Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πιθανοί κίνδυνοι στις επενδύσεις φωτοβολταϊκών


kathighths

Recommended Posts

Stayro, είσαι μικρός ακόμα και εγώ δεν μπορώ να σου κάνω μαθήματα. Εκανες την μέθοδο των τριών και περιμένεις να πάρεις το νομπελ? Άν κυρηχθεί πτώχευση δεν αλλάζει μόνο το νόμισμα όπως νομίζεις. Αλλάζουν πολλά! Ανατιμήσεις, πληθωρισμός, δείκτες που δεν πρόκειται να στα εξηγήσω τώρα. Αυτό που θα αλλάξει και σε ενδιαφέρει είναι η τιμή που θα έχεις "κλείσει" με την ΔΕΣΜΗΕ (σίγουρα θα πουλάς λιγότερο). Και ενώ το δάνειο θα είναι το ίδιο θα έχεις λιγότερα έσοδα. In conclusion, σίγουρα η επένδυση σήμερα αξίζει! Αλλα πες μου τι θα γίνει αύριο???

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 458
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

andreasnkm διάβασε την προηγούμενη δημοσίευσή μου σε παρακαλώ. Άλλωστε όλες οι συμβάσεις προβλέπουν αύξηση της τιμής πώλησης της KWh αναλόγως του τιμάριθμου. Στην τελική να στο πω και αλλιώς; Όταν οι περισσότεροι μετά την πτώχευση θα το γυρίσουν στο κερί εσύ θα κάνεις απλά μια γεφύρωση με την υπάρχουσα εγκατάσταση του σπιτιού και θα έχεις ηλεκτρικό ρεύμα.

Link to comment
Share on other sites

Oύτε εσύ ξέρεις ότι θα πτωχεύσουμε, ούτε κανείς. Το μόνο σίγουρο είναι πως αν πτωχεύσουμε θα πάρουμε την μισή, μη σου πω όλη την Ε.Ε., μαζί μας στον πάτο. Δες πόσα ελληνικά ομόλογα πήρε η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα και πες μου αν τα πήραν σήμερα με προοπτική να τα χάσουν αύριο. Αυτή τη στιγμή τα ΦΒ αποτελούν την μόνη σίγουρη επένδυση. Όλα τα άλλα είναι στον αέρα.

 

Παρόλα αυτά, αν εσύ και ο κάθε εσύ θες να συμπεριφέρεσε σαν να πτωχεύσαμε ήδη, μπορείς να πάρεις τα λεφτά σου στο εξωτερικό. Εδώ ότι και να κάνεις υπό την προοπτική της πτώχευσης δεν αξίζει. Εκτός και αν θες να αγοράσεις χωράφι να σπέρνεις ραπανάκια.

 

Edit: Σ/Κ και να χαλάμε τις καρδιές μας. Κρίμα...

Link to comment
Share on other sites

Stayro, είσαι μικρός ακόμα και εγώ δεν μπορώ να σου κάνω μαθήματα. Εκανες την μέθοδο των τριών και περιμένεις να πάρεις το νομπελ? Άν κυρηχθεί πτώχευση δεν αλλάζει μόνο το νόμισμα όπως νομίζεις. Αλλάζουν πολλά! Ανατιμήσεις, πληθωρισμός, δείκτες που δεν πρόκειται να στα εξηγήσω τώρα. Αυτό που θα αλλάξει και σε ενδιαφέρει είναι η τιμή που θα έχεις "κλείσει" με την ΔΕΣΜΗΕ (σίγουρα θα πουλάς λιγότερο). Και ενώ το δάνειο θα είναι το ίδιο θα έχεις λιγότερα έσοδα. In conclusion, σίγουρα η επένδυση σήμερα αξίζει! Αλλα πες μου τι θα γίνει αύριο???

 

Ποια είναι η ειδικότητά σου που μπορείς και επιτίθεσαι έτσι;

 

Σε δικαιολογώ, βέβαια, που είσαι τόσο επιθετικός με τους συναδέλφους, γιατί η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια.

