Μετάβαση στο περιεχόμενο

Eπιλογή σχολής.


NFK

Recommended Posts

Παιδιά , δεν είναι και τόσο θέμα χρημάτων............... Ντάξει , μετράει το χρήμα αλλά όχι και σε επίπεδο να προσδιορίζω το μέλλον μου βάσει αυτού!!! Δεν είμαι υπεράνω χρημάτων , απλά είμαι κολλημένος με το συγκεκριμένο επάγγελμα...

 

Κάθε φορά που περνάω από εργοτάξιο μου έρχεται να μπουκάρω και ν' αρχίσω να δίνω οδηγίες πως να κάνουν αυτό , πως να κάνουν εκείνο κ.τ.λ...

 

Εκείνη η μέρα θ' αργήσει πολύ..........

 

Για να δούμε... Είναι και οι πανελλήνιες στη μέση........... Αν τα καταφέρω, έχει καλώς............

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Είμαι μαθητής της Γ' Λυκείου και έχω καταλήξει πως ενδιαφέρομαι αποκλειστικά για πολυτεχνείο. Βρίσκομαι σε δίλλημα μεταξύ των σχολών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Πολιτικών Μηχανικών(ΑΠΘ). Θα εκτιμούσα πόλύ αν μπορούσατε να με κατατοπίσετε για συγκεκριμένα αντικείμενα με τα οποία θα μπορούσα να ασχοληθώ και τις προοπτικές που υπάρχουν στο χώρο. Να διευκρινίσω πως με ενδιαφέρει κυρίως ο ελεύθερος τομέας. Ευχαριστώ προκαταβολικά...

Link to comment
Share on other sites

Aγαπητε φίλε

Το Πολυτεχνείο καταρχήν είναι μια καλή σχολή και μαθαίνεις πολλά όταν δεν υπάρχουν οι καταλήψεις... Και τα δύο τμήματα, και οι δύο ειδικότητες είναι καλές. Ίσως η ειδικότητα το πολ. Μηχανικού σου δίνει την ευκαιρία να ασχοληθείς με περισσότερα του ενός αντικείμενα που φαίνονται να είναι περισσότερο διαχρονικά από άλλες ειδικότητες. Όμως το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συζητήσεις με μηχανικούς των δύο ειδικοτήτων και να μάθεις από κοντά περισσότερες λεπτομέρειες για τη μαγεία της κάθε επιστήμης, τις δυσκολίες και τις προοπτικές. Εκείνο που έχω να σου πώ εγώ είναι ότι στο τέλος της βασικής έρευνας οι επιστήμες όλες ενοποιούνται, η μία δανείζει στην άλλη και όλες μαζί ανακαλύπτουν την αλήθεια με κοινή προσπάθεια στην προσέγγιση της γνώσης. Η έρευνα σε κάθε επιστήμη βρίσκεται ακόμη στην αρχή της και επιφυλλάσσει μεγάλες ανατροπές ακόμη για το μέλλον και ας είμαστε στον 21 αιώνα. Δες τι ταιρειάζει περισσότερο στον χαρακτήρα σου, προσπάθησε να αποστασιοποιηθείς από το ερώτημα "ποιος βγάζει περισσότερα χρήματα", εστίασε την προσοχή σου στο τι μπορείς και θέλεις να προσφέρεις εσύ στην κοινωνία και οραματίσου. Οραματίσου όσο μπορείς γιατί ο ρομαντισός, η φαντασία και τό όραμα είναι τα στοιχεία εκείνα που σου δίνουν δύναμη και σε οδηγούν στη διαχρονική δημιουργία. Και ο ελεύθερος τομέας είναι το πιο γόνιμο έδαφος για όλα αυτά. Καλό ταξίδι.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Θα εκτιμούσα πόλύ αν μπορούσατε να με κατατοπίσετε για συγκεκριμένα αντικείμενα με τα οποία θα μπορούσα να ασχοληθώ και τις προοπτικές που υπάρχουν στο χώρο. Να διευκρινίσω πως με ενδιαφέρει κυρίως ο ελεύθερος τομέας. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

 

Είναι γεγονός ότι πριν μπει σε μια σχολή κάποιος , αλλά ακόμη και κατά τη διάρκεια των σπουδών του , δεν γνωρίζει τι ακριβώς θα κάνει έξω...

Link to comment
Share on other sites

Aγαπητε φίλε... Δες τι ταιρειάζει περισσότερο στον χαρακτήρα σου, προσπάθησε να αποστασιοποιηθείς από το ερώτημα "ποιος βγάζει περισσότερα χρήματα", εστίασε την προσοχή σου στο τι μπορείς και θέλεις να προσφέρεις εσύ στην κοινωνία .

 

ο camelot τα είπε όλα (τα υπόλοιπα αποτελούν παρεμβολές ανύσηχων γονιών). Απλά προσπάθησε να έρθεις σε επαφή με τους χώρους που σε ενδιαφέρουν. Ανοιξε μάτια και αυτιά και άκου την καρδιά σου.

Link to comment
Share on other sites

βασικα μην πας μηχανικος θα πεινασεις, πηγαινε δημοσιος υπαλληλος με κανα βυσμα να εχεις σιγουρο μισθο. μηχανικος θα δουλευεις με μπλοκακι για 800 ευρω και θα τραβας τα μαλλια σου που σπουδασες.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Είναι αλήθεια ότι έχει επικρατήσει μια αντίληψη εσφαλμένη γύρω από τις επιστήμες των μηχανικών...και ειδικά των ΠΜ.

Το μόνο που θα πω στους φίλους μας είναι η επιλογή τους να μην καθοριστεί από τους γνωστούς παράγοντες κύρος/χρήμα...έβλεπα παιδιά στην σχολή να έχουν δηλώσει πρώτα Ιατρική και μετά ΠΜ....αυτό προσωπικά μου φαινόταν περίεργο και λιγάκι ύποπτο(:P).

NFK αν σου αρέσουν Η/Υ τότε πιστεύω η σχολή Επιστήμης Υπολογιστών στο Ηράκλειο ή οι Μηχ.Η/Υ Πάτρα.

 

Giapo οι σχολές ΗΜΜΥ και ΠΜ είναι εντελώς διαφορετικές, ψάξε το και βρες τις κλίσεις σου.ΗΜΜΥ πρέπει να έχει περισσότερο ενδιαφέρον γιατί αντιμετωπίζεις πράγματα αιχμής και ποοοοολλα μαθηματικά, οι δε ΠΜ έχουν περισσότερα δικαιώματα και ειδικά στην Hellas.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Καλησπέρα σας! Ονομάζομαι Αφροδίτη!Θα ήθελα να πληροφορηθώ για το εύρος  εργασίας των μηχανολόγων μηχανικών,  για ναυπηγών μηχανολόγων μηχανικών και για πολιτικών μηχανικών ώστε να κάνω την καλύτερη επιλογη! Με λίγα λόγια τι δουλειές  μπορεί να κάνει ο καθένας!

Επίσης ποιο Πανεπιστήμιο του εξωτερικού είναι καλύτερο για σπουδες!  Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.