Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νεα εγκύκλιος Ν.3843/10 επιβάλει δημοτικά τέλη, ΤΑΠ στους ημιυπαίθριους [ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ]


gio

Recommended Posts

Ελλάδα εσύ super star !

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πόσο για τον ννωστό ούτσο είμαστε σαν κράτος !

 

ας ελπίσουμε πώς αύριο δε θα έχουμε νέα έκπληξη !

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 74
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Από το πρωί πάντως 2 πελάτες κάνανε πίσω, γιατί πανικοβλήθηκαν και είναι και λογικό..

Ναι τους καημένους .... ενημέρωσέ τους για το πρόστιμο

Link to comment
Share on other sites

Μετά τον σάλο για το χαράτσι

Εσπευσμένα αποσύρθηκε η εγκύκλιος για τους ημιυπαίθριους με εντολή πρωθυπουργού

 

 

Αθήνα

Με εντολή του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου αποσύρθηκε πριν από λίγο η εγκύκλιος για τους ημιυπαίθριους, μετά τη σωρεία αντιδράσεων που προκάλεσε η δημοσιοποίησή της.

 

Ο πρωθυπουργός έδωσε την εντολή στη διάρκεια συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, λέγοντας ότι θα έρθει σύντομα συνολική νομοθετική ρύθμιση για το θέμα.

 

Κατά πληροφορίες, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης φέρεται ενοχλημένος από την κίνηση του υφυπουργού Γιώργου Ντόλιου να δημοσιοποίησει την εγκύκλιο χωρίς να τον ενημερώσει και έχει ζητήσει από τον υφυπουργό να αναλάβει πλήρως την ευθύνη για την κίνηση αυτή.

 

Δεν αποκλείεται, κατά τις ίδιες πληροφορίες, το ενδεχόμενο ο κ. Ντόλιος να υποβάλει την παραίτησή του.

 

Σχολιάζοντας την εξέλιξη ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε: «Καλέσαμε την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα την εγκύκλιο - δόλωμα για τους ημιυπαίθριους. Αναγκάστηκαν να το κάνουν. Προφανώς κατάλαβαν την πολιτική απάτη που διέπραξαν. Περιμένουμε να δούμε αν περισσεύει πλέον η πολιτική ευθιξία.»

 

Το θέμα με την εγκύκλιο

 

Η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, που αναρτήθηκε στο site του υπουργείου και υπογράφεται από τον υφυπουργό Γ.Ντόλιο, προβλέπει ότι παραμένει στους δήμους η δυνατότητα αναδρομικής επιβολής των ανταποδοτικών τελών (τέλη φωτισμού και καθαριότητας), σε περιπτώσεις αλλαγής χρήσης (ημιυπαίθριοι).

 

Η εγκύκλιος αυτή αφορά 500.000 ιδιοκτήτες που έχουν υποβάλλει δηλώσεις τακτοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων των ακινήτων τους.

 

Το υπουργείο Περιβάλλοντος με το νόμο 3843/2010, απάλλασσε τους ενδιαφερόμενους από κάθε δημοτικό τέλος.

 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο Ντόλιου, οι ημιυπαίθριοι, ανοικτοί και κλειστοί, ανεξάρτητα αν έχουν αλλάξει χρήση ή όχι, χαρακτηρίζονται στεγασμένοι χώροι και επιβαρύνονται με δημοτικά τέλη (καθαριότητας, φωτισμού και ηλεκτροδότησης).

 

Προβλέπονται, επίσης, πρόστιμα για όσους δηλώνουν ψευδή στοιχεία για τα πραγματικά τετραγωνικά του ακινήτου τους και έτσι τα δημοτικά συμβούλια μπορούν να τους επιβάλλουν αναδρομικά τέλη για τις επιφάνειες που δεν έχουν δηλωθεί.

Με αφορμή το αλαλούμ που είχε δημιουργηθεί η ΝΔ επιτέθηκε στην κυβέρνηση. «Ο πολίτης χάνει την εμπιστοσύνη του στο κράτος, γιατί του λέει ψέματα και τον κοροϊδεύει» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γ.Μιχελάκης.

 

Πρόκειται για το «απόλυτο πολιτικό λάθος· ο κόσμος έπρεπε να γνωρίζει» δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ακινήτων Στρ.Παραδιάς.

 

 

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231079041

 

[edit] έχει ήδη ποσταριστεί το link και μόλις το είδα. Ας διαγραφεί αν κρίνουν έτσι οι συντονιστές

Link to comment
Share on other sites

ευτυχώς καμία ακύρωση μέχρι τώρα !

 

Βέβαι το πάρτυ τώρα ξεκινάει ! Να δούμε παράταση πότε θα δώσουν !

Link to comment
Share on other sites

Φαίνεται το λαμόγιο ο υφυπουργός ήθελε να πάρει μίζες από τους δήμους..αλλά την πάτησε!

