Μετάβαση στο περιεχόμενο

Να προσφύγουμε ή όχι στο ΔΝΤ;


parist43

Να προσφύγουμε στο ΔΝΤ?  

16 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Να προσφύγουμε στο ΔΝΤ?

    • Ναί.εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει αλλη καλύτερη επιλογή
      1
    • Οχι.Τα πράγματα δεν ειναι τόσο σοβαρά όσο παρουσιάζοντε.
      8
    • Δεν ξέρω και είμαι προβληματισμένος
      7


Recommended Posts

συμφωνω σε ολα, και παραδειγματα υπαρχουν αφθονα - εχω μια παρατηρηση: πρωτον, η μασα με το δημοσιο πεφτει παντου και ο τροπος που βρηκαν ολοι οι αλλοι λαοι να το μειωσουν σαν φαινομενο ειναι α) να μειωσουν τις μπιζνες που κανει το δημοσιο και β) να βρουν τροπο που να μην ειναι τοσο ευκολη η μασα. μηπως στη γερμανια ή στην αγγλια δεν γινονται δρομοι? μονο που ο τροπος "δημοπρατησης" και κυριως ο ελεγχος για την παραλαβη ειναι αυστηροτατος.

 

να σας το πω κι αλλιως, εξω απο τα δοντια: στην νεα υορκη (σαν πολιτεια) οι δρομοι φτιαχνονται απο κατασκευαστικες που ανηκουν στη σικελικη μαφια και τα συμβολαια γινονται μετα απο συμφωνιες στα παρασκηνια. μονο που ο δρομος που φτιαχνουν ειναι ΤΕΛΕΙΟΣ. Δηλαδη η οποια διαφθορα εχει τα ορια της εκει που αρχιζει και γινεται επικινδυνη για τους πολλους, αντι για δυσαρεστη και επιζημια για τον επιχειρηματια που χανει τη δουλεια.

 

εδω παμε να λυσουμε τη διαφθορα, αντι να δουμε πρωτα πώς θα λειτουργησει το κρατος για τα αυτονοητα. Και εδω, ενω για παραδειγμα το κρατος υπολειτουργει σε ολα του, απο υπηρεσιες τεχνικες, υγιειας, υποδομων, επικοινωνιων κλπ, οι αντιστοιχοι ελληνες που εργαζονται υπο την ομπρελα του δημοσιου πληρωνονται ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ απο τους αντιστοιχους στον ιδιωτικο τομεα. Δεν συμβαινει ΠΟΥΘΕΝΑ αλλου στον κοσμο, παρα στην Κουβα και στην Αγκολα και κατι τετοιες ομορφες χωρες.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 452
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Επιτρέψτε μου να γίνω λίγο πραγματιστής και να ξεφύγω απο τις έννοιες που τόσο καλά ξέρουμε και έχομε ήδη λίγο πολύ γράψει. Το πρόβλημα για μένα δεν είναι να κρατήσουμε το βιοτικό μας επίπεδο. Αυτό το έχω ξεγράψει. Σίγουρα σε ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα θα βρεθούν κερδισμένοι και πρέπει. Μην ξεχνάτε οτι έχουν πάρει και αυτοί δάνεια απο την τράπεζα. Αρα επι της ουσίας αυτός που κέρδισε κάνοντας σχεδόν τίποτα και με κανένα ρίσκο είναι η τράπεζα. Οι τράπεζες λοιπόν έχουν βρεθεί να διαχειρίζονται όχι μόνο χρήματα αλλά και κράτη. Σαφώς και κάνουν την δουλεία τους, σαφώς και σκέφτονται το κέρδος αλλα εμένα σαν πολίτη δεν με ρώτησαν εαν θέλω την διαχείριση της ζωής του παιδιού μου να την έχουν αυτές. Εαν αυριο κάναμε ενα δημοψήφισμα για τις ευθύνες των τραπεζών σαφώς και το αποτέλεσμα θα ήταν εναντίον τους. Δεν είναι δυνατόν σήμερα να παρουσιάζουν αυξημένα κέρδη σε σχέση με το 09. Δεν είναι δυνατόν να δανείζονται με 1% και να δανείζουν με 5%. Δεν είναι δυνατόν να δίνουν 3% στις καταθέσεις και να δανείζουν τις πιστωτικές με 20%. Σε τελική ανάλυση και εγω σαν καταθέτης δεν σε εμπιστεύομαι αλλα θα πρέπει να έχω εναλλακτική. Δυστυχώς τόσο οι κρατικές όσο και οι ιδιωτικές εμφανίζονται με κοινό μέτωπο. Επίσης οταν τα 60 δις έφυγαν απο την Ελλάδα πήγαν πάλι πίσω στο κράτος ζητώντας βοήθεια. Δηλαδή ζήτησαν απο τον πολίτη να εγγυηθεί τα κέρδη τους. Κανένας άλλος επιχειρηματία δεν έχει τέτοια μεταχείριση.

