Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αντικατάσταση στέγης με άδεια για εργασίες μικρής κλίμακας


Recommended Posts

Χωρίς να έχω εντρυφήσει στο θέμα, νομίζω πως (ανεξάρτητα από τις τυπικές απαιτήσεις) η παρουσία επιβλέποντα είναι απαραίτητη, μιας και πρόκειται για εφαρμογή στατικής μελέτης

Link to comment
Share on other sites

Μη μπερδευόμαστε μεταξύ μας. Η απόφαση αναφέρει τα εξής:


κστ) Για τις περιπτώσεις της περ. κστ της παρ. 2 του άρθρου 29 του ν. 4495/2017, κατατίθενται επιπρόσθετα των γενικών δικαιολογητικών του αρθ. 3 της παρούσας:
αα) Αντίγραφο του τοπογραφικού διαγράμματος.
ββ) Τεχνική έκθεση αρμόδιου μηχανικού στην οποία αναφέρεται ότι αυτή έχει τις ίδιες διαστάσεις, ότι δεν μεταβάλλεται ο όγκος της, ότι δεν αυξάνεται το τελικό ύψος του κτιρίου, και της στέγης και ότι δεν θίγονται τα στοιχεία του φέροντος οργανισμού του κτιρίου.
γγ) Σχέδια κάτοψης, όψης και τομής σε 1:100 ή 1:50.
δδ) Στατική μελέτη.

 

Καμία αναφορά σε υποχρεωτικότητα ορισμού επιβλέποντος. Ο εμπλεκόμενος μηχανικός μελετητής αναφέρει στην δήλωσή του ότι η επικείμενη αντικατάσταση δεν θα αλλάξει διαστάσεις όγκο τελικό ύψος και δεν θα θιχτούν στοιχεία Φ.Ο από τη νέα αντικατεστημένη στέγη. Επιπλέον κάνει και μια επίλυση διαδοκίδωσης στέγης για να αποδείξει ότι είναι επαρκής κλπ. Εκεί τελειώνουν οι υποχρεώσεις του. Από κει και πέρα ο ιδιοκτήτης οφείλει να εφαρμόσει. Αν δεν το κάνει θα εμπίπτει (όπως και σε άλλες περιπτώσεις) σε διατάξεις αυθαιρέτων. Αν δεν τα κατανοεί θα ορίσει τεχνικό σύμβουλο με "άτυπες" υποχρεώσεις. Όμως, εμμέσως αν η ανακατασκευή απαιτήσει σκαλωσιές, θα οριστεί επιβλέπων γι αυτές και ουσιαστικά για την τήρηση μέτρων ασφαλείας ως συντονιστής.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Παύλε καλημέρα.

καταρχήν σας ευχαριστώ και τους δύο.

Τα έχω διαβάσει και γω, κάθε φορά ανοίγω δικαιολογητικά για ΕΕΜΚ να ειμαι σίγουρος, απλά είδα το ΦΑΥ-ΣΑΥ και επειδή το τεε παίρνει καμιά φορά πρωτοβουλίες στο σύστημα είπα μήπως υπάρχει καμία έκπληξη (όπως πχ στην πέργκολα που ζητάει πλήρες διάγραμμα κάλυψης σε dwg). εκεί βέβαια το δικαιολογούν λογικά λόγω ελέγχου φύτευσης.

ευχαριστώ πάντως, και γω εκεί κλείνω.

Και ναι μιλάω για το τυπικό αδειοδοτικά της υπόθεσης (για να υπολογίσω σωστά και την αμοιβή). γιατί όπου ζητείται επίβλεψη πχ ικριώματα δίνω άλλη τιμή (και συνήθως την παίρνει άλλος που δεν το λογαριάζει αυτό χαχα).

Edited by sarcs
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.