Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δικαίωμα υπογραφής για την τακτοποίηση ημιυπαίθριων χώρων


Recommended Posts

Εάν πρόκειται για απόφοιτο εξωτερικού τότε δεν μπορεί να υπογράψει τίποτα εφόσον δεν έχει πάρει και την αντιστοιχία του Τίτλου του από το ΔΟΑΤΑΠ .

 

Από όλα αυτά λοιπόν εγώ κατάλαβα ότι πρόκειται όντος για απόφοιτο εξωτερικού και καλό είναι να ρωτήσει το επιμελητήριο για το τι δικαιώματα μπορεί να υπογράψει με τον παρεμφερή τίτλο που πήρε.

Πάντως σε συνάδελφο του με τον ίδιο παρεμφερή τίτλο του "συγκοινωνιολόγου" και που και η απάντηση του υπάρχει στο φόρουμ του ξεκαθάρισαν ότι του είπαν από το επιμελητήριο ότι δεν δικαιούται ακόμα τίποτα να υπογράψει εάν δεν περάσει πρώτα και τα μαθήματα που του όρισε το ΔΟΑΤΑΠ.

 

Οτιδήποτε άλλο και αν ισχύει ο συνάδελφος δεν παύει να είναι Μηχανικός είτε ΠΕ είτε ΤΕ.

 

Αυτό δεν ισχύει στην Ελλάδα για κάποιον που έχει εκκρεμότητες με το ΔΟΑΤΑΠ .Χωρίς αντιστοιχία του ξένου τίτλου με Ελληνικό είναι απλά απόφοιτος λυκείου ή "μηχανικός" με σφραγίδα που χρησιμοποιεί από άλλον Μηχανικό .

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο tpanag κάποιοι ακατανόμαστοι ονομάστηκαν "μηχανικοί" και κάποιοι άλλοι το παίζουν "άνθρωποι". Πολύ μου αρέσει η οικονομική κρίση γιατί βγάζει το πραγματικό εαυτό σε όλους. Εξαιρετικό πείραμα κοινωνιολογικής σημασίας!

χχα χα χα άψογος, καπως ετσι ειναι φίλε μου συμφωνώ ;)

Για να καταλαβω ομως φιλε tpanag, υπονοεις οτι οι εργων υποδομης (που σαφώς κ δεν ειναι το ιδιο με τον ΠΜ) δεν ειναι μηχανικοί εστω κ με περιορισμενα (προς το παρον) επαγγ. διακαιωματα?

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπονοώ τίποτα. Μεταφέρω ευθέως αυτό που προβλέπει η υφιστάμενη νομοθεσία: "Μηχανικούς" βγάζουν μόνο οι Πολυτεχνικές σχολές. Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ είναι "Μηχανικοί Τ.Ε."

Οι δε "Πολιτικοί Μηχανικοί" είναι απόφοιτοι αποκλειστικά των αναλόγων τμημάτων των Πολυτεχνικών σχολών.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο τώρα γιατί πάτε πάλι να το εκτρέψετε εκεί που σας συμφέρει, "Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός", δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Το μητρώο μελών ΤΕΕ βγάζει 1 και μοναδικό αποτέλεσμα μέλους με βασική ειδικότητα "Πολιτικού Μηχανικού" και ειδικότητα "ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ-ΔΟΜΟΣΤΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ" και καμιά 10αριά ακόμα με τον όρο "συγκοινωνίες" να περιέχεται στην ειδικότητά τους απλά, όλοι απόφοιτοι πανεπιστημίων του εξωτερικού με ασφαλώς όχι πλήρη δικαιώματα ΠΜ. ΤΕΙ "Συγκοινωνιολόγων" αν δεν κάνω λάθος δεν υφίσταται, κατά συνέπεια το υπό συζήτηση πρόσωπο,

1) είτε είναι ένας από τους 10-15 που προανέφερα και που κατά πάσα πιθανότητα δεν έχουν επαγγελματικό δικαίωμα στα αρχιτεκτονικά και άρα δε μπορούν να υπογράψουν Τ.Ε. για ρυθμίσεις,

2) Είναι Μηχανικός Τ.Ε. Έργων Υποδομής (που "βαφτίστηκε" "Πολιτικός Μηχανικός-Συγκοινωνιολόγος") και πάλι δεν έχει δικαιώματα

