Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περιπτώσεις χώρων προς τακτοποίηση


eirini_hmmy

Recommended Posts

EPIMITHEAS

δυστυχώς είναι όπως το λες

δεν γίνεται ρυθμιση από βοηθητική σε βοηθητική χρήση

----

παρακαλώ γράψε την ιδιότητά σου στο προφιλ σου

-------

Φανή

ναι θες 2 παράβολα

Link to comment
Share on other sites

Σε ισόγειο πολυκατοικίας με άδεια του ’72 , στην κάτοψη φαίνονται οι εξής χώροι: υποδοχή,χωλ,κοιτών,κουζίνα,λουτρό.Ο πελάτης το έχει κάνει ιατρείο.Μπαίνει σε κάποια ρύθμιση; Ο πελάτης όταν πήγε στην τράπεζα για να βγάλει δάνειο για το ιατρείο, δεν του το έδωσαν γιατί δεν το επέτρεπε ο χώρος/η χρήση του χώρου,κάτι τέτοιο...

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω κάτι (ίσως αφελές): ένας ιδιοκτήτης που θέλει να περάσει με τη ρύθμιση ένα χώρο που κανονικά δεν μπαίνει (πχ σοφίτα με υπέρβαση ύψους), τι κερδίζει με το να το κάνει?

αφού σε περίπτωση ελέγχου δεν θα του πουν: μπορεί εσύ να δήλωσες την σοφίτα και να πλήρωσες, αλλά κανονικά δεν έμπαινε στη ρυθμιση. τώρα πάρε και άλλο πρόστιμο για την αυθαιρετη σοφίτα.

έχει κάποιο νόημα λοιπόν?

Link to comment
Share on other sites

Κερδίζει απλά μια ψευδαίσθηση νομιμότητας :) Δηλαδή θέλει να πληρώσει τώρα επειδή τρέχει όλο το πλήθος και πληρώνει, ενώ είτε πληρώσει είτε δεν πληρώσει, είναι το ίδιο.

 

Στα σοβαρά τώρα, τι γίνεται στην περίπτωση που η πολεοδομία εγκρίνει για ρύθμιση εναν χώρο που δεν έπρεπε να εγκριθεί? Ποιος έχει την ευθύνη? Ποιος οφείλει να ελέγξει εάν ο χώρος που δηλώνεται είναι μέσα στον εγκεκριμένο όγκο ενός κτιρίου? Ο ιδιοκτήτης δεν το υπογράφει αυτό πουθενά στις δηλώσεις του.

Link to comment
Share on other sites

Στα σοβαρά τώρα, τι γίνεται στην περίπτωση που η πολεοδομία εγκρίνει για ρύθμιση εναν χώρο που δεν έπρεπε να εγκριθεί? Ποιος έχει την ευθύνη? Ποιος οφείλει να ελέγξει εάν ο χώρος που δηλώνεται είναι μέσα στον εγκεκριμένο όγκο ενός κτιρίου?

 

1. Η πολεοδομία δεν έχει καμία ευθύνη. Η ευθύνη είναι του ιδιοκτήτη και του μηχανικού για αυτά που δηλώνει και υπογράφει ο καθένας.

2. Οταν αρχίσει ο έλεγχος του 10%, θα ελέγξει κανονικά, βάση νόμου, την χρήση του χώρου, τις διαστάσεις και τα στοιχεία που υποβλήθηκαν. Το θέμα είναι ότι αν π.χ. πάει σε μια πολυκατοικία όπου υπάρχει τυπικός όροφος και πάει να δει τον α' όροφο που έχει κλείσει Η/Χ και οι υπόλοιποι δεν τον έχουν δηλώσει, τι γίνεται? Το υπουργείο λέει ότι αν πέσει στην αντίληψη του ελέγχου θα πρέπει να συνταχθούν εκθέσεις αυθαιρέτων για όλα! Αρα εδώ υπάρχει ένα θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα

Έχω περίπτωση ημιυπαιθριο σε όροφο ο που έχει προκύψει με μεταφορά συντελεστή.

