Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Κακοτεχνίες - Αυθαιρεσίες


stavchr

Recommended Posts

Γεια σας!Εχω αγορασει ενα καινουργιο διαμερισμα που δεν το εχω ακομα παραλαβει και διαπιστωσα,αργα βεβαια,οτι ο κατασκευαστης της οικοδομης δεν εχει χτισει εξωτερικο τοιχο στο νοτιο τμημα!Χρησιμοποιουμε δηλαδη τον τοιχο της διπλανης πολυκατοικιας.Επισης τα πλατυσκαλα του κλιμακοστασιου ηταν 60 cm και αφου του το ειπα τα μεγαλωσε χαλοντας το υψος των σκαλιων,τα 3 πρωτα στο κατεβασμα του καθε οροφου τα εκανε 25cm ενω τα υπολοιπα ειναι 19cm!Τι κανω σε αυτες τις περιπτωσεις??

 

Παρατήρηση:

Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των θεμάτων, όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Χρησιμοποιείστε σας παρακαλώ την εντολή "Edit" και διορθώστε. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, terry

Link to comment
Share on other sites

stavchr

 

Πες μας τώρα ότι έχει περάσει και ηλεκτρικές σωληνώσεις (καμιά πρίζα; ) στον γειτονικό τοίχο για να αρχίσουμε να κουτουλάμε ο ένας τον άλλο μέσα στο forum!!!

Οπωσδήποτε πρέπει να χτίσει τοίχο 20 εκ. στο όριο και αυτό γίνεται εύκολα.

Στο κλ/σιο όμως απ΄ ότι φαίνεται τό χει "μαζέψει" και άρα ίσως να έχει μετατοπίσει και κάποιες κολώνες ( ; )

Πόσους ορόφους έχει η πολυκατοικία (ασανσέρ ; ) και τι λένε τα εγκεκριμένα σχέδια για το κλ/σιο;

Και όλα αυτά γιατί δεν ζήτησες την γνώμη ενός μηχανικού της εμπιστοσύνης σου πριν την αγορά ενώ τώρα προσπαθείς να βάλεις "γυαλιά" στον "έλα μωρέ εντάξει... "

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας!Εχω αγορασει ενα καινουργιο διαμερισμα .....

....Τι κανω σε αυτες τις περιπτωσεις??

 

Προσλαμβάνεις ένα μηχανικό ως τεχνικό σύμβουλο. Κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ τα έδωσες για το σπίτι! Αν λυπηθείς μερικές εκατοντάδες για ένα τεχνικό σύμβουλο, τότε ίσως το σπίτι που αγόρασες να παρουσιάσει κι άλλα πολλά και πιο μεγάλα προβλήματα.

 

Ποτέ δεν είναι αργά: Προσέλαβε μηχανικό τώρα!

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας!Προσελαβα μηχανικο της εμπιστοσυνης μου με πολυ μεγαλη πειρα του τα ειπε ολα και ο κατασκευαστης εβαλε γυψοσανιδα στον τοιχο του αλλου και κοκορευεται οτι ειναι αποδεκτο!Οσο για το κλιμακοστασιο λεει οτι ειναι νομιμο,αν ειναι δυνατον,με 25cm υψος σκαλιου νομιμο?Παρανομο και επικυνδινο ειναι!!Η πολυκατοικια ειναι 3 οροφοι με πιλοτη και δωμα!Τα εγκεκριμενα σχεδια της πολεοδομιας δειχνουν το πλατυσκαλο 1,25m!Ξεχασα να σας πω οτι επειδη το αστροπελεκι εφτιαξε 60cm το κλιμακοστασιο ενω το ασανσερ ανοιγε εκτος σπιτιου στη μελετη επειδη δεν χωραγε το εφτιαξε να ανοιγει μεσα στο σπιτι!Ενω οι κολονες επρεπε βασει μελετης να ειναι στο οριο του οικοπεδου μας αυτος τις εβαλε 60 cm πιο μεσα! Επειδη με βλεπω να τον πηγαινω δικαστηριο εκανα αιτηση στο ΤΕΕ να κανει πραγματογνωμοσυνη και για τον τοιχο και για το κλιμακοστασιο και για ολη τη μελετη που δεν εχει τηρησει!Νομιζω επραξα σωστα,ποιαειναι η γνωμη σας??

Link to comment
Share on other sites

η φτήνια λέει, τρώει τον παρά...

Αγορασα λες, καινούριο διαμέρισμα... χωρίς εξωτερικό τοίχο, με πλατύσκαλα 60εκατοστων, σκαλοπάτια των 25εκ... προσέλαβες μηχανικό (?:rolleyes:) κατόπιν εορτής, με πολύ μεγάλη πείρα... η πείρα του συναδέλφου που αναφέρεις δεν πρέπει να δεχτεί τοίχους γυψοσανίδας, μετατοπισμένα υποστυλώματα, κλιμακοστάσια τέτοιου τύπου, αλλαγές στα εγκεκριμένα σχέδια.

Πρόκειται περί αυθαιρέτου κατασκευής την οποία όμως μην ξεχνάς ότι έχεις υπογράψει ότι "είναι της απολύτου αρεσκείας σου"!! και τώρα πας δικαστήρια.

Κουράγιο.

