Μετάβαση στο περιεχόμενο

jbosdas

Συντονιστής
  • Περιεχόμενα

    2.451
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    33

jbosdas last won the day on Απρίλιος 18

jbosdas had the most liked content!

Φήμη στην κοινότητα

845 Εξαιρετική

Σχετικά jbosdas

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Χαλάνδρι
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

10.305 profile views
  1. Φυσικά. Αν έχεις υπόλοιπο 10τμ ΣΔ μπορείς να αφαιρέσεις κλιμακοστάσια. ΝΟΚ, αρθ11/6δ Στο συντελεστή δόμησης δεν προσμετρώνται : Σε περίπτωση προσθήκης σε νομίμως υφιστάμενα κτίρια που έχουν υπόλοιπο δέκα (10) τουλάχιστον τ.μ., καθώς και σε περίπτωση νομιμοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών σε υφιστάμενα κτίρια τα οποία δύναται να ενταχθούν στις διατάξεις του παρόντος, το σύνολο των επιφανειών του υπάρχοντος κλιμακοστασίου σύμφωνα με τα προαναφερθέντα μεγέθη και με την προϋπόθεση ότι οι αυθαίρετες κατασκευές έχουν υλοποιηθεί πριν τις 28.7.2011.
  2. Πιθανότατα μιλάς για γοκ 85 σε συνδυασμό με κτιριοδομικό κανονισμό... ΓΟΚ85 αρθ7, 1Β Δεν προσμετρούνται: θ) Η επιφάνεια κύριων κλιμάκων, η πέρα από τις ελάχιστες διαστάσεις που καθορίζονται από τις σχετικές διατάξεις και έως το 50% των διαστάσεων αυτών. Τα παραπάνω εφαρμόζονται ανάλογα και για τα φρέατα ανελκυστήρων και τους διαδρόμους κοινής χρήσης.
  3. Όχι το δικαίωμα ύψους έχει. Ακόμα και αποκλειστική χρήση να είχε δεν αλλάζει κάτι. Από τη στιγμή που εμείς οι ίδιοι απορρίπτουμε την επιστημονική συζήτηση, τι νόημα έχει το ερώτημα που θέτεις; Πιθανότα να θες να περιορίσεις την απάντηση στα ήθη και στα έθιμα της συνιδιοκτησίας στην Ελλάδα και βάσει αυτών τα πράγματα είναι απλά: το μεγαλύτερο ποσοστό των συνιδιοκτητών απλά δεν ασχολείται πέρα από την περίμετρο της ιδιοκτησίας του. Κάποιος πληρώνει κάποιος όχι δημιουργώντας χρέη και λύνονται όλα στα δικαστήρια.
  4. Θα πρέπει όμως να κατανοήσει πως η παρουσία υγρασίας δεν οφείλεται αποκλειστικά και μόνο από εξωτερικούς παράγοντες (βροχές κλπ) αλλά κι από συμπυκνώματα που προκαλούνται από διάφορα θερμοκρασίας... Άρα ακόμα και να στεγανοποιηθεί το δώμα, τα συμπυκνώματα θα διαβρώσουν τον οπλισμό λόγω έλλειψης θερμομόνωσης. Οπότε προκύπτει και υποχρέωση συμμετοχής. Συνήθως όμως υπάρχει πεισματική άρνηση να γίνει κατανοητό. Το ίδιο όμως ισχύει και για τις θερμομονώσεις των τοιχοποιιών αφού και εκεί συγκεντρώνονται υγρασίες που καταπονούν τα κοινόκτητα στοιχεία του κτιρίου (πλάκες, δοκούς, τοιχοποιίες κλπ). Φυσικά κανένας δεν πληρώνει για τις θερμομονώσεις άλλων.
  5. Από τη στιγμή που δεν παράγονται απόβλητα θα ανεβάσεις μία αντίστοιχη βεβαίωση.
  6. Για να βρεις τον αριθμό της άδειας μπορείς να κάνεις έρευνα στο κτηματολόγιο που λέει και ο KANA... Ελέγχεις στα συμβόλαια των λοιπών ιδιοκτησιών αν αναγράφεται κάτι.. Αν δε βρίσκεις ρητή αναφορά μπορείς να αναζητήσεις συμβόλαια που έχουν γίνει μετά το 2011 ώστε να βρεις την δήλωση του μηχανικού (4178, 4495) και με τον ηλεκτρονικό κωδικό της δήλωσης να μπεις στο σύστημα των αυθαιρέτων να κατεβάσεις την υπαγωγή (ή την δήλωση για την έκδοση της βεβαίωσης). Άλλη περίπτωση είναι να μπεις στο σύστημα των αδειών και αν έχει εκδοθεί κάποια άδεια στο ακίνητο λογικά θα γίνεται περιγραφή στις "προγενέστερες πράξεις". Παρόμοια αναζήτηση μπορείς να κάνεις και μέσω συστήματος ηλεκτρονικής ταυτότητας. Και φυσικά όλα αυτά εφόσον δεν τα βρίσκει ο ιδιοκτήτης. Όταν τους λες όμως το κόστος της έρευνας, κάτι περίεργες ευθυγραμμίσεις πλανητών γίνονται και βρίσκουν τα στοιχεία άμεσα.
