Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Κακοτεχνίες - Αυθαιρεσίες


stavchr

Recommended Posts

Φίλε Brasco ευχαριστώ για τις συμβουλές. Το θέμα είναι ότι και γω την συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν νομίζω ότι με συμφέρει να του πω για αναθεώρηση άδειας καθώς το πιο πιθανό είναι να πάρει χρόνο κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα πληρώσω περισσότερους φόρους λόγω της επικείμενης αύξησης των αντικειμενικών αξιών. Προσωπικά με προβληματίζει το εξής: α)αν έχει βγει εκτός οικοδομικής ζώνης έχει βγει για περίπου μισό τμ σε κάθε όροφο (ισόγειο και πρώτο). Τι πρόστιμο θα έχω αν με πάνε καρφωτός; β)Ότι κανονικά έχει κάνει γωνία αντί για καμπύλη (σχέδια) στο σημείο εκείνο και με το σκεπτικό ότι είναι στην πρόσοψη του ακινήτου με σταματάει άμεσα από την αγορά; γ) Τέλος, αν ισχύει ότι δεν έχει βγει γιατί είχε περιθώριο να πάει λίγο πιο πίσω - προφανώς είναι η περίπτωση που αναφέρεις περί διαφοράς τοποθέτησης και αποτύπωσης ακινήτου στα σχέδια έστω και 20 εκατοστά είναι βαρβάτο; έχει πρόστιμο; και αν ναι πόσο μεγάλο θα είναι; δ)Μπορώ να αγοράσω το ακίνητο και μετά να πάω πολεοδομία και να αναθεωρήσω παρανομίες - όσες από αυτές διορθωνονται - άδεια κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Από αυτα που περιγραφεις, βγαίνει το συμπέρασμα πως η οικοδομή χτίστηκε επιπόλαια. ( Αν ισχύουν αυτα που λες και όπως περίπου μας τα λες, μιλάμε για σοβαρότατες πολεοδομικές παραβάσεις )

Πολύ εύκολα ο κάθε γνώστης θα προβληματιζόταν και για θέματα που δεν φαίνονται με την πρώτη μάτια (φέρον οργανισμός, αποχετεύσεις κλπ) αλλά χρήζουν σοβαρού έλεγχου.

Αλλά ας μην καταδικαστεί κάποιος χωρίς να φταίει. Γι αυτό ανέθεσε στον μηχανικό σου να κάνει μια σωστή και πλήρη αποτύπωση με γαιωδετικο σταθμό και να σου παραδώσει ενυπόγραφη έκθεση. Διαφορετικά όλοι μας εικασίες θα κάνουμε...

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητε ThomasV

 

δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό σου. Εδω σου λέμε οτι έχεις βασικά προβλήματα ασφάλειας και εσυ μιλάς για πρόστιμα.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα.

 

Κατ'αρχην να πω πως δεν εχω καμια σχεση με τον κλαδο οποτε ελπιζω να συγχωρησετε λαθη και την πληρη αγνοια σωστων ορολογιων.

 

Το 94" εγινε ανεγερση 3οροφου, αποτελουμενο απο 3 ανεξαρτητες κατοικιες (ισογειο, 1ος, 2ος), σε οικοπεδο εντος σχεδιου, και με αδεια..

 

Λοιπον, συμφωνα με το σχεδιο, εχει γινει υπερβαση του συντελεστη στον 2ος (40τμ) και με ενα δωμα το οποιο δεν αναγραφεται καν στο σχεδιο, μιας και ουτε καν που ειχε προβλεφθει να βγανει η σκαλα στην ταρατσα.

 

Παρολαυτα, στην ΔΕΗ ειναι δηλωμενα τα πραγματικα τετραγωνικα οπως επισης δηλωνονταν και σε ολα τα Ε9 απο την ημερα που δηλωθηκε η επικαρπια.

 

Τι πρεπει λοιπον να κανω, εαν φυσικα μπορω, ωστε να νομιμοποιηθει ο 2ος αλλα και το δωμα, με καλυπτει η ΔΕΗ και το Ε9;;

 

Ευχαριστω εκ των προτερων για την οποια βοηθεια.

Link to comment
Share on other sites

Εάν δεν έχετε άλλον συντελεστή δεν νομιμοποιείται τίποτα. Το Ε9 και η ΔΕΗ δεν έχουν σχέση.

