Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περαίωση


Recommended Posts

πανω σε αυτό έμαθα πρόσφατα πως οι διοιτητικές λύσεις ή οι εγκυκλίοι δεν υπερισχύουν του νόμου

αποτελούν απλά επίσημες ερμηνίες και όταν έρχονται σε αντίθεση ισχύει ο νόμος

 

ενδιαφερον θα ήταν να το ψάξουμε

 

 

 

Να το ψάξετε αλλά θα εκπλαγείτε.

Αντε και τις ΠΟΛ τις γνωρίζουμε γιατί κυκλοφορούν. Οι διοικητικές λύσεις είναι για τον συγκεκριμένο που τη ζήτησε και την πήρε. Οπότε πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να έχει " ευνοική λύση " σε σχέση με τους άλλους που πάνε με τις γενικές διατάξεις.

 

Αν δε περιμένεις να βρείς το δίκαιό σου στα δικαστήρια, τότε σώθηκες (από άποψη χρόνου και κόστους)

 

Ενα παράδειγμα σχετικό . Υπάρχει ο νόμος 3888/10 (αυτός για την περαίωση) και η ΠΟΛ 1147/10 σχετικά με την εφαρμογή του. Ο νόμος είναι ευρύτερος ως προς τις υπαγόμενες επιχειρήσεις , ενώ η ΠΟΛ κάνει στενότερη ερμηνεία .

 

Φίλε εδώ κάνεις Λ-Α-Θ-Ο-Σ.

 

Αναγκαστικά θα πρέπει να κόβουμε και στο μέλλον,διότι εδώ πλέον παίζουν Τ-Ε-Κ-Μ-Η-Ρ-Ι-Α και Π-Ο-Θ-Ε-Ν Ε-Σ-Χ-Ε-Σ.

 

Εμένα μου έχει βγει η Παναγία να πιάσω τα φετινά τεκμήρια.....όχι μόνο τα κόβω όλα για όλα,ακόμα κ μια υπεύθυνη δήλωση,αλλά τρώω κ το ΦΠΑ στη μάπα εγώ,καθώς λέω τελική τιμή με ΦΠΑ κ φροντίζω να είναι ανταγωνιστική (για να πάρω τη δουλειά εννοείται,φυσικά δεν μιλάμε για άδειες και ΤΕΕ που δεν με παίρνει να κάνω εκπτώσεις)....πράγμα που σημαίνει ότι με το καλημέρα είμαι στο 1*0,90/1,23=73% ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ στην τσέπη μου,ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ''ΦΑΊΝΕΣΘΑΙ'',σε σχέση με τους υπόλοιπους συναδέλφους,χωρίς να χρειαστεί να κάνω καμία ''έκπτωση'' στα μάτια του πελάτη!!!!!!Με αποτέλεσμα να ζω για να δουλεύω περισσότερο για το ''Κράτος'',παρά για μένα.Τί να κάνουμε,είμαι κορόιδο πατριώτης!:lol:Από το 73%,ένα 25% είναι ασφαλιστικές εισφορές!!!!

 

Οπότε,παίρνω 100,αλλά στην τσέπη μου καταλήγουν 48!!!!!!!!!!!!!!:lol:

 

Έχω συμφωνήσει λοιπόν με την ''εργοδοσία'' (τον εαυτό μου),ότι όταν αυτό το 48 γίνει 35,τότε θα φύγω από την χώρα κ θα δεσμεύσω νομικά τα παιδιά μου να μην ξαναγυρίσουν σε αυτό το βρωμότοπο.......Η λογική μου είναι η εξής:αφού από αυτό το 48 που καταλήγει στην τσέπη μου δεν χρειάζεται να πληρώσω κ Μαφία,λέω ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ.Μη γελάτε,σε λίγο θα πρέπει να πληρώσουμε κ Μαφία,δεν είμαστε πολιτισμένο Κράτος,είμαστε Κράτος Προδοτών.Από τώρα εγώ λέω ότι στη Μαφία θα δώσω μέχρι ένα 13%,ΜΕΤΑ ΦΕΥΓΩ.

 

 

Μη φωνάζεις λοιπόν,υπάρχουν κ χειρότερα από τη δική σου περίπτωση!:DΚ παρόλα αυτά,έτρεξα να περαιώσω.Δεν είναι υποχρεωτικό να περαιώσει κάποιος,απλά ένα είναι σιγουροτατοσιγουροτατοτατοτατοτατοτατοτατοτατοτατο:το πρόστιμο του ελέγχου,θα είναι μεγαλύτερο της περαίωσης.ΓΙΑΤΙ?Γιατί έτσι.........γιατί το ''κράτος'' πεινάει........

 

όποιος δεν το πιστεύει αυτό,θα το διαπιστώσει........:lol:

Και γιατί σώνει και καλά πρέπει να πιάσετε τα τεκμήρια με τις μεθόδους αυτές ? Μήπως αν δεν τα πιάσετε θα σας έρθει φθηνότερα ?

