Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελέτες Ύδρευσης-Αποχέτευσης


anavatis

Recommended Posts

Γειά σας.

 

Για τις μελέτες ύδρευσης-αποχέτευσης για έκδοση οικ. άδειας εκτός σχεδίου δόμηση (κατοικία) ποια ειδικότητα μηχανικού να συμβουλευτώ? Υπάρχουν κάποια 'στανταρντς' για την παραγωγή αυτών των σχεδίων ή θα πρέπει να τα αναθέσω σε κάποιον πιο ειδικό?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 59
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

...

μελέτες ύδρευσης-αποχέτευσης

....

ποια ειδικότητα μηχανικού να συμβουλευτώ?

....

Μηχανολόγοι ...

 

 

 

 

(ερώτηση.

1- Πότε τέλειωσες την σχολή σου?)

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει ήταν λίγο αφελής η ερώτηση αλλά όλοι μας έχουμε κάνει ερωτήσεις τέτοιου τύπου, όταν είχαμε μόλις τελειώσει...μην τον αποπαίρνουμε...και ακόμα ρωτάμε κάποιοι αφελή πράγματα όταν δεν έχουμε ξανακάνει κάτι (φυσικά βάζω και εμένα πρώτο απ' όλους στο συγκεκριμένο).... :)

 

Πάντως μηχανολόγος ήταν η απάντηση όπως σωστά είπε ο συνάδελφος, ο οποίος έχει και άλλες μελέτες να κάνει...όχι μόνο αυτές τις 2...

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε

Δεν πρόλαβα να τον αποπάρω... :)

 

Ελπίζω να πρόλαβα τους συναδέλφους μηχανολόγους να το κάνουν, θα είχαν και ένα δίκιο στην τελική.

Link to comment
Share on other sites

δικαίωμα υπογραφής έχεις και εσύ. Παρόλα αυτά αν δεν έχεις ιδέα τι και πως και δεν προλαβαίνεις να μάθεις δώστα σε μηχανολόγο. (και κάποιος της ειδικότητας σου θα μπορούσε να τις κάνει ή πολ. μηχανικός αλλά από την στιγμή που θα πας σε μηχανολόγο για τα υπόλοιπα....)

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ. Ήθελα να σιγουρευτώ. Πολλές φορές ακόμα και μια απλή ερώτηση μπορεί να είναι ουσιαστική για κάποιον. Μπορούν λοιπόν στην πράξη διάφοροι μηχανικοί να κάνουν την μελέτη ύδρευσης-αποχέτευσης εφόσον έχουν ασχοληθεί επαγγελματικά. Ο Μηχανολόγος είναι όμως αυτός που φέρει την πιο εμπεριστατωμένη άποψη. Δηστυχώς εγώ δεν ξέρω και δεν έχω το χρόνο τώρα να μάθω για την τρέχουσα οικ. άδεια που ανέλαβα και γι' αυτό θα το αναθέσω σε άλλον. Θα ήθελα όμως να ξεκινήσω να μαθαίνω μέσω κάποιου καλού λογισμικού με οδηγό εκμάθησης εάν υπάρχει. Γι αυτό και ρώτησα αν γνωρίζει κάποιος να μου συστήσει. Καλή συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

Με το πρόγραμμα αν δε γνωρίσεις το πιθανότερο είναι να κανείς λάθη. Γνώμη μου είναι ενα καλό βιβλίο για αρχή με μελέτες και παραδείγματα μετά διάβασμα τις ΤΟΤΕΕ και μετά αγορά κάποιού προγράμματος.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι... πρόγραμμα για ύδρευση - αποχέτευση; Πόσους υπολογισμού θέλει; Υπάρχει κάτι στις μέρες μας που να γίνεται χωρίς πρόγραμμα;

Link to comment
Share on other sites

Είναι εύκολη λύση, αρκεί να ξέρεις να το δουλεύεις σωστά και γρήγορα. Ακόμα και για ύδρευση - αποχέτευση. Το θέμα δεν είναι η δυσκολία των υπολογισμών θεωρώ αλλα η παραγωγικότητα. Βέβαια στις μέρες μας δεν έχουμε και τόσο αυτο το πρόβλημα, υπάρχει χρόνος.!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.