Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πτυχίο στα τρία χρόνια προβλέπει ο νέος νόμος-πλαίσιο για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ


George78

Recommended Posts

Αν άλλαξε κάτι καλώς .

Εγώ πάντως έχω θείο καθηγητή στα ΤΕΙ της Σύνδου με μεταπτυχιακό από ΤΕΙ και μου είπε κάποτε πως με βασικό πτυχίο των ΤΕΙ δεν μπορείς να κάνεις διδακτορικό διαφορετικά θα το έκανε για να γίνει Λέκτορας .

Τώρα αν άλλαξε κάτι σήμερα αυτό δεν το γνωρίζω .

Εντύπωση όμως μου προκαλεί το γεγονός πως και καθηγητής μου από το σχολείο που τελείωσε ΤΕΙ αυτή την στιγμή κάνει μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ενώ είχε τελειώσει το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και προφανώς θα είχε και εκεί μεταπτυχιακό πρόγραμμα .

Η επιλογή του λοιπόν αυτή ίσως κάτι να σημαίνει .Δεν ξέρω λοιπόν .Επέτρεψε μου να έχω και εγώ τις δικές μου ενστάσεις πάνω σε αυτό το θέμα .

 

Γίνεται εδώ και χρόνια... ένα παράδειγμα το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, αλλά και άλλα. Επίσης το δικό μου PhD είναι αναγνωρισμένο. Ισοτιμία σημαίνει ισοτιμία νομίζω.

 

 

George78

βρε Γιώργο ρωτάς γιατί στη Γερμανία το άλλαξαν σε μια νύχτα και δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς ενώ εδω γίνεται χαμός εδώ και χρόνια

 

ε σου λέω πως δεν έχουν λόγο να ασχοληθούν γιατί κανείς δεν θιγεται σε προσωπικό επίπεδο εφόσον έχουν όλοι δουλεια

 

διαφωνείς με την άποψη μου επι της ουσίας;

---

τωρα γιατι άλαξαν το σύστημα άλλη ιστορία

 

Επι της ουσίας συμφωνώ μαζί σου με το "τώρα".. για το "τότε" έχω επιφυλάξεις... δηλαδή η Ελλάδα είχε και καλυτερες εποχες.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 192
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Στην Ελλάδα παλαιότερα. όταν είχαν όλοι οι Μηχανικοί ΠΕ φουλ δουλειά, πάλι υπήρξαν αντιδράσεις για τα ΠΔ των ΤΕΙ που τους έδινε κάποια ΕΔ. Να θυμηθώ και το ΤΕΕ που απειλούσε το ελληνικό κράτος (!!!) ότι θα διακόψει όλα τα δημόσια έργα αν δημοσιευτεί σε ΦΕΚ;

 

Άρα δεν είναι θέμα αν έχει κάποιος δουλειά, είναι καθαρά θέμα νοοτροπίας...

Link to comment
Share on other sites

πότε παλαιότερα ακριβως;

 

διότι ακόμη παλαιότερα όπως ξέρουμε, με τα ΒΔ που λες και εσύ, δώθηκαν επαγγελματικά δικαιώματα χωρις να υπάρχει αντιστοιχία με τις σπουδες

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να ξέρω τι γίνεται σε άλλες ειδικότητες , θα πω για τους ΠΜ που είναι η ειδικότητά μου.

 

Στο τέλος του 3ου έτους είχα κάνει 2 από τις 3 "Στατικές " δεν είχα κάνει δυναμική , θεμελιώσεις , σκυρόδεμα ΙΙ+ΙΙΙ , μεταλλικές .

 

Αναρωτιέμαι , αν εκεί στα 3 χρόνια έπαιρνα ένα πτυχίο τι στην ευχή θα μπορούσα να κάνω ως επαγγελματίας μηχανικός.

 

Εκτός αν συζητάμε για μοντέλο όπου

 

1η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ :στα 3 χρόνια θα παίρνεις ένα πτυχίο με καθαρά ακαδημαική σημασία , σαν πιστοποίηση για να πας στον επόμενο κύκλο και καθόλου επ. δικαιώματα ή κάποια ασήμαντα έτσι για να λέμε ότι δώσαμε και στα 3ετή.

 

ή

 

2η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ : Kατάργηση της ειδικότητας "Πολιτικός Μηχανικός" όπως αυτή είναι σήμερα και δημιουργία νέων ειδικοτήτων με πολύ πιο στενά γνωστικά πεδία με κλασσικό παράδειγμα την περίπτωση των ΤΕΙ Δομικών Εργων - Εργων Υποδομής.

