Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Λοιπόν μάλλον θα χρειαστώ ένα gps αλλά είμαι ανίδεος....

Αυτό που χρειάζομαι είναι ακρίβεια τουλάχιστον δύο δεκαδικών ψηφίων στο ύψος (σε μέτρα) και στο γεωγραφικό πλάτος (μοίρες). Δεν ξέρω αν είναι υπερβολή τέτοια ακρίβεια (ή αν υπάρχει gps χειρός που να μου την προσφέρη χωρίς να δώσω μια περιουσία) αλλά δεν μπορώ να έχω αλλιώς αξιόπιστα δεδομένα για βαρυτικές/γεωφυσικές μεθόδους εντοπισμού.

 

περιμένω προτάσεις και σχόλια...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 65
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

κάνε έναν κόπο και διάβασε στο φορουμ

τις σχετικές συζητήσεις

οι ακρίβειες που ζητάς δεν επιτυγχάνονται με απλά gps

απαιτείται εξοπλίσμός και μεθοδολογία τα οποία θα βρεις στο φόρουμ

Link to comment
Share on other sites

Φιλε mred-akias αν εχεις 20000 ευρω τοτε θα βρεις αυτο που ζητας....!!!

 

Κανενα gps χειρος δεν εχει ακριβεια καλυτερη απο 3-5 μετρα.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα.

Ρε παιδιά θέλω να αγοράσω ένα gps αλλά δεν έχω ιδέα για το ποιό είναι το καλύτερο για την δουλειά που το θέλω. Στην δουλειά μου χρησιμοποιώ χάρτες ΓΥΣ αλλά επειδή είναι λίγο ταλαιπωρία να τους κουβαλάω έξω στα βουνά αποφάσισα να χρησιμοποιήσω gps.Όλα τα gps έχουν τους βασικούς δρόμους της Ελλάδας από ότι γνωρίζω.( εκτός αν κάνω λάθος) Αν εγώ χρειαστώ gps σε μια περιοχή όπου ο δρόμος που χρειάζομαι δεν υπάρχει στο gps ( γιατί π.χ είναι χωματόδρομος ή νέος δρόμος ) θα μπορώ να τον αποθηκεύσω? Με βάση τα παραπάνω έχετε να μου προτείνετε κάποιο gps?

 

Ευχαριστώ για την υπομονή σας !!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Soula, για να βάλεις χάρτη ΓΥΣ στο gps σαν υπόβαθρο, πρέπει να αγοράσεις επαγγελματικό gps. Τα αναψυχής δεν υποστηρίζουν τέτοια λειτουργία (απ'όσο ξέρω τουλάχιστον). Με τα επαγγελματικά gps προφανώς και μπορείς να αποτυπώσεις έναν δρόμο ή να "πάρεις" κάποια σημεία, το θέμα είναι αν κάνει η ακρίβεια που συλλέγεις την πληροφορία για τη δουλειά σου... Αυτό εσύ το ξέρεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Είμαι αρκετά νέα ακόμη αλλά νομίζω πως και τα νέα μέλη ίσως να μπορούν να επέμβουν.

 

θα σου απαντήσω στο 8.

Αρχικά πρέπει να ξέρετε οτι οι τοπογράφοι δεν χρησιμοποιούν το "επακριβώς". Ο όρος είναι τάξη ακρίβειας. Οπότε δεν ξέρω σε ποια σε τάξη μεγέθους εννοείς την ακρίβεια.

Αν έχετε δουλέψει σε κατασκευαστική εταιρεία θα ξερετε πως όργανα 45,000 euro είναι πολύ σπάνιο να μπούνε σε σήραγγα. Χρησιμοποιούνται σε γέφυρες.

Πρέπει όμως επίσης να γνωρίζετε οτι υπάρχουν τοπογράφοι οι οποίοι "ξετρύπησαν" τις μεγαλύτερες σήραγγες της Εγνατίας με όργανα 10ετίας αξιάς 4000 euro , κούμπωσαν γέφυρες προβολοδόμησης με τα ίδια με ακρίβεια +/- 3cm.

Θέλετε να σκεφτείτε τη σημαίνει ακρίβεια εκσκαφής +/- 5cm τη στιγμή που οι καταπτώσεις κατά τη διαρκεια εκσκαφής είναι σύνηθες φαινόμενο.

 

Θέλω να πω πως το ποσό δεν είναι το θέμα.

Θέλω να πω πως η γνώση παίζει ρόλο αλλά μόνο όταν στις εταιρείες υπάρχουν ανοιχτά μυαλά που σε αφήνουν να την εφαρμόσεις.

Μην χαρακτηρίζετε και μην σχολιάζετε τόσο εύκολα πράγματα για τα οποία κάποιοι κουράστηκαν και δούλεψαν συνεχόμενα επί ένα μήνα 14ωρο για να έχουμε σήμερα την Εγνατία, και μάλιστα με μισθό 900euro.

Ο καθένας ας έχει γνώμη για αυτά που γνωρίζει

Ολά τα άσχημα ξεκινούν γιατί οι μηχανικοί ανεξαρτήτου ειδικότητας προσπαθούν να έχουν απάντηση για όλα.Ακόμη και όταν δεν γνωρίζουν.Μερικές φορές είναι σοφό να απαντάς "δεν ξέρω" ακόμη και αν ξέρεις

 

Συνάδελφε παρακαλώ συμπλήρωσετην ειδικότητα στο προφίλ σου , ευχαριστώ

ZaXoYs

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Γεια σας και απο μένα!

 

Θα ήθελα να αγοράσω gps τα οποία να έχουν ακρίβεια περί το 1m και όχι χειροτερη. Θα χρησιμοποιηθούν εντός λεκανοπεδίου Αττικής για καταγραφή φρεατίων, βάση τους στίγματος τους, ώστε να υπάρχουν για γρήγορη αναφορά αποτυπωμένα σε χάρτη και γρήγορη μετάβαση σε αυτά, για αυτό άλλωστε δεν χρειαζόμαστε περαιτέρω ακρίβεια.

 

Δεν μας απασχολεί να έχουν φορτωμένο χάρτη απλά μέσω συντεταγμένων να σου δίνουν με ακρίβεια 1 μέτρου που είναι.

 

Έχω δει το MobileMapper CX της Magellan. Το οποίο (θεωρητικά) μας καλύπτει μιας και είναι συμβατό με Egnos, Hepos, DGPS αν και μάλλον κινούμαστε οριακά στις απαιτήσεις μας δίχως την χρήση DGPS.

 

Έχετε να προτείνετε κάτι εναλλακτικό που να έχει ακρίβεια <1μ εντός λεκανοπεδίου Αττικής και να είναι χειρός????

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.