Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερώτημα Αρθρο 26 – παράγραφος 2 – Περιπτώσεις που μπορεί να εκδοθεί Ο.Α σε αυθαίρετο.


Recommended Posts

2. Στην περίπτωση κατασκευών ή χρήσεων για τις οποίες μπορεί να εκδοθεί οικοδομική αδεία βάσει των διατάξεων της παρ.3 του Αρθ-22 του ΓΟΚ/85 εφόσον καταβληθεί το παράβολο της περιπτ.γ της παρ.2 του Αρθ-24 έως 31-12-11 και εκδοθεί οικοδομική άδεια εντός τριών ετών από την καταβολή του δεν οφείλουν άλλο πρόστιμο και επέρχονται οι συνέπειες των παραπάνω διατάξεων

 

Θα προσπαθήσω να γίνω δικηγόρος.

Στην αρχή της παραγράφου λέει "βάσει των διατάξεων της παρ.3 του Αρθ-22 του ΓΟΚ/85" άρα εκεί που στο τέλος λέει "και επέρχονται οι συνέπειες των παραπάνω διατάξεων" εννοεί τις διατάξεις της παρ.3 του Αρθ-22 του ΓΟΚ/85.

 

Επίσης λέγοντας "εφόσον" και στη συνέχεια θέτοντας δύο προϋποθέσεις , σημαίνει πως αν δεν ισχύσουν και οι δύο προϋποθέσεις (παράβολο και Ο.Α.) τότε οφείλει το πρόστιμο και δεν επέρχονται οι συνέπειες των διατάξεων της παρ.3 του Αρθ-22 του ΓΟΚ/85.

 

Δεν νομίζω να είναι διασταλτική ερμηνεία.

Link to comment
Share on other sites

παιδιά ποιες περιπτώσεις υπάγονται στο αρ.22 του ν.1577/85?

 

Νόμος 1577 της 17/18.12.85 Γενικός Οικοδομικός Κανονισμός (Α' 210)

 

Κάνε ένα search στο ιντερνετ κάπου θα το βρείς να το διαβάσεις...

Link to comment
Share on other sites

απορια:

 

νομιμο ισογειο 100τ.μ (πληρης κατοικια)

 

επιτρεπομενη δομηση 150 τ.μ

 

αυθαιρετος οροφος 100 τ.μ (παλι πληρης κατοικια)

 

 

ερωτηση:

 

πρεπει για τα 50τ.μ να εκδοθει οικοδομικη αδεια και τα αλλα 50 να πανε με ΤΟ Ν.4014?

Link to comment
Share on other sites

Η κατασκευή παράνομα υπογείου, εφόσον είναι στο περίγραμμα της οικοδομής, μπορεί να υπαχθεί στο άρθρο 22 του ΓΟΚ 85 ή μπορεί να υπάρχει υπάρχει και κάτι άλλο που το απαγορεύει;

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα! Μήπως μπόρεσε κανείς σήμερα να επικοινωνήσει με το ΤΕΕ? Μήπως απεργούνε ή κάτι τέτοιο τελος πάντων! Προσπαθώ από τις 08:00 να βγάλω γραμμή κι ακόμα τίποτα!

Link to comment
Share on other sites

Νόμος 1577 της 17/18.12.85 Γενικός Οικοδομικός Κανονισμός (Α' 210)

 

Κάνε ένα search στο ιντερνετ κάπου θα το βρείς να το διαβάσεις...

 

Το έχω διαβάσει, απλά έχω πλήρη άγνοια για την διαδικασία στην πράξη μιας κι εδώ που εδρεύω η πολεοδομία δεν γνωρίζει την ύπαρξη της άδειας νομιμοποίησης (ναι ναι ουγκάντα)!!!!

Δλδ έχει εφαρμογή σε οικισμούς, εκτός οικισμού, ανεξαρτήτου χρόνου κατασκευής?

Κατάλαβα πάντως ότι δεν πρέπει να παραβιάζονται πολεοδομικές διατάξεις όπως απόσταση Δ ή ύψος.

Link to comment
Share on other sites

avgoust:

 

Ακριβώς αυτό εννούσα. Όταν λέμε κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος δεν εννοούμε την Ακρόπολη. Οι υπηρεσίες αυτές έχουν κηρύξει αρχαιολογικούς χώρους, οι οποίοι περιλαμβάνουν και οικισμούς και σχέδια Πόλης, στους οποίους μπορείς να οικοδομήσεις υπό όρους ή χωρίς όρους, παρόλα αυτά η έγκριση απαιτείται. Το θέμα είναι ότι δεν μπορείς καθόλου να νομιμοποιήσεις αυθαίρετα μετά το '83.

 

Και η δική μου απορία είναι για τα γ) και δ) που αναφέρεις, καθώς, επίσης, και για το πώς θα θα δηλωθούν αυτά στον 4014.

Link to comment
Share on other sites

συναδελφοι μου ετυχε 150 μ2 η οποια εχει οικοδομικη αδεια του 1984 απο προεδρο της κοινοτητας για τα 100 μ2.εχει κατασκευαστει 150 μ2.νομιμοποιειται με το αρθρο 22 του 1577/85.τι κανω?

1.βγαζω αδεια νομιμοποιησης κανονικα οπως βγαζαμε ως τωρα με προστιμα για τα 50 μ2 απο το 1986 και μετα συμφωνα με το πδ 198/ για τα προστιμα?

η

 

2/ δηλωνω για τα 50 μ2 στον 4014 ? και μετα βγαζω νομιμοποιηση ?και σε αυτη τη περιπτωση πληρωνω προστιμα η μονο το παραβολο?

εσεις τι εχετε καταλαβει?

Link to comment
Share on other sites

έπιασα γραμμή στο ΤΕΕ στο 210-3291206 και ότι μου είπαν σας λέω....

 

Λοιπόν ακούστε προσεκτικά :

1) Εκτός από το παράβολο, όσοι δύνανται να νομιμοποιηθούν και προχωρήσουν στην έκδοση της Ο.Α. νομιμοποίησης, θα πληρώσουν κανονικά και το πρόστιμο της νομιμοποίησης όπως αυτό θα υπολογιστεί σύμφωνα με το άρθρο 22 (το παράβολο βέβαια θα αφαιρεθεί από αυτό το ποσό).

 

2) Σε περίπτωση δυνατότητας νομιμοποίησης που υπάρχει υπόλοιπο δόμησης, το οποίο όμως δεν επαρκεί ώστε να νομιμοποιηθούν τα υπάρχοντα αυθαίρετα τετραγωνικά, γίνεται νομιμοποίηση με Ο.Α. έως τα επιτρεπόμενα τετραγωνικά και τα υπόλοιπα τακτοποιούνται για 30χρόνια με την επιβολή του ειδικού προστίμου.

 

3) Σε περίπτωση που καποιος χώρος από τους προβλεπόμενους της Οικοδομικής Άδειας δεν έχει υλοποιηθεί παντελώς, τότε αυτό θεωρείται αυθαιρεσία, πάει στις μικρές παραβάσεις και με αναλυτικό υπολογίζεται πόσες θα είναι αυτές (1 παράβαση/5.000ευρώ αναλυτικού).

 

αυτά είναι όπως μου τα παν πρίν 5 λεπτά...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.