Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι μηχανικοί γινόμαστε;


Recommended Posts

...

Λοιπόν, ναι, δεν είναι αυτονοήτως κάθε απόφοιτος πολυτεχνείου μηχανικός.

Τί είναι τότε?

5 χρόνια εντατικών σπουδών (πχ) στην ηλεκτρολογία καί αμέτρητες εξετάσεις

τί σε κάνουν? θεολόγο, φιλόσοφο, δεκάρι, κόφτη, φόρ περιοχής, κάτι άλλο, τί?

 

Τό άν θα ασκήσει τό επάγγελμα τού μηχανικού είναι αλλο θέμα.

 

.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι ο μηχανικός είναι μηχανικός εαν κάνει τους γύρω του να νιώθουν οτι είναι μηχανικός.

Link to comment
Share on other sites

Αν και βγενουμε εκτος θεματος μηχανικο δεν σε κανουν η εδαφομηχανικη,

η ηλεκτροτεχνια και η ρευστομηχανικη. Αυτα ειναι απλα καποιες γνωσεις

που θα αποτελεσουν τα ερεθισματα ωστε να προβληματιστεις, να μαθεις

πως να ψαχνεις και να διαβασεις. Γενικα το "μηχανιλικι" ταιριαζει περισσοτερο

στα ανησυχα πνευματα που εχουν περιεργια να μαθαινουν συνεχως νεα

πραγματα και ειναι φυση ανικανοποιητα με τους εαυτους τους και με τις

γνωσεις που εχουν.

Link to comment
Share on other sites

Τι μηχανικοί γινόμαστε? Πραγματικά αυτό είναι ένα θέμα με που δεν με ενδιαφέρει. Τι άνθρωποι γινόμαστε, αυτό με ενδιαφέρει εμένα πως την βολευουμε που λέει, βρίσκουμε δουλειές βρίσκουμε τα προς το ζήν είναι οι συνθήκες καλές, είναι η αγορά εργασίας θετική υπάρχουν δουλειές, υπάρχουν σωστοί καλοί ανθρώποι. Μπορούμε να ασκήσουμε μια τίμια δουλειά, να κερδίσουμε λίγα χρήματα να ζήσουμε εμάς και τις οικογένειες μας? Αυτό με ενδιαφέρει εμένα είναι σήμερα τα σήματα απάνθρωπα, οι δουλειές ελάχιστες οι συνθήκες εργασίας πολύ σκληρές, οι άνθρωποι δεν μπορούν δεν έχουν τα λεφτά να ζήσουν εμάς και τους μηχανικούς. Ασκούμε ένα επάγγελμα του του μηχανικού αλλά δεν κερδίσουμε, δεν υπάρχουν μελέτες έπρεπε να είχαμε μάθει να κάνουμε κι άλλα να δίδασκαν οι σχολές θέματα σχετικά με την κατασκευή ή με τον Γοκ ή με την φύση της δουλειάς. Και οι οικογένειες θα πρέπει να δίδασκαν και οι σχολές καλύτερα δεν είμαστε καλόι ανθρώποι δεν βοηθάμε τους συνανθρώπους μας να κερδίσουν και δεν κερδίζουμε και μεις.

Τώρα είναι αργά ο χρόνος πέρασε εγώ κοντευω τα 40 φταίει που μικρός δεν ασχολήθηκα δεν σπούδασα δεν έκανα ένα erasmus φταίει όσον αφορά τι μηχανικοί γινόμαστε πως δουλεψαμα, μηχανικός γίνεσαι μικρός ασκώντας την σκέψη σου μαθαίνοντας να σπουδάζεις δεν σε κάνει η σχολή μηχανικό μηχανικό σου δίνει ένα πτυχίο τον τρόπο σκέψης τον μαθαίνεις πιο πριν το τι αφορά το τι "μηχανικός γίνεσαι" το μαθαίνεις πιο πριν, δεν γενιέσαι μια μέρα γίνασαι κάθε μέρα απο μωρό έως έφηφος, αν δεν μάθεις ως εκεί να διαβάζεις.............

Link to comment
Share on other sites

Τί είναι τότε?

5 χρόνια εντατικών σπουδών (πχ) στην ηλεκτρολογία καί αμέτρητες εξετάσεις

τί σε κάνουν?

 

Πιθανώς τίποτα. Όταν βγεις στην πιάτσα θα το διαπιστώσεις. Αφενός, οι γνώσεις οι πανεπιστημιακές είναι ένα μικρό μέρος των γνώσεων που σε κάνουν μηχανικό. Αφετέρου, το "πως" προσλαμβάνει κανείς αυτή την γνώση και το σε τι έκταση μπορεί να την εφαρμόσει, διαφέρει...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Και εξακολουθούν να είναι :)

 

Το "ήταν" αναφερόταν στον άβακα. Ο κανόνας και ο διαβήτης ο διαβήτης είναι ακόμα χρήσιμα.

 

Στο θέμα μας πάλι.

 

Όλα τα αγοράκια δεν γίνονται άνδρες όταν μεγαλώσουν. Άλλα γίνονται άνδρες, άλλα gay και ελάχιστα στον κόσμο ευνούχοι.

