Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ο νόμος "Ταυτότητα κτιρίων, υπερβάσεις δόμησης κλπ"


achille

Recommended Posts

Ναι ....

Τα επισυνάπτω.

Δεν αναφέρει πουθενά όμως το θέμα της αμοιβής ???

 

 

 

Παρατήρηση: Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, achille.

paradeigmata_ypeka_1KFqG.zip

Link to comment
Share on other sites

Πολύ σαφή και χρήσιμα τα υποδείγματα,

ευχαριστώ πάρα πολύ :D:D:D

 

Τελικά πάντως σχετικά με τις αμοιβές αν δεν αλλάξει τίποτα δραματικά αυριο και δεν γίνει κάποια σχετική ανακοίνωση σκέφτομαι να ζητήσω 300€ για τη σύνταξη του φακέλλου (ανα ιδιοκτησία) και άλλα 200€ αν μου ζητήσουν να κάνω και τη υποβολή στην πολεοδομία. με σχετική προσαρμογή σε περίπτωση πολλαπλής υποβολής.

Ως "όγκος εργασίας" ίσως να θεωρηθεί σχετικά υψηλό το τίμημα, με την έννοια ότι σε μία ημέρα μπορεί κανείς να ετοιμασει αρκετούς φακέλλους, αλλά στο φινάλε και η "υπογραφή" πληρώνεται...

Link to comment
Share on other sites

Απ΄ότι λέει η εγκύκλιος και καταλαβαίνω και εγω, ναι, και τα υπόγεια που από βοηθητικοί χώροι έγιναν χώροι κύριας κατοικίας υπάγονται στη ρύθμιση. Αυτό βέβαια είναι η δική μου ερμηνεία.

Αλλο ερώτημα.

Ιδιοκτήτης μένει στο ισόγειο (πρώτη κατοικία) και το υπόγειό του που είναι στην άδεια ως βοηθητικοί χώροι το έκανε κανονικό διαμέρισμα με δική του είσοδο και το νοίκιασε κιόλας. Η τακτοποίηση του υπογείου λοιπόν (μετατροπή απο βοηθητικούς χώρους εκτός συντελεστή σε χώρους κύριας χρήσης) θα πάρει την προσαύξηση 30% λόγω ΜΗ πρώτης κατοικίας;

Ή θα θεωρηθεί και αυτό ως χώρος ανήκων στο ισόγειο (αυτή είναι και η έννοια του βοηθητικού χώρου) και δεν θα πάρει την προσαύξηση;

Link to comment
Share on other sites

εγώ νομίζω ότι θα πάρει προσάυξηση, από τη στιγμή που δεν είναι τμήμα της πρώτης κατοικίας του ισογείου, αλλά ανεξάρτητη κατοικία θα πάει ως 2ο σπίτι με τις σχετικές προσαυξήσεις.

ούτως η άλλως πάντως εμείς απλώς θα συντάξουμε τους φακέλλους, τα πρόστιμα θα τα υπολογίζουν οι πολεοδομίες και θα στέλνουν ενημερωτικό στους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες.

Link to comment
Share on other sites

από την εγκύκλιο τελικά ορίζεται ως εγκεκριμένος κτιριακός όγκος,

το κέλυφος του κτιρίου που φαίνεται στην οικοδομική άδεια από το δάπεδο του υπογείου μέχρι το δώμα ή την στέγη. Σε αυτόν συμπεριλαμβάνονται τα υπόγεια, η pilotis, οι αρχιτεκτονικές προεξοχές, τα πατάρια, ο χώρος κάτω από την στέγη (σοφίτα), οι ημιυπαίθριοι χώροι, ο μηχανολογικός όροφος, η αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων. Δεν περιλαμβάνονται κλεισμένα μπαλκόνια, κλεισμένες – στεγασμένες εγκαταστάσεις στήριξης φυτών (πέργκολες), κατασκευές στο δώμα, στην πρασιά κλπ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

παιδιά αν το προσέξατε ο νόμος ευνοεί και τουσ παλιουσ φακέλους που έχουν ξεμείνει στην πολεοδομία πριν τις 21-7-2009 και τουσ αφηνει περιθώριο ενος 6ΜΗΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ! το ερώτημα που απασχολεί εμένα και ισως και άλλουσ συναδέλφους είναι στις ειδικές περιπτώσεις που ο φάκελος έχει πρωτοκοληθεί σε άλλη αρμόδια αρχή εκτός Πολεοδομίας ΠΡΙΝ ΤΙΣ 21-7-09(Π.Χ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΑ, ΔΥΠΕΧΩ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ) και μπήκαν στην Πολεοδομία μεταγενέστερα ισχύει το 6μηνο και γι αυτουσ?

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΑΝΤΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ!ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΓΙΝΕ Η ΑΙΤΗΣΗ!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Link to comment
Share on other sites

Αντιγράφω από την ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ

 

 

Εχει βρει κανένας την εγκύκλιο και τα συνοδευτικά έντυπα?

 

μετά απο πολύ ψάξιμο...

http://www.ypeka.gr/ypeka/Default.aspx?tabid=512&language=el-GR

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο παιδιά, πολύ καλή έρευνα!!!

 

Γνωρίζει κάποιος αν χρειάζονται επικυρωμένα αντίγραφα σχεδίων και στελέχους για την όλη διαδικασία, ή απλά αντίγραφα από την σειρά του ιδιοκτήτη?

 

Δυστυχώς σήμερα δεν κατάφερα να βγάλω άκρη στην Πολεοδομία...

 

Ευχαριστώ,

 

Ν.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.