Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λύσεις α λα ... ημιυπαίθριους και για τα αυθαίρετα


Recommended Posts

το νομοσχέδιο έχει αναρτηθεί στο ΥΠΕΚΑ αλλά θα το βρείτε και εδώ με κιτρινισμένα τα βασικά http://www.sites.google.com/site/topografikesmeletes/home/download

εγώ έβγαλα γρήγορα το συμπέρασμα ότι η διαδικασία ουσιαστικά είναι ίδια με αυτή της τακτοποίησης για τα ημιυπαίθρια και χειρότερα . έχει βασική διαφορά ότι την ευθύνη επιβαρύνει βασικά τον μηχανικό και λιγότερο τον ιδιοκτήτη . θα χρειαστούν πάλι όλα τα σχέδια και μάλιστα φρέσκα , εξαρτημένο τοπογραφικό (με προδιαγραφές άδειας ) με απόσπασμα ρυμοτομικού ,κάτοψη όπου εμφαίνεται η αυθαίρετη κατασκευή , στέλεχος αν υπάρχει άδεια , και τέλος την βεβαίωση στατικής επάρκειας και το φύλλο καταγραφής .

μένει το βασικό θέμα που αφορά το δασικό διότι αιγιαλό και ρέμα ο τοπογράφος στη μελέτη (έρευνα του) θα τα βρει μαζί με όλα τα άλλα που χρειάζονται ,η δασική περιοχή όμως μόνο μετά από τον χαρακτηρισμό από την δασική υπηρεσία , η οποία θέλει μέσο όρο κανένα εξάμηνο ,οπότε πως θα βεβαιώσεις ότι δεν είναι σε δασική περιοχή στα χρονικά περιθώρια που μας δίνουν ??.

όσον αφορά την αμοιβή του μηχανικού έχει διαρρεύσει ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος περί κλειστών επαγγελμάτων . δηλαδή θα υπογράφει συμφωνητικό με τον ιδιώτη για την όποια αμοιβή θέλει ο κάθε μηχανικός , (με την ελπίδα ότι θα χτυπηθούμε μετάξι μας για την καλύτερη προσφορά ) . ενώ το ΤΕΕ θα εγκρίνει τις νόμιμες αμοιβές …. Όχι λιγότερες (οι οποίες σήμερα τις ονομάζουμε ελάχιστες αμοιβές ) την ώρα που μένει αδιευκρίνιστο ακόμα αν στην εφορία θα πληρώσουμε προκαταβλητέο φόρο (10 % ) στην τιμή που συμφωνήσαμε με τον πελάτη ή της νόμιμης αμοιβής !!.

τέλος ελπίζω να προβλέψουν τελικά να ζητούν και συμβόλαια ιδιοκτησίας .

θέλει πολύ προσοχή στα χαρτιά που θα καταθέσουμε αλλιώς μπορεί να βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση να χάνουμε το πτυχίο για ψευδή δήλωση.

Tpanag , συμφωνώ . μα όλα αυτά που ζητάνε η αμοιβή δεν μπορεί να είναι μικρότερη της 5000 λ .

Terry , δεν βλέπω πουθενά να αναφέρει το νομοσχέδιο για δικαιώματα υπογραφής . αυτό που βλέπω είναι να διεκπεραιώνεται από την σαρα και την μαρα όπως τα η/χ που εκεί το είχαν προβλέψει στον νόμο αλλά οι πολεοδομίες το παράβλεψαν.

Link to comment
Share on other sites

Στο άρθρο 26, παρ. 5 --> περιπτώσεις όπου μπορεί να εκδοθεί οικ. άδεια

 

λέει ότι αν εκδοθεί οικ. άδεια εντός 3 ετών...εφαρμόζονται οι διατάξεις της

παρ. 11 του άρθρου 25. --> Το άρθρο 25 δεν έχει καμμία παράγραφο!!!

 

Τι γίνετε ρε παιδιά;;;;

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και καλό μήνα!

 

Πώς υπολογίζω ρε παιδιά το πρόστιμο? Κάποιοι από σας βάζουν και έναν συντελεστή. Πού μπορώ να βρω αυτούς τους συντελεστές?