 

Μπορεί να είσαι ηλικιωμένος και να φοβάσαι επειδή σου κόπηκε η σύνταξη, το καταλαβαίνω απολύτως, αλλά εδώ είναι τεχνικός χώρος και όχι καφενείο.

 

Ίσως έχεις πάει σχολείο και να ξέρεις και εσύ τη μέθοδο των τριών, αλλά sorry που με αναγκάζεις να σου πω ότι τα 5 μηνύματα που έχεις όλα κι όλα στο φόρουμ και σα νέο μέλος που είσαι, θα έπρεπε να ζητήσεις από το stayros να σου κάνει μαθήματα καλής συμπεριφοράς.

 

Θα σε συμβούλευα, με όλο το σεβασμό στην ηλικία σου, να μελετήσεις λίγο, ώστε να μη συγκρίνεις φ/β με χρηματιστήριο , έχεις πολύ δρόμο ακόμα για να καταλάβεις την αγορά αυτή (αν θέλεις βέβαια).

Link to comment
Share on other sites

tsilena, δεν εχουμε χούντα και ο καθένας μπορει να πει τις αποψεις του. σωστες ή λάθος. Το ότι τόσα ξέρω τόσα λέω, ή οτι λέω κουταμάρες ή ότι με βάζουν και τα λέω είναι σωστή συμπεριφορα του stayros? Μάλλον έθιξα τον φίλο σου και το πήρες προσωπικά. Δεν ξέρω ποια η διαφορά του καφενείου και της καφετέριας αλλα, η αλήθεια είναι ότι ζούμε στην εποχή του περιτυλίγματος. Βλέπουμε το περιτύλιγμα και όχι την ουσία! Και σαν φτασμένη μηχανικός (και οικονομολόγος αφού μιλάμε για την συγκεκριμένη επένδυση) που είσαι, μπορείς να μου πεις που διαφωνείς μαζί μου? Γιατί αυτό είναι και το νόημα της συζήτησης.

Link to comment
Share on other sites

Μα δεν είπες και τίποτα. Πετάς εκεί 2-3 βαριές λέξεις τύπου "ανατιμήσεις" και "πληθωρισμός" και μετά τα κάνεις γαργάρα. Εδώ είναι forum συζήτησης και όχι μη συζήτησης. Αν δε θες να εξηγήσεις την άποψη σου, τότε αυτομάτως μεταφέρεσε στο επίπεδο καφενείου.

Εγώ δικαιολόγησα την άποψη μου, για να εισπράξω ένα ειρωνικό σχόλιο από σένα περί μεθόδου των 3. Και εν πάση περιπτώση, εσύ λες πως τα Φ/Β δεν αξίζουν επειδη... έτσι. Απλά "τυχαίνει" όλοι οι υπόλοιποι λέμε πως αξίζει.

Link to comment
Share on other sites

Η (επίσημη) ασφδάλιση των Φ/Β καλύπτει τον βανδαλισμό;

 

Στην Κρήτη πουλάνε "προστασία" στους ιδιοκτήτες των Φ/Β για να μην τα σπάσουν. Αν γενικευτεί το κακό, το τελευταίο που θα απασχολεί τους ιδιοκτήτες είναι η πτώχευση.

Link to comment
Share on other sites

Τόσα ξέρεις τόσα λες. Τα έχεις μπερδέψει όλα, υποτίμηση, χρεωκοπεία, δάνειο, χρηματιστήριο. Όλα ένας αχταρμάς. Και το πιο αστείο είναι πως λες θα αποπληρώνεις σε € την τράπεζα αλλά θα πληρώνεσε σε δραχμές από τη ΔΕΗ! Ειλικρινά θέλω να μάθω, τέτοιες κουταμάρες ποιος σας βάζει να τις λέτε...