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον ο αγαπητός zavi δεν θυμάται τα τεκμήρια που ίσχυαν παλαιότερα και πώς ίσχυαν. Μπορούσες να δηλώσεις ό,τι εισόδημα ήθελες απλά σε φορολογούσαν βάσει τεκμηρίων. Οπότε γιατί να κάτσω να κυνηγήσω να πιάσω τα τεκμήρια με αποτέλεσμα να πληρώνω και το ΦΠΑ; Στο τέλος πάλι με τα τεκμήρια θα φορολογηθώ εκτός και αν έχω τόση δουλειά που αναγκαστικά θα ξεπεράσω τα τεκμήρια.

Link to comment
Share on other sites

Πόθεν έσχες...χμμμ... επιχείρηση που λειτουργεί περισσότερα από 3 χρόνια και εμφανίζει έστω και μικρά κέρδη δεν νομίζω να έχει πρόβλημα με το πόθεν έσχες. Στην τελική γι' αυτό υπάρχουν και τα δάνεια (άμα κάνεις παρέα με φραγκάτους πάντα κάτι μαθαίνεις...).

Link to comment
Share on other sites

Έτσι όπως θυμάμαι τα τεκμήρια δεν έχεις πρόβλημα. Το ότι έχω το γραφείο μου στην Ερμού στην Αθήνα δεν σημαίνει ότι αναγκαστικά θα βγάλω τα 50.000 ευρώ που απαιτεί η εφορία. Ή το να έχω αυτοκίνητο δεν σημαίνει ότι οπωσδήποτε θα ξοδέψω 2000 ευρώ για την συντήρησή του. Τα τεκμήρια είναι ο τρόπος που εφευρίσκει το κράτος για να εισπράξει χρήμα όταν δεν μπορεί να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή. Από εκεί και πέρα δεν το ενδιαφέρει ουσιαστικά τί θα κάνεις μιας και ούτως ή άλλως βάσει τεκμηρίων θα σε φορολογήσει.

Link to comment
Share on other sites

Και γιατί σώνει και καλά πρέπει να πιάσετε τα τεκμήρια με τις μεθόδους αυτές ? Μήπως αν δεν τα πιάσετε θα σας έρθει φθηνότερα ?

 

Γιατί απλά δεν θα μπορούμε να αιτιολογήσουμε ότι αναπνέουμε.

 

Όσο κ να φαίνεται περίεργο, όποιος γουστάρει να είναι έντιμος, πρέπει να αιτιολογεί τα έξοδά του.

 

Το νέο έτος έρχεται η ''κάρτα του πολίτη'', οπότε κ ένα ταξιδάκι να θες να πας, σε τσιμπάνε πανεύκολα.......

 

Στην κάρτα του πολίτη περνάνε κ οι αποδείξεις ξέρετε......οπότε όσο περισσότερο εισόδημα δηλώνει κάποιος, τόσο πιό εύκολο γι' αυτόν είναι να κάνει πράγματα.Η άλλη λύση βέβαια είναι το δάνειο, αλλά εγώ δεν γουστάρω να μπλέξω με πλούσιους νταβατζήδες, είναι πιό επικίνδυνοι από τους φτωχούς.Είμαι αποφασισμένος ακόμα κ δελτίο στον εαυτό μου να κόψω,πληρώνοντας ΦΠΑ από την τσέπη μου,αρκεί να δικαιολογώ όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εισοδημα.......

 

Με λίγα λόγια, ΤΕΛΟΣ το ήσυχο κεφάλι.Αν εγώ γουστάρω να πάω Κέρκυρα να πιώ το εσπρεσάκι μου το Πάσχα, ή θα πρέπει να πλαστογραφήσω κάρτα του πολίτη, ή να κόψω όσο το δυνατόν μεγάλα ποσά ή τέλος να πάω με τα πόδια μέχρι την Ηγουμενίτσα κ μετά να θυμηθώ τις παλιές καλές εποχές της εφηβικής ομάδας κολύμβησης-πόλο του Παναθηναϊκού διασχίζοντας το κανάλι μέχρι το αγαπημένο νησί των προγόνων μου.Στην κάρτα καταγράφονται τα πάντα αυτόματα.....εύκολα μπορεί ένα καμπανάκι να βαρέσει κόκκινο.

 

Εσύ cna λες ότι δεν σε πιάνει?Ξέρεις τί λέει ο Κος Παπακωνσταντίνου με τη ΦΕΤΙΝΗ λέξη ''τεκμήριο''?Ότι αν δεν έχεις πόθεν έσχες,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΟ.Σου λέει ''με τί λεφτά πλήρωσες τα πρώτα σου μεροκάματα στο έργο Κε cna?'':DΡώτα κάποιον ξύπνιο κ θα καταλάβεις για τι πράγμα μιλάμε.......Σε ένα άλλο θρεντ ένας τυπάκος που σηκώνει αντιπαροχές έχει ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

 

Γάμησέ τα σου λέω bro........ο σώζων εαυτόν σωθήτω........Αύριο ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ-ΠΡΟΛΑΒΕ

Link to comment
Share on other sites

''κάρτα του πολίτη'' .... το άλλο με τον Τοτο το ξέρετε;

 

έχουμε να κάνουμε κάτι γελια !!!! κλάφτε από τώρα !!!!!

