Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πράξεις τακτοποίησης και αναλογισμού


Recommended Posts

Με την έγκριση απλά της ΠΜ δε σημαίνει ότι έχει αλλάξει η γεωμετρία της ιδιοκτησίας. Αυτό θα συμβεί μόνο με την κύρωση της ΠΕ, ή στην περίπτωση πυκνοδομημένου με πράξη αναλογισμού/τακτοποίησης. Από ό,τι γράφεις δεν έχεις τίποτα από τα δύο. Άρα τώρα έχεις μία ιδιοκτησία. Για την οικοδομησιμότητα θα αποφανθεί η ΠΕ, ή η πράξη αναλογισμού/τακτοποίησης όταν συνταχθεί. Προφανώς το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι μη οικοδομήσιμο. Άρα ή θα μεταβληθεί γεωμετρικά το δεύτερο κομμάτι ή θα προσκυρωθεί αναγκαστικά στον όμορο. Επειδή όμως γράφεις ότι η διαφορά του εμβαδού από τον κανόνα δεν είναι τόσο μεγάλη δεν νομίζω ότι θα προσκυρωθεί.

Ο μόνος λόγος που μπορεί να υπάρξει πρόβλημα είναι μήπως η πολεοδομία έχει "θέμα" με το γεγονός ότι το οικόπεδο δημιουργήθηκε μετά την έγκριση της ΠΜ.

καλημερα συναδελφε και ευχαριστω για την απαντηση σου..πρεπει να σου πω οτι η νεα οδος που τεμνει την αρχικη ιδιοκτησια εχει ηδη διανοιγει με παραχωρηση σε κοινη χρηση (εγκ.25/87),οποτε το μη αρτιο οικοπεδο ως προς το εμβαδον ηδη γεωμετρικα εχει δημιουργηθει και ειναι επισης και γωνιακο.Απλα σκεπτομουν μηπως θα μπορουσα να προσθεσω τα υπολοιπα τμ για να συμπληρωσω την αρτιοτητα με τον ομορο (ιδιωτικος διακανονισμος δηλαδη) για να μην περιμενω την πραξη αναλογισμου οταν και οποτε συνταχθει.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 114
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου, απλά για να είσαι 100% σίγουρος, ρώτα και στην πολεοδομία μια "γνώμη".

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου, απλά για να είσαι 100% σίγουρος, ρώτα και στην πολεοδομία μια "γνώμη".

οκ..σε ευχαριστω και παλι!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Καλησπέρα!

Ήθελα τη γνώμη σας ως προς ένα οικόπεδο και τι ακριβώς θα πρέπει να περιγράφεται στο τοπογραφικό. Η περίπτωση είναι η εξής:

Το οικόπεδο βρίσκεται στην επέκταση του σχεδίου πόλης, στο πυκνοδομημένο τμήμα (έχει κυρωμένη πράξη εφαρμογής), το οποίο ήταν οικισμός προ του 1923 πριν την ένταξη στο σχ.πόλης. Το οικόπεδο συνορεύει με το αραιοδομημένο τμήμα της επέκτασης. Έχει κτίσμα εντός του με ΟΑ (με όρους δόμησης οικισμού προ του 1923), αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχει πρόσωπο σε διανοιγμένη οδό.Στο σχ. πόλης φαίνεται δρόμος στο σημείο που συνορεύουει με το αραιοδομημένο τμήμα, απλά δεν έχει διανοιχτεί. Υπάρχει πίνακας αναλογισμού στον οποίο αναφέρεται και το οικόπεδο, μάλλον επειδή συνορεύουμε με το αραιοδομημένο τμήμα. Στη δήλωση τι γράφω περί αρτιότητας/ οικοδομησιμότητας? Πρέπει να περιγράψω αυτά που αναφέρει ο πίνακας αναλογισμού περί προσκύρωσης και αυτοαποζημείωσης για να καταστεί οικοδομήσιμο το οικόπεδο? Καθώς ο μη διανοιγμένος δρόμος βρίσκεται στο αραιοδομημένο τμήμα δεν είναι ευθύνη του Δήμου να διανοιχτεί?

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Όταν έχουμε μέσα σε μία επέκταση και κάποια ένταξη, κάποιου τμήματος που ήταν στον νόμο του 1923, τότε για τα οικόπεδα που βρίσκονται στην περιοχή αυτή συμπληρώνουμε ξεχωριστούς πίνακες που έχουν λίγότερες στήλες, κάπου 20, και έχουν τον τίτλο" ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΑΞΗΣ ΠΡΟΣΚΥΡΩΣΗΣ- ΑΝΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΕ Ν. Δ .17-7-19 23".

