Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λέβητας ιόντων (electrode Heater)


Irene Gr

Recommended Posts

...από το Εθνικό Λετονικό Μετρολογικό Κέντρο (www.Inmc.lv) θεωρημένα έντυπα και προτόκολα Ν. 016ΤΡ11. Το Εθνικό Λετονικό Μετρολογικό Κέντρο είναι ένας οργανισμός επίσημα αναγνωρισμένος από την Ευρωπαϊκή Ένωση ,για να κάνει τέτοιες μετρήσεις. ...

 

To λινκ www.Inmc.lv δεν δουλεύει.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 353
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

να απαντήσω σε offtopic σχόλιο που όμως είναι χαρακτηριστικό για τις γνώσεις του χρήστη

Πρώτα απ΄όλα, ας δώσουμε ένα παράδειγμα- κανείς δεν εκπλήσσεται για τη διαφορά COP (το οποίο ανέρχεται σε αρκετές δέκατες), μεταξύ λαμπτήρων πυράκτωσης και φώς- φωτοεκπέμπουσες δίοδοι (LED). Όλοι δέχονται ότι, με απλά λογια, οι φωτοεκπέμπουσες δίοδοι ( LED) “καταναλώνουν” 3W ηλεκτρική ενέργεια και “δίνουν” 40 W ή ακόμη περισσότερο. Γιατί εκπλήσσονται από τον συντελεστή απόδοσης COP 1,57?

 

το παραδειγμα σας ειναι ατυχές, δεν υπαρχουν LED ή αλλη φωτεινη πηγη που μπορει να εκπέμψει ισχυ μεγαλυτερη απο την τροφοδοσια της. Τα LED έχουν απόδοση 10-25% που είναι μεγάλη σε σχέση με το 2% των λαμπτήρων πυράκτωσης και αυτό σημαίνει ότι ένα LED έχει δεκαπλάσια απόδοση από μια λάμπα πυράκτωσης αλλά ΔΕΝ σημαίνει ότι έχει COP=10.

Το οτι χρησιμοποιείτε παραδείγματα πωλητών ηλεκτρολογικού υλικού οταν πωλούν λαμπτήρες σε άσχετους δείχνει το επίπεδό σας (πωλητής) και το επίπεδο που νομίζετε ότι έχουν τα μέλη του forum (άσχετοι)

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά, μην ψαρώνεται, και οι άσχετοι έχουμε καταλάβει τη παίζει, διαφήμιση κάνει ο άνθρωπος

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοί Μηχανικοί σε αυτό το φόρουμ,

 

Με ανάρτηση εδώ στο φόρουμ, δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν, ακόμα και αν πολλά από τα σχόλιά σας προηγουμένως είναι προσβλητικά και το λάθος και κυρίως λόγω είναι ότι δεν έχετε μελετήσει για το λέβητα θέρμανσης ιόντων με όλες τις λεπτομέρειες.

 

Πρώτον, όχι μόνο για αντλίες θερμότητας, αλλά και για τον λέβητα θέρμανσης ιόντων STAFOR COP μετράται. Ο λέβητα θέρμανσης ιόντων STAFOR είναι νέο σύστημα, τουλάχιστον στην ελληνική αγορά. Είμαστε εδώ για 1 χρόνο τώρα. COP μετριέται από επίσημους οργανισμούς αναγνωρισμένους από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εδώ είναι η ιστοσελίδα τους: www.lnmc.lv

Δεύτερον, οι περισσότεροι από εσάς, οι μηχανικοί, συζητούν για το λέβητα θέρμανσης ιόντων, ακόμη και χωρίς να το έχετε δει αυτό. Έτσι, όπως είπαμε πριν, καλούμε τους επαγγελματίες για τη μελέτη του συστήματος και τις τεχνολογίας.

 

Τρίτον, ναι, είμαστε αποκλειστικοί αντιπρόσωποι και ναι, παρέχουμε πληροφορίες που δίνεται από τους εφευρέτες, οι κάτοχοι διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας – εταιρεία STAFOR. Πολύ σύντομα οι τεχνικές λεπτομέρειες πώς αυτή η COP έχει επιτευχθεί θα δημοσιευθεί επίσημα και υποσχόμαστε να το μεταφράσουμε στα ελληνικά και να το δημοσιεύσουμε αμέσως σε σας.

 

Αν ενδιαφέρεστε για τη μελέτη του συστήματος (σοβαρά ως μηχανικοί) και θέλετε προτείνετε στους πελάτες σας (και ως μηχανικοί), τότε είστε ευπρόσδεκτοι να επικοινωνήσετε μαζί μας όχι μόνο στα σχόλιά φόρουμ στο διαδίκτυο, αλλά και στην πραγματική ζωή.

 

Ανυπομονούμε για εποικοδομητική συζήτηση και συνεργασία,

 

 

 

Σεβαστείτε το φόρουμ και το περιεχόμενό του. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε συνεχώς ανεδαφικούς ισχυρισμούς με σκοπό τη διαφήμιση.