Link to comment
Share on other sites

τα λεμε ολοι για τις τραπεζες αλλα αν δεν βρει το ελληνικο κρατος τα cojones να ριξει μερικα προστιμα δεκαδων εκατομμυριων που θα αλλαξουν τους ισολογισμους των τραπεζων εκεινη τη χρονια, και θα τσουξουν πραγματικα, μυαλο δεν θα βαλουν, και το καρτελ δεν θα το σπασουν.

 

αλλα αμα απο τη μια τσεπη μπαινουν και απο την αλλη βγαινουν, πώς να χαστουκωσει το ιδιο το χερι το κεφαλι που το ελεγχει?

 

αν το 17.5% στις καρτες δεν ειναι αισχροκερδεια, τοτε τι ειναι?

 

γνωστος μου επιχειρηματιας περυσι ζητησε 1 μυριο μετρητο για ενα ντηλ κλεισμενο και ετοιμο. ξερετε τι προσημειωσεις του ζητησανε ολες οι τραπεζες που απευθυνθηκε? ακινητα αντικειμενικης αξιας 3 εκατομμυριων. θελανε να δανεισουνε 3 προς 1....και η πλακα ειναι οτι ολες του ειπανε το ιδιο νουμερο....

Link to comment
Share on other sites

Καλά όλα αυτά που λέτε αλλά μην ξεχνάμε και τους δημοσίους υπαλλήλους.

Είπαμε. Τουλάχιστον 500.000 πρέπει να φύγουν (ας πρόσεχαν όταν τους έβαζαν νύχτα και με βύσμα οι πολιτικοί) γιατί αυτούς τους παραπάνω ο Ελληνικός λαός δεν είναι κορόιδο να τους πληρώνει.

Ήδη πλωρώνει τους υπόλοιπους και αυτό είναι αρκετό !

Link to comment
Share on other sites

Αν φύγουν αυτοί οι 500 χιλιάδες, την (ήδη λιγοστή πλέον) δουλειά μου και τη δουλειά σου θα φάνε, από τη στιγμή που ποτέ έως σήμερα δε δημιουργήθηκαν σοβαρές υποδομές για επενδύσεις (και άρα ευκαιρίες και θέσεις εργασίας) του ιδιωτικού τομέα. Ας τελειώσει επιτέλους αυτό το παραμύθι με τους δημοσίους υπαλλήλους. Υπήρχαν σοβαροί λόγοι (αν και κατακριτέοι) για την δημιουργία τέτοιου παραφουσκωμένου δημόσιου τομέα. Αν αυτό μάλιστα. αλλάξει εν μία νυκτί, ξοφλήσαμε όλοι μας (και ασφαλώς δεν εννοώ ...τις οικονομικές υποχρεώσεις μας)...

