Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στα 10 στρέμματα η αρτιότητα στις περιοχές Natura 2000 σύμφωνα με το σχέδιο νόμου


Engineer

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 202
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ΓΠΣ Ν.Μουδανιών Χαλκιδικής. Περιλαμβάνει και την περιοχή Natura Αγίου Μάμα.

Ισχύει εδώ και δύο χρόνια.

Προβλέπει, γι' αυτήν την περιοχή, τη λειτουργία μόνο ερευνητικών & επιστημονικών κέντρων και τις όμοιες χρήσεις. Καθόλου κατοικίες!

Link to comment
Share on other sites

«Το νομοσχέδιο δεν περνάει»

Θύελλα αντιδράσεων από βουλευτές κατά της ρύθμισης για τη δόμηση στις περιοχές Natura

 

 

Αθήνα

Την έντονη αντίδραση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο της υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη για τη βιοποικιλότητα, του οποίου βασική διάταξη αναφέρει ότι σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί Natura καθορίζεται σε 10 στρέμματα το εμβαδόν των οικοπέδων εντός των οποίων θα επιτρέπεται στο εξής η οικοδομική ή άλλη δραστηριότητα.

 

Οι βουλευτές προειδοποίησαν ήδη την κυβέρνηση ότι «αυτό το νοµοσχέδιο δεν περνάει» και την κάλεσαν να ζητήσει από την αρµόδια υπουργό «να το πάρει πίσω». Η κ.Μπιρµπίλη δέχεται ισχυρή κριτική από τους βουλευτές επειδή-για άλλη µία φορά, όπως λένε-νοµοθετεί χωρίς να συνεργάζεται µε τα µέλη της Κοινοβουλευτικής Οµάδας, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

 

Το νοµοσχέδιο που φτάνει την Τρίτη προς συζήτηση στην αρµόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εµπορίου της Βουλής έχει ξεσηκώσει τις αντιδράσεις των βουλευτών επειδή, όπως υποστηρίζουν, «µε τη γενική αύξηση της αρτιότητας των οικοπέδων από τα 4 στα 10 στρέµµατα, ουσιαστικά µηδενίζεται η ήδη ελάχιστη, λόγω της ύφεσης, οικοδοµική δραστηριότητα που σηµειώνεται στη χώρα».

 

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης ∆ριβελέγκας, ο οποίος δέχεται τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών, δήλωσε ότι «αυτό το νοµοσχέδιο δεν θα περάσει από τη Βουλή, δεν το στηρίζουν οι βουλευτές και θα είναι λάθος να επιµείνει η κυβέρνηση στην ψήφισή του. Πρέπει να υπάρξει άµεση αλλαγή της συγκεκριµένης διάταξης, πριν το νοµοσχέδιο φτάσει στο στάδιο της συζήτησης στην Επιτροπή και στη συνέχεια πάρει τον δρόµο του για την Ολοµέλεια».

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για το τελεσίγραφο των βουλευτών που προκαλεί ήδη σοβαρούς πονοκεφάλους στην κυβέρνηση έχει ενηµερωθεί τόσο η διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού Ρεγγίνα Βάρτζελη όσο και ο γραµµατέας της Κοινοβουλευτικής Οµάδας Βασίλης Έξαρχος.

 

Το «δεν ψηφίζουµε αυτό το νοµοσχέδιο» των βουλευτών έχει προφανώς να κάνει µε τις ισχυρές πιέσεις που δέχονται από τις τοπικές κοινωνίες. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι υπάρχουν ολόκληρα νησιά στο Αιγαίο που έχουν λάβει αυτόν τον χαρακτηρισµό ή ολόκληρες περιοχές, όπως η µέση χερσόνησος της Χαλκιδικής, το 65% του Νοµού Τρικάλων κ.ά.

 

Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι προκειµένου να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δηµιουργήσει το τελεσίγραφο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το συγκεκριµένο νοµοσχέδιο, αναζητείται µια µέση λύση η οποία θα βοηθήσει τους βουλευτές να άρουν τις αντιρρήσεις τους.

 

Σύµφωνα µε τις ίδιες πηγές, µια λύση στο αδιέξοδο θα µπορούσε να είναι η συµπερίληψη στο νοµοσχέδιο ρητής αναφοράς ότι θα θεωρούνται άρτια τα οικόπεδα εκείνα τα οποία και θεωρούνται άρτια (στα 4 στρέµµατα) κατά την ψήφιση του νοµοσχεδίου και θα απαγορεύεται η κατάτµηση µεγαλύτερων οικοπέδων σε τµήµατα των 4 στρεµµάτων, έτσι ώστε να ισχύσει για το µέλλον η αρτιότητα των 10 στρεµµάτων. Ωστόσο, το αρµόδιο υπουργείο δεν έχει απαντήσει το αν θα πράξει κάτι σχετικά µε αυτήν τη συµβιβαστική πρόταση.

 

 

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231074744

Link to comment
Share on other sites

Το νομοσχέδιο που φτάνει την Τρίτη προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής έχει ξεσηκώσει τις αντιδράσεις των βουλευτών επειδή, όπως υποστηρίζουν, με τη γενική αύξηση της αρτιότητας των οικοπέδων από τα 4 στα 10 στρέμματα, ουσιαστικά μηδενίζεται η ήδη ελάχιστη, λόγω της ύφεσης, οικοδομική δραστηριότητα που σημειώνεται στη χώρα».

 

(Η υπογράμμιση δική μου)

 

Έρχεται νέο νομοσχέδιο; Ή είναι το αναφερόμενο απλά γραφουν π@π@ριές οι δημοσιογράφοι;

Link to comment
Share on other sites

Ναι, αυτό το είδαμε. Και είπαμε ότι αφορά μόνο περιοχές Νατούρα.

 

Άρα δεν ισχύει το "...με την γενική αύξηση της αρτιότητας από τα 4 στα 10 στρέμματα..." που γράφει η εφημερίδα...

Link to comment
Share on other sites

Το νομικό πλαίσιο της εκτός σχεδίου δόμησης είναι η επιτομή της ανικανότητας των ελλήνων πολιτικών , αλλά και θεσμικών παραγόντων , να εκμεταλλευτούν σωστά , ορίζοντας αυστηρούς κανόνες , τον καταπληκτικό τόπο που μας δόθηκε .

 

Εχουμε τους ίδιους όρους δόμησης , είτε είσαι πάνω στην θάλασσα , είτε στα κορφοβούνια , είτε στα νησιά , είτε στην ηπειρωτική χώρα .

 

Καμμία διαφοροποίηση , καμμία προτεραιότητα , καμμία προοπτική , κανένας σχεδιασμός .

 

Τώρα ανακατεύουμε και την "οικολογία" και έδεσε το γλυκό , μιά και παραδόθηκε όλο το θέμα σε άσχετους με το αντικείμενο .

 

Κλασσική νεοελληνική πρακτική .

Link to comment
Share on other sites

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4613584

 

"Πραγµατοποιείται σήµερα συνάντηση της υπουργού Τίνας Μπιρµπίλη µε τη γενική γραµµατέα παρά τω Πρωθυπουργώ Ρεγγίνα Βάρτζελη, η οποία και έχει δεχτεί το τελεσίγραφο της Κοινοβουλευτικής Οµάδας ότι «αυτό το νοµοσχέδιο δεν περνάει». "

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.