Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιτρεπόμενες - επιθυμητές κλίσεις στέγης


katerina

Recommended Posts

  • 1 month later...

καλημέρα, σε μελέτη 3οροφης πολυκατοικίας με υποχρεωτική στέγη (όχι κεραμοσκεπή) σχεδιάστηκε μονόριχτη στέγη με  κλίση 5% απο ΩΣ με ενσωμάτωση του τελευταίου ορόφου. Στις παρατηρήσεις της ΥΔΟΜ για την προέγκριση γράφει οτι η ελάχιστη πρέπει να είναι 20%. Δεν έχω βρει πουθενά αυτή την απαίτηση σε νόμο, γνωρίζει κάποιος κάτι; γιατί αποκλείεται να βγει αυτό το νούμερο σε κτίριο με μονόριχτη και 14μ μηκος

Link to comment
Share on other sites

Κατασκευαστικά θα υπήρχε νόημα σε μια κεραμοσκεπή για να απορρέουν σωστά τα νερά της βροχής. Σε πλάκα Ο.Σ δεν υπάρχει καμία τέτοια απαίτηση. Αρκεί μόνο να σκεφτούμε τις κλίσεις ρύσεων σε δώματα της τάξης του 2-3% το πολύ. Προσωπικά δεν θυμάμαι κάποια απαίτηση από τον κτιριοδομικό για ελάχιστη κλίση στέγης. Μήπως η υπάλληλος τελεί υπό σύγχυση σε σχέση με την ελάχιστη κλίση ράμπας υπογείου; 

Μια δεύτερη υπόθεση που μπορούμε να κάνουμε είναι να υπάρχει απαίτηση από τους ειδικούς όρους δόμησης της περιοχής η στέγη να κατασκευάζεται με κλίση εντός κάποιου εύρους π.χ από 20% έως 30%.

Μπορείς μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας να ζητήσεις διευκρινήσεις και να σε παραπέμψει στο αντίστοιχο εδάφιο του νόμου στον οποίο βασίζεται.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

10 ώρες πριν, killertomato said:

... με υποχρεωτική στέγη (όχι κεραμοσκεπή) σχεδιάστηκε μονόριχτη στέγη με  κλίση 5% απο ....

,,,η ελάχιστη πρέπει να είναι 20%,,,,

λογικά θα αφορά κάποιο ΦΕΚ για τους όρους Δόμησης της περιοχής και όχι γενικά.

Παράδειγμα πρόσφατο έχω για Άδεια στον Δήμο Ιωαννιτών που έχει υποχρεωτική κατασκευή στέγης και ορίζει μέγιστη κλίση 50%.

 

Αν λοιπόν έχεις κάτι σαν αυτό ίσως θα πρέπει να ξαναδείς την επιλογή σου για μονόριχτη 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

όχι, από τους όρους δόμησης γίνεται μόνο λόγος για υποχρεωτική στέγη με μέγιστο ύψος 2μ και μέγιστη κλίση εως 30% χωρίς να αναφέρεται ελάχιστη. 

αναφέρθηκε στο παρακάτω έγγραφο που κατα την προσωπική άποψη δεν μπορεί να αποτελέσει στοιχείο για την κλίση της στέγης

εικόνα_Viber_2023-09-26_11-45-54-435.jpg

Edited by killertomato
Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω ότι η ελέγκτρια της πολεοδομίας έχει δίκιο. Το έγγραφο αποτελεί μια άποψη, πραγματεύεται ένα διαφορετικό θέμα και δεν βασίζεται σε κάποιο νόμο ή κανονισμό σε ότι αφορά την ελάχιστη κλίση της στέγης, ειδικά δε όταν αφορά κεκλιμένη πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω να πω κάτι, έχω βγάλει δεκάδες άδειες με τέτοιες πλάκες και κλίσεις και έφτασα μετα από τόσο καιρό να αμφισβητώ την ύπαρξη μου! Δεν ΄δεχεται την αναμονή ΑΜΕΑ μπροστά απο ανελκυστήρα (που δεν λειτουργεί σε περίπτωση ανάγκης διαφυγής για την οποία προορίζεται η αναμονή ΑΜΕΑ)...περαστικά μας 

Link to comment
Share on other sites

Δικαίωμα στην άποψη, έχει ο καθένας. Όταν όμως αυτή εκφέρεται από δημόσιο λειτουργό εγγράφως, θα πρέπει να τεκμηριώνεται επαρκώς. Ειδικότερα, αν αυτή η (μη τεκμηριωμένη) άποψη προκαλεί επαγγελματική βλάβη σε βάρος τρίτου, το λόγο έχουν ο εισαγγελέας και τα αρμόδια όργανα.

Συνεπώς, απαντάς στο έγγραφο με εξώδικο, ζητώντας διαφυγόντα κέρδη κλπ, με κοινοποίηση στον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης. Πριν όμως από αυτό, κάνε μια κουβεντούλα με τον προϊστάμενο που υπέγραψε το συγκεκριμένο κ...χαρτο. Ίσως επισπεύσεις την ορθή επανάληψη..

 

  • Like 3
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα σε ΦΕΚ όρων δόμησης εντός σχεδιου αναφέρει υποχρεωτική στέγη με μέγιστη κλίση 35% (δεν περνάει από Σ.Α.). Το κτίριο θα είναι ισόγειο με ύψος 3,00μ (10μ το επιτρεπόμενο) και θέλω να κάνω στέγη με μεγαλύτερη κλιση. Υπάρχει δυνατότητα από την στιγμή που δεν υπερβαίνω το μέγιστο ύψος; 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.