  7. Μόνο αντικατάσταση κουφωμάτων στο ίδιο άνοιγμα επιτρέπεται με την βεβαίωση του άρθρου 30. Ούτε αλλαγή (διαστάσεων), ούτε κατάργηση, ούτε νέα, αφού αυτές είναι εργασίες του αρθ29 (ΕΕΔΜΚ). Από ξύλινα σε αλουμίνιου καλό είναι να φροντίσει ο ιδιοκτήτης για συναίνεση (για τον τύπο -με ρολό ή πατζούρι ή σκούρα, υλικό, χρώμα των νέων). Τέλος θα πρέπει να ελέγξεις αν επιτρέπεται από τους όρους δόμησης ή σχετικά διατάγματα (εγκρίσεις φορέων) η αντικατάσταση τους. Σε παραδοσιακό θα πρέπει να περάσει ΣΑ...
  8. @dimvoud η πολεοδομία καλά κάνει και γράφει και τον όμορο. Αυτή είναι η δουλειά της να καταγράφει την αυθαίρετη κατασκευή, η απόδοση της δικαιοσύνης γίνεται σε επόμενο χρόνο. Πως ξέρεις ότι δεν υπάρχει κάποια συμφωνία μεταξύ των ιδιοκτητών; (περσινή περίπτωση ιδιοκτήτη που είχε εκμισθώσει στον γείτονα χωρίς συμφωνητικό ... και επειδή υπήρχε καθυστέρηση στην καταβολή του έκανε καταγγελία για καταπάτηση. Να δεις την βεντάλια που άνοιξε... Πολεοδομία, εφορία, δικαστήρια, δικηγόροι, λογιστές, μηχανικοί. Χάος)
  9. Υπαγωγή ως ΚΑΤ1, με τα βασικά δικαιολογητικά και αποτύπωση κατόψεων. Προσέχεις κάθε ΟΙ να είναι ανεξάρτητη δήλωση υπαγωγής και να βεβαιωθείς ότι έχουν κατασκευαστεί όλα προ75.
  10. Σωστά. Απο σχέδια μόνο αποτύπωση. Για την υπαγωγή υποβάλλονται τα δικαιολογητικά των περιπτώσεων α, β, γ, δ, ε, ζ, ι, και ια του άρθρου 99 και αποτύπωση των κατόψεων του κτιρίου ή της ιδιοκτησίας και δεν απαιτούνται λοιπά στοιχεία και σχέδια.
  11. 1. Πολύ σωστό, δεν το είχα σκεφτεί... 2α. Αυτό έβλεπα... την ΥΔομησης. 2β. Αν είναι επικίνδυνοι για πτώση, αφορά τον ελεγκτή; @kousvos Οπότε εσύ τι λες; αρνητικό η θετικό πόρισμα; Εγώ βλέπω αρνητικό πόρισμα επειδή απλά δεν έχει εφαρμοστεί η μελέτη. Αυτό αναγράφεται στο πόρισμα και τελειώνει υπόθεση.
  12. Ρε πως μας ανακάτωσε ο Braat... Τομούλα? https://www.alexpolisonline.com/2013/04/polykatoikia-stin-alexandroupoli-sta-simantikotera-arxitektonika-erga.html
  13. Όχι βέβαια. Θα πρέπει να τακτοποιηθεί για να ικανοποιηθεί ο ορισμός "νομίμως υφιστάμενο" σύμφωνα με την παρ1/αρθ23 ΝΟΚ καθώς και το αρθ1α της αποφ. ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/43266/1174 – 13.5.2020: Επιτρέπεται η εκτέλεση εργασιών μικρής κλίμακας, εκτός αν άλλως ειδικότερα ορίζεται: α) σε κτίρια νομίμως υφιστάμενα, σε κτίρια ή τμήματα κτιρίων τα οποία έχουν εξαιρεθεί της κατεδάφισης ή έχουν υπαχθεί σε οποιονδήποτε νόμο εξαίρεσης από την κατεδάφιση ή τακτοποίησης ή ρύθμισης αυθαίρετων κατασκευών, καθώς και σε οικόπεδα ή γήπεδα εφόσον: αα) δεν παραβιάζονται οι πολεοδομικές διατάξεις, .... Το αναφέραμε αυτό. Εξαιρείται αφού οι εργασίες υπάγονται στο 29/4495. Γίνεται μνεία της αυθαίρετης κατασκευής (και της συγκεκριμένης παραγράφου) στην περιγραφή. Για να μην παρεξηγηθώ, κάθε φορά θα λέω ότι καλό είναι τακτοποιούνται τα πάντα και να μην μένουν εκκρεμότητες. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις στις οποίες δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.