Μετάβαση στο περιεχόμενο

APAPA

Members
  • Περιεχόμενα

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.024 profile views

APAPA's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. APAPA

    Νόμος 4495/2017

    ΜΠΡΑΒΟ Πολύ ωραία δουλειά.
  2. Συνάδελφοι καλησπέρα Πελάτης μου ζήτησε να του βγάλω άδεια για να τοποθετήσει στην πρασιά της οικοδομής μια κατασκευή διαστάσεων 1,40 Χ 2,10 για να τοποθετηθούν πινακίδες με τις επιχειρήσεις που στεγάζονται στο κτίριο. Ξέρει κανείς αν χρειάζεται άδεια και τι μορφής (κανονική, ΕΕΜΚ) η γενικά αν υπάρχει κάποια εγκύκλιος , διάταξη που να τα προβλέπει αυτά. Ευχαριστώ για την οποιαδήποτε βοήθεια.
  3. Συνάδελφε καλησπέρα και καλή χρονιά. Για να βγάλεις ΜΕΕΠ είτε σαν άτομο είτε σαν εταρεία χρειάζεσαι ΜΕΚ. Αυτό πρέπει να βγάλεις πρώτα και δεν βλέπω να αναφέρεις κάτι. Έχοντας ΜΕΚ μέχρι πρόσφατα είχες λύσει τα παραπάνω θέματα Από τα ΜΕΚ που έχετε (η έχεις) βγαίνει η μελλοντική κατάταξη της εταιρείας (Α1,Α2, 1,2,3) στο ΜΕΕΠ. Από την κατάταξη της εταιρείας στο ΜΕΕΠ προκύπτει το κεφάλαιο που θα πρέπει να έχει η εταιρεία. Με βάση αυτά συστήνεις μια εταιρεία με το κεφάλαιο που απαιτείται σε οποιοδήποτε επιμελητήριο (αν θες το αλλάζεις μετά) πρόσεξε όμως να υπάρχει σωστή περιγραφή των δραστηριοτήτων που έχετε σκοπό να ασκήσετε. Η σύσταση εταιρείας τεχνικής εμπορικής κλπ μπορεί να εγγραφεί σε κάποιο επιμελητήριο.
  4. Μήπως κάποιος συνάδελφος ξέρει μέχρι πότε μπορούμε να ανεβάσουμε στο σύστημα του ΤΕΕ τα αρχεία των δηλώσεων που θα υποβληθούν μέχρι 8/10. Πιστεύω ότι δεν είναι δυνατόν να υποβάλλεις δήλωση στις 7/10 και να πρέπει μέχρι τις 8/10 να υποβάλλεις τα πάντα.
  5. Όπως είναι το σχήμα πιστεύω ότι δεν μπορείς να κατασκευάσεις ανελκυστήρα. Με τον ΝΟΚ μπορείς να κατασκευάσεις ανελκυστήρα εξωτερικά της πολυκατοικίας με ΕΕΜΚ υποβάλλοντας μόνο μελέτες (αναφέρεται αναλυτικά στις προδιαγραφές των ΕΕΜΚ) και εκτός ΣΔ και κάλυψης. Αν κατασκευάσεις ανελκυστήρα εσωτερικά της πολυκατοικίας θέλεις τα πάντα για το σημείο και στατική μελέτη για όλο το κτίριο....
  6. Συναδέλφισα καλησπέρα Η Βεβαίωση είναι αυτή που είναι και εσύ βεβαιώνεις ότι το προς μεταβίβαση ακίνητο η διαμέρισμα συμπίπτει με την άδεια η την ένταξη στον Ν4178 . Δεν αναφέρεις πουθενά τετραγωνικά η οτιδήποτε άλλο. Αν θέλει η συμβολαιογράφος πρέπει να βάλει τα σχέδια που υποβλήθηκαν στον Ν4178 που αναφέρονται τετραγωνικά κλπ
  7. Μήπως θα έπρεπε κε antoineee να καλέσετε κάποιο μηχανικό να δει το πρόβλημα και να σας προτείνει λύση. Και αν θέλει ο συνάδελφος θέτει το πρόβλημα στο forum.
  8. Συνάδελφοι καλησπέρα Μήπως είναι εύκαιρο το link που αναφέρεται η σύνθεση εκτοξευομένου του συναδ. Ροδόπουλου που αναφέρεις Πληροφοριακά σύνθεση επί τόπου είναι αυτή που βγάζει το χέρι του εργάτη που αναμιγνύει τα υλικά. Και ο κανόνας είναι πόσα φτυάρα άμμο αντιστοιχούν σε ένα η μισό στο σακκί τσιμέντου.
  9. Συνάδελφε καλημέρα Καταρχήν μιλάμε για δημόσιο η για ιδιωτικό έργο ??? Στο δημόσιο το τιμολόγιο θα πρέπει να εκδοθεί αφού εγκριθεί ο λογαριασμός από την υπηρεσία και εντός του έτους έγκρισης του λογαριασμού. Στο ιδιωτικό έργο θα έπρεπε να τιμολογήσεις εντός του 14 το έργο που έχεις εκτελέσει. Το θέμα το αντιμετωπίζει ο λογιστής σου. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πληρωθείς φτάνει να έχεις σύμβαση.
  10. Συνάδελφοι καλημέρα Δυστυχώς είμαι 50+ με πάνω από 100 οικοδομές και τουλάχιστον στις μισές οι κατάλογοι είναι δική μου,Κάνω ενισχύσεις και ο χρόνος να εξηγήσεις στον σιδερά τι θέλεις είναι μικρότερος από να φτιάξεις τον κατάλογο και απλώς να του πεις αυτά τα βάζεις εδώ έτσι. Αυτό που λέω είναι οποιαδήποτε διαφορά στην ζύγιση πρέπει να λυθεί στην μάνδρα πριν να φύγει το φορτίο. Όταν το φορτίο φύγει από την μάνδρα με τιμολόγιο είναι δύσκολες οι αλλαγές.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.