Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κακοτεχνίες κατά τη σκυροδέτηση φέροντα οργανισμού κτηρίου


 

Recommended Posts

Πότε θα καταλάβει ο Έλληνας ότι το εργολαβιλίκι δεν είναι χόμπυ??Ξερόλες και μπορόλες ιδιοκτήτες που τα κάνουν μαντάρα και έρχονται εδω μέσα να κλαφτούν...Το κακό είναι ότι υπάρχουν συνάδελφοι που τους σιγοντάρουν και σπεύδουν να εκτελέσουν τον επιβλέποντα..Ποιον επιβλέποντα ρε σεις??Αφου ο άνθρωπος το λέει ξεκάθαρα ¨"την επόμενη φορά θα ΕΠΙΒΛΕΠΩ...¨" (post 10) και τι είναι η επίβλεψη ρε αυτοματιστή trainspotting??

Βάλε μυαλό και ανέθεσε την κατασκευή σε μηχανικό αλλιώς σε λίγο καιρό θα επιστρέψεις εδω μέσα και θα παραπονιέσαι ¨"ο μπετατζής με κλέβει τι να κάνω??"

Και κερατάς και δαρμένος

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 240
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πως ελεχγεις εναν μηχανικό εαν κάνει για επίβλεψη? μηπως εχουμε εξετάσεις οπως στην Αμερική? που δινεις ενα πολυτεχνειο γραπτα σε τρεις ώρες και ξερεις ολα τα στανταρτς απεξω .......και παιρνεις και 180 δολαρια το τετραγωνικό (για νεο μηχανικο μιλάμε). κοιτα θα πρεπει να γινει ενα μαθημα πρωτα για μηχανικούς για επίβλεψη, κλπ. Προσπαθω να κανω μαθημα στο durability να κάνω και στη επιβλεψη? όπου θα θιγούν εταιρείες, μηχανικοί, εργολάβοι, κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με acnt

 

Εξάλλου ο "ιδιώτης" δεν ανέφερε πουθενά τρόπο συμμετοχής του επιβλέποντα και 1002 άλλα.

 

Και μην γίνεστε δικαστές μερικοί μερικοί........περάστε πρώτα από νομική και μετά μιλάτε.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Ροδόπουλε να σου κάνω ένα ερώτημα?Οι πιστοποιημένοι μηχανικοί που αναφέρεις που είναι experts (δεν αμφιβάλλω) αν τους έφερνα αύριο εδω και τους ανάγκαζα να δουλέψουν με τα συνεργεία που δουλεύει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων μηχανικών τι αποτελέσματα θα είχαν??

Καλό είναι το σύστημα που περιγράφεις αλλά ΠΡΕΠΕΙ να συνοδεύεται και από πιστοποιημένα (όχι μαιμου πιστοποιήσεις) συνεργεία κτλ...

αλλιώς μιλάμε για ημίμετρα που είναι πάντα χειρότερα

 

συγνώμη για το off topic

Link to comment
Share on other sites

Δεν διαφωνω οτι υπάρχουν προβλήματα. Απλα λεω οτι το ιδιο συνεργειο κανει στον Α καλη δουλεια και στον Β μλκ. Γιατι? Εαν καταλάβουν οτι ο μηχανικός ειναι γατα και δεν μασαει τρεχουν και δουλευουν σωστά. Εαν ο μηχανικός δεν παταει ή δεν ξερει τοτε κανουν τα ποντικια.

 

Κοιτα στην Ελλαδα εχουμε 2 μηχανικούς με πιστοποιηση ΑCI. Δουλευουν σε μεγαλα ιδιωτικά εργα και με δικά τους συνεργεία. Απο κατασκευή πολύ μεγαλου ξενοδοχείου στην Πελοπόννησο που ημουν μπλεγμένος λογω θαλασσας κλπ, τους ειδα και τρελάθηκα. Τα πάντα ειχαν κωδικό, χαρακτηριστικά ποιότητας, κλπ. Ειχαν και κατι πολλαπλούς δονητες (4 κεφάλια, με σενσορες και αυτοματο μαζεμα, κλπ. Πληρώθηκαν αδρα. Βεβαια ο πελάτης γλυτωσε περι τα 800 χιλιαρικα απο εργατικά, υλικά, κα. Το βασικό ειναι οτι το κόστος συντηρησης της μοναδας βγηκε στα 115 χιλιαρικα ετησίος με επιθεωρησεις. Υπολογισε περι τα 37000 τετραγωνικα. Τους λεω ρε παιδια για κανενα ιδιωτικό? μου λενε 7000 με μελετη υλικων και κοστολογηση δικιά τους και 90 ωρες επιβλεψη. Το λεω σε φιλο μεγαλο μηχανικο μου λεει τους θελω. Μας λενε σε 9 μηνες γιατι τωρα εχουμε περι τα 30 εργα. Τελικα ο φιλος μου στελνει το γιο του στην Αμερική για να δωσει εξετάσεις. Περναει με την δευτερη μετα απο τρεις μήνες. Παιρνει το συνεργειο και τους ξεκιναει. Εσυ κανεις αυτο ετσι, εσυ ετσι, κλπ. Μειωνει ενα τετραόροφο κατα 27 μεροκάματα για αρχή και καμια 6000 ευρω απο υλικά. Τωρα ο πιτσιρικάς το παιζει θεός και μας την λεει. Εχει φερει και την δονηση με τους σενσορες και τελειωνει μια κολωνα σε 30 δευτερα. Αστέρι. Ο εργολάβος διπλα του συνεχεια (που θα βρει αλλον μηχανικό με τόση δουλεια). Τωρα γιατι τα λεω αυτα. Διοτι πιστευω στην δυναμη των μηχανικών και οτι οι καλοί μπορούν να γίνουν καλύτεροι με λιγα πραγματα.

