Μετάβαση στο περιεχόμενο

Να προσφύγουμε ή όχι στο ΔΝΤ;


parist43

Να προσφύγουμε στο ΔΝΤ?  

16 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Να προσφύγουμε στο ΔΝΤ?

    • Ναί.εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει αλλη καλύτερη επιλογή
      1
    • Οχι.Τα πράγματα δεν ειναι τόσο σοβαρά όσο παρουσιάζοντε.
      8
    • Δεν ξέρω και είμαι προβληματισμένος
      7


Recommended Posts

Να σου πω μήπως αυτά που ο ίδιος γράφεις είναι αντιφατικά;

 

Άμα δεν σου κάνει ο νέος πάρε ένα παλιό και πλήρωσέ τον ανάλογα με την εμπειρία του.

 

Myri,

γιατί είναι αντιφατικά??

"Άμα δεν σου κάνει ο νέος πάρε έναν παλιο..."

 

Μα αυτό ακριβώς γίνεται..ο νέος τελικά μένει άνεργος διότι δεν συμφέρει η πρόσληψη του με τα υπάρχοντα δεδομένα.

 

Γιάννη,

λές ότι η δουλειά είναι δικαίωμα. Συμφωνώ.

Λές ότι το κράτος υποχρεούται να παρέχει δουλειά στους πολίτες του. Αυτό μόνο στην ΕΣΣΔ. Το κράτος υποχρεούται να θεσπίζει ένα νομικό πλαίσιο, να διευκολύνει την αγορά, και να ελέγχει την τήρηση του ανταγωνισμού. Το κράτος δεν οφείλει και δεν πρέπει να είναι εργοδότης.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 452
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Συμβαίνει εκτός από την ΕΣΣΔ και στην Ελλάδα:

Σύνταγμα της Ελλάδας, άρθρο 22 παρ. 1

 

..............................................................

Link to comment
Share on other sites

agrafiot

εσυ προσλαμβάνεις μηχανικούς με ΙΚΑ στο γραφείο σου;

-----

τι προτείνεις

οι νέοι να δουλευουν τζαμπα 5 χρόνια;

και μετα τι γίνεται;

θα τους κάνουμε ευθανασία για να πάρουμε τους επόμενους;

 

πόσες 5ετίες θα κρατήσει το μοντέλο που προτείνεις;

υπάρχει τέτοιο μοντέλο σε οποιαδήποτε χώρα θεωρείς πρότυπο ανάπτυξης

---------

άμα φιλε μου δεν υπάρχει ελάχιστος μισθός που να προσφέρει όχι απλή επιβίωση αλλά αγοραστική δύναμη

δεν έχει νόημα η μαζική παραγωγή

οπότε αντίο σε πολλούς εργοδότες, εργοστασιάρχες κλπ

θα γυρίσουμε σε παλαια δοκιμασμένα μοντέλα αρχοντες-πλέμπα

Link to comment
Share on other sites

αυτη τη στιγμη για τα χαλια μας εγω βλεπω οτι φταινε τρια βασικα πραγματα:

 

πρωτον, το καρτελ των σουπερμαρκετ που εχει οδηγησει μια τετραμελη οικογενεια να εχει μηνιαια εξοδα τροφιμων και ειδων αναγκης απο 300-400 ευρω πριν 4 χρονια σε 1000αρικο για πλακα. και καθε μηνα βλεπω και μικροαυξησεις. και λεω καρτελ γιατι οπως ειναι πια γνωστο, σε συνεννοηση παρουσιαζουν μικροδιαφορες στα προιοντα τους αλλα σε ερευνα της Ελευθεροτυπιας που αμολυσε 5-6 δημοσιογραφους με την ιδια λιστα 20 αγαθων, οι λογιαριασμοι σε 5 διαφορετικα σουπερμαρκετ ηταν απο 97 εως 110 ευρω..... δηλαδη μιλαμε ουτε η κοκαινη τετοιο μονολιθικο καρτελ.

 

δευτερον οι τραπεζες οι οποιες αφου ξεσκισαν το θεμα του δανεισμου δινοντας δανεια σε κουτσους και στραβους, τωρα δεν δινουν δανεια ουτε στον πιο αψογο πελατη, επειδη οι κουτσοι και οι στραβοι δεν πληρωνουν τις δοσεις τους. και ολα ειναι σταματημενα.

 

και τριτον το κρατος - μπουρδελο, που απο τη μια εκανε τους μισους ελληνες δημοσιους υπαλληλους με μισθους μεγαλυτερους απο αυτους του ιδιωτικου τομεα, και απο την αλλη αδυνατει να ελεγξει τα αυτονοητα, δηλαδη την δομηση, την υγιεια, την διαφθορα, την ασφαλεια, την φοροδιαφυγη κλπ.

