Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σκουριές - Σήμα διακοπής οικοδομικών εργασιών στις Σκουριές από την Πολεοδομία


yannisk72

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 52
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Ορίστε η απόφαση απο τον υπέρμαχο του περιβάλλοντος αξιότιμο..... ΣτΕ.

 

Αναψε το πράσινο φως για εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού
 

Το «πράσινο φως» άναψε προσωρινά το Συμβούλιο της Επικρατείας για την εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στα ορυχεία χρυσού στη θέση Σκουριές του δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής.
Η πρόεδρος του Ε' Τμήματος του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου, Αγγ.Θεοφιλοπούλου, έκανε δεκτό το αίτημα της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» που ζητούσε την έκδοση προσωρινής διαταγής, προκειμένου να συνεχιστούν τα κατασκευαστικά έργα (εκσκαφές, βάθρα, κ.λπ.) για την εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της εν λόγω εταιρείας.
Η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» όπως και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χαλκιδικής ζητούσαν από το δικαστήριο να ακυρωθεί και να ανασταλεί το σήμα του προϊσταμένου του Τμήματος Πολεοδομίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας του δήμου Αριστοτέλη προς το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα Αρναίας.
Το επίμαχο σήμα ανέφερε: «Παρακαλούμε σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ν. 4067/2012 (νέος οικοδομικός κανονισμός) να διακόψετε κάθε οικοδομική εργασία στη θέση Σκουριές της Μεγάλης Παναγιάς του δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, καθώς έπειτα από αυτοψία που διενήργησαν αρμόδιοι υπάλληλοι της υπηρεσίας, διαπιστώθηκαν εκτεταμένες εκσκαφές και άλλες κατασκευές χωρίς άδεια δόμησης». Επίσης, ζητούσε και την έκδοση προσωρινής διαταγής.
Η κ. Θεοφιλοπούλου εξέδωσε σήμερα προσωρινή διαταγή, με την οποία έκανε δεκτό το αίτημα της προσωρινής διαταγής για τη συνέχιση των έργων, ως προς το σκέλος εκείνο που αφορά τις εργασίες εγκατάστασης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.
Τα επίμαχα έργα αφορούν εκσκαφές και την κατασκευή βάθρων για τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις του μεταλλείου χρυσού. Δηλαδή, στα βάθρα αυτά θα στηριχθούν οι πυκνωτές τελμάτων, οι πυκνωτές προϊόντων, οι σφαιρόμυλοι και οι μύλοι του εργοστασίου εμπλουτισμού, οι αναγκαίες σωληνώσεις κλπ.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

http://alterthess.gr/content/halkidiki-o-hristos-pahtas-anakoinose-oti-nero-sto-neohori-einai-akatallilo-gia-posi

 

κατά τα λοιπά όλα ωραία και συνταγματικά

 

ας πιουν εμφιαλωμένο

όπως λέμε ας φάνε παντεσπάνι...

Link to comment
Share on other sites

Οι γεωτρήσεις λέει ΠΙΘΑΝΟΝ να έκαναν ακατάλληλο το νερό . Υπάρχει κάποιος που μπορεί να μας πει αν αυτό είναι δυνατό να συμβεί ?

Link to comment
Share on other sites

Αν κατάλαβα καλά από το άρθρο, το Νεοχώρι υδρεύεται από πηγές στο νερό των οποίων ανιχνεύτηκε αρσενικό. Κοντά στις πηγές η Ελληνικός Χρυσός κάνει κάποιες γεωτρήσεις. Αν είναι έτσι, δεν μας λέει τι γεωτρήσεις είναι αυτές (για ποιο λόγο γίνονται). Όπως και να έχει το πράγμα, είναι απίθανο να επηρεάζουν το νερό των πηγών.

 

Το άρθρο επίσης δεν λέει αν αυξήθηκε η συγκέντρωση του αρσενικού ή η ανακοίνωση οφείλεται στο ότι τελευταία έχει μειωθεί το επιτρεπόμενο όριο του αρσενικού (και γι' αυτό έχουν δημιουργηθεί θέματα σε διάφορα μέρη της Ελλάδας).

 

Α, και είναι επίσης απίθανο να μυρίζει το νερό επειδή έχει αυξημένη συγκέντρωση αρσενικού.

 

Με λίγα λόγια διαβάζω ένα κλασσικό δημιούργημα δημοσιογράφου που ενδιαφέρεται για εντυπώσεις και όχι για την ουσία.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

δεν νομίζω ότι κάποιος άλλος έχει λόγο να χρησιμοποιεί αρσενικό ως στοιχείο της επεξεργασίας μεταλλεύματος

 

και τι ακριβώς είναι δημιούργημα του δημοσιογράφου; η ανακοίνωση του υπέρμαχου των εξορύξεων Πάχτα;;;;;

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπερασπίζομαι φυσικά τον Πάχτα, ούτε είμαι υπέρμαχος των εξορύξεων. Λέω απλώς ότι καλό θα ήταν να δημοσιεύονται ειδήσεις τεκμηριωμένες και μετά από έρευνα και όχι να αναπαράγονται υποθέσεις των κατοίκων, που ανίχνευσαν το αρσενικό από την οσμή του νερού.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Άντε καλά. Θα πίνουν εμφιαλωμένο..... :( Μπάνιο με τι θα κάνουν; Με το αρσενικό; Πλάκα τους κάνει ο (αρ)Παχτας;

 

Δεν λέει πως ανιχνεύθηκε το αρσενικό από την οσμή του νερού αλλά πως το νερό είχε μυρωδιά και οι κάτοικοι υπέθεσαν πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα...

Βέβαια δεν είναι σίγουρο πως έχει προκληθεί από τα ορυχεία αφού μπορεί να είναι και από τα λιπάσματα, εντομοκτόνα ή ζιζανιοκτόνα αλλά και από το ίδιο το υπέδαφος....

 

 

 

.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.