Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Λοιπές παραβάσεις - Αναλυτικός προυπολογισμός


bou

Recommended Posts

καλησπέρα. όταν έχουμε δήλωση αυθαιρέτου που το δηλώνουμε "χωρίς οικοδομική άδεια" τότε δηλώνουμε ακόμα και τις μικρές παραβάσεις του τύπου αλλαγή στα ανοίγματα, δημιουργία εξώστη, κτλ?

Link to comment
Share on other sites

Για τους εξώστες, ίσως θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι αποτελούν μέρος του προς τακτοποιηση χώρου οπότε να μην τους βάλουμε με επιπλέον αναλυτικό. Όμως τις άλλες κατασκευές, πχ περιτοιχίσεις, πλακοστρώσεις κλπ διαμορφώσεις περιβάλλοντος χώρου πρέπει να τις υπολογίσεις στον αναλυτικό.

Αλλαγή ανοιγμάτων όχι, καθότι δεν έχεις εγκεκριμένες όψεις ώστε να συγκρίνεις αλλαγές. Περιλαμβάνονται οι όψεις στον προς τακτοποίηση χώρο.

Link to comment
Share on other sites

όψεις εγκεκριμένες έχω γιατί ο λόγω που πάει "χωρίς οικοδομική άδεια" είναι ότι έχει αλλαξει η επιφάνεια του οικοπέδου λόγω μεταγενέστερης κατάτμηση σε σχέση με την άδεια. έχει προστεθεί ένα αυθαίρετος όροφος και υπάρχουν υπερβάσεις σε ισόγειο και Α'. στο ισόγειο και Α' όροφο έχω και αλλαγές στις όψεις, οπότε αν στην τεχνική έκθεση γράφω ότι το "χωρίς οικοδομική άδεια" αφορά την αλλαγή οικοπέδου μήπως πρέπει να βάλω με αναλυτικό την αλλαγή στις όψεις των νόμιμων τμημάτων?

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

Aφού δηλώνεις χωρίς οικοδομική άδεια, δεν έχεις Ο.Α και δεν έχεις να συγκρίνεις αυθαιρεσίες. Σκέψου είναι σαν να έχεις ένα κτίριο παντελώς αυθαίρετο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

(από μεταφορά)
 
Καλησπέρα σας συνάδελφοι.
 
Έχω μια απορία για το πώς να δηλώσω ένα ξεμπάζωμα στον 4178.
 
Το πράγμα έχει ως εξής:
 
Τυπικά από την άδεια (οικοδομή με άδεια του 2006 που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη - έχει γίνει φέρων οργανισμός, τοιχοποιίες και στέγη) ο εξώστης του ισογείου θα έπρεπε να είναι στο 1,65μ (δάπεδο) από το διαμορφωμένο έδαφος. Το υπόγειο - ημιυπόγειο από κάτω θα είχε δυο μικρά παράθυρα ψηλά προς το ταβάνι για να μπαίνει φως κάτω από τον εξώστη.
 
Στην πραγματικότητα όμως έγινε "ξεμπάζωμα", τα παράθυρα έγιναν μπαλκονόπορτες και ουσιαστικά το "υπόγειο" πλέον έχει ένα χώρο μπροστά του 2,5μ*9,5μ που στεγάζεται από πάνω από τον εξώστη. Δεξιά και αριστερά (2,5μ) έχει τοιχεία (προφανώς πίσω τους υπάρχει χώμα), στη μια μεριά (9,5μ)  είναι το υπόγειο και στην άλλη (9,5μ) τοιχείο μέχρι 1,5μ από το δάπεδο (από πίσω του είναι τα χώματα του περιβάλλοντα χώρου) και από κει και πάνω μέχρι να συναντήσει τον εξώστη-ταβάνι είναι ανοιχτό. Φιλετάκι για μελλοντικό παράνομο κλείσιμο δηλαδή......
 
Και έρχομαι να ρωτήσω τώρα το εξής: Πάει με αναλυτικό αυτό; Διότι δεν είναι ένα απλό ξεμπάζωμα. Μιλάμε για ολόκληρη διαμόρφωση σε ένα ημιυπόγειο χώρο με ένα μεγάλο άνοιγμα. Σα να συνεχίζεται το υπόγειο δηλαδή μέχρι την προβολή του εξώστη και σε εκείνο το σημείο να έχει ένα μεγάλο μακρόστενο παράθυρο. Πιο σωστό το βρίσκω να δηλωθεί σαν υπέρβαση δόμησης με μειωτικό συντελεστή. Καμία άποψη;
 
Ελπίζω να το περιέγραψα καλά να καταλάβετε πώς είναι ο χώρος.
 
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Πριν αναρτήσετε οποιοδήποτε μήνυμά σας, χρησιμοποιείστε την "Αναζήτηση" για την ύπαρξη τυχόν όμοιων θεμάτων. Το μήνυμά σας μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα.
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Αν κατάλαβα καλά έχεις επέκταση του υπογείου εκτός του περιγράμματος του ισογείου σε ένα τμήμα κάτω από τον εξώστη. Προφανώς αυτό θα υπολογιστεί με υπέρβαση δόμησης και κάλυψης + αναλυτικός για το ξεμπάζωμα.

Αν όλο το υπόγειο απέκτησε κύρια χρήση έχεις υπέρβαση δόμησης και εκεί.

Link to comment
Share on other sites

Κάπως έτσι είναι, μόνο που η επέκταση αυτή δεν είναι κλειστή. Αν δηλαδή ήταν ισόγειο θα το θεωρούσαμε ημιυπαίθριο χώρο. Τώρα όμως που το μισό είναι χωμένο στη γη θεωρείται ημιυπαίθριος; Ή κύριος χώρος; Εκεί έχω μπερδευτεί. Κι αν το πάω υπέρβαση δόμησης + κάλυψης (που μου ακούγεται το πιο λογικό) μπορώ να το βάλω με μειωτικό συντελεστή; Στάθμη τελικού εδάφους με ταβάνι του χώρου έχουν απόσταση 1,20μ.

 

Το υπόγειο όντως έχει αλλάξει χρήση από αποθήκες σε κατοικία αλλά αυτό έγινε με αναθεώρηση αδείας οπότε δε με πειράζει.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

καλημέρα. σε οικοδομή με καταστήματα στο ισόγειο και διαμερίσματα κατοικίας στον όροφο, ενώ προβλέπονταν να κατασκευαστεί και υπόγειο στην οικ. άδεια, τελικά δεν κατασκευάστηκε. μπορεί να γίνει ρύθμιση η μη κατασκευή υπογείου με λοιπή παράβαση?  

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.