Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περαίωση


Recommended Posts

Ας μεινουμε στο θεμα...

 

Φωτεινη ρωτα αυτο που θες στο καταλληλο θεμα...

 

 

ΥΓ. Συγνωμη δλδ, αν αλλαξεις τους κωδικους , δεν μπορεις να τους πεις στο λογιστη για να μπαινει και αυτος?????????????????????? Ή ειναι μυστικο??

Link to comment
Share on other sites

Δε το διατύπωσα σωστα.Με τον κωδικό αυτο δεν μπορεί να μπει στην περαιωση.μπαινει σε οτιδηποτε χρειαστει να στειλει σχετικο με εμενα φπα και τα λοιπα.Αλλα αυτός ο κωδικός είναι με ελληνικούς χαρακτήρες.του είπα να τον αλλάξω για να μπορω να μπω και στην περαίωση και μου είπε όχι γιατι δεν θα μπορει να μπαίνει ατα υπόλοιπα του taxis .ΦΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ .Έγινα κατανοητή τώρα?Τελικά τα ελληνικά γράμματα φταίνε?

 

τους κωδικούς ο λογιστής μου τους έδωσε βρε παιδιά...

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι μέχρι κ περσυ δήλωνα τα έσοδα μου απο οικοδμικές αδειες με τους αντίστοιχους συντελεστές. Έκτος από αυτα είχα κ κάποιες εκτιμήσεις ακινήτων για δάνεια (συνεργάζομαι με τράπεζα κ κόβω ΔΠΥ για τις εκτιμήσεις αυτές) τις οποίες έβαζα με συντελεστή 60% (x1,2) για τον οποίο συντελεστή έχω αμφιβολίες κ συζητώντας με συναδέλφους, λογιστές και υπαλλήλους ΔΟΥ είχα πάρει διάφορες απαντήσεις.

- όσοι είχατε έσοδα απο εκτιμήσεις ακινήτων τα προηγούμενα χρόνια τα δηλώνατε με συντελεστή (πχ 60%) όπως εγώ ή χωρίς συντελεστή?

- (λογικά προς Σωτήρη) Ακόμα και στην περίπτωση που έπρεπε να δηλώσω όλο το ποσό απο τις εκτιμήσεις χωρίς συντελεστή, είναι αυτός λογος να περαιώσω? και αν δεν περαίωσω κ γίνει ελεγχος τι πρόστιμο θα έχω για την παρτυπία αυτή (μιλάμε για εκτιμήσεις γύρω στα 4.000 ανα έτος).

- Γενικά σε περίπτωση που γινει έλεγχος σε κάποιο φορολογουμενο κ (λογικα) του βρουν κάτι μπαινει αυτόματα σε μαύρη λίστα, με την εννοια οτι γίνεσαι "πελάτης" δηλαδή θα ξανάρθουν κάποτε στο μέλλον?

Ευχαριστώ

ΥΓ μου'ρθε και μένα για 4 χρονια x 700

Link to comment
Share on other sites

Έκανα πρώτη φορολογική δήλωση ως ελεύθερος επαγγελματίας το 2009, περαίωση δεν μου έχει έρθει ακόμα. Καμία άποψη επί του θέματος;

 

 

Eκδόθηκε η ΠΟΛ 1156/2010 , στην οποία διευκρινίζονται οι διαδικασίες .

Link to comment
Share on other sites

Που μπορούμε να τη βρούμε όμως για να τη διαβάσουμε ?

Για τις εκτιμήσεις που αναφέρει και ο Jim πιο πάνω τι ισχύει ? Για μεσιτεία δανείων ? Ποιο συντελεστή έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε ?

Link to comment
Share on other sites

Απ'οσο διαβάζω εδώ http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=14542 σύμφωνα με το υπουργείο οικονομικών οι εκτιμήσεις θα έπρεπε να πηγαίνουν έσοδα-έξοδα και σύμφωνα με την άποψη του ΤΕΕ πήγαιναν με 60% (σε προσωπική συζήτηση υπάλληλο - νομικό του ΤΕΕ που είχα στο παρεθόν είχα λάβει την ίδια απάντηση, δηλ 60%)

-Η απορία μου παραμένει αυτη:

Δεν περαιώνω. Μου γίνεται έλεγχος κ διαπιστώνεται οτι χρησιμοποιούσα συντελεστή 60% για τις εκτιμήσεις ενώ η εφορια πχ ισχυρίζεται οτι επρεπε να πήγαινα εσοδα-έξοδα. Τι γίνεται με γδύνουν?? Πληρώνω πρόστιμο παραπάνω από τα 2700 που μου ζητάνε τωρα? Τους μπαινω στο μάτι για μελλοντικό έλεγχο?

Link to comment
Share on other sites

Πάντως σε έλεγχο που είχαν κάνει σε αρχιτέκτονα μηχανικό που τα δήλωνε με συντελεστές και μάλιστα όχι με 60% αλλά με μικρότερο (δεν θυμάμαι πόσο μου είχε πει) του τα είχαν βρει όλα μια χαρά ..., τι να πω... άβυσσος η ψυχή των ελεγκτών .

Ο λογιστής μας έχει κάποια άποψη επί του θέματος ? Τελικά πάνε έσοδα - έξοδα ή με συντελεστές ?

Link to comment
Share on other sites

Ψυχραιμία, από που προκύπτει ότι καλά και σώνει πρέπει να πληρώσετε για να περαιώσετε..

 

Έχει κυκλοφορήσει μια "βρώμα" ότι όποιος δεν περαιώσει, τον παίρνουν τηλέφωνο την επόμενη λήξης της προθεσμίας και τον φωνάζουν για έλεγχο. Πράγμα το οποίο από εμπειρία πολλών συναδέλφων σε παλιότερες περαιώσεις (πέρα από τις διαβεβαιώσεις του υπουργού και για αυτήν), δεν ισχύει,

 

Τελικά πάνε έσοδα - έξοδα ή με συντελεστές ?

 

Adadim έσοδα-έξοδα. Το έχω γραπτά από το Υπ. Οικονομικών και το έχω ανεβάσει και στα downloads. Εδώ: http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=1219

Υπενθυμίζω δε, ότι πλέον ό,τι κάνουμε πάει έσοδα-έξοδα (γιατί έχω την εντύπωση ότι το ξεχνάμε κάποιες στιγμές).

Link to comment
Share on other sites

Παλιά γίνονταν.

Την πρώτη φορά ενέδωσα στον τηλεφωνικό εκβιασμό και πήγα και πλήρωσα γιατί φοβόμουν έναν απατεώνα (εκ των υστέρων) "συνεργάτη" που είχα στα δημόσια.

Την δεύτερη φορά δεν ενέδωσα και δεν ήρθε κανένας για έλεγχο.

Αυτή η φορά είναι η τρίτη (και φαρμακερή??)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.