Link to comment
Share on other sites

Avgoust δεν πιστεύω πως αν γίνει ενα τριετές πρόγραμμα θα είναι βασισμένο στο πενταετές! Θα έχει λιγότερα άσχετα και τα βασικά θα ξεκινάνε αμέσως. Αυτό λέει η λογική. Τώρα όσον αφορά το δεύτερο σκέλος δεν το νομίζω να γίνει ποτέ έτσι. Μπορεί όμως να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στις ροές του Πολυτεχνείου και να είναι αυτές που θα ορίζουν τα Ε.Δ. του αποφοίτου.

Link to comment
Share on other sites

Δν υπάρχουν άσχετα μαθήματα τα 3 πρώτα χρόνια!! Αν θες να μιλήσουμε για άσχετα μαθήμτα αυτα βρίσκονται μετά από το 4 που είναι super ειδικεύσεις όπου πραγματικά υπάρχουν λίγες πιθανοτητες να σου χρειαστουν.

 

Πάρε ένα πρόγραμμα σπουδων π/μ και πες μου ποιο μάθημα θεωρείς άχρηστο? Μήπως εννοείται τα μαθηματικά και άλλα τέτοια βασικά μαθήματα που στα δικά σας προγραμματα σπουδων δν έχετε κάνει???

 

Πιστεύω πως και οι απόφοιτοι των ΑΕΙ και οι απόφοιτοι των ΤΕΙ πρέπει να κρατήσουμε υψηλά τον πήχη της παρεχόμενης γνώσης, άρα καλύτερα να σταματήσει η κουβέντα για μείωση ή κατακερματισμό των παρεχόμενων εργαλείων είτε αυτο γίνεται μέσω της μείωσης του χρόνου φίτησης είτε μέσω της απαξίωσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας!!!!

Link to comment
Share on other sites

1. Εκτος θεματος μεν σημαντικο δε. Τα ΕΔ σε ενα σοβαρο κρατος δικαιου

εχουν σχεση με την ανεργια? Δηλαδη αν εχουν φουλ δουλεια

οι διπλοματουχοι θα πουνε παρτε και εσεις μερικα ΕΔ στους ΤΕ? Ειστε σοβαροι

μωρε?

 

2. Με τρια χρονια BSc μηχανικου δεν χωρανε τα απαραιτητα μαθηματα

χωρις να επελθει δραματικη υποβαθμιση του προγραμματος σπουδων

και της παρεχομενης γνωσης. Στα 4 χρονια γινεται αρκει να φυγουν

καμια 10-15 "υπερβολικα" μαθηματα που υπαρχουν σε καθε προγραμμα

σπουδων. Ας μην τα μαθουμε ολα προπτυχιακα, ας εχουν λογο υπαρξης

τα μεταπτυχιακα που σημερα στην Ελλαδα ειναι περιορισμενης

χρησιμοτητας..

Link to comment
Share on other sites

Δν υπάρχουν άσχετα μαθήματα τα 3 πρώτα χρόνια!! Αν θες να μιλήσουμε για άσχετα μαθήμτα αυτα βρίσκονται μετά από το 4 που είναι super ειδικεύσεις όπου πραγματικά υπάρχουν λίγες πιθανοτητες να σου χρειαστουν.

 

μα αυτα ειναι τα μαθηματα που ειναι τα πιο σημαντικα για να εξειδικευτεις και ειδικα για οσους θελουν να γινουν καλοι και να γνωριζουν σε βαθος αυτο με το οποιο θα ασχοληθουν αυτα ειναι τα πιο βασικα μαθηματα που γινονται .Αν ρες κιολας να δουλεψεις στο εξωτερικο τοσο το καλυτερο να γινονται αυτα τα μαθηματα ... αντιθετα μπορω να σου πω καποια αχρηστα μαθηματα που ειχα τα 2 πρωτα χρονια στην σχολη μου !!

Link to comment
Share on other sites

Θες να μας πεις μερικά άχρηστα να καταλάβουμε και εμείς?

 

Επίσης προς τα που πάει η εκπαίδευση στο επάγγελμα του μηχανικού αν θα είναι 3-4-5 χρόνια σίγουρα δεν θα το καθορίσουν τα ελληνικά πανεπιστήμια

 

επιπλέον μην κοιτάτε μόνο τα ΤΕΙ που γνωρίζουμε, μήπως πιστεύει κανείς ότι το ΤΕΙ "Σχεδιασμού και τεχνολογία ξύλου" πρέπει να είναι 4 χρόνια? (Με καμία διάθεση να μειώσω το συγκεκριμένο TEI που μάλιστα από την σελίδα του τουλάχιστον φαίνεται ότι κάνουν καλή δουλειά εκεί), αλλά δεν συζητάμε αυτό εδώ.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.