα ΕΤΕ ή ΑΤΤΙCΑ; Ηλεκτρονικα δεν γίνεται;
  2. Ο έλεγχος γίνεται απο κάποιο υπάλληλο που σου στελνει μέσω συστηματος τις παρατηρησεις του. Χωρις αιτιολόγηση μου ζητήθηκε.
  3. Καλημέρα, μόλις μου ζήτησαν ΕΜΠ ιδιοκτητη σε ηλεκτρονικό έλεγχο φοορολογικών. Έχει τύχει σε κάποιον ; Να στείλω τη σχετικη εγκύκλιο αντι του ζητούμενου;
  4. α)Ανέβασα και το σχέδιο αλλά υπήρχε λόγος στην περίπτωση μου. β) αν δεις στα γενικα δικαιολογητικα στο ΦΕΚ16/10/2018 θέλει ένα από τα τρία, οπότε είσαι οκ. Οταν πας να την υποβάλλεις, μπορεί να εξακολουθεί να σου ζητάει τα άλλα δυο (79 και 80 μαλλον) οπότε ανεβάζεις ένα κείμενο που αιτιολογείς γιατί δεν ανεβάζεις το εν λόγω έγγραφο. Αυτό είναι γενική λογική (το κείμενο αιτιολόγησης) όπως μας είπαν στο σεμινάριο του ΤΕΕ, σε περιπτώσεις όπου κρίνεις ότι δεν απαιτείται κάτι αλλά το σύστημα στο ζητάει αυτόματα.
  5. Για ΕΕΜΚ (ΕΕΔΜΚ) δεν συμπληρώνεται απαραίτητα η στηλη με τμ, μπορείς να βάλεις μόνο τους αριθμούς των οα. Έχω βγαλει κι εγώ αντιστοιχη άδεια και εκδοθηκε κανονικά..
  6. Δεν ξέρω που αναφέρεσαι αλλά έχω διαβάσει όλο το post πριν κάνω ερώτηση... Έχω πληρώσει πολλές φορές με πιστωτική άλλης τράπεζας ΑΛΛΑ υπό κανονικές συνθήκες. Τώρα που τα ειδοποιητήρια έχουν προγενέστερη ημερομηνία λήξης αυτό δεν γίνεται. Η ερώτηση μου ήταν αν κάποιος το έκανε, γιατί οι συνάδελφοι που έγραψαν οτι το κατάφεραν δεν ανέφεραν ότι χρησιμοποίησαν πιστωτική ΑΤΤΙΚΗΣ. Εαν κάτι μου διέφυγε παρακαλώ για την επισήμανση του συγκεκριμένα- μήπως και βοηθηθώ στην τελική!
  7. Το φαντάστηκα...πρέπει να γίνουμε πελάτες της ΑΤΤΙΚΗΣ σώνει και καλά δλδ... Ευχαριστώ για την απάντηση όπως και να έχει. 100% δεν μπορείς να πληρώσεις με πιστωτική άλλης τράπεζας .(έχω ήδη ρωτήσει σε κατάστημα εθνικής, ρώτησα και στο ΤΣΜΕΔΕ αν παιρνουν πιστωτική επιτόπου, γέλαγαν και οι τοίχοι!) Επειδή για κάποιο λόγο πήρα αρνητική φήμη (!) για το συγκεκριμένο post δευκρινίζω: το παραπάνω σχόλιο αφορά μόνο την συγκεκριμένη χρονική περιοδο που τα ειδοποιητήρια είναι ληγμένα. Εννοείται πως υπο κανονικές συνθήκες πληρώνεις με οποιαδήποτε πιστωτική, έχει ήδη αναφερθεί εδώ. Όπως και να έχει ευχαριστώ για τις απαντήσεις, καλό θα ήταν βέβαια η αρνητική κριτική να είναι πιο επικοδομητική. Καλή σας μέρα.
  8. Μπορεί κάποιος να μου πει πως κατάφερε να πληρώσει με πιστωτική; Στο τηλέφωνο που είχαν παλιά τα ειδοποιητήρια δεν το δέχονται γιατί ο λογαριασμός φαίνεται ληγμένος, σε κατάστημα μου είπαν πως δε γίνεται, δοκίμασα και μεσω web banking της εθνικής και πάλι δε γίνεται! Αυτοί που το έκαναν λίγη βοήθεια παρακαλώ!!