3) Δεν έχει καν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Link to comment
Share on other sites

Φίλτατε tpanag τα πολυτεχνεία βγάζουν Μηχανικούς ΠΕ και τα ΤΕΙ Μηχανικούς ΤΕ σε κάθε περίπτωση όμως μηχανικούς βγάζουν και τα δύο. Τώρα αν εσύ θες να πιστεύεις οτι οι ΠΕ είναι γαλαζοαίματοι και οι ΤΕ οι γιαλαντζί τότε δικαίωμά σου αλλά μην περιμένεις και σοβαρή αντιμετώπιση σε επαγγελματικά ρατσιστικές συμπεριφορές. Δεν έχω κάτι απεναντί σου και δεν σε ξέρω αλλά θα έπρεπε και οι επιστήμονες να είναι πιο μετρημένοι στα λόγια τους έστω και απο ευγένεια. Επίσης στο αρχικό post είπες οτι ονομάστηκαν όλοι "μηχανικοί" χωρίς να αναφέρεις ΠΕ ή ΤΕ οπότε τώρα με αυτά που λές δεν μπαλώνετε.Αν σας ενοχλεί τόσο η λέξη μηχανικός στα πτυχία μας να κάνετε δικαστικό αγώνα να αφαιρεθεί απο τα πτυχία των τελευταίων 28 ετών.

Link to comment
Share on other sites

Myri έχεις δίκιο και συγγνώμη αν παραφέρθηκα αλλά ολο αυτό με τα υπονοούμενα απο πολλούς εδω μέσα έχει αρχίσει να γίνεται ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Αν οι ΤΕ δεν είμαστε ευπρόσδεκτοι εδώ να μας το πείτε να σας αδειάσουμε τη γωνιά αλλιώς καιρός να γίνουμε πιο προσεκτικοί στις εκφράσεις μας. Στο κάτω κάτω και εμείς επαγγελματίες είμαστε και το τι αξίζουμε το ξέρουμε εμείς και αυτοί που πρέπει οπότε οι γενικοί αφορισμοί δεν έχουν κανένα νόημα.

 

Υ.Γ. Συγγνώμη στο Λάζαρο και σβήνω το προηγούμενο υστερόγραφο.

Link to comment
Share on other sites

.... Μηχανικούς ΠΕ

....

....

 

Με το συμπάθειο μεν και έχω αρχίσει να χάνω το νήμα τι βγάζει και ποιος το βγάζει, αλλά εγώ προσωπικά το ΠΕ δεν το βάζω και δεν το έβαλα ποτέ.

 

Την αξία στους τίτλους την δίνουν οι άνθρωποι και οι δεξιότητες που έχουν στο αντικείμενο τους και όχι το αντίθετο.

Link to comment
Share on other sites

Didonis έχεις απόλυτο δίκιο διότι στην πραγματικότητα γράφεις Διπλωματούχος Μηχανικός και εμείς βάση νόμου γράφουμε Πτυχιούχος Μηχανικός Τ.Ε. αλλά και οι δύο έχουμε ιδιότητα μηχανικού με διαφορετική ειδικότητα. Αυτό τόνισα μόνο στο συνάδελφο και δεν θέλω να παρεξηγηθώ διότι τουλάχιστον εγώ το σεβασμό απέναντι στους Διπλωματούχους συναδέλφους τον δηλώνω και τον θεωρώ δεδομένο.Απλά επιθυμώ να σέβονται οι υπόλοιποι και εμένα χωρίς να με μειώνουν λέγοντας οτι ουσιαστικά ως Τεχνολόγος το παίζω μηχανικός.Κατά τα άλλα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Το ΠΕ και ΤΕ είναι κατα βάση διαχωρισμός δημοσίου απλά το χρησιμοποίησα προς χάριν ευκολίας αντί των μακροσκελών Διπλωματούχος/Πτυχιούχος.

Ας το κλείσουμε όμως εδώ γιατί και εγώ δεν επιθυμώ να χαλάσουμε άλλο το thread.

Link to comment
Share on other sites

επειδή νομίζω πως ξεφύγαμε

θα πρότεινα στον αρμόδιο Mod

να διαγράψει soft τα μηνύματα που θεωρεί πως αποσυντονίζουν την κουβέντα

προτείνω από το 136 και μετά πλην του Λαζαρου

 

εκτός αν διαφωνείτε;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.