Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δήλωση μηχανικού για μη ύπαρξη αυθαιρεσιών


Recommended Posts

Ο νόμος λέει πως ο μοναδικός αριθμός αφορά το ακίνητο.

Αλλά διαφορετική βεβαίωση, διαφορετικός μοναδικός αριθμός. Μήπως τελικά δεν είναι και τόσο μοναδικός;

 

edit.

Ο νόμος λέει πως η βεβαιώση λαμβάνει μοναδικό αριθμό που αφορά το ακίνητο.

Άρα νέα βεβαίωση, νέος μοναδικός αριθμός.

Edited by Faethon11
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ισως αν θεωρούσαμε ότι ο μοναδικός αριθμός αναφέρεται στην ιδιοκτησία που μεταβιβάζεται κάθε φορά και όχι σε όλο το ακίνητο.Δηλαδή στο 50% του οικοπέδου.Το ίδιο μπορεί να εννοηθεί ότι συμβαίνει και για τα ακίνητα στο Ε9.Εχουν και εκεί έναν μοναδικό αύξοντα αριθμό αλλά αναφέρεται και αυτός ο αριθμός στο ποσοστό του κάθε ιδιοκτήτη.Είναι δηλαδή προσωπικός μοναδικός αριθμός. Αυτό το μπέρδεμα γίνεται γιατί οι φωστήρες πετάξανε μία μπούρδα για μοναδικό αριθμό του ακινήτου χωρίς να κάτσουνε κάτω και να σκεφτούνε κανα δυο περιπτώσεις και να δουν το πρόβλημα που δημιουργείται με το λάθος λεκτικό τους.

Link to comment
Share on other sites

Σε αντίστοιχη δική μου περίπτωση που είχα τον ίδιο προβληματισμό, επικοινώνησα τηλεφωνικά με το ΤΕΕ και μου είπε συνάδελφος μηχανικός ότι απ΄τη στιγμή που δε γνωρίζουμε όλους τους συνιδιοκτήτες σε ένα οικόπεδο δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ψάχνουμε σε υποθηκοφυλακεία και συμβόλαια...πρόσθεσε επίσης ότι με τη βεβαίωση εμείς σαν μηχανικοί βεβαιώνουμε απλά ότι δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες και όλα τα άλλα είναι τυπικά... συνεννοήθηκα λοιπόν και με τους συμβολαιογράφους εδώ και μου είπαν ακριβώς το ίδιο...έβγαλα λοιπόν τις βεβαιώσεις μου και σε όλες έβαλα τον εργοδότη μου (που πουλάει τα ποσοστά του) σαν ιδιοκτήτη με 100%...

Ετσι ακριβώς έκανα κι εγώ. Δεν είχα άλλες απόψεις, και έβαλα τον πωλητή με 100% και λέω οτι ειναι να γίνει ας γίνει. Τωρα μολις διάβασα, πως η πεπατημένη είναι αυτή, οπότε μου φυγε ένα μικρό βάρος.

Ε τότε τι στο ... να μην πω τους θέλουν τους συνιδιοκτήτες και πρέπει να ενημερωθούν κιόλας και να βεβαιώσουμε ότι έχουνε ενημερωθεί;

Ουσιαστικά αυτό είναι άλλο ένα bug του συστήματος. Διότι δεν γινεται κύριοι, να ΜΗΝ απαιτείται συμβολαιογραφικά η συναίνεση των συνιδιοκτητών και να την απαιτεί ο μηχανικός για τη βεβαίωση! Είναι μια γραφικότητα και μισή. Απλώς ξέμεινε στο σύστημα (για τα αδόμητα) επειδή απαιτείται για τις περιπτώσεις ρύθμισης σε ακίνητο με κτίσματα. Σε αδόμητο δε χρειάζεται...

Ο νόμος λέει πως ο μοναδικός αριθμός αφορά το ακίνητο.

Αλλά διαφορετική βεβαίωση, διαφορετικός μοναδικός αριθμός. Μήπως τελικά δεν είναι και τόσο μοναδικός;

 

edit.

Ο νόμος λέει πως η βεβαιώση λαμβάνει μοναδικό αριθμό που αφορά το ακίνητο.

Άρα νέα βεβαίωση, νέος μοναδικός αριθμός.

Ωραία. Συνεπώς η βεβαίωση κάθε φορά παίρνει μοναδικό αριθμό και όχι το ακίνητο. Στη περίπτωση δηλαδή μιας σύστασης καθέτου σε ένα οικόπεδο πχ με 2 ποσοστά, εκεί το κάθε τμήμα "βολικά" παίρνει απο έναν μοναδικό αριθμό μαζί με τη βεβαίωση.

Για ένα όμως με 10 συνιδιοκτήτες άνευ σύστασης καθέτου, θα πάρει 10 κωδικούς, που ουσιαστικά είναι οι κωδικοί της βεβαίωσης. Πιστεύω για να ελέγχονται οι βεβαιώσεις περισσότερο, παρά το ακίνητο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.