Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αντιδράσεις κατοίκων στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών


vrossetos

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 48
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κανονικά σε μια ανεπτυγμένη ευρωπαϊκή χώρα (όπως η Ελλάδα?) θα έπρεπε να γίνει κεντρική πρόβλεψη για ηλιακά πάρκα, όπως πχ γίνεται με τις βιομηχανικές περιοχές, δίνοντας κίνητρα και δημιουργώντας υποδομές.

 

Τώρα απο την άλλη μεριά, εαν στο χωράφι μου που είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, θέλω να βάλω είτε φωτοβολταικά, είτε τριώροφη οικοδομή, είτε το άγαλμα της ελευθερίας, και έχω το δικαίωμα από τη νομοθεσία, ότι και πανό και να δώ στο δρόμο δε θα πτοηθώ.

Link to comment
Share on other sites

Καλές οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν λέω, αλλά αναρωτιέμαι:

 

1. Οταν η ΔΕΗ αγοράζει την κιλοβατώρα 55 λεπτά και την πουλάει 12, από ποιον θα βγάλει τη ζημιά;

 

2. Οταν ο σχετικός εξοπλισμός είναι κατά 99% εισαγόμενος, ποιός κερδίζει από την εξαγωγή συναλλάγματος;

 

3. Οταν με το καλό γεμίσουν οι κάμποι καθρεφτάκια, πού στο καλό θα φυτέψουμε τα λάχανα; Και μη μου πείτε ότι υπάρχει περιορισμός στο ποσοστό καλλιεργήσιμης γης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί γιατί μέχρι στιγμής δεν είδα κάποιον έλεγχο σ' αυτό το θέμα (μπορεί να κάνω και λάθος).

 

Συμφωνώ λοιπόν με το πανώ, που πιστεύω απευθύνεται στους νομοθέτες και όχι σ' όποιον θέλει να εκμεταλευτεί το νόμο για να κερδίσει. Αυτός καλά κάνει. Για τις προθέσεις των διοικούντων όμως πόσο σίγουροι είστε ότι είναι αγνές; Εγώ καθόλου.

Link to comment
Share on other sites

@tsak1,

 

Συμφωνώ μαζί σου. Να δείτε που σε λιγο ο καθε πικραμενος αγροτης θα ξεριζωσει τα χωραφια του, θα εγκαταστησει φωτοβολταικα και θα το παιζει εισοδηματίας... Και ετσι αναρχα που θα γίνουν οι εγκαταστασεις θα γεμισουμε "καθρεφτες" παντου. (ξερω οτι ο νομος ορίζει τις ζωνες οπου μπορουν να γινουν εγκαταστασεις, αλλα στο ελλαντα...).

Link to comment
Share on other sites

 

1. Οταν η ΔΕΗ αγοράζει την κιλοβατώρα 55 λεπτά και την πουλάει 12, από ποιον θα βγάλει τη ζημιά;

 

 

αυτο με εχει προβληματισει και μενα...

 

απ' την αλλη εφοσον υπογραφεται συμβολαιο για σταθερη τιμη για καποια χρονια και σε αυτα κανεις πληρη αποσβεση με καποιο κερδος, δεν βλεπω καποιο ιδιαιτερο ρισκο...(?)

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς κανείς συνάδελφος δεν έχει φροντίσει να ενημερωθεί για το ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟ χαρακτήρα του Νόμου ''20-20-20'' τον οποίο συνυπέγραψε η Ελλάδα μαζί με αρκετές χώρες.

 

Αν είχαν ενημερωθεί οι συνάδελφοι, το πιό λογικό πραγμα που θα φρόντιζαν να κάνουν είναι να κρεμάσουν και να γδάρουν ζωντανούς προς παραδειγματισμό όλους αυτούς που αντιστέκονται στα πράσινα πιστοποιητικά.