Αυτός ο πίνακας έχει τρεις ομάδες στηλών που είναι"στοιχεία οικοπέδων", "Δικαιώματα" & "υποχρεώσεις". Κανονικά πρέπει να υπάρχει και η λωρίδα της "συρραφής" στο ένωμα με την επέκταση της περιοχής. 

Στην πίνακα αυτόν θα πρέπει να περιγράφονται όλα όσα χρειάζεσαι. Κάνεις ότι ζητάει ο πίνακας (Αποζημιώσεις, Αυτοαποζημιώσεις κλπ)

Τα παίρνεις, τα μελετάς και δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο. Μόνο ότι γράφει ο πίνακας.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εφόσον η Π.Ε. έχει κυρωθεί θα πρέπει το τελικό οικόπεδο να είναι άρτιο (στον κανόνα ή στην παρέκκλιση) ή δαιφορετικά να υπάγεται στο άρθρο 27 του Ν.2742/99 όπως ισχύει σήμερα.

Αν το οικόπεδο έχει προσκυρούμενο τμήμα με το οποίο  καθίσταται άρτιο και με πρόσωπο σε εγκ. οδό θα γράψεις αναλυτικά τα εμβαδά όπως προκύπτουν από την πράξη και ότι θα καταστεί οικοδομήσιμο μετά την προσκύρωση και την πλήρη διάνοιξη της οδού σε όλο το πλάτος της και τουλάχιστον στο μήκος του προσώπου του Ο.Τ.

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

σωστα

  Στην ΠΕ εμφανιζεται το τελικο οικοπεδο μαζι με τις προσκυρωσεις.

  Η βεβαιωση αναφερει οτι ειναι αρτιο και οικοδομησιμο μετα την εξοφληση των προσκυρουμενων.

 Οι δημιουργουμενοι δρομοι ειναι εξ αρχης κοινοχρηστοι, εκτος εαν εχουν "επικειμενα" ή εαν υπαρχουν ρυμοτομουμενα που απαιτουν ξεχωριστη αποζημιωση, λογω  υπερβασης των ποσοστων εισφορας σε γη.

 Ολα τα γραφει αναλυτικα το σεντονι.

 Οσο για την διανοιξη, ειναι μεν υποχρεωση του Δημου, αλλά,  τις  παληες καλες εποχες την εκανε ο εργολαβος...

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 17/6/2023 at 9:40 ΠΜ, tetris said:

1. Η ΠΕ έχει μεταγραφεί?

2. Ανέβασε απόσπασμα του σχεδίου (με το οικόπεδό σου), ώστε να γίνει πιο κατανοητό το ερώτημα

Έχει μεταγραφεί ναι! Τα παρακάτω στοιχεία με τις προσκυρώσεις/ ρυμοτομούμενα κλπ υπάρχουν σε Πίνακα Πράξης Προσκύρωσης Αναλογισμού, μάλλον επειδή το πυκνοδομημένο ήταν οικισμός προ του 1923 όπως προείπε ο συνάδελφος.

image.thumb.png.664ed98e21c6f587e5e48992cc013d8a.png

Link to comment
Share on other sites

Επειδή εδώ έχουμε μία επέκταση (προς ανατολικά) που ξεκινά με μία χάραξη ενός νέου δρόμου (βλέπω ένα πρόβλημα με την ιδιοκτησία 010112) και υποθέτω με σιγουριά, πως πρέπει να υπάρχουν εδώ και "πίνακες συρραφής".

Πρέπει να ρωτήσεις στην Δημαρχία τι ακριβώς πίνακες υπάρχουν εδώ από την μελέτη (εχω ανεβάσει σε κάποια ενότητα, εδώ στο φόρουμ, τα πρωτότυπα όλων των πινάκων μίας Π.Ε.) και αφού πάρεις αυτούς τους Πίνακες τους μελετάς και τους εφαρμόζεις ακριβώς κατά γράμμα.

Πρέπει εδώ να έγινε ολοκληρωμένη δουλειά. Βλέπω να υπάρχουν μέχρι και οι κάθετες γραμμές των γωνιακών σημείων των κορυφών των οικοπέδων, πάνω στις οικοδομικές γραμμές, προς τους άξονες των δρόμων (πχ σημεία 114,115 κλπ).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.