 

Τι γίνεται σε περίπτωση άδειας στέγης η οποία έχει υπέρβαση ύψους και φυσικά έχει αλλάξει η χρήση? Πόσα τεραγωνικά υπολογίζουμε για το πρόστιμο? Όλη τη στέγη ή μόνο το τμήμα που έχει υπέρβαση ύψους? Ή μόνο ότι έχει πάνω από 2,20 ή 2,40 ανάλογα με τη χρήση.

 

Σας ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Μόλις άκουσα στη τηλεόραση ότι υπάρχει παράγραφος στο νόμο που προβλέπει ότι οι ταχτοποιήσαντες με ν3843 δεν θα έχουν άλλο πρόστιμο.. δεν το έχω βρεί ακόμη αλλά νομίζω ότι θα είναι πατάτα αν ισχύει γιατί είναι άλλο το ένα και άλλο το άλλο οπότε ακόμη μια περίπτωση που έχουμε νομικό κενό!!!

 

@Charlie... δές την εικόνα που έχω... όσο για τις ερωτήσεις σου, είναι ακόμη νωρίς.

post-19342-131887274387_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ακούστε κι ένα καλό!!!!

 

Το είπε ο αρχιτέκτονας που είχε καλέσει ο ΣΚΑΙ για τα αυθαίρετα... μόλις πριν λίγο!!! Τα συμπεράσματα βγάλτε τα μόνοι σας...

 

Ερ.: Τί γίνεται με τις αμοιβές μηχανικών για τα αυθαίρετα; Θα υπάρχει προκαθορισμένη αμοιβή;;; (Λείπει η λέξη ελάχιστη!)

 

Απ.: Δεν αναφέρει ο νόμος συγκεκριμένη αμοιβή, ο μηχανικός θα εκτιμά τη δουλειά του ανά περίπτωση... Καλό θα ήταν να υπήρχε μια νόμιμη αμοιβή, και ο μηχανικός να μπορεί να κάνει εκπτώσεις σε αυτή την αμοιβή....!!!

 

Εεεε!!!!!! Καλό;;;;;;

Αν ο ίδιος ο αρχιτέκτονας παραλείπει το ότι η αμοιβή των Η/Χ ήταν η ΕΛΑΧΙΣΤΗ, αν παραλείπει να πεί ότι η νόμιμη αμοιβή αν υπήρχε θα ήταν η ΕΛΑΧΙΣΤΗ, και μιλά για εκπτώσεις σε αυτή την αμοιβή, τότε τί περιμένετε από τον κόσμο;;;

Link to comment
Share on other sites

καλημερα

Ξερουμε που μπορουμε να βρουμε (απο το ιντερνετ) τις τιμες ζώνης ;

Στο περιπου για να παρουμε μια ιδεα

Link to comment
Share on other sites

καλημερα

Ξερουμε που μπορουμε να βρουμε (απο το ιντερνετ) τις τιμες ζώνης ;

Στο περιπου για να παρουμε μια ιδεα

 

http://www.gsis.gr/ANTIKEIMENIKES_AXIES_2007/PERIFEREIES.html

Link to comment
Share on other sites

Ένα πολύ σημαντικό σημείο του νομοσχεδίου (νομίζω μακροπρόθεσμα θα αποδειχτεί το σημαντικότερο) είναι το Κεφ.Β, αρθ.23 παρ.4.. Αν εφαρμοστεί και για να γίνει κάθε μεταβίβαση, σύσταση κ.λ.π. χρειάζεται βεβαίωση μηχανικού οτι δεν υπάρχει αυθαιρεσία, θα αλλάξουν πολλά.

Επίσης αυτό το άρθρο πρόκειται να αποτελέσει το βασικό μαστίγιο για να πάει ο κόσμος να δηλώσει. Προς το παρόν βέβαια τα κάναλια και οι εφημερίδες δεν το έχουν πάρει χαμπάρι και δεν λεν τίποτα για αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Τους συντελεστές τους πολ/ζουμε όλους ανάλογα που ανήκει η κάθε περίπτωση, σωστά? Δηλαδή ΣΥΝΤ αν έχει ΟΑ x ΣΥΝΤ αν είναι εντός σχεδίου x..... και βγαίνει ένα τελικό νούμερο, σωστά? Αυτό επί τετραγωνικών επί τιμής ζώνης επί 15% και έχουμε το πρόστιμο...κατάλαβα κάτι λάθος απ' όλη αυτην την προχειρότητα?

 

Όσο για τον αρχιτέκτονα στον ΣΚΑΙ...οκ τι να πεις...μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.