Link to comment
Share on other sites

Ιστορικά απο προηγούμενα κάποιοι θα φύγουν. Ο διωγμός θα χρειαστεί αναθεωρητική βουλή με αποτέλεσμα να έχουμε σύντομα εκλογές. Τώρα αυτοί που θα φύγουν θα γίνουν αυτόματα άνεργοι. Το ταμείο των ΔΥ θα βρεθεί σε τραγική θέση. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Σίγουρα δεν θα πάρουν δουλειές απο κανένα αφού απλά δεν υπάρχουν. Τώρα εαν γίνει αυτό οι αντασφάλειες των τραπεζών θα αυξηθούν με κλιμάκωση σε εμάς. Το κόστος δανεισμού θα αυξηθεί με αποτέλεσμα οι επενδύσεις (εαν υπάρχουν) να μην γίνουν. Προσοχή επένδυση δεν είναι μόνο μια νέα εταιρία αλλά κατά βάση οι παλιές. Με λίγα λόγια οι δόσεις θα αυξηθούν και κατά συνέπεια ο πληθωρισμός. Με την ήδη χαμηλή αγοραστική δύναμη θα εκτοξευτεί στα όρια του 9%. Απο εκεί ξεκινάει ένας νέος κύκλος. Τώρα ας πούμε οτι τα χρέη διαγράφονται στο μηδέν. Τα μέτρα λιτότητας συνεχίζονται και αποδίδουν όπως και σήμερα δηλαδή +10% επι του ΑΕΠ. Σε λίγα χρόνια θα χρειαστούμε νέα διαγραφή.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα μας δεν είναι πια αν θα μπούμε στο ΔΝΤ

Το θέμα μας πρέπει να είναι αν πρέπει να βγούμε από το ΔΝΤ και την ίδια την Ευρώπη, και να κάνουμε άλλες συμμαχίες?

Link to comment
Share on other sites

εγω ειμαι περιεργος να δω τι θα κανει ο γιωργακης τωρα που θα φαει φαπα στις εκλογες και σε αναγωγη σε εθνικο επιπεδο το πασοκ θα ειναι στο 20-25%.

 

θα φαει τα λογια του και επειδη η ΝΔ θα ειναι στο 18-19% θα πει οτι ο λαος τον στηριξε και ολα καλα? θα δουμε το εργο "καραμανλης νο 2: στριβειν δια των εκλογων - η επιστροφη" και θα παει σε βουλευτικες που θα χασει την εξουσια? θα τον αφησουν οι ξενοι να κανει εκλογες? και αν αυτες γινουνε, τι θα δουμε μετα? Ντορα με 15%?

 

Πολιτικα ενδιαφεροντες καιροι, αν το παρουμε αποφαση οτι εχουμε χρεωκοπησει. Περιμενω κι εγω τον εθνικο ηρωα που θα απολυσει 250.000 ΔΥ και ας λουστουμε τις προσκαιρες τραγικες συνεπειες εμεις.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά είμαι αφελής. Γιατί τόσο οι τοπικές εκλογές να επηρεάζουν μία κυβέρνηση; Θα λέει η κυβέρνηση κάντε αυτό και οι τοπικοί άρχοντες θα φέρνουν αντίρρηση;

Αφού ο ΓαΠ βγήκε με 40τόσο% δεν του φτάνει για να συνεχίσει το κωλοέργο του να δούμε που θα μας βγάλει; θέλει επιβεβαίωση στον ανδρισμό του ΚΑΙ σε αυτές τις εκλογές;

Αυτοί είμαστε αυτούς αξίζουμε; νομίζω πλέον όχι, έχουμε αλλάξει. (ελπίζω) να'ναι καλά ο συνάδελφος Topap που ανάρτησε την αγγελία για Ν.Ζηλανδία, όσο πιο μακρυά από Ελλάδα τόσο καλύτερα.