Αντίστοιχα όποιος τελειώνει πολυτεχνείο δεν γίνεται απαραίτητα Μηχανικός. Μπορεί να γίνει μηχανικός, μπορεί να γίνει τσαρλατάνος ή μπορεί να μην καταφέρει ποτέ να πιάσει το πνεύμα του μηχανικού.

Link to comment
Share on other sites

Eίμαι αισιόδοξος ότι τα περισσότερα παιδιά θα γίνουν μηχανικοί και καλοί μηχανικοί, καλύτεροι από εμάς πιθανώς. Απλά, θα κατανοήσουν, όπως κι εμείς, ότι επί του παρόντος είναι απόφοιτοι Πολυτεχνείου ή ΤΕΙ, όχι ακόμα μηχανικοί. Και δεν είναι κακό, όλοι οι στρατηγοί, από ανθυπολοχαγοί ξεκίνησαν (και κάποιοι παλιοί, από 3ο νούμερο αρβυλοφύλακες).

 

Και πριν με κράξετε, το λέω με αγάπη για τους συναδέλφους, όχι για να τους υποτιμήσω.

Link to comment
Share on other sites

θα κατανοήσουν, όπως κι εμείς, ότι επί του παρόντος είναι απόφοιτοι Πολυτεχνείου ή ΤΕΙ, όχι ακόμα μηχανικοί. Και δεν είναι κακό, όλοι οι στρατηγοί, από ανθυπολοχαγοί ξεκίνησαν (και κάποιοι παλιοί, από 3ο νούμερο αρβυλοφύλακες).

 

Και πριν με κράξετε, το λέω με αγάπη για τους συναδέλφους, όχι για να τους υποτιμήσω.

 

Αλλάζουν οι καταστάσεις. Τελειώσαν (ή έστω τελειώνουν) αυτά. Επειδή λιγόστεψε το "ψωμί" δραματικά, είναι έτοιμοι όλοι (και οι νέοι) να φάνε κόσμο. "Κι αν είσαι και παπάς με την αράδα σου θα πάς" πλέον. Ειδικά όταν αναλογίζονται, ότι με τις εισφορές τους για παράδειγμα, τις οποίες δύσκολα τις βγάζουν πλέον, καλούνται να πληρώνουν συντάξεις "παλιών" που τρέχουν σαν τα ποντίκια να συνταξιοδοτηθούν να προλάβουν, της τάξης των 2-2,5 χιλιάδων το μήνα για τα επόμενα 30 χρόνια, τη στιγμή που οι ίδιοι θα είναι τυχεροί αν πάρουν 500 ευρώ. Ένα είναι αυτό. Το άλλο είναι ότι δε γίνεται να σεβαστείς και να περιμένεις να μοιάσεις σε κάποιους οι οποίοι αναμφισβήτητα συνέβαλλαν στη διάλυση του επαγγέλματος.

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά, πολλά λέτε για τη "διάλυση του επαγγέλματος", στην ίδια αναπνοή που λέτε ότι αγρίεψαν τα πράγματα πια. Δηλαδή τι εννοείτε, ότι τώρα πια που θα αναλάβετε εσείς οι νεώτεροι, θα κάνετε άψογες δουλειές με μηδενικές αμοιβές και συντάξεις, ενώ εμείς "οι παλιοί" τα αρπάζαμε και κάναμε ψεύτικες δουλειές;

 

Δεν είδα κανένα μελετητή να έβγαλε μελέτη με λιγότερα σίδερα ή Β-γιαούρτι για μια οικοδομή. Αν στην πορεία το πράγμα στράβωσε και ΔΕΝ εφαρμόστηκαν οι μελέτες, δεν έφταιγαν οι μηχανικοί, ούτε έφταιγαν οι αρχιτέκτονες αν ο ιδιοκτήτης έβαζε ρόζ γύψινους πελαργούς στα μπαλκόνια.

 

Μην μας κατηγορείτε λοιπόν, γιατί κι εσείς θα ανακαλύψετε ότι τελικά, με το ισχύον σύστημα θα υποχρεωθείτε να ρίξετε πολύ τα στάνταρ σας, σύμφωνα με τις επιθυμίες του πελάτη. Και αν δεν το πράξετε, θα μείνετε να κοιτάτε τα τρένα να περνούν.

 

Λέτε δεν ξέρουμε ποια είναι η καλή ποιότητα; Αλλά πείτε μας κι εμάς των αδαών το Νόμο που θα υποχρεώσει τον πελάτη να την εφαρμόσει, πέρα από 2-3 εκ των ουκ άνευ θεμάτων ασφαλείας; Κατεβείτε λοιπόν από το άσπρο σας άλογο και αντιμετωπιστε την πραγματικότητα, αλλοιώς θα απογοητευτείτε πάρα πολύ.

 

Και ποιος φταίει για τις συντάξεις, εμείς; Τόσα χρόνια που τα ακουμπούσαμε, τόσα χρήματα από έργα που εμείς κάναμε, έφτασαν να δημιουργήσουν ένα αποθεματικό 4 δισ. ευρώ. Εμείς το εξαφανίσαμε; Σαν φερέλπιδες νεολαίοι των κομμάτων μέσα στις σχολές, ασχοληθήκατε ποτέ με αυτό το θέμα, ή κουνούσατε σημαίες σε αυτούς που μας γδύσανε για να πληρώσουν τόσους άχρηστους και κλέφτες;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.