 

Αυτό είναι το επίπεδο των συζητήσεών σου? Αν δεν καταλαβαίνεις με την πρώτη τι γράφει ο άλλος τα ξαναδιαβάζεις και μια και 2 και όσες φορες χρειαστεί! Και ναι αν κυρυχθεί πτώχευση (το οποίο δεν είναι σίγουρα δικιά μου άποψη αλλα ένα σενάριο που παίζει), θα υπάρξει πρόβλημα! Επίσης αν κάποιες λέξεις δεν τις καταλαβαίνεις μπορείς να ρωτήσεις τι σημαίνουν και όταν καταλάβεις δεν θα σου φαίνονται βαριές. Επίσης αν δεν καταλαβαίνεις ότι τέτοιες επενδύσης την συγκεκριμένη περίοδο στην Ελλάδα που κάθε μέρα αλλάζουν τα πάντα, αφού ψηφίζονται 4 νομοσχέδια την ημέρα, είναι μεγάλο ρίσκο, τότε κάτι δεν πάει καλά! Και να στο πω και στα ίσα μήπως και το καταλάβεις. Μπορείς να μου εγγυηθείς ότι στα επόμενα 25 χρόνια, δεν πρόκειται να μου φορολογίσουν το εισόδειμα από τα Φ/Β στην στέγη μου (ή να βάλουν επιπλέον φόρους στις εταιρείες με σταθμούς > 20kw) και ότι η τιμή που πουλάω την kwh δεν θα μειωθεί???

Link to comment
Share on other sites

Πάλι δε λες τίποτα. Ούτε την ειδικότητα σου δεν αναφέρεις. Μόνο αν, όταν, θα, ίσως, μπορεί. Ο αχταρμάς εις διπλούν. Το ερώτημα είναι ένα. Ξέρεις τι θα γίνει;

 

Μιλάς για νομοσχέδια. Όλα τα νομοσχέδια για τα ΦΒ ήταν το ένα καλύτερο από το άλλο. Ανοιξαν πραγματικά την αγορά και έβγαλαν από τη μέση αρκετά λαμόγια. Τώρα ξέρω εγώ τι θα γίνει; Όχι. Ξέρω όμως τι ισχύει σήμερα και πως πραγματικά υπάρχει προσπάθεια μέσω των Φ/Β να υπάρχει ανάπτυξη, ελέω δε και των προστίμων που πρόκειται να πέσουν σύννεφο σε λίγο. Αντί να τα δίνουν σε πρόστιμα, τα δίνουν στους κάτοχους Φ/Β. Τόσο απλό είναι. Βάλε και το τέλος ΑΠΕ στον υπολογισμό και θα δεις πως από τα ΦΒ δεν επιβαρύνεται το κράτος για να υπάρχει κίνδυνος μείωσης τιμής κτλ.

 

Αν τα πράγματα στραβώσουν (που δεν πρόκειται επιμένω) και κυρηχθεί πτώχευση, τότε ότι επένδυση και να έχεις κάνει χάνει την αξία του. Τι να λέγεται αυτό εργοστάσιο, τι να λέγετε πολυκατοικία προς πωληση, τι να λέγετε Φ/Β. Απλά σου μένει η εγκατάσταση και τέλος. Το μόνο που μένει να κάνει όποιος πιστεύει ότι θα χρεωκοπήσουμε είναι να βγάλει τα χρήματα του έξω. Και αν βγει και ο ίδιος καλό θα μας κάνει...

 

@sdim στην Κρήτη πουλάνε προστασία γενικώς. Ειδικά στα μαγαζιά. Είναι μέσα στο γενικό κακό της περιοχής και όχι των Φ/Β. Μία εταιρεία που ξέρω καλύπτει και από βανδαλισμό. Ευτχώς δεν έτυχε να μου το επιβεβαιώσουν κιόλας.

Link to comment
Share on other sites

αndreasnkm δεν μπορώ να σου εγγυηθώ τίποτα. Όλες οι επενδύσεις έχουν ρίσκο, το ίδιο και τα φ/β αν τα κοιτάξεις από επενδυτικής σκοπιάς.