Έχω την εντύπωση ότι περιπτώσεις από μεταφορά συντελεστή δεν τακτοποιούνται , αλλά δεν μπορώ να το βρω στο ΦΕΚ. Τηλεφωνικά από το ΤΕΕ μου είπαν ότι μάλων γίνετε τακτοποίηση. Μήπως κάποιος συνάδελφος έχει αντιμετώπιση ίδια περίπτωση?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και συγχαρητήρια σε όλους!Έχω το εξής ερώτημα:Ήρθε για τακτοποιηση πελάτης με υπόγειο βάσει άδειας 60τ.μ.(στάθμες +1.50,-1.50)Στην πράξη το εν λόγω υπόγειο είναι ισόγειο.Ας πούμε οτι τακτοποιείται από τα παραπάνω που διάβασα.

Όμως υπάρχει και πραγματικό υπόγειο άλλα 60τ.μ. που δε φένεται καθόλου στη άδεια(!!!)για το οποίο θα κάνουμε νομιμοποίηση αυθαιρέτου υπογείου -άρθρο 22.

Το ερώτημα είναι εάν θα έχω πρόβλημα στην αποτύπωση για τη νομιμοποίηση-άρθρο 22.

Αν δείξω την πραγματικη κατάσταση δηλ.το ξεμπαζωμένο ισόγειο που τακτοποιήθηκε θα μετρήσει σαν όροφος,σωστα?

Link to comment
Share on other sites

post 482, Gkaram

 

Οχι δεν μπορείς να τακτοποιήσεις απο κύρια χρήση σε κύρια, αν θυμάμια καλα απο βοηθητική σε βοηθητική δεν μπορείς, ούτως ή αλλοίως γιατί να πληρώσει καθαρίζει πιο απλά με μια αλλαγή χρήσης εφόσον οι χρήσεις γης την επιτρέπουν βέβαια, άμα δεν την επιτρέπουν...ούτε με τον 3843, δεν ξεμπερδεύεις.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους σας.

Χρησιμοποιώ το site σας για πρώτη φορά και χρειάζομαι τα φώτα σας.

 

Α. Αντιμετωπίζω μία ιδιόμορφη περίπτωση προς τακτοποίηση, η οποία αφορά σε έναν "εξώστη" κουζίνας, ο οποίος ως χώρος ναι μεν αναγράφεται στην κάτοψη ως "εξώστης" αλλά από το σχέδιο είναι ηλίου φαεινότερο ότι είναι στην ουσία Η/Υ (είναι κλειστός από τις 3 του πλευρές).

Άρα, ερώτημα 1: Αξίζει να το προχωρήσω και να επιχειρηματολογήσω σχετικά στην πολεοδομία, δεδομένου ότι γνωρίζω πως η κατηγορία των εξωστών εξαιρείται από τις ρυθμίσεις του Ν.3843;;;

 

Β. Ο εν λόγω χώρος, ο οποίος από τα σχέδια εμφανίζεται με ένα εμβαδό 1.20x2.50=3τ.μ. έχει κλείσει (κοινώς έχει ενσωματωθεί στο εμβαδό της κουζίνας) αλλά με υλοποιούμενες/πραγματικές διαστάσεις 2.50x2.50=6.25τ.μ.

Στο σημείο αυτό να πω ότι μετά από καταγγελία έχει πραγματοποιηθεί αυτοψία της πολεοδομίας Αγ. Παρασκευής, η οποία στην έκθεσή της επίσης αναφέρει τις πραγματικές διαστάσεις του συγκεκριμένου χώρου, ήτοι 6.25τ.μ.

Ερώτημα 2: Κάτι τέτοιο επιτρέπεται αν δεχτούμε ότι όντως μιλάμε για Η/Υ, ή να πω στον πελάτη να το ξεχάσει;

Ερώτημα 3: Αν η απάντηση είναι καταφατική στο 2ο ερώτημα (που βάσει των γνώσεών μου το βλέπω πολύ χλωμό), μήπως θα πρέπει να έχω μαζί μου και την έκθεση αυτοψίας για να μην μπλεχτούν χειρότερα στον έλεγχο;

 

Συγγνώμη για το μακροσκελές του θέματος, αλλά βρίσκομαι σε τέλειο αδιέξοδο. Παρ' ότι έχω υποβάλει κάμποσους φακέλους τους τελευταίους μήνες, σε αυτήν την περίπτωση έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά....

 

Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα τη γνώμη σας και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.