Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περιπτώσεις χώρων προς τακτοποίηση


eirini_hmmy

Recommended Posts

Επειδή δεν ασχολούμαι με φωτοβολταϊκά, για να εντάξεις το χώρο και το στρέμμα στα φωτοβολταϊκά χρειάζεται βεβαίωση κύριας χρήσης ? Γιατί με την τακτοποίηση δεν παίρνεις τέτοια βεβαίωση.

 

Στην εφορία δεν θα οφείλεις αναδρομικά φόρους αλλά από εδώ και πέρα θα μετράει στα τεκμήρια διαβίωσης σου σαν κατοικία.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορεις να κανεις αλλαγη χρησης με "τακτοποιηση", γιατι μπορεις να την κανεις κανονικα με οικοδομικη άδεια.Καταρχην μετραγε στον συντελεστη δομησης και κατα δευτερον υπαρχει πολυ περισσεμα απο δομηση.Οποτε οτι κανεις το κανεις με Ο.Α. και ειναι για παντα και οχι για 40 χρονια.

Link to comment
Share on other sites

@nik: Το θέμα κυρίως προκύπτει διότι στο λογαριασμό της ΔΕΗ πρέπει να αναγράφει "οικιακό ρεύμα".

 

Η ΔΕΗ ζητάει επιπλέον και συμβόλαια κτήσης. Ελπίζω με την τακτοποίηση να μην υπάρχει θέμα. Θα τους το ρωτήσω αύριο.

 

@Manolis: Αν δεν θέλεις να βγάλεις Ο.Α., με τακτοποίηση γιατί δεν μπορείς να πας αφού μιλάμε για παλιό ακίνητο που υποστηρίζουμε ότι η χρήση του από βοηθητική μετατράπηκε σε κύρια;

Link to comment
Share on other sites

Πρωτον γιατι εχεις υπολοιπο συντελεστη δομησης και δευτερον γιατι μπορει να ειναι βοηθητικος χωρος αλλα ειχε μετρησει στη δομηση οποτε δε χρειαζεσαι το νομο.Ο νομος σε καλυπτει για υπερβασεις συντελεστου δομησης.Προχωρα υποχρεωτικα σε Ο.Α.

Link to comment
Share on other sites

Έχω μια περίπτωση τακτοποίησης Η/Χ σε κατοικία του 1958.

Η κατόψεις και το τοπογραφικό είναι στο ίδιο σχέδιο. Υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα; Επίσης ο Η/Χ δεν αναγράφεται στα σχέδια, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για Η/Χ. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω κατά πόσο το 58 υπήρχε ο όρος του Η/Χ και κατά πόσο ο Η/Χ ή όπως αλλιώς ορίζονταν συμπεριλαμβάνονταν στον όγκο του κτιρίου.

Link to comment
Share on other sites

Όσον αφορά ότι Κατόψεις και Τοπογραφικό είναι στο ίδιο σχέδιο δεν υπάρχει πρόβλημα, όμως Η/Χ είναι όρος που μάλλον δεν υφίστατο Πολεοδομικά τότε.

Link to comment
Share on other sites

steve100

 

"Τω καιρώ εκείνω..." αυτές οι κατασκευές ονομάζονταν βεράντες και κανονικά προσμετρούνταν σε κάλυψη και συντελεστή.

 

Μπορείς να νομιμοποιήσεις την βεράντα με τον Ν1512 άρθρο 8 αν δεν βρίσκεται βέβαια μέσα σε πρασιά και είναι και σε σωστή για την εποχή του απόσταση από τα πλάγια όρια.

Αν δεν έχεις υπόλοιπο συντελεστή ρώτησε την πολεοδομία αν μπορείς να το δείξεις ως ΗΧ.

Link to comment
Share on other sites

Σ’ αυτό το ισόγειο έγινε αργότερα προσθήκη καθ’ ύψος το 64΄, με άδεια προσθήκης όπως λέει το φύλλο αδείας. Στην άδεια προσθήκης ορόφου, ο χώρος που κάτω είναι ο Η/Χ, ή όπως αλλιώς ονομάζεται, είναι κανονικά μέσα στο χώρο του σπιτιού δωμάτιο και κουζίνα, οπότε οι αποστάσεις είναι εντάξει. Από την στιγμή georg coco που μου λες ότι προσμετρούνταν κανονικά σε κάλυψη άρα είναι σαν Η/Χ. Στον σ.δ. δεν πρέπει να μετράει. Έκανα εμβαδομέτρηση στα σχεδία, χωρίς αυτό το χώρο και προέκυψε το εμβαδό που αναφέρει η άδεια. Για να καταλάβεις είναι ο στεγασμένος χώρος που έχουν σχεδόν όλα τα μεταπολεμικά σπίτια στην είσοδο, όπου στην άκρη έχει κολώνα.

Link to comment
Share on other sites

Κατοικία η οποία βρίσκεται σε οικόπεδο που τελεί υπό απαλλοτρίωση (δεν έχει συνταχθεί πράξη αναλογισμού αποζημίωσης),

έχει οικ. άδεια (ΓΟΚ 85),

το κτίριο απέχει απόσταση > 20 μ από ρέμα αλλά το οικόπεδο βρίσκεται εντός ζώνης προστασίας ρεμματιάς,

και έχει χώρους προς ρύθμιση.

 

Η Υπ. Δήλωση ιδιοκτήτη εξαιρεί τα κτίρια που βρίσκονται σε ρέμα.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση τι ισχύει, ρυθμίζεται? Το οικόπεδο όλο εντός ζώνης προστασίας αλλά το κτίριο εκτός ρέμματος....

Link to comment
Share on other sites

Εαν η άδεια είναι προγενέστερη θεωρητικά μπορεί.

 

Το ζήτημα είναι ότι η αίτηση γράφει:Σας υποβάλλω συνημμένο φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά διατήρησης για σαράντα χρόνια, χώρων οι οποίοι βρίσκονται μέσα στον εγκεκριμένο κτιριακό όγκο και έχουν μετατραπεί σε χώρους κύριας χρήσης καθʼ υπέρβαση των περιορισμών και όρων δόμησης.

 

και όχι:

 

Παράθεση:

Σας υποβάλλω συνημμένο φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά διατήρησης για σαράντα χρόνια, χώρων οι οποίοι βρίσκονται μέσα στον εγκεκριμένο κτιριακό όγκο και θα μετατραπούν σε χώρους κύριας χρήσης καθʼ υπέρβαση των περιορισμών και όρων δόμησης.

 

 

 

και όχι:

 

Τελικά μπορει να γινει τακτοποίηση σε μελλοντικο Η/Χ.Εχω κι εγω ανάλογη περίπτωση με κτίριο (έχει τελειώσει ο Φ.Ο.) και θελουν να τακτοποιησουν τους Η/Χ (οι οποίοι προφανώς δεν εχουν ακόμη κλείσει)??

Ευχαριστώ...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.