Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η Πολεοδομία Συγγρού είναι υπό διάλυση


myri

Recommended Posts

myri για να καταλάβω....Η πολεοδομία μεταφέρεται από τη Συγγρού κάπου αλλού ? Θα πάει ολόκληρη στην Σωκράτους μαζί με το αρχείο ?

Link to comment
Share on other sites

myri για να καταλάβω....Η πολεοδομία μεταφέρεται από τη Συγγρού κάπου αλλού ? Θα πάει ολόκληρη στην Σωκράτους μαζί με το αρχείο ?

όχι εκεί θα μείνει απλά υπολειτουργεί εδω και 1έτος+

και τα προβλήματα όσο πάνε και πολλαπλασιάζονται :(

 

πλέον η αναμονή για σχεδια είναι πάνω από 2πλάσια χρονικά, τα εξοδα περισσότερα και οι εργατοωρες πηγαινε-ζήτα-παρε-φέρε κλπ πολλαπλάσιες

πως να πέσουν οι αμοιβές όταν το κόστος των αντιγράφων πάει από τα 30€ στα 120€

Link to comment
Share on other sites

Χαίρομαι που βλέπω ότι αντιδρούν και άλλοι συνάδελφοι με αυτήν την άθλια κατάσταση. Θα αναφέρω λοιπόν, για να ξέρετε με ποιόν έχετε να κάνετε (και δεν εννοώ εμένα) την δική μου ιστορία.

Μία ωραία πρωία ξεκίνησα να αναζητήσω σχέδια μιας παλαιάς άδειας. Διεπίστωσα όπως και όλοι εσείς ότι από τις 10 Ιανουαρίου και μετά, εκτυπώσεις (δωρεάν αν θυμάμαι καλά έτσι;) από την πολεοδομία Συγγρού γιοκ, όποιος θέλει, στην AMS. Να μην τα πολυλογούμε, το πακετάκι με τα μικροφίλμ που είχε την άδεια που ήθελα εγώ το είχε ΗΔΗ χρεωθεί άλλος. Πήγα στο Παγκράτι να βρω την εταιρεία. Μου έδωσαν την μπομπίνα για να δω σε ένα μηχάνημα τα σχέδια που ήταν διαθέσιμα και να αποφασίσω ποιά ήθελα. Βρήκα, τα έγραψα σε ένα χαρτάκι και είπα σε κάποιον εκεί ότι δεν είμαι σίγουρος ότι θα χρειαστώ τα σχέδια, διότι ο ιδιοκτήτης κάπου τα είχε κρυμένα, αν τα βρει δεν θα τα χρειαστώ. Σαν καλός πωλητής, προσπάθησε να με πείσει λέγοντας ότι έχω περιθώριο μέχρι μία Πέμπτη, διότι μετά θα επιστραφεί το πακέτο στην πολεοδομία, και θα πρέπει να το χρεωθώ εγώ, να του το πάω και να περιμένω από την αρχή στην λίστα αναμονής. στις μέρες που πέρασαν τα σχέδια βρέθηκαν από τον ιδιοκτήτ, και έτσι αγνόησα την AMS. Στο μεταξύ, η εταιρεία με κάλεσε να με ενημερώσει ότι τα σχέδια ήταν έτοιμα. Φυσικά τους είπα ότι ποτέ δεν τα παρήγγειλα. ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ (λες και μπορούν, πραγματικά) να τους πληρώσω τουλάχιστον το κόστος (αναρωτιέμαι τι πάει να πει αυτό;), και φυσικά αρνήθηκα (μου ζητούσαν 90 ευρώ, προφανώς για 9 εκτυπώσεις αγνώστου κλίμακας). Και τότε, ο καλός υπάλληλος της ετιαρείας AMS, ο κύριος (;) Κλώκας (με αυτόν έχετε να κάνετε λοιπόν) μου είπε, επί λέξη: ¨καλά, δεν θα ξανάρθετε σε μας, τότε θα τα πληρώσετε και αυτά!"

 

Και αναρωτιέμαι: με ποιά σύμβαση η εταιρεία αυτή αποκτά ύφος 1000 καρδιναλίων και προσφέρει έναντι 10€ τη σελίδα, αυτήν που είναι κρατικό έγγραφο διαθέσιμο στον πολίτη δωρεάν; Μήπως, το γεγονός ότι κρατικό αρχείο βρίσκεται στα χέρια της (χωρίς πιθανότατα άδεια) είναι παράνομο; Αν καθίσετε και κάνετε ένα πρόχειρο υπολογισμό των κερδών, θα οδηγηθείτε και εσείς στην διόλου κακή επιχειρηματική ιδέα να αγοράσετε ένα καινούργιο μηχάνημα ανάγνωσης και εκτύπωσης μικροφίλμ, και να εγκαταταθείτε δίπλα στην πολεοδομία και να πουλάτε προς 5 και όχι 10 ευρώ το κάθε εκτυπωμένο καρέ. Το καινούργιο μηχάνημα κοστίζει περί τις 5.000€, αλλά, just do the math.

Link to comment
Share on other sites

myri έκανες τίποτα; Είναι πραγματικά απαράδεκτη η κατάσταση! Αν έχεις φτιάξει κάποιο κείμενο ανέβασε το εδώ να το στέλνουμε μαζικά και συνεχώς με φαξ email κλπ

Link to comment
Share on other sites

δεν πήγα την Παρασκευή, αλλά θα πάω αύριο :(

 

έχω βελτιώσει το κειμενο, αλλά θελω να πάω μια βολτα πρώτα μήπως και έχει βελτιωθεί κάτι

μετά θα το ανεβάσω και εδώ

-----

*panagiotis* σε ευχαριστούμε για την ενημερωση για να ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε

 

----

εννοείται πωςτο να βγαίνουν τα αρχεία εκτός Αρχείου είναι παράνομο

πόσο μαλλον να ειναι πομπίνες που να περιέχουν 500 σχέδια μαζί

ο καινούργιο μηχάνημα κοστίζει περί τις 5.000€, αλλά, just do the math.