Link to comment
Share on other sites

Η καταρτιση του μηχανικου και των συνεργειων σε γλιτωνει απο λεφτα, δεν σε ζημιωνει, και πληρωνεται και εξτρα η επιβλεψη....

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω με τις παρατηρησεις του astranalysis.Στην Ελλαδα η μονη περιπτωση να αποκτησεις καταρτιση ειναι να δουλεψεις.Εξαρταται τοτε σε τι δασκαλο θα πεσεις.Δυστυχως παρα πολυ λιγοι ειναι τυχεροι.

Link to comment
Share on other sites

Κ Ροδόπουλε, καλά τα λέτε, αλλά έχει απόλυτο δίκαιο και ο astranalysis...

Και κάτι άλλο μιας και αναφέρατε την uSA:

- Εκεί, ποιό είναι το αντίστοιχο του επιβλέποντα;

- Γίνεται τίποτα -όχι σπίτι αλλά πυργάκι στην άμμο- εάν δεν υπάρχει το contractor;

 

Ψάχνουμε τώρα να δουμε τι και ποιός... Από την στιγμή που δεν παίρνουν λεφτά από αυτόν, πως θα τους επιβληθεί -πραγματικά- ο επιβλέπων;;;;;

Το μόνο όπλο του είναι το "γειά σας" αλλά με "γειά σας" και "αντίο" δεν γεμίζει η κατσαρόλα.

Link to comment
Share on other sites

acnt +1

 

Έχεις απόλυτο δίκιο!

Έκανα επιβλέψεις και με γράφαν μαστόρια και ιδιοκτήτες (αναγκάστηκα να παραιτηθώ από δύο δουλειές επειδή μάλωσα ...με τον σιδερά!)

Σταμάτησα τις επιβλέψεις και άρχισα να παίρνω κομπλέ κατασκευή... Σούζα όλοι! και τα μαστόρια και οι ιδιοκτήτες...

 

Όσο για τον διαβόητο συνάδελφο, μην τον φάτε ρε παιδιά, όλοι κάναμε επιβλέψεις και ξέρουμε πως είναι. Και τουλάχιστον εγώ, επειδή έκανα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ επίβλεψη, είδα σε δικά μου έργα εικόνες σαν αυτές των φωτογραφιών. Γιατί πολλοί κάνουν "επίβλεψη" και νομίζουν ότι τα έργα τους είναι τέλεια...

 

Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω

Link to comment
Share on other sites

Eτσι, έτσι...

Για να μην πούμε τώρα για πολεις που ξέρεις ο κάθε σκυροδεματάς τί θα σου φέρει...

Εσύ συνεργάζεσαι με τον καλό και ο πελάτης επιλέγει τον χειρότερο έχοντας κόψει και 3Ε/μ3 στα παζάρια!!!

 

Τούμπες να κάνεις και σπονδές στον μεγάλο Μανιτού, εικόνες σαν κι αυτές που δείχνει ο φίλος ο αυτοματιστής είσαι προετοιμασμένος να τις δεις... Οπότε χέσε την επίβλεψη... Πάω να ανάψω κανένα κεράκι μπας και βάλει κανείς το χέρι του να σωθούμε...

 

Κι επειδή μερικοί μιλάνε για αυτοσυμπυκνούμενο...

Θα μας πουλάνε άμμο με νερό και λίιιγο τσιμέντο που θα πάει σύννεφο κι εμείς θα αισθανόμαστε εξεληγμένοι... Πείτε μου τώρα οτι εταιρίες στο άνω Τσιτσιλίκοβο που δεν μπορούν να πετύχουν ένα C20/25 S2, θα μπορείσουν να σας φέρουν αυτοσυμπυκνούμενο...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.