Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ζητούν από τους βουλευτές να αναλογιστούν τις ευθύνες τους ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου


george68

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 45
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ο νόμος ψη-φίστ-ηκε ... εμείς πήραμε το κόκκινο  :shock:  ... και εκείνοι αν φύγουν ... είτε με εκλογές ... είτε με παραιτήσεις ... είτε όπως θέλετε ... απλά θα έχουν αναλάβει απλά το πολιτικό κόστος  :grin:  ...

ααααα και να μην ξεχάσουμε ότι θα έχουμε και μια ωραία παραγραφή ... αδικημάτων τη λένε ... νομίζω ...

Edited by georgegaleos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ρε παλικάρια......έλεος με την μνήμη χρυσόψαρου. Οικουμενική έγινε το 2012 ! Με τον Παπαδήμο. Κατέρευσε σε μερικούς μήνες. Φιλελέ ατάκες για να διαβάζουν το κάπιταλ.

 

Η κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν έτσι κι αλλιώς κυβέρνηση περιορισμένου χρόνου μέχρι να ψηφιστούν και να εφαρμοστούν ορισμένα πράγματα που δεν άντεχε να περάσει ο ΓΑΠ και μετά την ψήφιση να πάμε σε κανονικές εκλογές. Για μένα άντεξε πολύ περισσότερο από όσο περίμενα η κυβέρνηση Παπαδήμου.

Link to comment
Share on other sites

Η όποια οικουμενική κάτι παρόμοιο θα είναι. Όλα τα άλλα είναι όνειρα θερινής νυκτός.

 

Μόνη λύση να φύγουμε από τον συνδυασμό ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ είναι να βγει ένα νέο κόμμα με μία ισχυρή προσωπικότητα κάτι που δεν φαίνεται να γίνεται. Δεν υπάρχει τέτοια πολιτική προσωπικότητα.

Link to comment
Share on other sites

Μην τσακώνεστε. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως η κυβέρνηση Τσίπρα θα πέσει και θα έρθει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με το δικό της Μνημόνιο. Έτσι και αλλιώς, διακοσμητικές είναι οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα.

 

Η δική μου άποψη είναι πως ο Σύριζα απλά έπαιξε το ρόλο του. Έπρεπε να βρεθεί μια κυβέρνηση με μεγαλύτερη λαϊκή απήχηση για να περάσει τα επόμενα σκληρά μέτρα που η κυβέρνηση Σαμαρά δεν μπορούσε πια να περάσει, και μετά από ένα ωραίο θεατράκι πολύμηνης υποτιθέμενης διαπραγμάτευσης (απαραίτητο για να καταστραφεί περεταίρω η οικονομία της χώρας και να καταστούν αναγκαία τα νέα μέτρα) αυτό ακριβώς γίνεται τώρα. Το πιο τρομαχτικό είναι ότι κατάφεραν κατά την ψήφιση του μνημονίου 3 να βρίσκονται οι περισσότεροι πολίτες ανακουφισμένοι στις παραλίες, ενώ στα δύο προηγούμενα είχε γίνει χαμός με διαδηλώσεις παντού!!

 

Για μένα ο Τσίπρας δεν είναι χαζός, αλλά είναι και αυτός εντεταλμένος όπως και οι προηγούμενοι. Δεν έχει καμία σημασία αν αυτό ίσχυε από την αρχή ή αν έγινε αργότερα έπειτα από διλήμματα, πιέσεις, απειλές, πιθανόν και δωροδοκία. Η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ (όπως όλα δείχνουν) απλά θα περάσει τα επόμενα σκληρά μέτρα τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, διατηρώντας παράλληλα το κομματικό κράτος με αρκετές θέσεις ευνοημένων υψηλόμισθων + τις φοροαπαλλαγές για τους πολύ μεγάλους. Μετά θα παλιώσει και αυτή, θα την σιχαθεί πάλι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων και θα πάμε πάλι για την επόμενη πασοκοειδή το πιο πιθανό κυβέρνηση (τύπου Σύριζα) με νέα δυσάρεστα μέτρα. Αυτό θα συνεχίζεται μέχρι να εξαφανιστούν τελείως οι μικρομεσαίοι (κυρίως ελεύθεροι επαγγελματίες) και οι υπάλληλοι να φτάσουν στα μισθολογικά επίπεδα χωρών όπως η Βουλγαρία. Τότε θα μας πουν ότι ήρθε επιτέλους η περιβόητη ανάπτυξη!

 

Εκτός αν όπως λέει και ο nik μπορέσουν να αναδυθούν μέσα από την κρίση ισχυρές προσωπικότητες στον πολιτικό χώρο που να έχουν γνώσεις, θέληση και κυρίως τα κότσια να συγκρουστούν τόσο με εγχώρια όσο και με ξένα συμφέροντα που επιθυμούν η χώρα αυτή να είναι μονίμως στα όρια της καταστροφής για να την ξεζουμίζουν.. Και κυρίως να έχουν τη στήριξη συνειδητοποιημένου κόσμου με όρεξη να αγωνιστεί με όποιο προσωπικό κόστος για να αλλάξει η υπάρχουσα κατάσταση, κι όχι να είναι απλά οπαδός περιμένοντας να τα αλλάξει όλα από μόνη της η εκάστοτε κυβέρνηση ("αριστερή", "δεξιά", οικουμενική κτλ).

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.