 

Περιμένετε να βγει νόμος για τα αυθαίρετα.

 

Απορία. Δεν υπήρχε πρόβλεψη για πρόσβαση στην ταράτσα ? Στην άδεια υπήρχε στέγη ? Το κλιμακοστάσιο δεν πάει στον 2ο ? Το δώμα αν είναι μία απλή απόληξη του κλιμακοστασίου με ύψος μέχρι 2,40μ. δεν μετράει στον συντελεστή δόμησης και ίσως νομιμοποιείται.

Link to comment
Share on other sites

Αλλον συντελεστη? αν θες το εξηγεις λιγο.

 

Δεν υπήρχε πρόβλεψη για πρόσβαση στην ταράτσα ?

ολα τα σχεδια που εχω στην κατοχη μου λενε οχι μιας και δειχνουν την σκαλα να τερματιζει στην πορτα του 2ου οροφου.

 

Στην άδεια υπήρχε στέγη ?

απ'οτι γνωριζω, οχι.

 

Το κλιμακοστάσιο δεν πάει στον 2ο ?

και στα σχεδια τερματιζει εκει, αλλα στην πραγματικοτητα βγαινεις ταρατσα, εξου και το δωμα που εχω αναφερει.

 

Το δώμα αν είναι μία απλή απόληξη του κλιμακοστασίου με ύψος μέχρι 2,40μ. δεν μετράει στον συντελεστή δόμησης και ίσως νομιμοποιείται.

 

Δυστυχως δεν γνωριζω την "απλη αποληξη".

 

Στην συγκεκριμενη περιπτωση, καλυπτει το κλιμακοστασιο που βρισκεται στην Ν. πλευρα του κτηριου.. και επεκτινεται εως την Β. πλευρα.

δηλ. μιλαμε για μια κατασκευη 10 x 4μ σε μια ταρατσα 10 x 12μ

 

ελπιζω να σε βοηθησα να καταλαβεις..

Link to comment
Share on other sites

Επειδή τα κτίρια έχουν το ελάττωμα να περιγράφονται σωστά μόνο με σχέδια και επειδή οι πολεοδομικές υπερβάσεις ή αυθαιρεσίες, είναι συχνά περιπλεγμένες, η καλύτερη λύση που σου προτείνω είναι να πας σε ένα τεχνικό γραφείο που σε βολεύει καλύτερα, με όσα πολεοδομικά σχέδια έχεις, να κάνει και μια επιτόπια αυτοψία ο όποιος συνάδελφος, για να σε καθοδηγήσει σωστά και υπεύθυνα.

 

Όσο καλή διάθεση και πρόθεση να έχουμε σε ένα φόρουμ κινδυνεύεις παρά την όποια προσπάθεια να βγουν μερικά ή και λαθεμένα συμπεράσματα τα οποία όμως θα ακoλουθούν εσένα και το ακίνητο σου.

 

Ενδεικτικά μόνο σου λέω ότι τα τετραγωνικά που δηλωνεις στη ΔΕΗ και τα Ε9 όπως αναφέρεις, δεν δημιουργούν κανένα μα κανένα δικαίωμα άρσης πολεοδομικής παράβασης στο ακίνητο σου.

 

Καλή επιτυχία

Link to comment
Share on other sites

Φιλε Didonis, καταλαβαινω αυτο που λες, γι'αυτο και ο σκοπος μου ηταν απλα να λαβω καποιες καθαρα ενημερωτικα, συμβουλες/γνωσεις πανω στο ζητημα οι οποιες θα με βοηθησουν να χειριστω το θεμα και οχι καποια ξεκαθαρη λυση..

 

Την ΔΕΗ την αναφερω οχι για να να νομιμοποιησω την παραβαση, απλα να κατανοηθει το ολο μπερδεμα, Μιας και υποτιθεται πως εγινε καποιος ελεγχος/αυτοψια απο την υπηρεσια πριν γινει η συνδεση και μου κινει την περιεργεια το πως δεν εντοπσαν παραβαση αυτου του μεγεθους.

Link to comment
Share on other sites

η ΔΕΗ δεν ειναι αρμόδια για τις πολεοδομικές παραβάσεις

το μόνο που την ενδιαφέρει ειναι να είναι δηλωμένα τα πραγματικά τμ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.