 

αντε τα 2 πρωτα να τα ξεπερναγαμε, αλλα θελει να δουλευει το νουμερο 3, οπως στις περισσοτερες χωρες του δυτικου κοσμου, στον οποιο θεωρω οτι περα απο εφηβικες μπουρδολογιες, ολοι θελουμε να ζουμε. επειδη εδω το 3 οχι μονο δεν δουλευει, αλλα φαινεται οτι δεν θα δουλεψει και ποτέ, ειμαστε για βυθιση.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά δε διάβασα όλο το thread αλλά από οτι είδα το έχετε αναλύσει ενδελεχώς το θέμα. Να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο: Όταν θα πτωχεύσει η χώρα (ναι, το θεωρώ δεδομένο), τι γίνεται σ αυτή την περίπτωση; Θα γίνουμε σαν την Αλβανία που ο κόσμος έβγαινε στο δρόμο με τα Καλάσνικοφ και διαδήλωνε ; Θα ζήσουμε σκηνές Κατοχής που για ένα πακέτο τσιγάρα έπρεπε να δώσεις 1 εκατ. δρχ; Η κάτι άλλο;

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω να ζήσουμε τέτοιες σκηνές Daron. Το φαντάζομαι ως εξής:

-Θα κατρακυλήσει η ποιότητα ζωής πολλά επίπεδα κάτω σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

-Θα κατασχέσουν σωρηδόν οι τράπεζες σπίτια και αυτοκίνητα.

-Θα εκτιναχτεί το ποσοστό ανεργίας και ...ναι, οι άνθρωποι θα περιφέρονται στους δρόμους, ίσως διαδηλώνουμε κιόλας (κάτι σαν της Αργεντινής)

-Θα μπορούμε να ζήσουμε όλο και χειρότερα με τα ίδια χρήματα που όμως δεν θα παίρνουμε τα ίδια γιατί όπως καταλαβαίνεις οι επενδύσεις θα παγώσουν για αρκετά χρόνια. Άρα θα σταματήσουν να βγαίνουν άδειες, να δουλεύουν εργοτάξια, Εγνατίες, Ιόνιες κλπ

-Θα υπάρξει μαζική μετανάστευση. Εκτιμώ προς: Γερμανία, Αγγλία, Αμερική, Σουηδία.

-Θα υπάρχει μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού που ...ναι θα πεινάσει (ήδη πεινάνε)

-Δεν ξέρω τι άλλο θα...

Link to comment
Share on other sites

Πατριώτη (Στερεοελλαδίτης κι εγώ) δεν ξέρω, εγώ με το μυαλό μου βάζω τα χειρότερα. Αυτό με τη μαζική μετανάστευση είναι το πιθανότερο,τώρα όλα τα άλλα είναι απλές εικασίες. Θυμάμαι όταν ήμουν μικρούλης στο χωριό μου είχαν έρθει πολλοί Αλβάνοι μετά την κατάρευση της χώρας τους. Δούλευαν ως ανιδείκευτοι εργάτες σε οικοδομές(εντάξει, όλοι την έχουμε δει αυτή την εικόνα στην Ελλάδα την δεκαετία 90). Ένας από αυτούς στην Αλβανία ήταν ιατροδικαστής....

Link to comment
Share on other sites

Ήδη υπάρχει πρόβλημα να μιλήσουμε για τον κλάδο μας:

-Πόσοι είναι τυπικοί πλέον στην καταβολή του ΤΣΜΕΔΕ;

-Πόσοι μπορούν να πληρώσουν το νταβατζιλίκι της περαίωσης;

-Πόσοι από μας ΔΕΝ πήγαν διακοπές φέτος για οικονομικούς λόγους;

-Πόσοι έχουν κόψει από καιρό τις εξόδους;

 

Πολυτέλειες; Ναι, ρε παιδιά! πολυτέλειες λέω και εγώ... Όποιος το σκέφτεται όμως να πάει να το πει στην κυρά Παναγιώτα με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που είχε σταθερή πελατεία κάθε χρόνο και τώρα σκέφτεται να τα κλείσει...

Και να πάει τα πει στον κυρ-Θανάση τον ταβερνιάρη που κάποτε γέμιζε το μαγαζί του και τώρα χτυπάει μύγες...

 

Αλλάζουμε! Αλλάζουμε σαν λαός, αλλάζουμε νοοτροπία, αλλάζουμε συνείδηση.

Και σίγουρα, αυτή η αλλαγή ΔΕΝ είναι προς το καλύτερο...

Link to comment
Share on other sites

Δε θα γίνει τίποτα από τα καταστροφικά που περιγράφετε (αν αποχωρήσουμε από την Ευρωζώνη).

1) Δεν είμαστε Αλβανία του 1990. Έχουν δημιουργηθεί πλέον υποδομές στην Ελλάδα, που η Αλβανία δεν είχε και δεν έχει.

2) Δεν σταματάνε ούτε οι χρηματοδοτήσεις (από όσο ξέρω), ούτε οι επενδύσεις (όσες επενδύσεις έχουμε). Από την Ευρωζώνη θα βγούμε. Όχι από την Ε.Ε.