  9. Εγώ, έτσι όπως το γράφει ο νόμος, καταλαβαίνω ότι αν το νόμιμο έχει ακολουθήσει τη στατική μελέτη και το αυθαίρετο ικανοποιεί το (iv) απαλάσσεται... Τώρα γιατί μας ενδιαφέρει τι γίνεται στο νόμιμο αφού το αυθαίρετο είναι στατικά ανεξάρτητο αν ξέρει κάποιος ας μας πει.
  10. Ευχαριστούμε για τις απαντήσεις...Ούτε εγώ έχω κάνει συμφωνητικά, εχω βέβαια τη σύμβαση ανάθεσης από την άδεια. Θα μπορούσαμε υποθέτω να τις καταθέσουμε έστω και εκπρόθεσμα και να πληρώσουμε το όποιο πρόστιμο αν είναι να εξασφαλίσουμε τη φορολογηση του μισθωτού!
  11. Γνωρίζει κάποιος αν στην έγγραφη σύμβαση που αναφέρει ο νόμος λογίζεται και η σύμβαση ανάθεσης που έχουμε όταν βγάζουμε άδεια οικοδομής (ή δόμησης!); Δηλαδή αν όλο τον χρόνο έχεις βγάλει μια άδεια και έχεις ρυθμίσει ένα αυθαίρετο (δηλ. 2 εργοδότες) μπορείς να θεωρηθείς μισθωτός;
  12. Δεν είναι έτσι ακριβώς για την εξέταση...Αν πας σε συμβεβλημένο και δεν έχει άλλα ραντεβού για το μήνα (δικαιούνται μέχρι 20 το μήνα) πληρώνεις κανονικά...Μου έχει συμβεί. Αν είναι λοιπόν επείγον και δεν μπορείς να περιμένεις, πληρώνεις κανονικά ή πας σε νοσοκομείο.
  13. Σχετικά με τα νέα βιβλιάρια, εγώ πήγα στης Αγίας Παρασκευής πριν από περίπου μία εβδομάδα και μου είπαν σε 20 μέρες...Αν άλλαξε κάτι τώρα δεν το ξέρω. Επίσης πήγα σε γιατρό συμβεβλημένο με εοπυυ αλλά εκτός ραντεβού γιατί είχε κλείσει για το μήνα και πλήρωσα 20 ευρώ. Το ΤΣΜΕΔΕ δεν μου τα πλήρωσε. Τα 5ψήφια που διαφημίζουν είναι για να σου κλείσουν ραντεβού με υποκατάστημα του ΙΚΑ (τώρα και για μηχανικούς!), όχι με γιατρούς.Αυτούς τους βρίσκεις στο site του ΕΟΠΥΥ και ναι, είναι λίγοι και θα γίνουν λιγότεροι.
  14. 'Οντως χωρίς τα νέα βιβλιάρια δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, ούτε εξετάσεις ούτε επίσκεψη.Στα κεντρικά τα δίνουν αμέσως αλλά έχει πολλές ώρες αναμονή. Σχετικά με τις εξετάσεις: -αν πας σε συμβεβλημένο με τον εοπυυ γιατρό στο γράφει στο βιβλιάριο και σου δίνει και ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Με αυτά πας σε συμβεβλημένο κέντρο και είσαι οκ. Πληρώνεις 15% συμμετοχή. ΔΕΝ χρειάζεται προέγκριση από το ΤΣΜΕΔΕ. Στο διαγνωστικό κέντρο που πήγα εγώ μου είπαν ότι για κόστος πάνω από 60ευρώ (συμμετοχής) χρειαζεται προέγκριση μόνο. Αν κάποιος θέλει να κάνει τόσο ακριβές εξετάσεις ας το διασταυρώσει με το ΤΣΜΕΔΕ. Εγώ έκανα γενικές αίματος και καλύφθηκα με την παραπάνω διαδικασία. Για τις υπόλοιπες διαδικασίες με τον ΕΟΠΥΥ βλέπουμε...
  15. Επανέρχομαι στο θέμα μου στο σχόλιο #35...Πήγα στα κεντρικά και μου είπαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις συνταγες μου! Φυσικά δεν έχουν ιδέα πότε θα πάρω τα χρήματα αλλά οι συνταγές προχώρησαν προς έγκριση από την ελέγκτρια ιατρό. Οι συγκεκριμένες κυρίες στην Αγία Παρασκευή απλώς είναι ανίδεες. Συνάδελφοι να αμφιβάλλετε για ό,τι σας λένε και να διεκδικείτε..
  16. Εμένα δεν μου πήραν καν τις συνταγές προς έγκριση...Αν δεν αντιδράσουμε θα κάνουν ότι θέλουν με τα δικά μας χρήματα.