 

τη μια δε θα δουλευει το σύστημα, την άλλη θα απομαγνητίζεται η κάρτα, την επόμενη δε θα το "περνά" το μαγαζί

 

ασε τις γιαγιαδες , τους παππουδες και τα μικρά παιδιά

 

θα περάσουμε καλά !!!!!

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα myri,στην αρχή δεν θα δουλεύει.......Μετά όμως.....

 

Σου εξηγώ τη λογική της:

 

Η ΓΓΠΣ βάζει το πόθεν έσχες σου,το οποίο είναι ό,τι ευρώ σου απέμεινε τα τελευταία 5 χρόνια μετά τη φόρο σου.Έστω 5.000 ευρώ.

 

Πας εσύ να αγοράσεις ένα software αξίας 8.000 ευρώ.Περνάει στην κάρτα σου η συναλλαγή, κ ΑΥΤΟΜΑΤΑ βαράς κόκκινο στη database της ΓΓΠΣ.....Η συναλλαγή αυτή εν τω μεταξύ,πρέπει να γίνει μέσω του τραπεζικού σου λογαριασμού.Κ αν σου βαστάει μετά,ας έχεις στο λογαριασμό σου μεγαλύτερο ποσό από το πόθεν έσχες σου....Τσέκαρε κ τον καινούριο νόμο για τις συναλλαγές άνω των 3.000 ευρώ....Εν τω μεταξύ,οι Γάλλοι ζουν ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι τα τελευταία 30 χρόνια!!!:lol:Πάνε να κάνουν ανάληψη κ ουσιαστικά τους τσεκάρουν το πόθεν έσχες!!!Νομίζετε ότι αυτές οι μαγκιές είναι ''καινούριες εφευρέσεις''????

 

Εγώ γελάω ήδη με όποιον το παίζει ακόμα μάγκας!!!!:lol:

 

ΛΕΜΕ:ΑΥΡΙΟ ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ-ΠΡΟΛΑΒΕ

Link to comment
Share on other sites

[quote name='[email protected];234497

Εσύ cna λες ότι δεν σε πιάνει?Ξέρεις τί λέει ο Κος Παπακωνσταντίνου με τη ΦΕΤΙΝΗ λέξη ''τεκμήριο''?Ότι αν δεν έχεις πόθεν έσχες' date='ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΟ.Σου λέει ''με τί λεφτά πλήρωσες τα πρώτα σου μεροκάματα στο έργο Κε cna?'':DΡώτα κάποιον ξύπνιο κ θα καταλάβεις για τι πράγμα μιλάμε.......Σε ένα άλλο θρεντ ένας τυπάκος που σηκώνει αντιπαροχές έχει [u']ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.[/u]

 

Αν πρόσεξες μίλησα για επιχειρήσεις που λειτουργούν για κάποιο διάστημα. Προφανώς και οι νέες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα πόθεν έσχες αλλά εγώ πχ που έχω βιβλία, όχι μηχανικού αναγκαστικά, εδώ και 12 χρόνια δεν νομίζω να μην μπορέσω να δικαιολογήσω τα πρώτα έξοδα ενός έργου. Άλλωστε όπως είπα υπάρχουν και τα δάνεια, γι' αυτούς που μπορούν να πάρουν.

 

Όσο για την κάρτα του πολίτη από μόνη της δεν λέει τίποτα. Εκτός και αν τα μαγαζιά έχουν και κάμερες ασφαλείας με online σύνδεση με το Υπουργείο Οικονομικών. Ακόμα και σήμερα η έκδοση απόδειξης είναι υποχρεωτική αλλά δεν τηρείται αυτό πάντα. Γιατί να τηρηθεί από εδώ και πέρα; Επειδή και καλά θα υπάρχει απευθείας διασταύρωση στοιχείων; Ο αγαπητός SOTHRIS φαντάζομαι μπορεί να μας πει πόσο εύκολα δικαιολογείται η αποθήκη λόγω καταστροφής των προϊόντων κλπ κλπ. Άσε ρε zavi αν δεν γίνονται ουσιαστικοί έλεγχοι ούτε η κάρτα θα προσφέρει κάτι πέραν του φόβου σε μερικούς και την αναστάτωση για το 666 σε μερικούς άλλους...

 

PS Όσο για τις συναλλαγές άνω των 3.000 ευρώ έχω να πω ότι και αυτό αποφεύγεται με το "σπάσιμο" σε μικρότερα τιμολόγια. Είπαμε ελλείψει ελέγχου όλοι χορεύουν όπως θέλουν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.