3) Έχουμε γεωγραφική θέση και πόρους, που η Αλβανία δεν έχει.

4) Αυτούς τους πόρους, θα μπορέσουμε να τους εκμεταλλευτούμε ίσως και πιο εύκολα αν φύγει από πάνω μας το "βαρίδι" του ευρώ και της εξάρτησης από τα "λόμπι". Αρκεί να υπάρξει βέβαια το θάρρος και η βούληση από σοβαρούς κυβερνήτες και όχι από τις μαριονέτες που παριστάνουν τους κυβερνήτες. Και όχι, δεν αναφέρομαι (αναγκαστικά) μόνο στο υποτιθέμενο πετρέλαιο των θαλασσών μας.

5) Τα (όποια λίγα) προϊόντα μας που τώρα λόγω ευρώ αφήνονται να σαπίσουν γιατί δεν είναι ανταγωνιστικά λόγω κοινού νομίσματος κατά κύριο λόγο, με τη δυνατότητα υποτίμησης που θα μας έδινε η επιστροφή σε δικό μας νόμισμα, θα ξανάρχιζαν να έχουν ζήτηση για εξαγωγή. Το ότι εγκαταλείψαμε τον πρωτογενή τομέα για την ψευδαίσθηση του κουστουμιού της "παροχής υπηρεσιών" λύνεται. Πες μου ότι θα βγάλω μεροκάματο και γυρνάω στα χωράφια του παππού μου και του πατέρα μου να τα καλλιεργήσω ευχαρίστως. Άρα θα υπάρξει πλέον και παραγωγή η οποία είχε εγκαταλειφθεί.

6) Με το δανεισμό θα υπάρξει θέμα τον πρώτο καιρό, αλλά στην τελική υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια.

7) Και το βασικότερο όλων ίσως: δεν πρόκειται να σταματήσει σε εμάς η κατάσταση. Αλυσιδωτές αντιδράσεις θα προκαλέσουν την διάλυση ή συρρίκνωση της ευρωζώνης πολύ σύντομα. Και ναι αυτό θα είναι θετικό (ή τουλάχιστον θετικότερο της παρούσας αδιέξοδης κατάστασης). Όταν θα αποχωρήσουν και άλλοι, δημιουργείται πρόσφορο έδαφος για δημιουργία νέων συμμαχιών. Το να καθόμαστε να προσκυνάμε τους Γερμαναράδες, φάνηκε πλέον ότι δεν αφήνει καμία προοπτική για το μέλλον. Η Ε.Ε. στήθηκε εξαρχής σε λάθος βάσεις.

 

Αφήστε συνεπώς τις κινδυνολογίες. Χειρότερα από αυτό που μας επιφυλάσσει το μέλλον που επιδιώκουμε με τα τωρινά δεδομένα και την ρότα που έχουμε χαράξει, μάλλον δεν γίνεται.

Link to comment
Share on other sites

οι πρωην ανατολικες χωρες δεν ειχαν πορους (ουτε εμεις εχουμε βεβαια ουτε ειχαμε ποτε) αλλα λογω εξαθλιωσης ηταν προθυμοι να κανουν πολλα που εμεις ακομα κρατιομαστε μακρια - στα σκοπια στελνουν ακομη και σημερα οι αμερικανοι τα πυρηνικα τους αποβλητα για θαψιμο.....

 

τι τους νοιαζει η γεωπολιτικη μας θεση? η Τουρκια ειναι καλυτερη. Και αν εχουμε ολοι καρκινο στα τετοια των μεγαλων χωρων. Ακομη καλυτερα για αυτους. Μην πιανουμε την προθυμια του καθενος να βγει απο το βουρκο με τα ***** γιατι ακομη ειναι νωρις για εμας.

 

κατα τα αλλα, εγω ο μεγας ευρωπαιστης, κοιταω με καχυποψια την συνεχομενη αρνηση του πονηροτερου και πιο συμφεροντολογου λαου ολου του πλανητη, των αγγλων, να ενταχθουν στο κοινο νομισμα και προβληματιζομαι τελικα για την σοφια του εγχειρηματος.

 

Δεν θελω τωρα να κανω αναλυση τα θετικα ή τα αρνητικα του ευρω, απλα τα τελευταια δυο χρονια η ελλειψη δυνατοτητας ελιγμων μας κατεστρεψε. Και η κακη συγκυρια της παρουσιας της Μερκελ μας αποτελειωσε.

 

Δυστυχως κοινο νομισμα χωρις κοινη πολιτικη και πραγματικη αλληλεγγυη δεν γινεται. Και ακουγοντας κατι Τσεχους να λενε "δεν δινουμε λεφτα για την Ελλαδα" καταλαβαινω οτι το θεμα ΕΕ θα προχωρησει παρα πολυ δυσκολα πιο περα απο εδω που ειναι.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.