Μετάβαση στο περιεχόμενο

Να προσφύγουμε ή όχι στο ΔΝΤ;


parist43

Να προσφύγουμε στο ΔΝΤ?  

16 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Να προσφύγουμε στο ΔΝΤ?

    • Ναί.εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει αλλη καλύτερη επιλογή
      1
    • Οχι.Τα πράγματα δεν ειναι τόσο σοβαρά όσο παρουσιάζοντε.
      8
    • Δεν ξέρω και είμαι προβληματισμένος
      7


Recommended Posts

@Howard

Νομίζω ότι θα δούμε το Καραμανλής Vol 2, όπως είπες.

Έχω την αίσθηση ότι ο ΓΑΠ έχει ενημέρωση από το οικονομικό επιτελείο ότι η πασιέντζα δεν βγαίνει και η κατάσταση έχει πατώσει στα έσοδα-έξοδα. Θα κοιτάξει να αποφύγει να σκάσει στα χέρια του η βόμβα, και θα προτιμήσει να κάνει εκλογές, τις οποίες θα κερδίσει ξανά χωρίς όμως αυτοδυναμία.

Με άλλα λόγια νομίζω ότι θα προτιμήσει η βόμβα να σκάσει στα χέρια του ιδίου, του Σαμαρά, της Ντόρας και του Καρατζαφέρη παρά μονάχα στα δικά του.

 

ΜΙλούσα με φίλο εξαίρετο ακαδημαικό, με πολυετή θητεία σε κορυφαίο πανεπιστήμιο στην Αγγλία, με δική του έδρα, και μου έλεγε ότι η μόνη λύση για να μείνουμε στο Ευρώ και να μην κυρήξουμε στάση πληρωμών είναι να απολυθούν 400.000 Δ.Υ, να ιδιωτικοποιηθούν άμεσα οι ΔΕΚΟ, και να μειωθούν οι αμοιβές των συλλογικών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα κατά 40% οριζόντια για 2-3 χρόνια. Θα πεινάσουμε, θα υποφέρουν οι Δ.Υ, αλλά ίσως να γλιτώσουμε την άβυσσο που περιέγραψε ο howard_roark

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 452
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Προσωπικά είμαι αφελής. Γιατί τόσο οι τοπικές εκλογές να επηρεάζουν μία κυβέρνηση;

 

Γιατί το ζήτησε ο πρωθυπουργός της χώρας. Αυτός ξέρει γιατί*. Όταν όμως ζητάει να έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος αυτές οι εκλογές, επιβάλλεται να συμμορφωθούμε.

 

*Ξέρω κι εγώ και αρκετοί άλλοι πλέον είναι η αλήθεια. Αν έκανε κανονικό δημοψήφισμα, το αποτέλεσμα ήταν δεδομένο, οπότε το δημοψήφισμα μέσω των αυτοδιοικητικών εκλογών, του δίνει δυνατότητα να δρομολογήσει τις κινήσεις του πιο "ήπια" και προοδευτικά.

 

ΥΓ εχω την εντυπωση οτι ο ενας στη δημοσκοπηση ημουν εγω :)

 

Εγώ πάλι έχω την απορία ποιοί ήταν οι 8! Που τα έβλεπαν τόσο ψύχραιμα τα πράγματα! Και μάλλον θα ήταν καλό να ξανανοίξει η δημοσκόπηση γιατί βιαστήκαμε πολύ να την κλείσουμε, καθώς επίσης να αλλάξει και τίτλο το θέμα...

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά πτώχευση έχει γίνει.

Απλά προσπαθούν να μας πάρουν ότι μπορούν, πριν το ανακοινώσουν.

Το θέμα είναι που πάμε?

Το καράβι έχει βουλιάξει.

Link to comment
Share on other sites

Το καλύτερο μέτρο που μπορούνε να κάνουνε είναι ένα:

Ενιαία επαγγελματικά δικαιώματα δημοσίου και ιδιωτικού υπαλλήλου.

- Ίδια αμοιβή ανά εργατοώρα. Ο ιδιωτικός υπάλληλος που εργάζεται περισσότερες ώρες και μέρες πρέπει να αμείβεται περισσότερο.

- Ίδια επιδόματα. Ότι επίδομα δικαιούται ο δημόσιος υπάλληλος να δικαιούται και ο ιδιωτικός υπάλληλος.

- Εξίσωση της αποζημίωσης εκτός έδρας και μεταφορικών στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα.

- Ίδιες προϋποθέσεις και αποδοχές απόλυσης.

- ...

 

Αν η εξίσωση θα είναι προς τον ευνοημένο ή προς την αντίθετη πλευρά σε κάθε περίπτωση θέλει μεγάλη συζήτηση. Το σκεπτικό μου είναι να μην υπάρχουν εργαζόμενοι με μισθολόγια δύο ταχυτήτων ώστε να αμβλυθεί η "αντιπάθεια" που υπάρχει.

 

Για παράδειγμα ας πάρουμε έναν οικοδόμο. Είναι λογικό να παίρνει λιγότερα από έναν δημόσιο υπάλληλο με πολλές αρμοδιότητες ο οποίος πετάει στην δουλειά του αλλά είναι παράλογο να παίρνει λιγότερα από έναν που ξύνεται στην δουλειά του ο οποίος έχει τελειώσει μόνο το λύκειο, είναι σε μια θέση χωρίς αρμοδιότητες , χωρίς ευθύνες και εργάζεται λιγότερες ώρες.

