Μετάβαση στο περιεχόμενο

topogr

Members
  • Περιεχόμενα

    44
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

topogr's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σε υλοποιημένο και διαμορφωμένο δρόμο με κτισμένα όλα τα οικόπεδα ,όπου δεν έχει εκδοθεί Τ.Ε απαιτείτε Δ.Ε για κατεδάφιση και ανέγερση, υπάρχει κάτι "ελαστικότερο" με εγκύκλιο στην κατεδάφιση?
  2. Υπάρχει και η περίπτωση ένας από τους συν/τες να έχει και άλλες ιδιοκτησίες στην ίδια Πολεοδομική ενότητα.
  3. Από ποια διάταξη προκύπτει η αρμοδιότητα του Δήμου να χαρακτηρίζει οδούς .(με αυτοψία η χωρίς?)
  4. Ο μόνος εναλλακτικός τρόπος είναι να εφαρμόσεις αυτά που έμαθες στη σχολή "τριγωνισμός".
  5. Εάν ο μελετητής και επιβλέπων του έργου από αβλεψία κατά την οριοθέτηση του οικοπέδου (π.χ σε πράξη εφαρμογής )σε αδόμητο οικοδομικό τετράγωνο θα τοποθετήσει όπως είναι φυσικό και λάθος την οικοδομή ο ελεγκτής με την κορδέλα θα τα βρει μια χαρά με σωστές αποστάσεις σε λάθος θέση . Η ευθύνη του ελεγκτή δεν εξαρτάται από την αμοιβή του. Οταν θα ελέγχει την οικοδομή θα είναι υπεύθυνος και για την θέση της μια που οι συν/νες δεν δέχονται διαφορετική ερμηνεία συνδέονται μονοσήμαντα με συγκεκριμένη θέση.
  6. Οι Δήμοι δεν έχουν καμμία αρμοδιότητα για τις βεβαιώσεις είναι ξεκάθαρο, ούτε καλύπτεται κάποιος με τις βεβαιώσεις αυτές. Σύμφωνα με τον δημοτικό κώδικα βεβαιώσεις δίνονται για ότι υπάρχει αρχείο ληξηαρχείο κλπ, (υπάρχουν αρκετές δικαστικές αποφάσεις) για τον λόγω αυτό τις εξαιρεί όπως αναφέρεται στις οδηγίες.
  7. Ο χαρακτηρισμός των οδών των οικοδομήσιμων των κοινοχρήστων και των κοινωφελών χώρων καθώς των όρων και των περιορισμών δόμησης γίνεται με την έγκριση του ρυμοτομικού σχεδίου, και όχι με την πράξη εφαρμογής.
  8. Συνάδελφε όπως τα αναφέρεις είναι μερικές μόνο επισημάνσεις έχω να κάνω, η επιπλέον της εισφοράς σε γη ρυμοτομία χρήζει αποζημίωσης σύμφωνα με τις διατάξεις περί αναγκαστικών απαλλοτριώσεων, εαν λοιπόν δεν αποζημιωθεί ο αρχικός ιδιοκτήτης η γη εξακολουθεί να του ανήκει άσχετα αν προβλέπεται από το ρυμοτομικό σχέδιο δρόμος. Κάνω την εξής υπόθεση εργασίας για να συνεχίσουμε την κουβέντα, ο αρχικός ιδιοκτήτης μεταβιβάζει τις τελικές ιδιοκτησίες ενω το προς αποζημίωση τμήμα οδου παραμένει σε αυτόν. Στην έκδοση της οικοδομικής άδειας θα γίνει έλεγχος αν υπάρχει πρόσωπο και πρόσβαση από κοινόχρηστο χώρο, και εκεί θα αρχίσουν οι περιπέτειες.
  9. Στους πίνακες το ρυμοτομούμενο τμήμα καλύπτεται από την εισφορα σε γη ή την ξεπερνά?
  10. α) Ο δήμαρχος δεν έχει αρμοδιότητα να εκδίδει πιστοποιητικά παλαιότητας κτιρίου τα οποία βασίζονται είτε σε γνώση του ίδιου του δημάρχου περί της παλαιότητας είτε σε ένορκες καταθέσεις δημοτών ενώπιον συμβολαιογράφου (βλ. ΑΠ 854/1982 Νομ. Β. 31, σελ. 816). Δειτε και εδώ: http://www.prosvasis.com/gr/publica/?p=1924
  11. Συνάδελφε μετά την κύρωση η πράξη εφαρμογής είναι οριστική και αμετάκλητη εκτός τις γνωστές εξαιρέσεις πλάνη συμμόρφωση σε δικαστική απόφαση κλπ κλπ. Μετά την κύρωση και μεταγραφή δε μπορεί να γίνει ανασύνταξη που θα αναφέρεται στον χρόνο κύρωσης γιατί η απαλλοτρίωση είναι μεταγενέστερη. Άρα θα έχουμε σύνταξη εκ νέου με αρχικές τις προκύπτουσες τελικές από την κυρωμένη πράξη εφαρμογής. Πρέπει να γίνει με το σημερινό ιδιοκτησιακό καθεστώς γιατί σήμερα ξεκινάει η πράξη.
  12. Συνάδελφοι σκοπός μας είναι να μην οδηγούμε τους ανθρώπους στα δικαστήρια εκεί θα "ματώσουν" και οι δύο αντίδικοι. Η απορία μου είναι για τον χαρακτήρα του δρόμου και την αρμοδιότητα παρέμβασης του Δήμου, την δυνατότητα να κάνει αυτοψία και να διατάζει αποβολή.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.