Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξορμούν για ημιυπαίθριους ορκωτοί ελεγκτές - μηχανικοί


akius

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 27
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Τους έστειλα ερώτημα με email και είμαι περίεργος να μάθω ποιές είναι οι πηγές τους ως προς το ότι υφίσταται τέτοιο πράγμα...

Link to comment
Share on other sites

Κατά την γνώμη μου το "ρεπορτάζ" είναι "εκφοβιστικό".....

Φοβίζουμε ώστε να προσέλθουν να "τακτοποιήσουν"....

Αλλωστε το αναφέρει ότι οι ιδιώτες που προχωρούν στην ρύθμιση είναι ελάχιστοι..... Αραγε δεν τους προβληματίζει καθόλου για ποιό λόγο συμβαίνει αυτό???...

Link to comment
Share on other sites

Το πιστεύω πως κάποια στιγμή θα συμβεί και αυτό.

 

Θα προσλάβουν οι πολεοδομίες "ελεγκτές" και θα βγουν στους δρόμους να ελέγχουν 1 προς 1 τους φακέλους.

Τα έσοδα από τα πρόστιμα (και η δουλεία που θα δώσουν σε συναδέρφους), όχι μόνο θα κάνουν απόσβεση του μισθού τους αλλά θα αποφέρουν μεγάλα κέρδη στο κράτος!

Ήδη σε φιλική κουβέντα με υπάλληλο πολεοδομίας, έμαθα πως τους έχει έρθει χαρτί να ελέγξουν όλες τις άδειες που εκδόθηκαν το 2009 και λήγουν σε κάποιο τυχαίο αριθμό, στη συγκεκριμένη περίπτωση σε 5.

 

Όσον αφορά τον όρο ορκωτοί ελεγκτές - μηχανικοί, μπαρούφα μου μυρίζει. Μας μπέρδεψε ο δημοσιογράφος με τους ορκωτούς λογιστές.

Αλλά ως ένας ποταπός μηχανικός, δε νοείται να αμφισβητήσω τους πανεπιστήμονες δημοσιογράφους. Εξάλλου στο ταμείο επιστημόνων δεν είπαμε ότι ασφαλίζονται;

Link to comment
Share on other sites

Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών (ΣΟΕ), που είναι στελεχωμένο με μηχανικούς, υπάρχει από το 1978 αλλά είναι βέβαιο ότι η πρόταση της Μπιρμπίλη δεν έχει σχέση με το ΣΟΕ γιατί αφενός το αντικείμενό τους είναι η εκτίμηση ακινήτων είτε για φορολογικούς είτε για άλλους σκοπούς αφετέρου ο αριθμός τους είναι πολύ περιορισμένος.

 

Συμφωνώντας στην άποψη του pggiotas, ότι η είδηση έχει εκφοβιστικό στόχο, αφού τα αποτελέσματα της μέχρι σήμερα πορείας της ρύθμισης Μπιρμπίλη για τους ΗΧ δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, νομίζω ότι η ιδέα είναι η επανάληψη της παρόμοιας επιχείρησης που έγινε το 1977, αλλά αυτή τη φορά με μηχανικούς που θα είναι ορκωτοί και, φυσικά, θα έχουν γνώση του ΓΟΚ γιατί η αποτυχία της "επιχείρησης" εκείνης οφειλόταν, κυρίως, στο γεγονός ότι ήταν ελάχιστοι οι μηχανικοί που είχαν γνώση του ΓΟΚ από όσους συμμετείχαν.

 

Πάντως, το θέμα των ορκωτών μηχανικών-ελεγκτών έχει συζητηθεί πολλές φορές και έχουν γίνει σχετικές προτάσεις από το ΤΕΕ.

Link to comment
Share on other sites

Αραγε δεν τους προβληματίζει καθόλου για ποιό λόγο συμβαίνει αυτό???...

 

Δεν τους προβληματίζει (και για αυτό καταφεύγουν σε "πυροτεχνήματα") γιατί συνεχίζουν να μην έχουν αντίληψη της πραγματικότητας...

Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος. Έχουν την εντύπωση ότι με τέτοια τραγική οικονομική κατάσταση, θα βγάλει να τους δώσει 3-5000 ευρώ τόσο εύκολα ο καθένας.

Γνώμη μου είναι ότι μέσα στο καλοκαίρι ειδικά δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα ενδιαφέρον. Τα πάντα αδρανούν όπως ξέρουμε εξάλλου εν μέσω του καλοκαιριού. Από Σεπτέμβρη και υπό τον όρο ότι θα υπάρξει σοβαρή φημολογία περί αύξησης των αντικειμενικών, κάτι θα κινηθεί (απλά "κάτι"). Θα συσσωρευθούν αιτήσεις προς το τέλος της υποτιθέμενης προθεσμίας, θα δοθεί ασφαλώς μεγάλη παράταση (γιατί αλλιώς δε βγαίνει) και πάλι ορισμένοι που θα είναι αδύνατο να ανταπεξέλθουν οικονομικά, θα προτιμήσουν να ...γκρεμίσουν (τουλάχιστον μέχρι να καταλαγιάσει το θέμα).

Link to comment
Share on other sites

Έχουν την εντύπωση ότι με τέτοια τραγική οικονομική κατάσταση, θα βγάλει να τους δώσει 3-5000 ευρώ τόσο εύκολα ο καθένας.

ας μην υπερβάλουμε, μια κατοικία που έχει κλέισει 10-15τμ δεν πληρώνει ούτε 2000ευρώ

 

τώρα αυτοί που έχουν κλέισει υπόγεια και σοφίτες κλπ

έχουν γλιτώσει πολύ περισσότερα από αυτά που θα πληρώσουν

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.