Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α30] Παλιές δηλώσεις (Ν. 3843/10 & Ν. 4014/11) και Ν. 4178/13


Recommended Posts

Ωραία όλα αυτά που γράφουν τα άρθρα των εφημερίδων και ο νόμος, όμως θέλω να ρωτήσω αν κάποιος συνάδελφος προσπάθησε να περάσει κάποια υπόθεση ολοκληρωμένης υπαγωγής του 4014 στον 4178. Κι όταν λέω ολοκληρωμένη υπαγωγή, ενοοώ την ολοκλήρωση της Α φάσης, χωρίς να περαστούν τα σχέδια και τα έγγραφα της Β'Φάσης.

Είναι εφικτή τώρα αυτή η μετάβαση ή θα γίνει μετά τον Οκτώβριο;

Αν είναι εφικτή, τότε είναι μια απλή διαδικασία; Θα χρειαστεί να πληρωθεί κάποιο παράβολο, κάποιο νέο πρόστιμο? Από αυτά που λέει ο νόμος, καταλαβαίνω πως στις περιπτώσεις που έχουν πληρωθεί εφάπαξ τα πρόστιμα του 4014, δεν θα υπάρξει καμία περαιτέρω χρέωση, Το μόνο που αλλάζει είναι αν νομιμοποιείται ή παραμένει απλά τακτοποιημένη μια αυθαιρεσία, ανάλογα με τα 40% του συντελεστή δόμησης κτλ...

Όποιος έχει την καλοσύνη ας απαντήσει

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν σε αυτή τη βάση που το αναφέρω έχει ξανασυζητηθεί. Το βάζω κυρίως για να απαντήσουν οι νομικοί του site (και ο φίλος μου ο dimitris GM).

 

Ο Ν.4178/2013 αναφέρει ότι, όλοες οι οριστικοποιημένες δηλώσεις 4014 θα οριστικοποιηθούν με τον 4178, είτε αυτομάτως, είτε μετά από αίτηση του ιδιοκτήτη και ΤΕΛΟΣ.

Η ΥΑ του καλαφάτη αντί ν' ακολουθήσει αυτή τη "λογική" αναγκάζει τον κάθε ιδιοκτήτη να μεταπηδήσει πρωτίτως η δήλωσή του στον 4178, ν' ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΥΤΟΥ (σχέδια, πρόστιμα, υπολογισμοί κ.λπ.) και να ολοκληρωθεί στη συνέχεια όπως και οι υπόλοπες δηλώσεις.

 

Θεωρώ ότι,  ο υπουργός ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ μην ακολουθώντας το νόμο, που ψηφίστηκε στην ελληνική Βουλή!!!! Πως το αντιμετωπίζουμε;;;; Που και ποιός πρέπει να προσφύγει εναντίον αυτής της απόφασης που προσδιορίζει παράνομη διαδικασία;;;; Τα συλλογικά όργανα πως θα χειριστούν το συγκεκριμένο θέμα;;;;

Προσφυγές στα διοικητικά δικαστήρια νομίζω.

 

Στην ουσία όμως του ερωτήματος , το θέμα είναι πως ερμηνεύει κανείς το άρθρο 30 του νεου νόμου όπου με την παρ. 1. καταργείται κάθε διαταξη που αντίκειται στις νέες

 

και κυρίως την παρακάτω παρ. 2 :

 

 "Για τις ολοκληρωμένες πράξεις ....... εκδίδεται πράξη ολοκλήρωσης της υπαγωγής κατά τις διατάξεις του παρόντος ." 

 

Αυτο το "κατά τις διατάξεις του παρόντος" μπορεί να χωρέσει τα πάντα νομίζω. Πόσο μάλλον όταν ο προηγούμενος νόμος φέρεται να έχει κριθεί αντισυνταγματικός.

 

Μάλλον θα περιμένουμε να εκδοθούν ερμηνευτικές (ελπιζω όχι ερωτ-απαντήσεις).

Link to comment
Share on other sites

Παραθέτω το απόσπασμα του νόμου:


 


"...2. Για τις ολοκληρωμένες πράξεις υπαγωγής για τις οποίες έχει καταβληθεί το σύνολο του προστίμου και έχει περαιωθεί η διαδικασία αυτομάτως ή μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου εκδίδεται πράξη ολοκλήρωσης της υπαγωγής κατά τις διατάξεις του παρόντος...".


 


Παραθέτω το απόσπασμα από την υπουργική απόφαση:


 


"....2. Δηλώσεις που έχουν υπαχθεί και ολοκληρωθεί κατά  τις διατάξεις του Ν. 4014/2011 υπάγονται μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου στις διατάξεις του Ν. 4178/2013 μέχρι και την καταληκτική ημερομηνία που προβλέπεται. Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά από τον εξουσιοδοτημένο μηχανικό στο πληροφοριακό σύστημα του ΤΕΕ. Τα στοιχεία  της δήλωσης, οι πληρωμές καθώς και τα ήδη υποβληθέντα σχέδια μεταφέρονται σε νέα δήλωση τα στοιχεία της οποίας συμπληρώνονται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4178/2013, όπου απαιτείται. Από το πληροφοριακό σύστημα του ΤΕΕ εκδίδεται νέα πράξη ολοκλήρωσης της υπαγωγής κατά τις διατάξεις του Ν. 4178/2013 μετά την καταβολή του ποσοστού ανταπόδοσης κατά τα οριζόμενα στην παρ.8 του άρθρου 10 του Ν. 4178/2013...."


