Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ο νόμος "Ταυτότητα κτιρίων, υπερβάσεις δόμησης κλπ"


achille

Recommended Posts

Στην Πολεοδομια στο τμήμα των όρων δομησης

 

Ο Νόμος λέει στο άρθρο 5 παρ. 1α " οι οποίοι βρίσκονται μέσα στον εγκεκριμμένο κτιριακό όγκο βάσει της οικοδομικής αδείας, η οποία εκδόθηκε ή αναθεωρήθηκε" .Αυτό σημαίνει ότι ο χώρος έχει προσμετρηθεί στον Σ.Ο του κτιρίου στην οικοδομική άδεια που εκδόθηκε.

Δεν μπορεί να συμπεριληφθεί κανένας χώρος που θα επιβαρύνει το κτίριο με προσθήκη επι πλέον όγκου.

Link to comment
Share on other sites

να στους δωσουνε εγγραφως.....οχι στο μιλητο....

 

την εχω πατησει ετσι και αντε μετα εξηγησε στον πελατη ποιος φταει...

Link to comment
Share on other sites

Στην περίπτωση μετατροπής υπογείου σε κατάστημα, βιοτεχνία κτλ εφόσον το επιτρέπει η χρήση γης, μετά την τακτοποίηση η πολεοδομία θα δίνει και βεβαίωση κύριας χρήσης για τη νέα χρήση του υπογείου ώστε να ολοκληρωθούν οι αδειοδοτήσεις (λειτουργίας-πυροσβεστική κτλ) ή θα κάνει την πάπια;

 

Το έχει αντιμετωπίσει κανείς;

Link to comment
Share on other sites

Η κάτοψη που θα υποβάλλεις θα έχει αποτυπωμένη την υφιστάμενη κατάσταση (π.χ. βιοτεχνία). Μετά το πέρας της διαδικασίας θα πάρεις ένα αντίγραφο και εσύ που να φαίνεται η κατάσταση αυτή και θα προχωρήσεις στις άλλες εγκρίσεις που απαιτούνται, όπως αναφέρει και η εγκύκλιος.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ένα είναι. Το παράβολο πάει ανα ιδιοκτησία. Αλλα σημασία έχει μόνο για την διαδικασία. Απο θέμα χρηματων το ίδιο είναι. Ετσι κι αλλιως συμψηφίζεται με το προστιμο.

Link to comment
Share on other sites

παιδιά αν το προσέξατε ο νόμος ευνοεί και τουσ παλιουσ φακέλους που έχουν ξεμείνει στην πολεοδομία πριν τις 21-7-2009 και τουσ αφηνει περιθώριο ενος 6ΜΗΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ! το ερώτημα που απασχολεί εμένα και ισως και άλλουσ συναδέλφους είναι στις ειδικές περιπτώσεις που ο φάκελος έχει πρωτοκοληθεί σε άλλη αρμόδια αρχή εκτός Πολεοδομίας ΠΡΙΝ ΤΙΣ 21-7-09

 

Άδεια του 08/2006 με αναθεώρηση για τροποποίηση μελετών του 01/2010 πάει με βάση αυτό και νομιμοποιείται ο ημιυπαίθριος τελικά; Ή πάει με το πρώτο κομμάτι που λέει για τον 7/2009; Ο φάκελος για την πολεοδομία έκλεισε και έχει γίνει αίτηση για ρεύμα.

Link to comment
Share on other sites

παιδια τι γινετε με τους χωρους που τακτοποιηθηκαν με τον νομο σουφλια μπορει να βγει νεα αδεια διαρρυθμισεων-διαχωρισμου κλπ?????εχει κανεις αναλογο προβλημα?

Link to comment
Share on other sites

εχω εγω το ιδιο.αλλα δεν ξερω τι γινεται.

 

παρακαλω αν ξερει κανεις ας ενημερωσει.

 

Παρατήρηση: Μη διαχωρίζετε την απάντησή σας σε δύο ή περισσότερες διαδοχικές δημοσιεύσεις. Χρησιμοποιείστε την "επεξεργασία" για να αλλάξετε το περιεχόμενο ή να προσθέσετε κάτι στην τελευταία σας δημοσίευση.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, achille.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.