Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απορίες Τοπογραφικών


Recommended Posts

τις "περιμετρικές" τουλάχιστον !!!! και τις υπόλοιπες συμβολικά!!!!

σου υπενθυμίζω ότι παλαιότερα για ελαιώνες δεν αναφερόταν εμβαδό αλλά αριθμός

δένδρων-ελιές και το εμβαδό προέκυπτε έμμεσα!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Αποτυπωσε τις αλλα μην τις δειξεις στο τοπογραφικο...***

Η/ο συμβολαιογραφος θα σε ρωτησει ποσες ελιες εχει...

Εχει σχεση με αξια/εφορια κτλ....

 

***Αν αλλος συναδελφος εχει αλλη γνωμη, ας μας πει...

 

Θεοχαρη, οπως το ειπες, παλιοτερα...Εξαλλου ο συναδελφος ειπε οτι ειναι μικρες. Ασε που αν ειναι ανα 60εκ και κανεις αναγωγη θα βγαλλεις 15στρ...

Link to comment
Share on other sites

Αν ειναι να παρεις σημεια για τις ισουψεις παρετα σε καθε δεντρο ωστε να εχεις με 1 κλικ 2 δεδομενα!!

Link to comment
Share on other sites

είναι πάνω από 200 δέντρα. κάθε 60εκ υπάρχει και δέντρο

Είναι δενδρύλλια; Μήπως είναι φυτώριο; εάν ναι αναφέρεις ότι είναι φυτώριο και αναγράφεις τον αριθμό τους, αποτυπώνοντας το περίγραμμα. Για να αποτυπώσεις όλα τα δενδρύλλια ένα-ένα θα έπρεπε να αποδώσεις σε κλίμακα 1:200.

Εναλλακτικά μπορείς να δείξεις όλα τα δενδρύλλια, αποτυπώνοντας ένα ανά τρία-τέσσερα εάν είναι σε κανονικές σειρές και ίδιες αποστάσεις μεταξύ τους και στην απόδοση τα παρουσιάζεις όλα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι κάθε 60cm τα δέντρα. Στα 5 στρέμματα χωράνε ...10.000 τότε και όχι μόνο 200. Κάποιο λάθος κάνει ο συνάδελφος. Γύρω στις 120-150 ελιές περίπου πάνε στα 5 στρέμματα (στην Πελοπόννησο τουλάχιστον) και η απόστασή τους είναι τόση ώστε να περνάει τρακτέρ ανάμεσα (χωρίς καμπίνα βέβαια).

Συμφωνώ κι εγώ με τον Θεοχάρη. Οπωσδήποτε τουλάχιστον τις περιμετρικές αν και (εφόσον η αμοιβή είναι η πρέπουσα) θα πρότεινα όλες. Γιατί πολύ απλά στο μέλλον ίσως αποφασίσει ο ιδιοκτήτης να κάνει κάποια κατασκευή, οπότε ένα πλήρες τοπογραφικό (με όλες τις ελιές αποτυπωμένες) θα του φανεί χρήσιμο για έναν πρώτο σχεδιασμό τουλάχιστον.

Link to comment
Share on other sites

Σε παρόμοια περίπτωση προσωπικά αποτυπώνω τα περιμετρικά (που είναι κατα 95% επι του ορίου καλλιέργειας,με το ανάλογο κενό πάντα, το οποίο αποτυπώνεται ούτως ή άλλως) και εφόσον υπάρχει pattern στην φύτευση, (που συνήθως υπάρχει) τα δημιουργείς με τις κατάλληλες εντολές στο autocad.

Ενθυμούμαι βέβαια μια δουλειά που μας είχε ανατεθεί, για διάνοιξη οδού σε συνοικισμό μεσα στην οποία ειχε κανονικό αλσος, στην οποία ζητήθηκε η αποτύπωση όλων των δέντρων, διότι προορίζονταν για κοπή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.