 


ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ!!!!! ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ!!!!! ΠΡΟΦΑΝΩΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ..... ΠΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ;;;;


Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΕς ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟΜΑΤΑ Η' ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΝΑ ΕΚΔΩΣΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ 4178 κι όχι να ξαναπροσδιοριστούν τα πρόστιμα, οι προδιαγραφές κ.λπ., το ποσοστό ανταπόδοσης του ΤΕΕ κ.λπ., δηλαδή, να ξαναγίνει η δήλωση κι αφού ανταποκριθεί τώρα στα ζητούμενα του 4178, τότε να ξαναολοκληρωθεί η υπαγωγή βάσει του 4178......

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

εγώ με την διαίσθηση που εχω το είχα καταλάβει οτι κάποια

παγίδα έκρυβε ο 4178...

 

για μένα είναι παράνομο και το οτι κλειδώσανε και τον 4014 για επαναυπολογισμό προστίμων

που ειναι και το πιο σημαντικό...

 

τέλος Σεπτεμβρίου δεν είχανε πεί;

 

ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΤΑ ΚΛΕΙΔΩΣΑΝΕ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ;;;;;;;;

Link to comment
Share on other sites

εγώ με την διαίσθηση που εχω το είχα καταλάβει οτι κάποια

παγίδα έκρυβε ο 4178...

 

για μένα είναι παράνομο και το οτι κλειδώσανε και τον 4014 για επαναυπολογισμό προστίμων

που ειναι και το πιο σημαντικό...

 

τέλος Σεπτεμβρίου δεν είχανε πεί;

 

ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΤΑ ΚΛΕΙΔΩΣΑΝΕ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ;;;;;;;;

Αυτό το τελευταίο ηταν η μεγαλύτερη απάτη!

Link to comment
Share on other sites

ΙΑΣΟΝΑ και εγώ θα ήθελα τα πράγματα να είναι όπως θέλεις και εσύ. 

 

Αλλά , επιμένω , το "κατά τις διατάξεις του παρόντος " μπορεί να "χωρέσει" σαν ερμηνεία τα πάντα ....δυστυχώς.

 

Παράδειγμα :

 

Δεν θα υποβάλλεις νέα δήλωση καθώς μεταφέρεται αυτόματα στο νέο σύστημα η παλιά , η οποία όμως για να ολοκληρωθεί "κατά τις διατάξεις του παρόντος" πρέπει να εναρμονισθεί  με τις διατάξεις αυτές.... 

 

Αλλωστε , τον νόμο τον υπογράφει ο Υπουργός , ο ίδιος εκδίδει και την Υπ. Απόφαση εφαρμογής του , άρα προφανώς είναι και ο μόνος αρμόδιος να μας πει ποιός είναι ο "στόχος" της επίμαχης διάταξης.

Link to comment
Share on other sites

Επίτρεψέ μου να διαφωνήσω!

 

Αν η Βουλή, η οποία ψήφισε το νόμο (κι όχι ο υπουργός) ήθελε να ..."εναρμονιστούν οι οριστικοποιημένες δηλώσεις 4014 με τον νέο νόμο.." θα το ψήφιζε και θ' αναφέρονταν σε αυτόν. Ψήφισε όμως κάτι διαφορετικό. ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ Η' ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ....ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΠΡΑΞΗ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ 4178!!!!

Άρα, κάποιος ..."παρανομεί"!!!! Κι αυτός ο κάποιος είναι ο φίλτατος υπουργός.

Αλλά όσα να λέω εγώ κι εσύ, αν δεν ...αναλάβει κάποιος νομικός να κάνει τις κατάλληλες προσφυγές ΑΜΕΣΑ, δεν πρόκειται ν' ασχοληθεί ουδείς!!! Με τελικό αποτέλεσμα να ...παγιωθεί η θέση του φίλτατου!!!!

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Ας οργανωθούμε μεσα απο το φόρουμ να εξουσιοδότησουμε ομαδικά μια τέτοια διαδικασία με δικηγόρο, να υπογράψουμε όλοι μας την καταγγελία, και αν χρειαστει να δώσουμε και χρηματα...αλλα κατι τέτοιο πρεπει να ξεκινήσει απο τους διαχειριστές του φόρουμ

Link to comment
Share on other sites

Και αυτούς που είναι σε δόσεις κανείς δεν τους ρωτάει....Μπορεί να θέλουν να αποπληρώσουν και να πάνε με τις διατάξεις του 4014.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.