Το να χτίσει κάποιος ένα σπίτι για να το νοικιάζει δεν έχει ρίσκο; (αντικειμενικές, φορολογία, φθορές, αλλαγή niveau περιοχής, κλπ)

Η αγορά ομολόγων, μετοχών δεν έχει ρίσκο; Μέχρι και η απλή τραπεζική κατάθεση, αν την κοιτάζεις αντικειμενικά έχει ρίσκο.

Και όταν αποφασίζει κάποιος να κάνει οικογένεια ή σπουδάσει σε αυτή και όχι στην άλλη κατεύθυνση παίρνει ή όχι ρίσκο;

Η σημερινή νομοθεσία αποδέχεται και ενισχύει τέτοιους είδους επενδύσεις. Το τι θα γίνει αύριο κανείς δεν το ξέρει. Μία όμως οικιακή φ/β εγκατάσταση δίνει στον κάτοχό της αν μη τι άλλο, ενεργειακή ανεξαρτησία για πολλά χρόνια.

 

ΑΥΤΕΣ και το στιλ τους, είναι οι καφενειακές συζητήσεις που εννοούσα ότι δεν αρμόζουν στο συγκεκριμένο χώρο. Ο χώρος καλύπτει ερωτήσεις τεχνικού περιεχομένου μεταξύ μηχανικών, οι οποίοι έχουν αναλάβει να πραγματοποιήσουν την ΑΠΟΦΑΣΗ του πελάτη τους να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκό σύστημα. Δεν είναι η δουλειά μας να υπερασπιζόμαστε ή να δαιμονοποιούμε εμπορικά μία εφαρμογή τεχνολογίας. Αυτό πρέπει να το κάνουν οικονομολόγοι και αντιπρόσωποι του τραπεζικού συστήματος.

 

Αν θέλεις να αναπτύξεις τους ενδοιασμούς σου μπορείς κάλλιστα, αφού προσθέσεις την ειδικότητά σου, να ανοίξεις ένα παρόμοιο θέμα στις γενικές συζητήσεις του φόρουμ, οπότε και άλλοι μηχανικοί, έξω από τα φ/β να σου πουν τη γνώμη τους. Ίσως και θελήσεις να μοιραστείς μαζί μας και τις επενδύσεις που θεωρείς σίγουρες, γιατί να καθήσουμε να περιμένουμε την Ανάσταση έχει μεγαλύτερο ρίσκο.

 

Και κάτι ακόμα: Δεν έθιξες κανέναν φίλο μου, γιατί δεν ξέρω τον stayros προσωπικά. Δεν μπορεί όμως να γράφεις επιθετικά χωρίς να τεκμηριώνεις αυτό που λες. Δεν υπερασπίστηκα αυτόν, αλλά αυτό που αντιπροσώπευε εκείνη τη στιγμή. Είναι μηχανικός, που στον ελεύθερο χρόνο του προσθέτει ευγενικά την εμπειρία του και τις γνώσεις του στο χώρο αυτό και δε σε ειρωνεύτηκε.

Πίστεψέ με, με την αποδοχή των φ/β από τον κόσμο, μηχανικοί με τις γνώσεις του stayros είναι λίγοι που απαντούν στο χώρο, και πολλοί καινούργοι τις χρειάζονται. Οποιοσδήποτε αλλος μηχανικός με γνώσεις δεχτεί τέτοιου είδους επίθεση, θα τον υπερασπιστώ χωρίς να τον ξέρω. (Λες να είχα ταλέντο για δικηγόρος; Eχει ρίσκο;

 

Όσο για δημοκρατίες, δικτατορίες και το επίπεδό μου, δεν θα σου απαντήσω, γιατί ο τρόπος σου δε μου αρέσει καθόλου και μου βγάζει επιθετικότητα. Και αυτό δεν το χρειάζομαι. :twisted:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.