 

Τί είναι τα πράσινα πιστοποιητικά?Είναι βεβαιώσεις ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ τα οποία ΜΑΝΙΩΔΩΣ ψάχνει η ΔΕΗ με κάθε κόστος,προκειμένου να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του 20-20-20.Εκεί λύνονται κ οι απορίες άλλων συναδέλφων σχετικά με το κόστος αγοράς της πράσινης κιλοβατώρας.Τέλος,προφανώς κανείς από εσάς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τί σημαίνει 900% ΕΚΘΕΤΙΚΗ ΕΤΗΣΙΑ ανάπτυξη στις ΑΠΕ μέχρι το 2020,έτος καταληκτικό για τη ΣΚΛΗΡΟΤΑΤΗ εφαρμογή του Νόμου.(δηλαδή,για να πιάσουμε το στόχο,σημαίνει ότι για μία δεκαετία ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ θα πρέπει να αυξάνουμε την ηλεκτροπαραγωγή από ΑΠΕ κατά 900% σε σχέση με τον προηγούμενο...!!!!!!!!!)

 

Επίσης,όποιο ποστ κ να έχω γράψει για το θέμα,πήγε άπατο,γεγονός που αποδδεικνύει ότι η άγνοια ΣΚΟΤΩΝΕΙ.Δεν πειράζει,θα το ακούσετε σε 10 χρονάκια από τα media.............

 

Το know-how αυτή τη στιγμή στις μεγάλες εταιρείες ψύξης-θέρμανσης εστιάζει πλέον στην ενεργειακή αξιοποίηση των ακαθάρτων νερών στις κατοικίες,αφού ακόμα κ με τα φωτοβολταϊκά στις στέγες δεν υπάρχει η επαρκής κάλυψη των προδιαγραφών του 20-20-20..........!!!!!!!!!!!

 

Κ επειδή η άγνοια είναι ισοδύναμη της βλακείας, εγώ τα παρατάω.Το 2020 θα αγοράσω ποδήλατα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε όλη την οικογένεια για να μπορούμε να έχουμε ρεύμα το βράδυ,καθώς θα είναι τελείως απαγορευτικό το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος στον Έλληνα.Μόνο οι πολύ πλούσιοι θα μπορούν να έχουν.

Link to comment
Share on other sites

Αφ' ενός η "πράσινη" κιλοβατώρα είναι ζήτημα περιβαλλοντικής πολιτικής. Την επιδότησή της θα την πληρώσουμε όλοι μας.

Αφετέρου, όπως και να το κάνουμε, η κιλοβατώρα που παράγεται την ώρα αιχμής κοντά στον τόπο κατανάλωσης, έχει μεγαλύτερη "αξία" από την θερμική κιλοβατώρα που παράγεται σε απομακρυσμένες μονάδες...

 

tsak1 έχεις απόλυτο δίκιο. Αν δεν αναπτύξουμε εγχώρια κάθετη οργάνωση στον τομέα αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας το μόνο που θα πετύχουμε θα είναι να γίνουμε ακόμη περισσότερο προτεκτοράτο...

 

Όσο για τις αυθαιρεσίες διαφόρων "ευαισθητοποιημένων" κοινωνικών ομάδων, μου φαίνονται τουλάχιστον ανόητες...

 

Edit: @zavi είσαι πιο γρήγορος! (και παραστατικότερος επίσης!!!) :)

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς κανείς συνάδελφος δεν έχει φροντίσει να ενημερωθεί για το ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟ χαρακτήρα του Νόμου ''20-20-20'' τον οποίο συνυπέγραψε η Ελλάδα μαζί με αρκετές χώρες.

Αν αναφέρεσαι και σε μένα, προφανώς δεν έγινε κατανοητή η ένστασή μου.

Συμφωνώ με την ανάπτυξη των ΑΠΕ (και επειδή έχω ενημερωθεί για το Νόμο "20-20-20") αλλά όχι με τον τρόπο που αυτή προωθείται.

 

Ακόμη και το πανώ δεν λέει όχι στα φωτοβολταϊκά, λέει έξω από τον κάμπο τα φωτοβολταϊκά.

 

Και ναι, πρέπει και συμφωνώ να πληρώσω για την πράσινη ενέργεια, αλλά προς όφελος του συνόλου και όχι των νέου τύπου 'επενδυτών'.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.