Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μετά το TEI, πολυτεχνείο. Αξίζει;


DimitrisZ

Recommended Posts

Άκου Leftlane, αυτοί που προορίζονται για να μελετήσουν κατασκευές (είτε οικοδομές είτε έργα υποδομής), είναι γενικά οι σχολές Πολιτικού μηχανικού (ΑΕΙ, ΤΕΙ). Αν αυτοί δεν μπαίνουν στο νόημα κάποιου στατικού προγράμματος, τότε τί να το κάνω;;;

 

Κ εσύ τώρα κάθεσαι και μου λες πως στη σχολή σας κάνατε Ansys. Και τί με νοιάζει εμένα...εσείς θα κάνετε μελέτες κατασκευών;;Όχι.

 

Κ αν θες τη γνώμη μου, καλά κάνει η σχολή και σας μαθαίνει το Ansys. Γιατί αυτά τα προγράμματα κατά κύριο λόγο για την επιστήμη σας φτιάχτηκαν και όχι για να βάζω σίδερα στο μπετό και να υπολογίζω μεταλλικά. Εμένα θα έπρεπε να μου δείξουν έστω ένα από τα ελληνικά "οικοδομικά" προγράμματα να μπω λίγο στο νόημα....

 

Και εσύ μου λες το ΤΕΙ σου δεν έκανε και έκανε το δικό μου, άρα δεν είναι όλα ίδια (πράγματα που έχουν χιλιοειπωθεί εδώ μέσα.......). Δεν με ενδιαφέρει. ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ.

Link to comment
Share on other sites

Tα πεπερασμένα χρησιμοποιούνται κυρίως από μηχανολόγους για άλλες εφαρμογές πλην κτηριακών ( αεροναυπηγική , κτλ....). Αυτό γίνεται τουλάχιστον στο εξωτερικό που έχουν πιο βαριά βιομηχανία.

Link to comment
Share on other sites

Αν και έχει ξεφύγει το θέμα, να πω δυο πράγματα.

Φίλε jackson έμαθα ότι στο έργων υποδομής στη Σίνδο θέλουν να τους βάλουν στη λογική "αφού δεν έχει έργα υποδομής, μάθετε κτιριακά" και πλέον τους μαθαίνουν FESPA. Αν έχεις κανένα γνωστό επιβεβαίωσέ το γιατί δεν είμαι σίγουρος. Αλλά και σε εμάς η Στατική ΙΙΙ Εργαστήριο είναι στο FESPA και SAP2000. Άσε που στη νησίδα υπολογιστών έχει εγκατεστημένα πολλά προγράμματα και αν κάποιος θέλει μπορεί σιγά-σιγά να πηγαίνει και να μαθαίνει να ρωτάει κανένα καθηγητή ή κανένα συνάδερφο που ξέρει, να ψάχνει στις οδηγίες χρήσεως κτλ. Έστω με απλά πλαισιάκια. Δεν είναι ντροπή.

Εγώ έτσι κάνω και με έχετε στα πόδια σας όλη την ώρα να σας ζαλίζω (χαχαχα :oops:).

Τώρα στην ερώτηση "πολυτεχνείο μετά το ΤΕΙ, αξίζει", έχω να πω ότι είναι εντελώς υποκειμενικό. Για άλλον ναι, για άλλον όχι. Εξαρτάται το τι θέλεις να κάνεις μετά το ΤΕΙ.

Θέλεις απλά να δουλέψεις σε ένα γραφείο μερικά χρόνια μέχρι να μάθεις να κάνεις μόνος σου μελέτες; Θέλεις να εμβαθύνεις γιατί έχεις μεράκι ή γιατί όχι και να ακολουθήσεις μεταπτυχιακά διδακτορικά, ακαδημαϊκή καριέρα ; Αν είναι για να εμβαθύνεις πιστεύω ότι μπορείς και μόνος σου να διαβάζεις και αν θέλεις να πηγαίνεις και σε κάποιες διαλέξεις του Πολυτεχνείου που σε ενδιαφέρουν χωρίς να είσαι εγγεγραμμένος φοιτητής. Μπορείς όμως και να δώσεις κατατακτήριες και να πάρεις και το δίπλωμα στο τέλος με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Μπορείς να συνδυάσεις Πολυτεχνείο και δουλειά, ώστε να μην μείνεις έξω από το επάγγελμα όσο σπουδάζεις και δεν έχεις καθόλου εμπειρία.