δεν το βρίσκω και τόσο ακριβό, δεδομένων των συνθηκών

άσε που είναι πολύ πιθανό η δημοτική βιβλιοθήκη να έχει τέτοιο μηχανημα για τα δικά της αρχεία

το οποίο μάλιστα να σκανάρει τα μικροφιλμ

Edited by myri
Link to comment
Share on other sites

Ρωτώντας μαθαίνεις διάφορα. Τα μικροφίλμ αυτά, μπομπίνες των 35mm, είναι εύκολο έως πανεύκολο να τα πάρει κάποιος και να τα σκανάρει με ένα κοινό σκάνερ, και μετά, πραγματικά χωρίς πολλές γνώσεις σε οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφίας, να τα επεξεργαστεί ούτως ώστε η πληροφορία να είναι ευκρινής και εμφανής. Τα 600 dpi είναι αρκετά για το μέγεθος του καρέ και τις απαιτήσεις ενός Α3. Το θέμα είναι ότι αυτό απαγορεύεται (από κάποια νομοθεσία). Γιατί; Γιατί δεν μπορείς να διατηρείς αντίγραφα κρατικού αρχείου μη επικυρωμένα, και φυσικά κανείς δεν θα σου επικυρώσει ένα jpg.

Η πολεοδομία Συγγρού πάντως ανησυχεί μήπως η AMS, με την χρυσή αυτή ευκαιρία που της παρουσιάζεται, αποκτήσει σιγά σιγά ψηφιακό αρχείο όλων αυτών των αδειών. Και στην ουσία, αν έχετε πάει στην εταιρεία-θέλω-να-το-παίξω-φρούριο-ασφαλείας, διαπιστώνετε ότι απλά κανείς δεν ξέρει τι γίνεται εκεί μέσα. Δεν ξέρω τι θα μπορούσε κάποιος να κάνει με ένα τέτοιο αρχείο, αλλά επειδή δεν το ξέρω ή το φαντάζομαι εγώ δεν σημαίνει ότι δεν είναι μεμπτό. Παρ' όλ' αυτά, η πολεοδομία στέλνει εκεί πελάτες...

Μην παρεξηγηθώ, δεν πλάθω ιστορίες συνομωσίας. Μου φαίνεται απίθανο να έχει τέτοια σατανικά σχέδια η AMS. Είναι απλά εξοργιστικά ανεύθυνο από πλευράς πολεοδομίας.

Link to comment
Share on other sites

Τα μικροφίλμ αυτά, μπομπίνες των 35mm, είναι εύκολο έως πανεύκολο να τα πάρει κάποιος και να τα σκανάρει με ένα κοινό σκάνερ, και μετά, πραγματικά χωρίς πολλές γνώσεις σε οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφίας, να τα επεξεργαστεί ούτως ώστε η πληροφορία να είναι ευκρινής και εμφανής. Τα 600 dpi είναι αρκετά για το μέγεθος του καρέ και τις απαιτήσεις ενός Α3. Το θέμα είναι ότι αυτό απαγορεύεται (από κάποια νομοθεσία). Γιατί; Γιατί δεν μπορείς να διατηρείς αντίγραφα κρατικού αρχείου μη επικυρωμένα, και φυσικά κανείς δεν θα σου επικυρώσει ένα jpg.

Μην ανοιξουμε το θέμα με τα παράνομα, διότι ξαναλέω είναι παράνομο τα αρχεια να βγάινουν εκτός Πολεοδομίας.

-----

(1)

Είναι σιγουρο πως μπορούμε να τα σκανάρουμε με σκανερ;

Έχει δοκιμάσει κανείς;

 

(2)

Ειναι υποχρεωτικό να πάμε στην συγκεκριμένη εταιρια;

Γιατι αφού τα χρεώνομαι να μην τα πάρω σίτι μου να τα σκανάρω και να τα επιστρέψω τυπωμένα;

 

(3)

Η πολεοδμία Συγγρού θα έπρεπε να έχει ήδη ψηφιοιποίήσει το αρχείο :(

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι η σφραγίδα της συγκεκριμένης εταιρείας "αναγνωρίζεται" από την πολεοδομία ως έγκυρη! Δεν ξέρω πως τεκμηριώνεται αυτό. Και ναι, μπορείς να πάρεις το φιλμ, να πας σπίτι σου, να το σκανάρεις και να χρησιμοποιήσεις την πληροφορία όπως θες, αλλά ανεπίσημα. Στην δική μου περίπτωση χρειαζόμουν σχέδια για προσθήκη, οπότε θα έπρεπε να τα επισυνάψω στην νέα άδεια, οπότε έπρεπε να είναι επικυρωμένα. Αν απλά χρειάζεται κάποιος να δει κάποιες πληροφορίες, είναι απλό.

Τέλος, μετά από ολιγόωρη έρευνα στο Χρυσό Οδηγό και στο google, αυτή είναι η μοναδική εταιρεία στη Αθήνα που κάνει αυτήν την δουλειά. Δεν εκπλήσσομαι. Στην ψηφιακή κοινωνία του 2012, θα ήταν παράξενο να υπάρχουν πολλές εταιρείες που αποθηκεύουν σε μικροφιλμ...

Edited by *panagiotis*
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.