Πόσα έδωσες για το διαμέρισμα? πόσα θα έδινες τώρα σε έναν μηχανικό για να σε αποτρέψει από τέτοιου είδους αγορά? κουτοπονηριές οι οποίες πληρώνονται όχι μόνο σε χρήμα αλλά πάνω απόλα σε ψυχική φθορά.

Τώρα τρέχα και πλέρωνε... δικηγόρους, πραγματογνώμονες και ότι αλλο μπορείς (και δεν μπορείς) να φανταστείς.

Το μόνο καλό που έκανες είναι η πραγματογνωμοσύνη. Το θέμα είναι τι θα την κάνεις αυτήν και ποια η επιδίωξη σου:???:

Link to comment
Share on other sites

Διαβάζω συνέχεια αυτό το περι μηχανικού εμπιστοσύνης στην αγορά σπιτιού..

 

Όταν χτίζεται η εκάστοτε οικοδομή δεν υπάρχει επιβλέπων μηχανικός;

Δηλάδη υπάρχει ο μηχανικός του κατασκευαστή που είναι τις πλείστες φορές ανεύθυνος και πρέπει ο άμοιρος κοσμάκης να πληρώνει και άλλον μηχανικό (κοντά στα τόσα άλλα που πληρώνει);

 

Φυσικά και η δουλειά του μηχανικού είναι η σημαντικότερη από όλες, δεν αντιλέγω...

απλά αφού υπάρχει εκ του νόμου σε κάθε οικοδομή...απλά καταθέτω έναν προβληματισμό...

Link to comment
Share on other sites

Σωστά διατυπώνετε τον προβληματισμό σας.

 

Άλλο να επιλέξετε εσείς μηχανικό - μετά από τρέξιμο και συζητήσεις - να αναλάβει τις μελέτες και τις επιβλέψεις του σπιτιού που μια ζωή ονειρεύεστε και άλλο να δεχτείτε κάποιον που εκ θέσεως δεν μπορεί να αποφύγει μια κατάσταση αλλιώς θα χάσει το ψωμί του.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητε φιλε...

 

Να σου πω κατι που ειπα και σε συγγενικο προσπωπο που αγορασε εξοχικο (δυστυχως πριν γινω εγω μηχανικος) και μεσα σε 5 χρονια εχει πληρωσει περισοοτερα απο την αγορα...

 

"Αγοραζεις ενα τζην των 100Ε και το ψαχνεις χιλιοστο χιλιοστο, αν δεις το παραμικρο, λες στον υπαλληλο να σου φερει αλλο κομματι γτ ειναι ελατωματικο.Αγοραζεις σπιτι και δινεις μια περιουσια, λεφτα που μαζευες 40 χρονια ή θα ξεχρεωσεις σε 40 χρονια... Πληρωσε λοιπον ενα μηχανικο. Δεν θα σου παρει πανω απο 300-400Ε να σου τσεκαρει το σπιτι"

 

Δεν ειμαστε απατεωνες, εσεις ειστε αφελεις...Ο επιβλεπων μπορει να ειναι ο καλυτερος μηχανικος το κοσμου. Αλλα εσυ κανεις με ενα κατασκευαστη που ειχε μονο το κερδος στο μυαλο του... Μην μου πεις οτι δεν εισαι υποψιασμενος...????

Link to comment
Share on other sites

Όταν χτίζεται η εκάστοτε οικοδομή δεν υπάρχει επιβλέπων μηχανικός;

Δηλάδη υπάρχει ο μηχανικός του κατασκευαστή που είναι τις πλείστες φορές ανεύθυνος και πρέπει ο άμοιρος κοσμάκης να πληρώνει και άλλον μηχανικό (κοντά στα τόσα άλλα που πληρώνει);

 

Μεγάλη συζήτηση... Να ξεκινήσουμε με την βασική ερώτηση:

Χτίζουν όλοι οι κατασκευαστές με μηχανικό;

Είναι διατεθειμένοι όλοι οι κατασκευαστές να δαπανήσουν ένα σημαντικότατο ποσό ώστε να έχουν πλήρεις υπηρεσίες μηχανικού, θυσιάζοντας μάλιστα άλλα -παράνομα- οφέλη, όταν η ανωτερότητα στην κατασκευαστική ποιότητα είναι πλεονέκτημα μη αναγνωρίσιμο από την αγορά;

 

Λοιπόν, να η απάντηση: Η πλειοψηφία των κατασκευαστών δεν θέλουν έναν μηχανικό διαρκώς στα πόδια τους. Τον θέλουν για να κάνει μόνο τα απολύτως αναγκαία. Και θέλουν να τους κοστίσει τα απολύτως αναγκαία... Πριν βιαστείς να βγάλεις συμπέρασμα, σκέψου: Η αγορά δεν αναγνωρίζει την αξία της ποιότητας.

Ο Έλληνας, μπορεί να δώσει 70000€ για το αμάξι, αλλά δεν θα δώσει +20000 για ένα σπίτι που έχει ξυλοτύπους "as built" με πιστοποιητικά, ελέγχους αντοχής και φωτογραφίες.

Link to comment
Share on other sites

Και συμπληρωσω....

 

300-400Ε ειναι υπερβολη????

Για το σπιτι των ονειρων σας???

 

 

Τοσα θα δωσετε στο λογαριασμο του κινητου για να παρετε ολους τους συγγενεις και φιλους να τους πειτε για το νεο σπιτι...

Μην μιλησω για την φλατ τηλεοραση στο σαλονι και την κεραμικη εστια στην κουζινα...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.