Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σχετικά με τον υπολογισμό πρόστιμου αυθαιρέτου (διευκρινησεις - αποριες)


Recommended Posts

Και για ποιό λόγο??? Γιατί ΑΥΤΑ πάνε κατευθείαν στο ταμείο του κράτους που θέλουν λεφτά ελέω τρόικας κτλ. Ενώ τα άλλα πάνε στο "πράσινο ταμείο".

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 275
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν ξέρω κατα πόσο εμπίπτει η ερώτηση μου σε αυτό το thread αλλά έχω πρόβλημα με έναν πελάτη.Έρχεται ο πελάτης στο γραφείο και τον ενημερώνω για την αυθαίρετη κατασκευή που έχει(πρόστιμο αμοιβή διαδικασία-παράβολο).Ορμώμενος ο πελάτης μου απο τους Η/Χ μου φέρνει απο μόνος του παράβολο απο δημόσιο ταμείο 1000€ .Τώρα πως το δηλώνω στο ΤΕΕ αφου εχει βγεί η εντολή και ο πελάτης το έχει πληρώσει μονος του???Αν έχει τύχη σε κάποιο συνάδελφο παρακαλώ τα φώτα του(Προφανώς πέρνω τηλ στο ΤΕΕ εδώ και δύο ώρες και μιλάει)

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι τυχερός (τυχερόοοοοος, που λένε και στην διαφήμιση)θα βγάλει το Υπουργείο εγκύκλιο (όπως είχε κάνει και με τον 3843) για αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό και θα του επιστραφεί (ή ίσως συμψηφιστεί).

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλημέρα διάβασα και τη συγκεκριμένη συζήτηση λόγω αναζήτησης που έκανα για παραβίαση μόνο του Δ και άλλη μία. Καταλαβαίνω ότι μόνο τα τ.μ. που παραβιάζουν το Δ μπαίνουν στο Νόμο αλλά πως καταχωρείται αυτό στο πρόγραμμα του ΤΕΕ; Έχω κατοικία νόμιμη απλά η μισή παραβιάζει το όριο των 15μ (εκτός σχεδίου), δεν έχω υπέρβαση δόμησης καμία αλλά το πρόγραμμα θέλει τ.μ. στην κύρια χρήση και το μετράει και με συντελεστή Υ.Δ. και με παραβίαση Δ, κάνω κάτι λάθος?

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα την βοήθειά σας σε μια περίπτωση αυθαιρέτου που έχω :

Έχω ισόγειο κτίσμα του 1967 (χρήση άλλη κατοικία), χωρίς οικοδομική άδεια, 34τ.μ. και εφάπτεται σε αυτό κτίσμα 12τ.μ.(τουαλέτα & αποθήκη).Το οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο εντός οικισμού.Κάνοντας υπολογισμό του προστίμου με διάφορα προγράμματα, προκύπτει 258Ε και παράβολο 500Ε.

Ερωτησεις :

α) Ισχύει αυτό το πρόστιμο?

β) Υπάρχει ελάχιστο όπως βγαίνει στο ΤΕΕ στα 2000Ε?

γ) Επειδή είναι άρτιο και οικοδομήσιμο μπαίνω υποχρεωτικά στην νομιμοποίηση άρα έκδοση οικοδ. αδείας σε 3 χρόνια?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

1. Για να σου πει κάποιος το πρόστιμο, πρέπει να ξέρει τιμή ζώνης, αποστάσεις από όρια και άλλα.

2. Για να μπει μία περίπτωση στα κατ'αποκοπή πρόστιμα, πρέπει να πληροί 6 προϋποθέσεις, όπως αυτές αναφέρονται στο άρθρο 24 παράγραφος 6β. Βάσει της απάντησης 8Δ΄, η υπαγωγή σε αυτή την περίπτωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Διαλέγεις τον πλέον συμφέροντα τρόπο.

3. Βάσει της απάντησης 5Γ' μπορείς να επιλέξεις μεταξύ άδειας σε 3 χρόνια ή περαίωσης της διαδικασίας μέσω του ειδικού προστίμου. Ζυγίζεις και αποφασίζεις.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

SOS!!! Γιατί πρέπει να απαντήσω για πρόστιμο.Κατοικία εκτος σχεδιου σε μη αρτιο και οικοδομησιμο οικόπεδο με οριστηική μή κατεδάφιση (θεωρείται αδεια για τον υπολογισμο) τί Δ χρησιμοποιώ? Της περιοχής (αφού δεν είναι αρτιο ποιο είναι το Δ)? Το αγννοώ????

Link to comment
Share on other sites

Στα εκτος σχεδίου δεν βαζουμε τιποτα στα 5,7,8,9

 

 

Εντιτ: στα χωρίς οικοδομική άδεια εννοούσα. :|

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ Μανώλη για την απάντηση.

 

Μία ερωτησούλα ακόμη αν μπορεί κάποιος να με βοηθησει,...Υπόγειο από μία ενιναία αποθήκη & λεβητοστάσιο (180μ2 περίπου) μετατράπηκε σε λεβητοστασιο σε άλλη θέση, 2 μικρές αποθήκες και 2 διαμερίσματα.

 

1. βάζω αλλαγή χρήσης σε οικία και αφήνω χωρίς αλλαγή τις αποθήκες και λεβητοστάσιο ή πάει όλο με αλλαγή χρήσης

 

2. Ισόγειο από πυλωτη έγινε οικία. Βάζω αλλαγή χρήσης?

 

Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων :smile:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.