Προσωπικά θα με ενδιέφερε πολύ να κάνω κάτι μετά το ΤΕΙ (είτε Πολυτεχνείο , είτε σπουδές στο εξωτερικό ή κάτι άλλο). Αυτό όμως θα το κρίνουν και άλλοι παράγοντες και ένας από αυτούς είναι και το οικονομικό.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Κ εσύ τώρα κάθεσαι και μου λες πως στη σχολή σας κάνατε Ansys. Και τί με νοιάζει εμένα...εσείς θα κάνετε μελέτες κατασκευών;;Όχι.

Ρε φιλε μου συγγνωμη αλλα ξεκολλα λιγο!! Σου ειπα ενα παραδειγμα, μην κολλας στο ΑNSYS !!!! Σου εδωσα ενα παραδειγμα ¨τριβής¨με το αντικειμενο με συγχρονες υπολογιστικες μεθόδους πριν απο 15 χρονια.

Συγγνωμη επισης αν σ'εθιξα ή ¨σ'επρηξα¨οπως φαινεται απο τα λεγομενα σου, σαφως και δεν εχω να αποδειξω τιποτα ουτε σε σενα αλλα και σε κανενα, απλη συζητηση κανουμε...

Link to comment
Share on other sites

Φίλε jackson έμαθα ότι στο έργων υποδομής στη Σίνδο θέλουν να τους βάλουν στη λογική "αφού δεν έχει έργα υποδομής, μάθετε κτιριακά" και πλέον τους μαθαίνουν FESPA. Αν έχεις κανένα γνωστό επιβεβαίωσέ το γιατί δεν είμαι σίγουρος. Αλλά και σε εμάς η Στατική ΙΙΙ Εργαστήριο είναι στο FESPA και SAP2000.

 

Καλά κάνουν και θα έπρεπε να τους δείχνουν και άλλα. Απλά αυτό που είπα είναι ότι αυτά έπρεπε να έχουν αρχίσει πριν πολλά χρόνια στα ΤΕΙ. Χώρια που τα παιδιά θα έδειχναν ενδιαφέρον. Ξέρεις πόσες φορές άκουγα/ακούω, "τί μας τα κάνουν στο χέρι, αφού το κάνει το πρόγραμμα". Αν και λάθος λογική, καλό είναι να του δείξεις το πρόγραμμα, να του πεις 5 πράγματα, ότι δεν είναι πανάκεια κλπ. Και θα τον βοηθήσει και στη δουλειά του.

 

Φίλε Leftlane, εγώ απλά ανέφερα ένα από τα προβλήματα της σχολής Έργων Υποδομής και εσύ το πήγες στο ότι "όλα τα ΤΕΙ δεν είναι ίδια". Αυτό το ξέρω και το έχω πει πολλάκις στα ποστ μου.

Link to comment
Share on other sites

ok φιλε jackson κατανοητόν. :)

Οσο για τα προγραμματα που λες, κατα την γνωμη μου ειναι οτι καλύτερο να αναγκάζεται ο φοιτητης να μαθαινει manual βασικα πραγματα και έπειτα σε αλλο μαθημα να μαθαινει πως μπορει ευκολα να κανει την δουλεια του μεσω υπολογιστικών κ.α. προγραμματων.

Π.χ. οσο αφορά το σχεδιο, δεν μπορεις να μην τριφτεις με τα μολυβια και τους ραπιδοφράφους προτού μάθεις autocad, αλλιως δεν προκειται να σου πει κανεις οτι η ακμη που δεν ειναι ορατη σχεδιαζεται με διακεκομμένη.

Βασική μου θεση ειναι οι σχολες μας να βγαζουν πρωτα απ'ολα μηχανικους (=μαθαίνω να σκεφτομαι) οι οποιοι μπορουν να κρινουν ενα υπολογιστικό αποτέλεσμα και οχι χρηστες Η/Υ.

Link to comment
Share on other sites

Α γειά σου. Εννοείτε όχι χρήστες Η/Υ. Θα μάθεις με το χέρι και μετά θα δεις τί κάνουν τα κουμπάκια, που σε βοηθάνε και που όχι, γιατί σήμερα οι καταστάσεις αυτό απαιτούν...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ ξέρω να παίζω μόνο με κουμπάκια...στατικές αναλύσεις με το χέρι...που είμαστε?

Εποχή Ρουσόπουλου με τα πλαίσια ???

Link to comment
Share on other sites

Μιά χαρά περνάγαμε με τον Ρουσσόπουλο

Μιλάμε για μορφή ο Ρουσόπουλος.

Οι νέοι ούτε καν το όνομά του δεν ξέρουν...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.