Πιστεύω ότι το θέμα με τα πιθανά αναδρομικά θα απασχολήσει κυρίως την αλλαγή χρήσης, και όχι τόσο τους ημιυπαίθριους, γιατί 9 στους 10 πολίτες δήλωναν από πάντα τα τετραγωνικά των Η.Χ. ή ακόμα και σε πολλές περιπτώσεις, δήλωναν κανονικά και χώρους βοηθητικούς που τους νοίκιαζαν π.χ. σαν σπίτια, απλά κανείς και καμία υπηρεσία δεν τους κάρφωνε στην πολεοδομία (η οποία επιτέλους το παίζει ξύπνια..και καλά). Εφόσον πλήρωναν και φόρους και τέλη, δεν είναι λογικό να τους έρθουν επιπλέον τέλη..

Πάντως με όλα αυτά, μου φαίνεται αδιανόητο - γνωρίζοντας την (αν)ικανότητα του ελληνικού δημοσίου, να κάτσει κάποιος υπάλληλος του δήμου να ξεψειρίσει τόσες χιλιάδες υποθέσεις, και να δει στην καθεμιά τί δηλωνόταν στο δήμο (άσχετα με την πολεοδομία), τι δεν δηλωνόταν, κλπ.Θα γίνει χειρότερο μπάχαλο, μιας και ακόμα δεν έχουν μηχανογραφηθεί τα πάντα και δεν είναι μια υπόθεση όπου πατάς ένα search και ένα enter και σου βγαίνουν όλα στη σειρά..

Οπότε όπως την απέσυραν πολύ πιθανό να μην την επαναφέρουν γιατί είναι ανίκανοι να την εκτελέσουν...

Link to comment
Share on other sites

Δε μου αρέσει καθόλου αυτό. Ελπίζω να μην εκδοθεί η πράξη στις 1/3/2011 (εάν δε δοθεί παράταση...)

 

Ούτε εμένα μου αρέσει! Εϊναι απαράδεκτο να συζητάμε ακόμα για "θέματα που θα ρυθμιστούν". Δεν πρέπει να υπάρχει κάτι άλλο να ρυθμιστεί! Πήραν τα λεφτά από όσους τα πήραν και τελείωσε. Οποιαδήποτε περεταίρω συζήτηση είναι ανησυχητική, εκ του πονηρού και αποτελεί κοροϊδία.

 

Κατά πληροφορίες, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης φέρεται ενοχλημένος από την κίνηση του υφυπουργού Γιώργου Ντόλιου να δημοσιοποίησει την εγκύκλιο χωρίς να τον ενημερώσει και έχει ζητήσει από τον υφυπουργό να αναλάβει πλήρως την ευθύνη για την κίνηση αυτή.

 

Και τον Ραγκούση τον "ενόχλησε" το ότι δημοσιοποιήθηκε η εγκύκλιος και όχι το ότι υπήρξε και σαν σκέψη μόνο στα μυαλά τους ε; Α ρε ξύλο που θέλουν οι παπατζήδες!

Link to comment
Share on other sites

ευτυχώς καμία ακύρωση μέχρι τώρα !

 

Βέβαι το πάρτυ τώρα ξεκινάει ! Να δούμε παράταση πότε θα δώσουν !

 

 

να αργησουν να δωσουν ... να δωσουν 28 ακριβως....

 

ανεβασα ταριφα και παμε για το τελικο κατοσταρι.....ο αγωνας τωρα? δικαιωνεται

Link to comment
Share on other sites

"Ο πρωθυπουργός έδωσε την εντολή στη διάρκεια συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, λέγοντας ότι θα έρθει σύντομα συνολική νομοθετική ρύθμιση για το θέμα."

Πολύ λίγα πράγματα είναι τυχαία και φυσικά η λέξη "συνολικά" μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί!!

 

Επίσης "Ο κ. Ντόλιος είπε ότι θα φέρει νομοθετική ρύθμιση που θα απαγορεύει την αναδρομικότητα στην επιβολή τελών και προστίμων." Άρα και ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ!!!

Link to comment
Share on other sites

Τρέμω από νεύρα. Γιατί περιμένουμε έτσι άβουλα την επερχόμενη νομοθετική ρύθμιση για το θέμα; Γιατί αναμένουμε να δούμε αν θα μας εκπλήξει ή όχι; Πώς ακριβώς εκφράζεται πρακτικά το ότι είμαστε ο κυρίαρχος λαός; Μήπως έχουμε την πιο έξυπνη δικτατορία στην οποία δεν αντιδρούμε επειδή έχει κάποια φαινομενικά στοιχεία κοινοβουλευτισμού;

 

υ.γ. Συγγνώμη αν το σχόλιο μου είναι εκτός θέματος για την συγκεκριμένη ενότητα αλλά πραγματικά νιώθω οτι είναι πολύ κρίσιμο να σταματήσουμε να παρατηρούμε απλώς τα γεγονότα.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.