Link to comment
Share on other sites

Επιθετική αναδιάρθρωση χρέους

 

Σε επίπεδα-ρεκόρ το spread των ιρλανδικών ομολόγων μετά το haircut 80% της Anglo Irish Bank

 

 

 

Η εναλλακτική πρόταση προβλέπει να πάρουν οι ομολογιούχοι σε μετρητά ποσό μικρότερο από το 20% της αξίας των ομολόγων της Anglo Irish

 

Δουβλίνο, Ιρλανδία

Σαρωτική είναι η αναδιάρθρωση του χρέους που ετοιμάζει η ιρλανδική κυβέρνηση για την -κρατικοποιημένη- Anglo Irish Bank, καθώς προτείνει στους κατόχους ομολόγων να ανταλλάξουν τα ομόλογα της τράπεζας που έχουν με νέους κρατικούς τίτλους, η ονομαστική αξία των οποίων θα είναι το 20% της αξίας των τίτλων της Anglo Irish.

 

Δηλαδή, προτείνεται στους κατόχους των ομολόγων να δεχθούν τη μείωση της αξίας των τίτλων («haircut») που κατέχουν κατά 80%.

 

Ο διοικητής της τράπεζας Άλαν Ντιουκς έκανε λόγο για δίκαιη και συναινετική λύση και αρνήθηκε να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχους που διαφωνούν με τη συγκεκριμένη πρόταση.

 

Πρόκειται για μία στρατηγική «πάρτε το 20% ή τίποτα», όπως σχολιάζουν οι Financial Times, στρατηγική που βεβαίως σόκαρε τους επενδυτές και έστειλε σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα τα επιτόκια των ιρλανδικών ομολόγων.

 

Η εναλλακτική πρόταση προβλέπει να πάρουν οι ομολογιούχοι σε μετρητά ποσό μικρότερο από το 20% της αξίας των ομολόγων της Anglo Irish.

 

Σημειώνεται πως οι συγκεκριμένοι τίτλοι διαπραγματευόντουσαν, πριν την ανακοίνωση της συγκεκριμένης πρότασης, στο 25% της ονομαστικής τους αξίας.

 

Έτσι, τα ιρλανδικά κρατικά ομόλογα δέχονται ισχυρές πιέσεις για έβδομη συνεχή ημέρα, με το spread του 10ετούς τίτλου αναφοράς έναντι του αντίστοιχου γερμανικού να διευρύνεται στις 493 μονάδες βάσης, υψηλότερο επίπεδο από τουλάχιστον το 1991.

 

Το επιτόκιο διαμορφώνεται στο 7,53%. Από τις αρχές του έτους, τα ιρλανδικά ομόλογα σημειώνουν απώλειες 8% περίπου.

 

Σημειλώνεται πως το αντίστοιχο spread στην Ελλάδα είναι σήμερα, Τετάρτη, στις 837 μονάδες και το επιτόκιο του αντίστοιχου τίτλου στο 10,80%.

 

Oι Ιρλανδοί πατριώτες απέναντι στους διεθνείς κερδοδκόπους .

 

Ο Καντάφι ζητάει 4 δισ το χρόνο γιά να μην στέλνει λαθρομετανάστες στην Ιταλία .

 

Οι Κύπριοι πατριώτες άφησαν τους Ρώσους να επενδύσουν εκεί χωρίς πολλές ερωτήσεις .

 

Οι Ιρλανδοί κάναν αναδιάρθρωση και τα σπρέντ είναι τα μισά των δικών μας με τους πειθήνιους πολιτικούς .

 

Οι Ούγγροι πατριώτες έβαλαν φόρους στις ξένες τράπεζες που είναι στην Ουγγαρία και στηρίζουν το ΔΝΤ και έκαναν μείωση 75 % του μισθού του εκεί προβόπουλου που τους σαμποτάριζε .

 

Κανένας πατριώτης Ελληνας πολιτικός υπάρχει ?

 

Οι δανειστές όταν παίρνουν ομόλογα ρισκάρουν και ανεβάζουν τα επιτόκια εξ' αιτίας του ρίσκου . Μήπως κάποτε αυτό το ρίσκο πρέπει να επέλθει ?

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.