Παίρνετε 3 πόντους προειδοποίησης. Στους 5 πόντους ακολουθεί ολιγοήμερος αποκλεισμός.

miltos

Edited by ilias
  • Downvote 7
Link to comment
Share on other sites

Η διαφήμιση στο φόρουμ απαγορεύεται, πόσο μάλλον όταν είναι παραπειστική.

 

Εν τέλει, θυμήσου, κανείς δεν ξέρει ποιός πράγματι είσαι... Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν διάβασες τους κανόνες συμμετοχής.

Edited by AlexisPap
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αποκλειστικέ αντιπρόσωπε,

 

αφού έχεις την απόλυτη πεποίθηση για την λειτουργία του μηχανήματος που εμπορεύεσαι, γιατί δεν αναθέτεις σε ένα γνωστό και αξιόπιστο φορέα της Ελλάδας, να βεβαίωσει και να πιστοποιήσει τα λεγόμενά σου? Υπάρχει το TUV, ο ΕΛΟΤ, πολυτεχνεία όπως το ΕΜΠ που με χαρά, αξιόπιστα και με χαμηλό κόστος για κάποιον που βλέπει σοβαρά την δραστηριότητά του, θα προέβαιναν στους απαραίτητους ελέγχους και πιστοποιήσεις.

 

Όμως, μέχρι να μας φέρεις αναμφισβήτητα στοιχεία, δεν θα παραιτηθούμε και από τις αρχές της φυσικής που διδαχτήκαμε στο πολυτεχνείο και στο λύκειο, ώστε να αυξηθούν οι πωλήσεις σου. Το επίπεδο των μηχανικών στην Ελλάδα, δυστυχώς δεν είναι τόσο χαμηλό όσο θα σε εξυπηρετούσε. Το επίπεδο των ελεγκτικών μηχανισμών όμως, είναι. Στην θέση σου θα επένδυα σε αξιόπιστη προσωπική υπηρεσία φύλαξης, γιατί μετά τους πρώτους λογαριασμούς της ΔΕΗ, θα την χρειαστείς, για αντιμετώπιση των εξοργισμένων θυμάτων.

 

edit] η στάση σου στο θέμα του COP είναι ενδεικτική της τεχνικής άγνοιας που σας διακατέχει. Ο ίδιος ο ορισμός του αφορά στις αντλίες θερμότητας και μόνο. Βέβαια σε βολεύει η καταχρηστική του χρήση στο λέβητά σου, για να είναι συγκρίσιμος ο βαθμός απόδοσής του με αυτόν των αντλιών θερμότητας, στα μάτια των τεχνικά αστοιχείωτων καταναλωτών-πελάτων σας.

Edited by nikmmech
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι οι συστάσεις και οι απαραίτητες παρατηρήσεις δόθηκαν.

Η συνέχιση της διαφήμισης θα επιφέρει μόνιμο αποκλεισμό από το φόρουμ. Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Παρακολουθώ τα σχόλιά σας σχετικά με αυτό το σύστημα εδώ και πολύ καιρό. Για να είμαι ειλικρινής, δεν είχε πολύ ενδιαφέρον, επειδή δεν υπήρχε απάντηση από κάποιους που ξέρουν πραγματικά -διότι απλά = δεν το ξέρουν, απλός φοβούνται !!!

Ψάχνοντας "βαθιά" βρήκα ότι δεν είναι όλοι το ίδιο και το είδα αυτό στα σχόλια που έγιναν εδώ.

Έτσι ξύπνησα και ήθελα να δω τα νέα.... στην πραγματικότητα είδα michanikos.gr τους έχει μπλοκάρει .... έτσι θα κάνετε όταν θα συναντήσετε μια νέα τεχνολογία; Εάν δεν σας αρέσει κάτι τον μπλοκάρετε; Λειτουργείτε

ως καφέ για τα μέλη με την ίδια προτίμηση; δεν είναι ποδόσφαιρο όπου πρέπει να μιλήσουμε μόνο αν είστε στην ίδια ομάδα ...

 

Υ.Γ. Ένας «μηχανικός» ο οποίος έχει το δικαίωμα να μιλήσει και κανείς δεν εκπλήσσεται από το πόσο πολλά σχόλια λέει "δεν είναι δυνατόν για ένα ηλεκτρικό λέβητα με αντίσταση ...." = Η ημιμάθεια είναι πιο επικίνδυνη από την αμάθεια

Θα πάω να δω αυτό το σύστημα στην πραγματικότητα.

  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

Η λύση που σας προτείνω είναι να υπογραφεί σύμβαση/εγγύηση μεταξύ του ιδιοκτήτη και του προμηθευτή/εγκαταστάτη για το ετήσιο κόστος θέρμανσης του ακινήτου / συντήρησης του λέβητα ιόντων.

Με τον τρόπο αυτό οτιδήποτε προκύψει αρμόδια θα είναι τα δικαστήρια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.