Link to comment
Share on other sites

Το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης χωρίς να έχουν προκηρυχθεί εκλογές προτείνει με παρέμβασή του στην εφημερίδα «Εθνος» ο πρώην υπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης. Ο κ. Κεφαλογιάννης, λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, εξαπολύει επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου για τη συζήτηση περί πρόωρων εθνικών εκλογών που άνοιξε, ενώ ασκεί και έντονη κριτική στον Αντώνη Σαμαρά, καλώντας τον να μην αναλωθεί σε ωραία λόγια και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Προτάσσοντας το συμφέρον της πατρίδας ο κ. Κεφαλογιάννης επισημαίνει στην παρέμβασή του πως "όταν η πατρίδα κινδυνεύει και ο λαός υποφέρει, δεν μένει χώρος και χρόνος για προσωπικές στρατηγικές και επιδιώξεις". Ο κ. Κεφαλογιάννης ζητά από το σύνολο του πολιτικού κόσμου να συνδράμει ώστε "με τη συνένωση όλων να πετύχουμε", όπως χαρακτηριστικά τονίζει, "τον εθνικό στόχο, και αυτό πρέπει να το αντιληφθούν οι πάντες. Μπροστά σε κίνδυνο της πατρίδας υπήρχε πάντοτε ομοψυχία και ενότητα".

 

© 2010 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Link to comment
Share on other sites

ο Κεφαλογιαννης ο καταδικασθεις σε ποινικο δικαστηριο? που ζητησε απο τους αστυνομους να πουνε ψεματα για τον εμπορο ναρκωτικων?

 

δεν το αναφερω για την ουσια του ποσταρισματος, αλλα για την εξαθλιωση του πολιτικου κοσμου. Εχει το θρασσος και μιλαει κιολας ο αρχιτραμπουκος που εκανε καριερα με τα λεφτα της γνωστης οικογενειας στο νησι.

Link to comment
Share on other sites

Την αξία του κάθε ανθρώπου μισθολογικά, έπρεπε να την καθορίζει η ελεύθερη αγορά.

Από την στιγμή που ο μισθολογικός παράγοντας καθορίζετε από μικρομάγαζα του κράτους, δεν πρόκειται ποτέ να είναι αντικειμενικές.

 

Αν πάρεις 100 ανθρώπους, και οι εκατό θα αποδίδουν διαφορετικά.

Link to comment
Share on other sites

απο τα σημερινα Νεα σχετικα με τις 52 ΔΕΚΟ:

 

Από τις 52 ΔΕΚΟ, µόνο 30 έδωσαν στοιχεία για τους εξαµηνιαίους ισολογισµούς τους, εκ των οποίων 15 ήταν ζηµιογόνες και οι άλλες 15 κερδοφόρες. Οµως, τα κέρδη των κερδοφόρων ήταν µόνο 15,7 εκατ. ευρώ, ενώ οι ζηµιές των ζηµιογόνων ήταν 285,6 εκατ. ευρώ το α εξάµηνο. Ετσι, το συνολικό αποτέλεσµα στο οποίο δεν περιλαµβάνεται ο πρωταγωνιστής των ζηµιών ΟΣΕ είναι ζηµιές 270 εκατ. ευρώ. Οι συνολικές υποχρεώσεις των εν λόγω επιχειρήσεων είναι 7,4 δισ. ευρώ.

 

και το καλυτερο των καλυτεροτέρων:

 

όπως προκύπτει από τα νέα στοιχεία που έδωσε χθες για τα οικονοµικά τους, σύµφωνα µε τα οποία ο µέσος µεικτός µισθός σε αυτές το πρώτο εξάµηνο ήταν 18.882 ευρώ ή 3.147 ευρώ τον µήνα.

 

αν δεν ηταν τοσο σοβαρο, θα εβαζα τα γελια. τωρα θα βαλουμε ολοι μαζι τα κλαματα. Μοναδικη χωρα στον πλανητη που το δημοσιο πληρωνει περισσοτερα απο τον ιδιωτικο τομεα.

Link to comment
Share on other sites

Το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης χωρίς να έχουν προκηρυχθεί εκλογές προτείνει με παρέμβασή του στην εφημερίδα «Εθνος» ο πρώην υπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης.

 

 

Εμένα αρχίζει νε με τρομοκρατεί, ότι κάτι τέτοιες εξελίξεις, τις έχουν προβλέψει εδώ και πολύ καιρό κάποιοι "συνομωσιολόγοι". Δε θυμάμαι που, αλλά σε ανύποπτο χρόνο διάβαζα για εκλογές στα τέλη του 2010 με σκοπό τη δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης "βιτρίνας" απλά για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια και να συνεχιστεί αβίαστα η προσχεδιασμένη πορεία στην καταστροφή. Δυστυχώς φαίνεται να επαληθεύονται όλοι αυτοί μέχρι κεραίας πολλές φορές. Αρχίζω να φοβάμαι πλέον...

Link to comment
Share on other sites

Φήμες για έλλειμμα-σοκ στο 16% του ΑΕΠ!

 

http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/-----16---2010110229786/

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.