  17. Συνάδελφοι, είμαι έξω φρενών με το ΤΣΜΕΔΕ Αγίας Παρασκευής! Ενώ μου είχαν πει τηλεφωνικά ότι δέχονται να πληρώσουν φάρμακα αν δεν δούλευε η e-συνταγογράφιση αρκεί να το γράφει πάνω στη συνταγή με σφραγίδα του γιατρού αρνήθηκαν να μου δώσουν 55 ευρώ που είχα πληρώσει σε φάρμακα! Η απάντηση τους; Να περιμένατε να δουλέψει το σύστημα! Και εσείς να πληρώνατε τους φαρμακοποιούς για να εκτελέσουν τη συνταγή και να μην αναγκαστώ να πληρώσω από την τσέπη μου εξ αρχής! Εγώ πως είμαι συνεπής στις εισφορές μου δηλαδή;(για τελευταία φορά εννοείται!) Αν υπάρχουν κι άλλοι παθόντες ας κάνουμε κάτι για αυτό το εξευτελισμό μας και ευτελισμό του δήθεν ταμείου μας. Προσωπικά θα απευθυνθώ στα κεντρικά και θα φτάσω μέχρι τη διεύθυνση αν χρειαστεί.
  18. Πολύ καλό για να είναι αληθινό...Μπορεί να ισχύει για όποια πρόλαβε να γεννήσει μέχρι που μπήκαμε στον ΕΟΠΥΥ. Θα δούμε! Αν κάποια το πάρει εν τω μεταξύ ας μας ενημερώσει!
  19. εμείς που γεννάμε το Μαϊο ας το ξεχάσουμε καλύτερα, έτσι;; Όχι τίποτα άλλο, να ξέρουμε αν μας παίρνει να πάμε σε ιδιωτική κλινική...
  20. Έχει ακούσει κανείς κάτι για μείωση επιδόματος στα 1000 € από το 2013; Και για ιδιωτικές κλινικές εννοώ...
  21. Ευχαριστώ πολύ! Βρήκα και το υλικό (γιατί δεν μου το έβγαλε στην αναζήτηση;...) Το φανταζόμουν αλλά ήθελα κάτι σίγουρο γιατί οι πελάτες μου θέλουν να κάνουν σύσταση...Χωρίς τη δουλεία δεν έβγαιναν τα οικόπεδα...
  22. Συνάδελφοι μία ερώτηση αν έχει τύχει σε κάποιον: αγροτεμάχιο εντός οικισμού έχει παραχωρήσει δουλεία διόδου σε διπλανό οικόπεδο πλάτους 2,50μ. Για την αρτιότητα και οικοδομησιμότητα αφαιρείται από το εμβαδό του οικοπεδου το εμβαδό της δουλείας ; Παραθέτω οτι έχω βρει για δουλεία: Κώδικας βασικής πολεοδομικής νομοθεσίας > Μέρος-ΙΙΙ > Κεφάλαιο-Α > Αρθρον-261 (Αρθ-25 Ν-1577/85) ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΑ 1. Απαγορεύεται η σύσταση δουλειών, οι οποίες συνεπάγονται περιορισμό της δυνατότητας ανέγερσης ή επέκτασης των κτιρίων ή εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις. Από την απαγόρευση αυτή εξαιρείται η δουλεία διόδου, εφόσον αποτελεί τη μοναδική δίοδο προς κοινόχρηστο χώρο οικοπέδου ή κτιρίου ή αυτοτελούς από πλευράς δόμησης ορόφου. Δικαιοπραξίες που αντιβαίνουν στις διατάξεις της παραγράφου αυτής είναι απολύτως άκυρες. 2. Δουλείες που έχουν συσταθεί έως τη 18-12-85 δεν παρεμποδίζουν την έκδοση οικοδομικής άδειας, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Οι δουλείες αυτές καταργούνται κατά τη διαδικασία των επόμενων παραγράφων, αν εκδοθεί νόμιμη οικοδομικήάδεια για να γίνουν στο δουλεύον ακίνητο κατασκευές ή εγκαταστάσεις που καθιστούν αδύνατη εν όλω ή εν μέρει την άσκηση της δουλείας. Κατεξαίρεση δεν υπάγονται στην παράγραφο αυτή η δουλεία κοινού σκελετού και η δουλεία διόδου, όπως αυτή ορίζεται στην προηγούμενη παράγραφο." Στην περίπτωση μου δεν καθίσταται αδύνατη η δουλεία. Απλά αν αφαιρούνται τα τετραγωνικά της χάνω αρτιότητα και οικοδομησιμότητα...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.